Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No Ania ja dziś kupiłam chleb zytni pełni ziarnisty i na kolację jedną z almette a drugą z szynką drobiowa i cukier 103
Czyli przy takim zostanę. A powiem ci że z ziemniakami mam szczęście bo jem gotowane a cukier po obiedzie zawsze niski. Problem największy że sniadaniamiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:47
-
Hehe chyba dobra nocka byla. Mi sie nawet dobrze spalo, budzilam sie ze 3 razy na siku i w sumie nie spalam od 4 do 5, ale przynajmniej brzuchol nie twardnial, nawet na plecach polezalam w nocy
A wlasnie wrocilam ze szpitala bylam robic wyniki na tarczyce, beda jutro. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze;-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dzis dobra noc, ale niestety obudziłam sie z bolącym gardłem i katarem:/ chyba wezmę ten antybiotyk, zeby nie przeszło w cos gorszego...
Dzis ma przyjść do mnie paczka ze świata dziecka:) i jeszcze jedna z kosmetykami dla dzieciaczka i kocykiem polarowym;) na sr uczyli nas robic otulaczek ze zwykłego kocyka, ponoc to uspokaja dzieci;) -
dzień dobry,
tygrys73, i jak dzisiaj Twój cukier po śniadaniu, u mnie 119 -
Fasula, ale jest sens brać antybiotyk na zwykłe przeziębienie? Bolące gardło i katar to nic poważnego na tyle żeby się antybiotykami faszerować.
Poza tym antybiotyki są na różne choroby, ale NIE wywoływane przez wirusy, więc tak naprawdę nie masz pewności, że Ci przejdzie.
Ja polecam: dużo ciepłej herbaty z sokiem malinowym/porzeczkowym/aroniowym itp; herbatę z miodem i imbirem lub syrop imbirowo-cytrynowy do herbaty. Poza tym dużo spać, ciepło się ubrać, wygrzać pod kołdrą. Do jedzenia dodawaj chilli, cynamon, bo grzeją od środka. Tak samo kasza jaglana, polecam na obiad kaszę jaglaną zapiekaną w piekarniku z jabłkami i cynamonem.
Jak gardło bardzo boli, to można coś w aptece kupić, jest sporo środków, które możemy stosować. Ja psikałam 2 dni Tymsalem i przeszło.Aprilia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Felicity to już za 2 miesiące!
Mam nadzieję, że masz już spakowana torbę do szpitala;) Jak mała będzie tak szybko rosnąć to ty nawet za miesiąc możesz urodzić. Przecież to już kawał kobietki. Ona chyba idzie na 4 kg:) -
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:Z pozytywów to na wtorkowej wizycie Julka ważyła 1580g ! ale klocuś
termin porodu wg pomiarów = 20 grudzień <szok>
ciążę donoszoną mam niby 12grudnia więc wszystko możliwe
Ania:D wrote:Dziewczyny pilnujcie niskiego IG (indeks glikemiczny) nie wiecej niz 40!! Zadnych ziemniaków, białego pieczywa, gotowanych marchewek itp...w necie macie tabele i indeksem i jak sie przestrzega mozna najeść sie na ful ale "dozwolonych" rzeczy... Na sniadanie chleb ale tylko z maki nie mniejszej niz 2000 a najlepiej z samych ziaren...
mitzula wrote:Z tym cukrem 127 po śniadaniu to już chyba wiem o co chodzi... jemy za dużo węglowodanów na śniadanie, wczoraj po obiedzie miałam 160 i się przeraziłam a okazało się że zrobiłam błąd bo zrobiłam duszone ziemniaki i nie tą odmianę pomidora zjadłam... Ryczeć mi się już chce z tą dietą bo jem małe porcje i czuje się nienajedzona. Dziś na obiad ciut kaszy, porcja filet z indyka na parze i jedna marchewka pokrojona w wiórki i cukier idealny 86. I jak tu nie chudnąć na tej diecie ?
Dziewczyny z cukrzycą, sprawdzacie ketony w moczu?
-
Dzień dobry wszystkim, u mnie tak samo jak u Ani:D dziś początek 7 miesiąca i trzeciego trymestru
Mały wita mnie radosnym kopaniem, ale to dobrze, bo przez ostatni tydzień był bardzo spokojny
I przyznam się, ze dopiero mam zamiar wstać
obudziłam się o 4 na siku z okropnym drapaniem w gardle i potem martwiłam się, czy to z suchości czy angina... Mąż przed pracą zrobił mi ciepłej herbaty i trochę przeszło. Długo nie mogłam usnąć bo nos zatkany i nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji i teraz takie skutki
Ja też się dziś spodziewam paczki ze Świata Dziecka, wczoraj dostałam z HubiWorldI lista brakujacych rzeczy robi się coraz krótsza. A widziałyście książeczki dla dzieci w biedronce? Wiem, że na takie rzeczy mamy jeszcze czas ale tak nam się spodobały, że nasz synek już ma pokaźną biblioteczkę hihi
Najlepsze są książeczki dotykowe, z różną fakturą obrazków
-
Felicity wrote:Z pozytywów to na wtorkowej wizycie Julka ważyła 1580g ! ale klocuś
termin porodu wg pomiarów = 20 grudzień <szok>
ciążę donoszoną mam niby 12grudnia więc wszystko możliwe
Aż z ciekawości sprawdziłam: moja Zuza w 29/30 tc ważyła 1945 g, wiec chyba takim klockiem nie jest;)
Felicity lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, widzę że u wielu pojawiają się cudne dolegliwości ciążowe:) Mnie dopadł w nocy mega ból w krzyżu - macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia na to? Do wszystkiego się stosuję - leżę na lewym boku, nie podnoszę rąk, nie dźwigam nic, itp, ale jak widać to za mało. Jakby ktoś coś miał to chętnie sprawdzę
-
Appee ja jeszcze nie mam sprawdzonego sposobu, ale mąż zamówił mi piłkę do fitnessu, dziś ma przyjść, już się nie mogę doczekać
Mam zamiar trochę na niej poćwiczyć, już sobie obczaiłam na youtubie zestawy dla ciężarnych. A po ciąży będę z piłką wracać do formy