X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w deszczowy dzien. Zaczynam dzisiaj 34tydzien i powiem wam ze juz sie calkiem pewnie czuje kesli chodzi o maluszka bo wiem ze sobie juz poradzi. Takze jestem juz o wiele bardziej spokojna. :)
    Tez podczytujecie starsze kolezanki grudniówki czy tylko ja mam taka manie?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ja czesto podczytuję :P

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam :) Ja zaczynam 31 tydzień i targają mną myśli przeróżne :)Nie mogę się doczekać aż Leon z nami będzie, cały czas coś układam w jego pokoiku. W tym tyg lecimy na tydzień do moich rodziców chcemy tam kupić jeszcze kilka rzeczy, głównie ubranek i jak wrócimy to wreszcie zacznę prać i prasować!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy w 34 :) jeju jak to leci. mi sei zdaje cały czas, ze mam tylllllee czasu;)

bbe73a0022.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też podczytuje :)

a ja dziś nareszcie zakupiłam wózek i wanienke. Jeszcze przewijak i drobne rzeczy z apteki i oczywiście spakowanie torby do szpitala i wszystko już chyba :D i nieszczęsny remont.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zo ostatnich badań wynika ze dziś zaczynam nie 34 a 35 tydzień bo gin powiedziała ze mam się przygotować na koniec grudnia a kurcze nie wiem już teraz - zglupialam. Popuscilo mi się i już w panice ze wody odchodzą, pokłuło mnie w szyjce i znow panika. Chyba oszaleje.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od 2-3dni pobolewa w kroczu, boli szyjka i kości w pachwinach, przy obracaniu z boku na bok jest najgorzej :( no i często kłuje dłuższą chwile kolo pępka :/ gin mówił że to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co polecacie osłonowo przy antybiotyku?

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy przewracaniu z boku na bok też mnie ciągnie w pachwinach ale dobrze ze to normalne :)
    nie umiem doradzić co do osłonowych przy antybiotyku bo ostatni raz bylam chora w podstawówce. Nie zazdroszczę Wam tych choróbstw :(

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn normalne to sie tyczylo tego klucia kolo pępka

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnie antybiotyki o chyba w podstawówce miałam. Ale pamiętam że z naturalnych sposobów to naturalny jogurt kazali jeść.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu mysle ze to do porodu. Ocipieje chyba ... za bardzo sobie wkręcam. Mnie klulo w pępku i naokoło od ok 15 tc. Zaczał mi się rozwarstwiać i gin stwierdziła ze to przepuklina i po ciąży będzie trzeba usunąć , wyleczyć.
    Ale miałam ciągle bóle, po kilka dni że wyprostować się nie mogłam bo wszystko ciągnelo i jeszcze pieklo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:41

atdcp07wpidlrccj.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również w 34 tygodniu. Chyba pora pozamykać wyprawkowe tematy :) na szczęście zostały już tylko drobiazgi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:49

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • appee Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was była na warsztatach Bezpieczny Maluch albo Świadoma Mama? Zapisałam się na oba, ale zmienili termin i okazuje się, że oba są tego samego dnia i muszę wybrać, a nie wiem co będzie bardziej wartościowe...

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy antybiotyku wybieraj probiotyk, który ma dużą liczbę szczepów. W jogurtach jest ich za mało.

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apee wydaje mi sie ze bardziej polecany byl "Bezpieczny Maluch" ale moze lepiej poczekaj az wypowie sie ktoś kto był :)

Paulix ja wlasnie tez czytalam ze to moze byc przepuklina czy cos w tym stylu, jednak mnie nie boli caly czas tylko czasem tak jakby kolka. Gin powiedzial ze to czesta przypadłość ,nawet jakos to nazwal ale nie pamietam

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Hej. Czy któraś z Was była na warsztatach Bezpieczny Maluch albo Świadoma Mama? Zapisałam się na oba, ale zmienili termin i okazuje się, że oba są tego samego dnia i muszę wybrać, a nie wiem co będzie bardziej wartościowe...
    Byłam na Bezpiecznym Maluchu i jestem bardzo zadowolona - świetny wykład o pierwszej pomocy, a to na ten właśnie najbardziej liczyłam. Były oczywiście prezentacje konkretnych firm, ale przy tym wszystkim wykład o fotelikach samochodowych też mi dostarczył nowych informacji i nie czułam się jakoś szczególnie mocno szczuta marką. ;) No i sympatyczne prezenty rozdali, w konkursie fajne nagrody były do wygrania. Niestety te drugie warsztaty nie odbywają się w moim mieście.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazalam kupić mężowi Dicoflor60 , mam nadzieje ze to dobry wybór

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulix ja wlasnie tez czytalam ze to moze byc przepuklina czy cos w tym stylu, jednak mnie nie boli caly czas tylko czasem tak jakby kolka. Gin powiedzial ze to czesta przypadłość ,nawet jakos to nazwal ale nie pamietam[/QUOTE]

ja wlasnie myslalam ze to kolki :) a boli jak piernik. odpukać od miesiąca mam spokoj. Jeszcze prawie gin doprowadziłam ze smiechu do placzu jak jej powiedziałam ze wkładam sobie pepek do srodka bo tak wyczytałam :D ale wiem ze od jelit może tez kłuć w pępku.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że temat już był poruszany i nie chodzi mi o debaty co gorsze, co lepsze, a mianowicie chcę tylko wiedzieć na jakie szczepionki się zdecydowałyście? 6w1, 5w1 czy tylko te refundowane?

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ