Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Apee - kciuki.
Cholestaza to swędzenie tak i stop bez przyczyny i uporczywe, chyba im bliżej, tym więcej z nas zaczyna sobie wkręcać rozne rzeczy (w tum ja), nie wiem moze to jakiś rodzaj mechanizmu obronnego? ;)Toska tez mniej sie rusza, to normalne, a Zuza buszowała do końca, co tez mnie stresowało, ech... -
Dzięki dziewczyny za kciuki:)
Nadal jest ta hipotrofia, lekarka stwierdziła, że Mała przybiera w swoim tempie, ale najważniejsze, że przybiera. W 31,6 ma 1674g także pół kilo w 3 tygodnie,nie jest idealnie, ale w normie się mieści. Waga urodzeniowa wg gin będzie poniżej 3kg. Za 3 tygodnie kontrolne USG.
Trzymam kciuki za wizytujące!bacha8709, ania.g, Felicity, Summerka, Magdalena83, anulka557, natasza666, Aprilia lubią tę wiadomość
-
A mój mały od dwóch dni tak szaleje w brzuchu ze momentami wydaje się jak by chciał wyjść przez brzuch.
Czy Was też pobolewają pachwiny? Czytałam że to normalne bo dziecko obraca się główką w dół i macica może zacząć się już przygotowywać do porodu, ale sama nie wiem czy to juz powinno pobolewać.
-
Appee, w normach się mieści, po prostu jest na niższym centylu
Jak patrzę na normę dla 32t, to jest:
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
Czyli Twoje jest powyżej 10 a poniżej 50 centyla, zwłaszcza, że 31+6 policzyłam jako 32, czyli sam początek tygodnia, a do jego końca coś jeszcze przybierze.ania.g lubi tę wiadomość
-
appee wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki:)
Nadal jest ta hipotrofia, lekarka stwierdziła, że Mała przybiera w swoim tempie, ale najważniejsze, że przybiera. W 31,6 ma 1674g także pół kilo w 3 tygodnie,nie jest idealnie, ale w normie się mieści. Waga urodzeniowa wg gin będzie poniżej 3kg. Za 3 tygodnie kontrolne USG.
Trzymam kciuki za wizytujące!Matka fantastycznej 4 -
My dziś zaczynamy 32 tydzień
Waga +9kg - niestety, miałam nadzieję, że tyle przybiorę przez całą ciążę, bo startowałam z nadwagą, i pierwszy kg na plus pojawił się dopiero na koniec 4 m-ca, ale lekarz mówi żeby się nie przejmować bo przybieram książkowo.
Mój maluch też się ostatnio mniej rusza, i też już miałam czarne myśli, ale to chyba normalne i zaczynam się przyzwyczajać do tej zmiany
Ale dziś mam leniwy dzień... Siedzę jeszcze w koszuliZa oknem ciemno, szaro i ponuro. No nic, trzeba się jakoś zebrać, wystarczy, że wczoraj przez marne samopoczucie sporo leżałam. Miłego dnia styczniówki!
-
bacha8709 wrote:Czy Was też pobolewają pachwiny? Czytałam że to normalne bo dziecko obraca się główką w dół i macica może zacząć się już przygotowywać do porodu, ale sama nie wiem czy to juz powinno pobolewać.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja po wizycie
wszystko ok. Jasiu już obrocony główką w dol
i byczek z niego - waży już 2312g
i raczej na styczen się nie zalapie tylko koniec grudnia
Gratuluję Wam udanych wizyt :*mitzula, bacha8709, Liskova, ktosik85, ania.g, anulka557, Felicity, FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej, wyniki dobre, mały rośnie w ciągu tygodnia urósł z 1320 do 1400g, wód nie przybyło ale i nie ubyło, więc dalej do obserwacji. Mogę lecieć do rodziców i wizyta 1 grudnia, Leon rusza się niemal cały czas, w większości tego nie czuję, ale z dzieckiem wszystko ok więc nie ma powodów do obaw
Kamień z serca.
ania.g, Paulix, Aprilia, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
margaretka87 wrote:Dziewczyny, nie mogę znaleźć, ale ostatnio ktoś pisał tu o łykaniu magnezu, bo to ułatwia poród? Coś mi się tak obiło, pamiętacie o co chodziło?
Margaretka ja pisałam bo gdzieś w internecie wyczytałam ale nie wiem ile w tym prawdy...margaretka87 lubi tę wiadomość