X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ania ja dziś kupiłam chleb zytni pełni ziarnisty i na kolację jedną z almette a drugą z szynką drobiowa i cukier 103 :)

Czyli przy takim zostanę. A powiem ci że z ziemniakami mam szczęście bo jem gotowane a cukier po obiedzie zawsze niski. Problem największy że sniadaniami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:47

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Co tak cicho;) wszystkie mamusie śpią?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe chyba dobra nocka byla. Mi sie nawet dobrze spalo, budzilam sie ze 3 razy na siku i w sumie nie spalam od 4 do 5, ale przynajmniej brzuchol nie twardnial, nawet na plecach polezalam w nocy :-D
    A wlasnie wrocilam ze szpitala bylam robic wyniki na tarczyce, beda jutro. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze;-)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już synka do szkoły zaprowadziłam, noc ciężka bo raz, że sama się budziłam bo nie wygodnie, albo durne sny, albo dzieciaki siku, albo młody po prostu stwierdził, że będzie się bawił :P jeszcze o 5 nad ranem czkawki dostał to już w ogóle :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis dobra noc, ale niestety obudziłam sie z bolącym gardłem i katarem:/ chyba wezmę ten antybiotyk, zeby nie przeszło w cos gorszego...
    Dzis ma przyjść do mnie paczka ze świata dziecka:) i jeszcze jedna z kosmetykami dla dzieciaczka i kocykiem polarowym;) na sr uczyli nas robic otulaczek ze zwykłego kocyka, ponoc to uspokaja dzieci;)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

tygrys73, i jak dzisiaj Twój cukier po śniadaniu, u mnie 119 :P

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, ale jest sens brać antybiotyk na zwykłe przeziębienie? Bolące gardło i katar to nic poważnego na tyle żeby się antybiotykami faszerować.
    Poza tym antybiotyki są na różne choroby, ale NIE wywoływane przez wirusy, więc tak naprawdę nie masz pewności, że Ci przejdzie.

Ja polecam: dużo ciepłej herbaty z sokiem malinowym/porzeczkowym/aroniowym itp; herbatę z miodem i imbirem lub syrop imbirowo-cytrynowy do herbaty. Poza tym dużo spać, ciepło się ubrać, wygrzać pod kołdrą. Do jedzenia dodawaj chilli, cynamon, bo grzeją od środka. Tak samo kasza jaglana, polecam na obiad kaszę jaglaną zapiekaną w piekarniku z jabłkami i cynamonem.

Jak gardło bardzo boli, to można coś w aptece kupić, jest sporo środków, które możemy stosować. Ja psikałam 2 dni Tymsalem i przeszło.

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:))) witamy sie w 28tc, 7mcu i 3 trymestrze:)))

Felicity, Aprilia, anulka557, Szi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz antybiotyku na własna reke!!! Domowe sposoby a na bol gardła mozna kupic tantum verde np w sprayu. Pic duzo wody lezec i sprawdzać temperaturę...jak bedzie wysoka to do rodzinnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    nie odzywałam się bo złapałam takiego doła że szkoda gadać...nic tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

Aprilia, anulka557, Liskova, FasUla, ania.g lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to już za 2 miesiące!

Mam nadzieję, że masz już spakowana torbę do szpitala;) Jak mała będzie tak szybko rosnąć to ty nawet za miesiąc możesz urodzić. Przecież to już kawał kobietki. Ona chyba idzie na 4 kg:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Z pozytywów to na wtorkowej wizycie Julka ważyła 1580g ! ale klocuś :D
    termin porodu wg pomiarów = 20 grudzień <szok>
    ciążę donoszoną mam niby 12grudnia więc wszystko możliwe
    Strasznie dużo ważyła. Nasza Zuzka w 27 tygodniu ważyła 986 g.
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny pilnujcie niskiego IG (indeks glikemiczny) nie wiecej niz 40!! Zadnych ziemniaków, białego pieczywa, gotowanych marchewek itp...w necie macie tabele i indeksem i jak sie przestrzega mozna najeść sie na ful ale "dozwolonych" rzeczy... Na sniadanie chleb ale tylko z maki nie mniejszej niz 2000 a najlepiej z samych ziaren...
    Żadnych gotowanych warzyw! Chyba, że na półtwardo.
    mitzula wrote:
    Z tym cukrem 127 po śniadaniu to już chyba wiem o co chodzi... jemy za dużo węglowodanów na śniadanie, wczoraj po obiedzie miałam 160 i się przeraziłam a okazało się że zrobiłam błąd bo zrobiłam duszone ziemniaki i nie tą odmianę pomidora zjadłam... Ryczeć mi się już chce z tą dietą bo jem małe porcje i czuje się nienajedzona. Dziś na obiad ciut kaszy, porcja filet z indyka na parze i jedna marchewka pokrojona w wiórki i cukier idealny 86. I jak tu nie chudnąć na tej diecie ?
    spróbuj chleb żytni na zakwasie, albo chleb pro body, bądź chleb z samych ziaren mnie też po nich cukier nie skacze. Ja od 3 tygodni walczę z cukrzycą, chociaż to dziwna choroba. Możesz jeść 3 dni to samo i cukier za każdym razem inny. Jak chcesz odezwij się na PW, to Ci podpowiem co jeść a czego nie. Bo można jeść naprawdę wiele.

Dziewczyny z cukrzycą, sprawdzacie ketony w moczu?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, u mnie tak samo jak u Ani:D dziś początek 7 miesiąca i trzeciego trymestru :) Mały wita mnie radosnym kopaniem, ale to dobrze, bo przez ostatni tydzień był bardzo spokojny :) I przyznam się, ze dopiero mam zamiar wstać ;) obudziłam się o 4 na siku z okropnym drapaniem w gardle i potem martwiłam się, czy to z suchości czy angina... Mąż przed pracą zrobił mi ciepłej herbaty i trochę przeszło. Długo nie mogłam usnąć bo nos zatkany i nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji i teraz takie skutki ;)

Ja też się dziś spodziewam paczki ze Świata Dziecka, wczoraj dostałam z HubiWorld :) I lista brakujacych rzeczy robi się coraz krótsza. A widziałyście książeczki dla dzieci w biedronce? Wiem, że na takie rzeczy mamy jeszcze czas ale tak nam się spodobały, że nasz synek już ma pokaźną biblioteczkę hihi ;) Najlepsze są książeczki dotykowe, z różną fakturą obrazków :D

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Z pozytywów to na wtorkowej wizycie Julka ważyła 1580g ! ale klocuś :D
    termin porodu wg pomiarów = 20 grudzień <szok>
    ciążę donoszoną mam niby 12grudnia więc wszystko możliwe

Aż z ciekawości sprawdziłam: moja Zuza w 29/30 tc ważyła 1945 g, wiec chyba takim klockiem nie jest;)

Felicity lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę że u wielu pojawiają się cudne dolegliwości ciążowe:) Mnie dopadł w nocy mega ból w krzyżu - macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia na to? Do wszystkiego się stosuję - leżę na lewym boku, nie podnoszę rąk, nie dźwigam nic, itp, ale jak widać to za mało. Jakby ktoś coś miał to chętnie sprawdzę:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee, polecam robienie kociego grzbietu, mnie tak krzyże we wrześniu bolały, a koci grzbiet naprawdę ulgę przynosił :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee ja jeszcze nie mam sprawdzonego sposobu, ale mąż zamówił mi piłkę do fitnessu, dziś ma przyjść, już się nie mogę doczekać ;) Mam zamiar trochę na niej poćwiczyć, już sobie obczaiłam na youtubie zestawy dla ciężarnych. A po ciąży będę z piłką wracać do formy :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na ból pleców polecam pływanie. Chociaż chodzenie na basen w tym momencie może się wiązać ze wzbudzaniem zainteresowania u innych ludzi-już dwie osoby mnie zaczepiły i przepytały jak tam się pływa w teamie dwuosobowym :)

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ