Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, okej, niech kazdy robi jak chce, ale mam wrażenie, ze ten blog to jakiś wyznacznik wszystkiego - nie przesadzajmy. Rak jest choroba cywilizacyjna głownie za sprawa jedzenia, środowiska, etc., nie przesadzajmy, ze jak umyje włosy szamponem z slsem to od razu świat sie zawali. Oczywiscie pisze to troche z przerysowaniem, bo wiadomo, ze niektórych rzeczy warto unikać - choćby żeli antybakteryjnych zawierających triclosan...chodzi mi tylko o to, ze zawsze jak piszemy o kosmetykach, nie narzucając swojego zdania, tylko wyrażając opinie, zaraz ileś osób powołuje sie na guru - blog...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko jest inne i jedno może być w samej mące ziemniaczanej myte i jest zdrowe jak rydz a drugie niestety nie :) A oliwke i tak będę stosować o ! :D

Summerka lubi tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moim zdaniem jeśli dzieciaczki od początku będziemy chronić przed detergentami to później będzie więcej problemów niż jak stopniowo je do nich przyzwyczajać.

Nie można dziecka zbyt "sterylnie" wychowywać, bo później w normalnym świecie będzie w szoku. Nie wiem czy wiecie co mam na myśli ale tak jak na początku, powtórzę to jest moje zdanie.

Summerka, Paulix, ania.g lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak sie przyzwyczai skore czy cokolwiek do pewnego rodzaju produktow, to potem po przestawieniu na inne pojawiac sie moga alergie i uczulenia. Ja naleze do osob ktore generalnie moga jesc wszystko, stosowac kazdy kosmetyk i nic mi nie jest. I mam nadzieje ze moje dziecko bedzie takie samo.
    Nie mniej jednak postaram sie na pierwsze dni zycia wybrac te produkty ktore maja najmniej konserwantow i innych, ale tez nie sa przesadnie drogie chyba ze bedzie mialo problemy ze skora no to wtedy wybiore jakies apteczne.
    Ale powiem wam ze mi okresowo wychodzi na dloniach egzema i mam wtedy strasznie popekane i swedzace rece. Stosowalam kremy za kilkadziesiat zlotych, drogie masci a najlepsza okazala sie zwykla masc nagietkowa za 5zl. Wiec czasem najzwyklejszy kosmetyk jest najlepszy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, ze im mniej kosmetyków będzie dziecko używało dziecko tym lepiej. Co do sroki to owszem, fajnie piszę i dobrze, że jest takie coś ale i tak większość trzeba wypróbować na sobie. Np zdarzyło mi się, użyć kosmetyku bardzo przez nią zachwalanego który dla mnie akurat był uczulający i to przecież nie jest jej wina, tylko tak jest i tyle.

Summerka lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma w ogóle po co ruszać takiego tematu, to jest tak indywidualna sprawa jak za przeproszeniem podpaski, których lubimy używać. Według mnie mają rację te, które kosmetyki ograniczają do minimum jak i te które wybierają te najbardziej polecane. wniosek się nasuwa jeden- wyjdzie w praniu :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to kupić Dove Men żel pod prysznic i nasi mali mężczyźni będą od małego mega pociągający a żeby córeczki nie odbiegały ta od razu w Pani Walewskiej je kąpać :D jak to moja mama powiedziała wyjdzie takie czarne didku z długimi włosami, tatuażami i włosami na klacie :D

atdcp07wpidlrccj.png
  • Monikaka95 Nowa

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) przygarniecie jeszcze jedną styczniówkę? ;) termin wyznaczony mam na 27 stycznia. Dziś byłyśmy (spodziewam się córeczki) na wizycie, z mała wszystko ok. Leży już główka w dół, waży 1440g wiec nie taki z niej maluszek jak na 29+2d ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:33

ania.g, mitzula lubią tę wiadomość

qtchpss673zor5j3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:))

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj!!!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

tak się zastanawiałam nad tym rożkiem i dziś przyszedł do mnie Mikołaj i dostałam aż 3 - dwa miękkie i jeden sztywny... po co mi tyle... na siłe niektórzy chcą nas uszczęśliwiać.

atdcp07wpidlrccj.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika:)

Paulix he he he od przybytku głowa nie boli ;) do południa jeden, po południu drugi, na wieczór trzeci;)

Paulix lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix to sprzedaj i kup cos nowego dzieciowi ;D

Paulix lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 rożki i otulacz z zestawu z misiem szumisiem... I uwazam ze to nie za duzo... A to sie uleje a to cos z pieluszki sie wydostanie;)))

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika.
    A u mnie dwa rożki po Marcelku. Jeden z minky, drugi bawełniany. Kilka kocyków i kupiłam otulacz.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spis kosmetyków dla małej:

Oliwka babydream, Emulsja do mycia Nacomi, Bepanthen, Bubchen krem na niepogodę,
    Tesco loves baby zółte chusteczki, Uriage woda termalna. Koniec :)

Wybrałam na podstawie składów i doświadczenia z pracy.

ania.g lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę. Czytałam jak pisałyście o termometrach i nawet zapisałam sobie nazwę jakiegoś sprawdzonego, który polecano na SR i ktoś pisał, że go używają na oddziale noworodków. Niestety nie pamiętam, gdzie to zapisałam i nawet nie wiem ile set stron musiałabym się cofnąć żeby to znaleźć, więc jak macie doświadczenie z dobrym termometrem, to podzielcie się proszę raz jeszcze :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje do wody, powietrza, jedzenia i ciała. 4 w 1 misure z allegro. Ale nie wiem na ile jest dobry.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę,nie wiem czy ten temat był juz poruszany- Co bierzecie do szpitala dla siebie? Chcialabym powoli spakować juz torbe.W internecie jest mnóstwo informacji ; (

Dzieki.

sylwia
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ