Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vinca, okej, niech kazdy robi jak chce, ale mam wrażenie, ze ten blog to jakiś wyznacznik wszystkiego - nie przesadzajmy. Rak jest choroba cywilizacyjna głownie za sprawa jedzenia, środowiska, etc., nie przesadzajmy, ze jak umyje włosy szamponem z slsem to od razu świat sie zawali. Oczywiscie pisze to troche z przerysowaniem, bo wiadomo, ze niektórych rzeczy warto unikać - choćby żeli antybakteryjnych zawierających triclosan...chodzi mi tylko o to, ze zawsze jak piszemy o kosmetykach, nie narzucając swojego zdania, tylko wyrażając opinie, zaraz ileś osób powołuje sie na guru - blog...
-
a moim zdaniem jeśli dzieciaczki od początku będziemy chronić przed detergentami to później będzie więcej problemów niż jak stopniowo je do nich przyzwyczajać.
Nie można dziecka zbyt "sterylnie" wychowywać, bo później w normalnym świecie będzie w szoku. Nie wiem czy wiecie co mam na myśli ale tak jak na początku, powtórzę to jest moje zdanie.Summerka, Paulix, ania.g lubią tę wiadomość
-
Dokladnie jak sie przyzwyczai skore czy cokolwiek do pewnego rodzaju produktow, to potem po przestawieniu na inne pojawiac sie moga alergie i uczulenia. Ja naleze do osob ktore generalnie moga jesc wszystko, stosowac kazdy kosmetyk i nic mi nie jest. I mam nadzieje ze moje dziecko bedzie takie samo.
Nie mniej jednak postaram sie na pierwsze dni zycia wybrac te produkty ktore maja najmniej konserwantow i innych, ale tez nie sa przesadnie drogie chyba ze bedzie mialo problemy ze skora no to wtedy wybiore jakies apteczne.
Ale powiem wam ze mi okresowo wychodzi na dloniach egzema i mam wtedy strasznie popekane i swedzace rece. Stosowalam kremy za kilkadziesiat zlotych, drogie masci a najlepsza okazala sie zwykla masc nagietkowa za 5zl. Wiec czasem najzwyklejszy kosmetyk jest najlepszy
-
Ja uważam, ze im mniej kosmetyków będzie dziecko używało dziecko tym lepiej. Co do sroki to owszem, fajnie piszę i dobrze, że jest takie coś ale i tak większość trzeba wypróbować na sobie. Np zdarzyło mi się, użyć kosmetyku bardzo przez nią zachwalanego który dla mnie akurat był uczulający i to przecież nie jest jej wina, tylko tak jest i tyle.
Summerka lubi tę wiadomość
-
Chyba nie ma w ogóle po co ruszać takiego tematu, to jest tak indywidualna sprawa jak za przeproszeniem podpaski, których lubimy używać. Według mnie mają rację te, które kosmetyki ograniczają do minimum jak i te które wybierają te najbardziej polecane. wniosek się nasuwa jeden- wyjdzie w praniu
-
Najlepiej to kupić Dove Men żel pod prysznic i nasi mali mężczyźni będą od małego mega pociągający a żeby córeczki nie odbiegały ta od razu w Pani Walewskiej je kąpać
jak to moja mama powiedziała wyjdzie takie czarne didku z długimi włosami, tatuażami i włosami na klacie
-
Cześć dziewczyny
przygarniecie jeszcze jedną styczniówkę?
termin wyznaczony mam na 27 stycznia. Dziś byłyśmy (spodziewam się córeczki) na wizycie, z mała wszystko ok. Leży już główka w dół, waży 1440g wiec nie taki z niej maluszek jak na 29+2d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:33
ania.g, mitzula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój spis kosmetyków dla małej:
Oliwka babydream, Emulsja do mycia Nacomi, Bepanthen, Bubchen krem na niepogodę,
Tesco loves baby zółte chusteczki, Uriage woda termalna. Koniec
Wybrałam na podstawie składów i doświadczenia z pracy.ania.g lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam prośbę. Czytałam jak pisałyście o termometrach i nawet zapisałam sobie nazwę jakiegoś sprawdzonego, który polecano na SR i ktoś pisał, że go używają na oddziale noworodków. Niestety nie pamiętam, gdzie to zapisałam i nawet nie wiem ile set stron musiałabym się cofnąć żeby to znaleźć, więc jak macie doświadczenie z dobrym termometrem, to podzielcie się proszę raz jeszcze