X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w deszczowy dzien. Zaczynam dzisiaj 34tydzien i powiem wam ze juz sie calkiem pewnie czuje kesli chodzi o maluszka bo wiem ze sobie juz poradzi. Takze jestem juz o wiele bardziej spokojna. :)
    Tez podczytujecie starsze kolezanki grudniówki czy tylko ja mam taka manie?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ja czesto podczytuję :P

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytam :) Ja zaczynam 31 tydzień i targają mną myśli przeróżne :)Nie mogę się doczekać aż Leon z nami będzie, cały czas coś układam w jego pokoiku. W tym tyg lecimy na tydzień do moich rodziców chcemy tam kupić jeszcze kilka rzeczy, głównie ubranek i jak wrócimy to wreszcie zacznę prać i prasować!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się witamy w 34 :) jeju jak to leci. mi sei zdaje cały czas, ze mam tylllllee czasu;)

bbe73a0022.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też podczytuje :)

a ja dziś nareszcie zakupiłam wózek i wanienke. Jeszcze przewijak i drobne rzeczy z apteki i oczywiście spakowanie torby do szpitala i wszystko już chyba :D i nieszczęsny remont.

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zo ostatnich badań wynika ze dziś zaczynam nie 34 a 35 tydzień bo gin powiedziała ze mam się przygotować na koniec grudnia a kurcze nie wiem już teraz - zglupialam. Popuscilo mi się i już w panice ze wody odchodzą, pokłuło mnie w szyjce i znow panika. Chyba oszaleje.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od 2-3dni pobolewa w kroczu, boli szyjka i kości w pachwinach, przy obracaniu z boku na bok jest najgorzej :( no i często kłuje dłuższą chwile kolo pępka :/ gin mówił że to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co polecacie osłonowo przy antybiotyku?

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy przewracaniu z boku na bok też mnie ciągnie w pachwinach ale dobrze ze to normalne :)
    nie umiem doradzić co do osłonowych przy antybiotyku bo ostatni raz bylam chora w podstawówce. Nie zazdroszczę Wam tych choróbstw :(

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn normalne to sie tyczylo tego klucia kolo pępka

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnie antybiotyki o chyba w podstawówce miałam. Ale pamiętam że z naturalnych sposobów to naturalny jogurt kazali jeść.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu mysle ze to do porodu. Ocipieje chyba ... za bardzo sobie wkręcam. Mnie klulo w pępku i naokoło od ok 15 tc. Zaczał mi się rozwarstwiać i gin stwierdziła ze to przepuklina i po ciąży będzie trzeba usunąć , wyleczyć.
    Ale miałam ciągle bóle, po kilka dni że wyprostować się nie mogłam bo wszystko ciągnelo i jeszcze pieklo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:41

atdcp07wpidlrccj.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również w 34 tygodniu. Chyba pora pozamykać wyprawkowe tematy :) na szczęście zostały już tylko drobiazgi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 15:49

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • appee Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was była na warsztatach Bezpieczny Maluch albo Świadoma Mama? Zapisałam się na oba, ale zmienili termin i okazuje się, że oba są tego samego dnia i muszę wybrać, a nie wiem co będzie bardziej wartościowe...

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy antybiotyku wybieraj probiotyk, który ma dużą liczbę szczepów. W jogurtach jest ich za mało.

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apee wydaje mi sie ze bardziej polecany byl "Bezpieczny Maluch" ale moze lepiej poczekaj az wypowie sie ktoś kto był :)

Paulix ja wlasnie tez czytalam ze to moze byc przepuklina czy cos w tym stylu, jednak mnie nie boli caly czas tylko czasem tak jakby kolka. Gin powiedzial ze to czesta przypadłość ,nawet jakos to nazwal ale nie pamietam

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Hej. Czy któraś z Was była na warsztatach Bezpieczny Maluch albo Świadoma Mama? Zapisałam się na oba, ale zmienili termin i okazuje się, że oba są tego samego dnia i muszę wybrać, a nie wiem co będzie bardziej wartościowe...
    Byłam na Bezpiecznym Maluchu i jestem bardzo zadowolona - świetny wykład o pierwszej pomocy, a to na ten właśnie najbardziej liczyłam. Były oczywiście prezentacje konkretnych firm, ale przy tym wszystkim wykład o fotelikach samochodowych też mi dostarczył nowych informacji i nie czułam się jakoś szczególnie mocno szczuta marką. ;) No i sympatyczne prezenty rozdali, w konkursie fajne nagrody były do wygrania. Niestety te drugie warsztaty nie odbywają się w moim mieście.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazalam kupić mężowi Dicoflor60 , mam nadzieje ze to dobry wybór

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Paulix ja wlasnie tez czytalam ze to moze byc przepuklina czy cos w tym stylu, jednak mnie nie boli caly czas tylko czasem tak jakby kolka. Gin powiedzial ze to czesta przypadłość ,nawet jakos to nazwal ale nie pamietam[/QUOTE]

ja wlasnie myslalam ze to kolki :) a boli jak piernik. odpukać od miesiąca mam spokoj. Jeszcze prawie gin doprowadziłam ze smiechu do placzu jak jej powiedziałam ze wkładam sobie pepek do srodka bo tak wyczytałam :D ale wiem ze od jelit może tez kłuć w pępku.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że temat już był poruszany i nie chodzi mi o debaty co gorsze, co lepsze, a mianowicie chcę tylko wiedzieć na jakie szczepionki się zdecydowałyście? 6w1, 5w1 czy tylko te refundowane?

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ