Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka 1991 u mnie skończyło się cc, ponieważ mi odeszły wody, a nie było żadnej akcji pomimo podania oksytocyny. Zero skurczy zero bólu. Ponieważ miałam zaplanowane sn, od początku do końca bała ze mną Beata Prokop, cudowna kobieta. Dzięki niej byłam mega spokojna, miałam salę do porodów rodzinnych, więc jak już wiedziałam że będzie cc oglądaliśmy z moim M film. Od tamtej pory ( lipca) jeszcze nie udało nam się nic obejrzeć, także dobrze czas wykorzystaliśmy. Ja jestem mega zadowolona z Kościuszki, warunki Prl ale opieka ok. Tak bardzo się bałam, a cc wogóle nie kojarzy mi się z bólem. Także bardzo mile się zadkoczyłam.
-
Sald jesli coś mogę Ci doradzić, to zanim zdecydujesz się na lekarza, to zastanów się w którym szpitalu chcesz rodzić i wtedy wybierz lekarza z tego szpitala. No chyba, że nie zależy Ci, aby mieć lekarza ze szpitala w którym będziesz rodzić.Ja wiedziałam, że chcę mieć wykupioną swoją położną, więc wybór był tylko jeden Kościuszki. Ja bym niezdecydowała się prowadzić się ciąży na NFZ. Przykład z pracy mojej siostry, dziewczyna chodziła na NFZ, na ostatnią wizytę poszła prywatnie okazało się, że dziecko ma wady genetyczne i urodziło się bardzo chore. Ja bym miała duże obawy o sprzęt, który jest kiepski. Jeśli chodzi o Witczaka to moja koleżanka prowadziła ciążę u Andrzeja Witczaka i bardzo niezadowolona.
-
Cześć dziewczyny, zastanawiam się nad porodem w szpitalu zespolonym, pracuje tam mój lekarz prowadzący dr.Szwabowicz. Czytałam że jest możliwy poród w wodzie, chciałabym z tego skorzystać, czy da się jakoś zarezerwować sale porodową z wanną, czy to loteria? Jeszcze mam pytanie odnośnie sal, ilu osobowe i czy są z łazienkami?
-