Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakbym nie miała przekroczen to też bym grzeszyla
w ciągu ostatnich dwóch miesięcy raz zjadlam kawałek placka. Cukier 135 w sumie spodziewalam- sie większego :p ale i tak był to jeden jedyny raz gdy świadomie zjadlam zakazana rzecz.
Spojrzalam na tygodniowy suwaczek. Zostało siedem tygodni i dwa dni... Aż mnie zemdliło -
tygrys73 wrote:Jakbym nie miała przekroczen to też bym grzeszyla
w ciągu ostatnich dwóch miesięcy raz zjadlam kawałek placka. Cukier 135 w sumie spodziewalam- sie większego :p ale i tak był to jeden jedyny raz gdy świadomie zjadlam zakazana rzecz.
Spojrzalam na tygodniowy suwaczek. Zostało siedem tygodni i dwa dni... Aż mnie zemdliło
o ile dotrwamy do terminu -
tygrys73 wrote:A jakie macie glukometr? Ja contour plus ponoć nie za dobry ale to koleżanka mi zalatwila
Ja mam w sumie graniczne wyniki krzywej - na czczo miałam lekko za wysoki cukier, ale po godzinie 153 i po dwóch 151. Teraz normy się zmieniają i według tych nowych już jestem "w normie". Tylko mój lekarz mówił, że nowa norma jest wzorowana na tej z USA - a czy to rozsądne brać normy dotyczące akurat cukrzycy od najbardziej otyłego narodu na świecie?W każdym razie mój gin przestrzegał, że w poradni mogą mnie posłać na drzewo z takimi wynikami i że w razie czego mam do niego dzwonić. Ja tam wolę zapobiegać...
FasUla wrote:A po ciazy tez musicie taka dietę trzymać? To na pewno trudno ale dzieki temu wasze dzieciaczki bedą naprawde zdrowe:)
mitzula wrote:po 2 kanapkach z nutella cukier 95Chociaż od czasu jak zobaczyłam grafikę z czego to się składa, to apetyt na nią mi przeszedł raz na zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:40
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyHej stycznióweczki u jak się czujecie? Słyszycie już tykający zegar? Tik tak...moja mała za 2m skończy roczek i tak sobie myślę że rok temu już chciałam aby mała była że mną, tym bardziej że nie dawałam rady spać, siedzieć czy chodzić...a jak tam u Was?
Fajne brzusia już macie pewnie heheh
BuziakiSummerka, Pati78, Magdalena83 lubią tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Spojrzalam na tygodniowy suwaczek. Zostało siedem tygodni i dwa dni... Aż mnie zemdliło
4tygrys73 wrote:Hmm toz tego wynika że ja mam najgorsza cukrzycę a krzywą mi wyszła najlepiej i nie wykazała cukrzycy
Ja na 90% mam cukrzycę ciążową, z własnej winy, że tak powiem. Bo przed ciążą schudłam dużo i przez 11 miesięcy nie jadłam pszennych rzeczy i właśnie słodyczy. Moja dieta odchudzająca i ta teraz są do siebie bardzo podobne.
mitzula wrote:ja mam glukometr genius. Ogólnie to moja cukrzyca jest dziwna, dzisiaj zjadłam gotowaną białą kiełbasę z lidla i cukier 79 ! po 2 kanapkach z nutella cukier 95, po pół rogala marcińskiego cukier 90. Obojętnie czy zjem zakazane czy dobre cukier ok. Jedynie śniadanie to tragedia.
Dziś w ogóle mam taki dzień że cały coś bym podjadała.
FasUla wrote:A po ciazy tez musicie taka dietę trzymać? To na pewno trudno ale dzieki temu wasze dzieciaczki bedą naprawde zdrowe:)
tygrys73 wrote:Hehe tez mam czasem na to ochotę ale brak mi odwagi.
Kamila.k no jak ty możesz dżem jeść to co to za cukrzyca hehe mnie by to już do szczęścia wystarczylo
A jakie macie glukometr? Ja contour plus ponoć nie za dobry ale to koleżanka mi zalatwila
Ja mam glukometr z IXELLa
Moje ostatnie zapiski cukrowe wyglądają tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/146eec96d474.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dda730c92b8c.jpg
-
Kamila8k na szczęście cukier się nie mści
A tak zmieniając temat jaką pościel (wielkość) kupujecie do łóżeczka 120 ?
bo nie wiem czy kupić 120x90 czy 135x100 -
tygrys73 wrote:Piękne masz wyniki tylko pozazdroscic! U mnie tak co drugi trzeci dzień 130 z groszami się gdzieś tam pojawia. A krzywą miałam 73, 103, 150 i wysłali mnie w poradni na drzewo. Paski kupuje prywatnie i sama wszystko ogarniam..
-
AŚ_KA wrote:Dziewczyny a jak stoicie z wagą? U mnie juz 10kg ns plusie (32t 3d) kurcze pewnie jeszcze z 5kg wpadnie a tak mi sie marzyło zamknąć wagę do 12 kg
no cuż...
Na początku straciłam prawie trzy kilogramy, teraz na tej cukrzycowej diecie też mi trochę poleciało w dół i mam nadzieję, że nie za dużo...grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ja tak tylko na chwilkę. Trzymajcie za nas jutro kciuki - mam kontrolne usg po 3 tygodniach leczenia, żeby sprawdzić czy Mała już dobrze rośnie (ostatnio wyszła hipotrofia). Stres olbrzymi, ale jak dobrze pójdzie to przed 8.00 powinnam wiedzieć co i jak.
natalka0887, lula.91, Summerka lubią tę wiadomość
-
Ja mam niecale 3kg do przodu, a i tak pewnie jestem najgrubsza
Waga strasznie mi swiruje, bylo juz 2kg do tylu, a max 5kg do przodu. Lekarka sie nie martwi, bo wyniki mam ok, no i fure stresu o ciaze bylo od lipca plus dwa pobyty w szpitalu. W pasie na wysokosci pepka mam jakies 114 cm!
-
appee wrote:Ja tak tylko na chwilkę. Trzymajcie za nas jutro kciuki - mam kontrolne usg po 3 tygodniach leczenia, żeby sprawdzić czy Mała już dobrze rośnie (ostatnio wyszła hipotrofia). Stres olbrzymi, ale jak dobrze pójdzie to przed 8.00 powinnam wiedzieć co i jak.
Mocne kciuki!
-
appee wrote:Ja tak tylko na chwilkę. Trzymajcie za nas jutro kciuki - mam kontrolne usg po 3 tygodniach leczenia, żeby sprawdzić czy Mała już dobrze rośnie (ostatnio wyszła hipotrofia). Stres olbrzymi, ale jak dobrze pójdzie to przed 8.00 powinnam wiedzieć co i jak.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*