X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix ja po pierwszym porodzie bałam się palcem nacisnąć na brzuch bo dziwny mi się wydawał! hahah po drugim porodzie już szybko przeszłam do porządku dziennego :)

Paulix lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja się boje w jakim stanie zastane ten brzuch bo kolezanka nie miała ani pol rozstepa przez ciąże a po porodzie naagle wyskoczyly jej takie wielkie głębokie wokół całego pępka i sprawdziłam sobie ze tez mam jak sobie scisne skóre . Ana dużym brzuchu nie widać ani pół. A oliwkami od początku się smaruje 2x dziennie .
    Też miałas tak ze po porodzie Ci wyskoczyly?
    Boże moja Mama 5 dzieci urodzila i nie ma rozstepow wokół pępka.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziwne bole, w toalecie czasami jestem co 10 minut
    Plus problemy trawienne :(
    Mam wrazenie, ze maluszek momentami jest pod piersiam, tak sie rozpycha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 15:46

sylwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mi tylko w pierwszej ciązy na koniec I trymestru na cyckach wyszły i tyle.. no ale brzuch zaraz po porodzie niestety pięknie nie wygląda, ja oczom własnym nie wierzyłam jak pod prysznic poszłam, skóra pomarszczona, wisząca jak worek, no jednym słowem jak u starej babci! :P ale z biegiem dni zaczęła wracać do staniu sprzed i gdzieś tak do miesiąca, półtorej była już taka jak przed :) tylko smarowałam ją też po porodzie, wiadomo nie tak skrupulatnie jak w ciąży, bo już czasu i chęci nie było, ale jednak smarowałam.. po drugim porodzie to samo, tylko dwa razy dłużej brzuch dochodził do siebie :P

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze .... ale flaczek znika to najważniejsze. To i tak dobrze ze tylko na cyckach :D ja na cyckach już przy okresach miałam bo tak strasznie na kazda miesiaczke mi się rozrastaly a później malały a w ciąży to już wogole mam piękne - taka już chyba moja natura :D
    pocieszylas mnie ze w półtorej miesiąca flaczek znika ufff :)

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym brzuchem po porodzie to mówiąc najdelikatniej, zaskakująco jest :-)
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani rozstępa, smarowalam się dbałam itp. I piękny był.
    Po cesarce jak wstałam i miałam siły go obejrzeć to pierwsze co pomyślałam:
    "Ku...wa, co oni mi cały brzuch przeszywali, że taki dziurawy?"
    A to były takie kuźwa rozstepy, że brzuch się aż pozapadał w małe szczelinki...
    Normalnie wyglądał jak pościel z kory...
    Po drugiej i trzeciej cc to już nawet nie piszę....
    Ale przynajmniej w tej ciąży mam gdzieś te rozstępy. Cała się smaruję balsamem i nie zastanawiam się czy będzie ich więcej :-D

Ania, no niby tak, niby już 35tc, ale to nadal za wcześnie :-)
    Ciągam się po domu, dyszę jak stara baba, po przejściu paru metrów można mi na brzuchu rozbijać orzechy. Z wyra wyskoczą mi chyba wszystkie sprężyny, bo kręcę się jak cholera...Naczyń myć nie mogę bo brzuch przeszkadza i musiałabym się nachylać. Raz się pokusiłam, to mnie plecy 2 godziny bolały...
    A powiem szczerze, że jak słyszę od męża: no jeszcze troszkę musisz wytrzymać... To mnie ku...wica jasna bierze. Aż się wczoraj popłakałam jak mnie atak astmy złapał. A ja mogę tylko Ventolin doraźnie, który mi nic nie daje.
    Rozłazi mi się spojenie...

Ehhh, ale sie wyżaliłam...

Paulix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biore teraz zelazek i hemoglobina skoczyla z 11,4 do 11,8, myslicie, ze juz jest ok? jakie macie wyniki?
    Poza tym leukocyty niestety znow wzrosly i mam 15,2, a u Was? ostatnio jestem troche zakatarzona - to pewnie tego przyczyna, ale mysle, ze skoro wyniki moczu wyszly idealne, niedawno robilam posiew moczu i byl jalowy to zadna infekcja wewnatrzmaciczna mi nie zagraza? za 2 tygodnie ide na czystosc pochwy i GBS i wtedy zobaczymy czy wszystko ok... chcialabym, zeby spokojnie juz donosic bez zadnych lekow:(

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biore ten zelazek bo mi spadla hemoglobina do 10,2 ale dopiero się dowiem 3 grudnia czy mi skoczyła a tak to już 3 tygodnie biore i jeszcze będę brac kolejne 3 wiec chyba już do końca ciąży będę brac wiec chyba możesz brac bo minimum musi skoczyć do 12 a poza ty dzidzia teraz dużo zelaza bierze i zalecane jest branie go żeby anemii nie było tak wyczytałam.
    Będzie dobrze , wqżne ze mocz ok i u mnie tez o dziwo :D

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka to całkiem kolorowo jak ja masz :P mi też spojenie się rozłazi chyba, w żadnej ciąży tak nie miałam.. do tego krzyże, się nie dziwie jak mnie zaraz znowu rwa się odezwie bo dawno nie miałam.. żeby to człowiek na pierwsze dziecko czekał to jeszcze jakoś.. ale mając w domu już dzieci nie idzie odpocząć, co chwile coś, co chwile musze wstawać, a ból momentami zwala z nóg ehhh też się wyżaliłam, a co!! tyle nam zostało :P

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Pchełka to całkiem kolorowo jak ja masz :P mi też spojenie się rozłazi chyba, w żadnej ciąży tak nie miałam.. do tego krzyże, się nie dziwie jak mnie zaraz znowu rwa się odezwie bo dawno nie miałam.. żeby to człowiek na pierwsze dziecko czekał to jeszcze jakoś.. ale mając w domu już dzieci nie idzie odpocząć, co chwile coś, co chwile musze wstawać, a ból momentami zwala z nóg ehhh też się wyżaliłam, a co!! tyle nam zostało :P
    ja przezywam ze mnie jeszcze remont i sprzątanie całej chałupy czeka a już led2o się przemieszczam a co Ty masz powiedzieć ... majac w domu dwoje dzieci to już zakrętu chyba zlapac nie idzie - obiad, sprzątanie pewnie codziennie i jeszcze być wyrozumiala dla faceta :D podziwiam.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    ja przezywam ze mnie jeszcze remont i sprzątanie całej chałupy czeka a już led2o się przemieszczam a co Ty masz powiedzieć ... majac w domu dwoje dzieci to już zakrętu chyba zlapac nie idzie - obiad, sprzątanie pewnie codziennie i jeszcze być wyrozumiala dla faceta :D podziwiam.
    zapomniałaś, że za pare dni też remont zaczynam :D cały pokój musimy zrobić, plus przerobić dzieciaków :P niby teściowa przyjechała do pomocy, co z tego jak fizycznie troche lżej, jak psychicznie człowiek się pochlastać chce, tak mnie drażni grrr :P

Paulix lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a miałam o teściową spytać ale widzę, że wszystko w temacie:P

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Anulka a miałam o teściową spytać ale widzę, że wszystko w temacie:P
    dziś oczywiście ide siku, a dzieciaki dalej siedzą na stole, a ona na przeciw nich i zadowolona.. ręce i cycki opadają..

ktosik85, Paulix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwna ta Twoja teściowa...normalnej babie mówisz, ze tak chowasz i koniec i względnie ogarnia...ale może babcie nie ogarniają

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    dziwna ta Twoja teściowa...normalnej babie mówisz, ze tak chowasz i koniec i względnie ogarnia...ale może babcie nie ogarniają
    zależy,moja nie ogarnia :D generalnie wszystkich i wszystko ma w tyle :P ona teraz gotuje obiady, mojego zaatakowała dna moczanowa, czyt. mięsa jeść nie może, wczoraj gołąbki bezzawijania zrobiła, mój nie jadł bo wiadomo, to co dziś ugotowała? mielone..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona jak u Ciebie ze zdrowiem? Spokojnie juz?

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ktoś coś wie co u coliberka? Jak się mają małe bliźniaki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 00:27

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz wszystko wiem, wyczytalam w pamietnikach :) trzymam kciuki zatem za dalsze sukcesy maluszków.

Paulix lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przesrane. cycki opadają hehe padlam :D podziwiam Cię . Ja bym nie wytrtrzymała.
    A ja widziałam wpis u coliberka w pamiętniku bo też zastanawiałam się czy wszystko ok.

atdcp07wpidlrccj.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny w ten pochmurny, szary, deszczowy dzień.

Mnie dziś czeka obiad u teściowej... ehh... jestem taka szczęśliwa :/ no ale jak mus to mus. Powoli kończę remont, trzeba po nim posprzątać i to jest nie lada wyzwanie.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ