Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyktosik85 wrote:Dziewczyny mam prośbę,nie wiem czy ten temat był juz poruszany- Co bierzecie do szpitala dla siebie? Chcialabym powoli spakować juz torbe.W internecie jest mnóstwo informacji ; (
Dzieki. -
natasza666 wrote:Dziewczyny, mam prośbę. Czytałam jak pisałyście o termometrach i nawet zapisałam sobie nazwę jakiegoś sprawdzonego, który polecano na SR i ktoś pisał, że go używają na oddziale noworodków. Niestety nie pamiętam, gdzie to zapisałam i nawet nie wiem ile set stron musiałabym się cofnąć żeby to znaleźć, więc jak macie doświadczenie z dobrym termometrem, to podzielcie się proszę raz jeszcze
-
Dla mnie do szpitala
Żel pod prysznic mini
Szampon do włosów mini
Odżywka do włosów mini
Pasta do zębów mini
Szczoteczka
Szczotka do włosów
Gumki do włosów
Tusz do rzęs
Podkład
Suchy szampon
Ręcznik mały
Ręcznik duży
Klapki pod prysznic
Kapcie
Skarpetki 3x
Majtki 4 x
Biustonosze 2x
Koszule do karmienia 2x
Szlafrok
Płyn do soczewek
Podpaski canpol baby- 20 szt
Podkłady na łóżko- 10 szt
Wkładki laktacyjne lansinoh
Chusteczki mokre do twarzy
Laktator elektryczny canpol baby
Herbata hipp granulat
Pas poporodowy
Krem na rozstępy/ Oliwka
Ładowarka do komórki
Suszarka
Talerze,sztućce
Woda
Dokumenty
FasUla, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Dla małej:
Oliwka mała babydream
Bepanthen do sutków i pupy:)
Żel mały babydream
Miękka szczotka
Krem na niepogodę bubchen
Otulacz bambusowy
Kocyk minky
Ręcznik z kapturkiem
Pampersy tesco loves mamy 1- 25 szt
Chusteczki mokre tesco loves baby żółte
Chusteczki suche tami
Woda termalna uriage
Smoczek lovi dynamiczny
Pieluchy tetrowe 2
Pieluchy flanelowe 2
Pajacyki 4 szt
Bodu z długim 2 szt
Body z krótkim 2 szt
Ciepły pajac 1 szt
Skarpetki 3szt
Łapki 3szt
Czapeczki x 2 szt
FasUla, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Ja zabieram jedna do porodu i dwie na pobyt w szpitalu. Myślę że przy porodzie sn to na te dwie trzy doby wystarcza.jak będę dłużej to wtedy ktoś coś wypierze albo dokupi. Na co dzień i tak nie śpię w koszulach więc pewnie będą użyte tylko ten jeden raz,nie ma co szaleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 12:16
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Ja mam taka listę. Zebrane dane na podstawie 1000 blogów i książek oraz opinii 3 świeżysz mam. Mi tak pasuje i takie produkty wybrałam.
Wezmę ze sobą: język niemowląt oraz najszczęśliwsze niemowlę w okolicy do poczytania.
Biorę laktator, bo mimio cc obstawiam, że będzie ten pokarm. W sensie już teraz mam sporo. Więc wolę ściągnąć w przypadku nawału.
Biorę coś do mycia dla małej mimo że tam nie myją. Ale różnie to bywa.
Biorę suszarkę, bo lubię myć często włosy.
Koszule i biustonosze do karmienia mam lupline. Szlafrok z italy fashion kremowy lekki.
Nie biorę majtek siateczkowych bo do cc potrzebuje zwykłe.
Nie biorę tamtu rosa jw.
-
nick nieaktualnyja przy pierwszym porodzie miałam tylko dwie i to zdecydowanie za mało! pociłam się jak nie powiem co bo woda ze mnie schodziła, a mąż nie miał jak mi dowieźć więcej
przy córce miałam już 4 i szczerze? akurat było, bo ja już po połowie dnia czułam, że śmierdzę i musiałam się odświeżyć pod prysznicem..
-
to chyba wezme te 4 koszule + jedna do porodu. Lepiej więcej niż mniej.
Jutro jade po wózekjak się ciesze
i jeszcze remont i już wszystko gotowe prócz mojej psychiki. Ciągle się boje że urodze w połowie grudnia i z czymś nie zdążę. A jeszcze wszystko posprzątać ,pomyć okna, łazienke a ja już się ledwo czołgam i wyjście na 3 piętro jest dla mnie jak maraton .
-
nick nieaktualnydziewczyny też was piecze w okolicach mostka jak siedzicie, albo leżycie na którymś z boków? ja już nie wiem co ja mam ze sobą zrobić
jak stoje i chodzę bolą mnie krzyże i spojenie łonowe (w ogóle to jakby było mi mało, chyba mi się rozchodzi), jak siedzę to piecze koło mostka, położę się na plecy, bolą krzyże, chce na któryś bok to przy przewracaniu krzyże jeszcze bardziej i spojenie meeega boli, na boku którymkolwiek jak leże to piecze koło mostka i boli spojenie, ja zwariuje!!! to ponarzekałam sobie..
Paulix lubi tę wiadomość
-
mnie nie piecze ale żebra mam strasznie obolałe jak połamane i biodro lewe od spania. Może dzidzia się tak rozpycha krzyże to zapewne od ciężaru ale mostek to nie wiem może mały gdzieś syrki wypycha.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulix wrote:mi też główke wpycha w szyjke i za każdym razem panikuje, że rodze
spokojnie, jeszcze chwilka i maluszki będą na świecie i pewnie zatęsknimy za tym ich rozpychaniem nie w brzuchuźle mi było bez tych bóli?
heh
-
hehe
czyli pewnie dziwne uczucie jak z dnia na dzień brzusio znika i nic się w nim nie rusza
ja ostatnio miałam sen , że urodziłam przez CC trzymam dziecko na rekach z włosami do ramion a w brzuchu mnie dalej kopie . Obudzilam się i okazało ze Jasiu mnie obudzil kopaniem
przezylam szok
http://viralka.pl/9-rzeczy-ktore-zrozumie-tylko-kobieta-w-ciazy-na-zabawnych-obrazkach/
padłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny