Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka0887 wrote:Wow ale super waga! Ja bym chciala wiedziec ile moj wazy ale moj lekarz jakos nie jest skory do robienia pomiarow czesto. Bede miala teraz 2 grudnia.
Moja szwagierka jest juz tydzien w szpitalu jest w 37tc i poszla tam bo miala malo wod na badaniach wychodzi afi 9-11. No i wybadali ze dziecko za malo wazy bo ok 2200-2400. Do tej pory bylo wszystko ksiazkowo. W sumie termin ma na 5 grudnia, ciaza juz donoszona, ale nie wiadomo czy maly wolno przybiera bo jest drobny czy nie rosnie bo ma malo wod. Lekarze nie wiedza co robic i tak siedzi...Matka fantastycznej 4 -
Hikaru wrote:Jeszcze zdąży urosnąć, a urodzić będzie łatwiej
-
Hikaru,
Moja 30+ 3 ważyła 1490, tez bedzie mała;) ale ja ważyłam 1700 przy porodzie - fakt w 7 mcu, ale...mój mauz tez nie był olbrzymem 3200 (a teraz 190 cm i ponad 110 kg:)), Zuza za to duża 3400, 57 cm, teraz ma 16 mcy, a ubrania nosi na 2-3 lata! -
Paulix wrote:co myślicie o tych chusteczkach Kindii ? bo widziałam fajną promocje 4-pak za 19,99 zl a drugi 4 -pak za 1gr wiec za paczke wychodzi 2, 50
polecacie ?
Ja tylko ich używam, czesto sa promocje, sa nawilżone, np. emolientem i nie śmierdzą kupa jak pampersy. Teraz do wypróbowania zakupiłam babydream, ake dla mnie za @suche".
Paulix lubi tę wiadomość
-
no właśnie wyczytałam że są bardzo mokre i nie wiem czy to dobrze bo jestem zielona. Wiem , że są właśnie dwa rodzaje do wyboru z emolientem i pantenolem. Dziś byłam w Rossmanie i kupiłam właśnie wkładki laktacyjne, oliwke, puder i krem na pupke z babydream. w porównaniu do innych firm ta jest bardzo tania. Jeszcze na promocje trafiłam i np kremik z 9 8 zl na 5 zl jak za darmo. To kupie te chusteczki
-
ja kosmetyki kupię w aptece a konkretnie z serii Emolium i to nie dlatego że mam za dużo kasy tylko z młodszą córką były sensacje skórne wszystko jej skórę wysuszało i tak lekarka kazała mi stosować własnie te kosmetyki ale polecam wam bardzo co prawda butelka płynu do kąpieli kosztuje ok 49 zł ta duża ale jest mega wydajny a skóra bo takiej kąpieli jest tak nawilżona dosłownie czuje się taką lipidową warstwę że w szoku będziecie i wtedy juz żadne oliwkowanie i smarowanie czymkolwiek jest już nie potrzebne a emolienty są o wiele korzystniejsze dla skóry niż zatykająca pory oliwka naprawdę wypróbujcie bo warto nawet ja córce to podbierałam czasami i zapewniam że starczy na długo:)Justi2
-
Na szkole rodzenia sugerowali że Emolium oraz Oilatum są naprawdę fajne, ale w momencie gdy dzieciaczki mają problemy skórne, a tak to wystarczy coś w stylu Oillan lub Hipp itp :)My wybraliśmy Oillan ale tak naprawdę wyjdzie "w praniu" dopiero jak się urodzi mała co jest dla jej skóry najodpowiedniejsze.Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Justi2 wrote:ja kosmetyki kupię w aptece a konkretnie z serii Emolium i to nie dlatego że mam za dużo kasy tylko z młodszą córką były sensacje skórne wszystko jej skórę wysuszało i tak lekarka kazała mi stosować własnie te kosmetyki ale polecam wam bardzo co prawda butelka płynu do kąpieli kosztuje ok 49 zł ta duża ale jest mega wydajny a skóra bo takiej kąpieli jest tak nawilżona dosłownie czuje się taką lipidową warstwę że w szoku będziecie i wtedy juz żadne oliwkowanie i smarowanie czymkolwiek jest już nie potrzebne a emolienty są o wiele korzystniejsze dla skóry niż zatykająca pory oliwka naprawdę wypróbujcie bo warto nawet ja córce to podbierałam czasami i zapewniam że starczy na długo:)
ale jak taki dobry produkt to chociaż wiadomo za co się płaci. A jak dzidzia ma mieć problemy to lepiej wydać troche więcej
Ja zobaczę jak Jaś zareaguje na bebydream i jak się spisze to pewnie przy tym zostane a jeśli nie wiadomo będę musiala zainwestować w coś lepszego.
Ogólnie chciałam kupić z hippa i mam pełno bonów rabatowych na ich kosmetyki -20% do Rossmana. Ale dziś przezylam szok jak weszłam do jednego z Bydgoskich Rossmanow i pytam ekspedientki czy są ważne u nich te rabaty i mówi ze tak. Więc podchodzę do dzialu dla niemowlaka a tam jedyny produkt z hippa to oliwka i plyn do kapieli ale jakiś zapachowy a szukałam bez zapachu... aaa i maslo do ciala dla matki - zadnych kremików do buzki nic...
Herbatki tez nie widziałam a sloiczkow nie potrzebowalam
I tak wpadly mi w rece babydream a czytałam ze pisalyscie, że są ok wiec się skusiłam.
Chusteczki tez kupione i mam nadzieje ze się spisza
Jak dobrze Was słuchać, bo ja jestem totalnie zielona w tych tematach -
Dziewczyny, co do kosmetyków dla dzieci... poczytajcie blog Sroka o. Zmienicie podejście do życia
ja przynajmniej zmieniłam po wielu godzinach czytania z zapartym tchem. Polecam.
Paulix, ktosik85, vincaminor, anulka557, ania.g lubią tę wiadomość
-
My do tej pory używamy emolium, bo Zuza miała najpierw rumień noworodkowy, a poza tym delikatna skore, oprócz tego krem barierowy tez emolium i ja używam balsam do ciała emolium. A czasem mozna na emulsję trafić na promocji w super pharm. Juz tu pisałam kiedyś o emolientach (emolium wlasnie), ale zaraz było pełno komentarzy, ze tam jest ta zła parafina...a nam polecali w szpitalu, tzn. w szpitalu baleneum, ale to kosztuje ponad 140 zł za butelkę
A i na ciemieniuche emolium tez ma taki żel, tez był dobry.
Blog soroki czytałam, ale z tego wynika, ze większość kosmetyków jest złych, a ja na tyle nie przywiązuje do tego wagi, zeby zgłębiać składy, etc. Jak cos sie sprawdziło, to używam i juzWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:39
Justi2 lubi tę wiadomość
-
Summerka wrote:Blog soroki czytałam, ale z tego wynika, ze większość kosmetyków jest złych
Nic dziwnego, że rak jest chorobą cywilizacyjną, skoro konserwujemy się takimi świństwami, że słabo się robi... Ja bloga sroki czytam regularnie, wyprawkę Synka szykuję zgodnie z jej wskazówkami, sama dla siebie też staram się wybierać sensowniejsze rozwiązania. Fajnie, że ona jest i pisze.
Liskova lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*