Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój leń nadal w brzuszku. Balonik spowodował rozdarcie na 3cm. Oksytocyna nic nie pomogła. Na początku jakieś skurcze się pisały a później cisza. Wczoraj na porodowce badała mnie położna i ordynator, oboje twierdzą że raczej nie da rady u mnie sn. Główka za wysoko i duże dziecko w stosunku do mojego wzrostu. Zaraz wizyta zobaczymy co zadecydują. Dzisiaj znowu na czczo, może będzie cc , której się boję...
-
nick nieaktualny
-
Wybaczcie że dopiero teraz piszę ale mam dołka troszkę.
To co najważniejsze Krzysztof Grzegorz przyszedł na świat 07.09 o godz. 10.58 przez cc. 58cm szczęścia i 3970g miłości. Dzisiaj do domu.Ania_84, kataloza, Cordy, _analiza lubią tę wiadomość
-
Izunia gratulacje
Dołek na pewno minie
a ja odebrałam wynik AFP w 17tyg2dni mam 28,53 dr mimówiła ze bedzie podwyzszony ale ciekawa jestem czy to dobrze
aaa ale są normy
dla 17 tyg norma to 45,7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 15:59
Cordy, _izunia_, kataloza lubią tę wiadomość
-
kataloza wrote:Ciekawe która mama jest następna w kolejności do porodu ze Świętokrzyskiego?? Ja zastanawiam się gdzie rodzić......
Ja dopiero luty 2017 -
Hej mamusie i przyszłe mamusie. W kwietniu przyszło na świat moje długo wyczekiwane szczęście. Mam teraz kilka rzeczy do sprzedaży lub zamiany. Min : kołyskę w stanie idealnym z materacem,ochraniaczem i baldachimem w komplecie. Zdj mogę wysłać na email lub tel. Torbę do przewijania,detektor tętna płodu, piękny komplet do chrztu dla dziewczynki oraz sukieneczki i spodenki. Chętne osoby zapraszam do kontaktu. Robię też sesje zdjęciowe plenerowo-brzuszkowe lub chrzest... Zapraszam. Zdj z sesji też mogę powysyłać. Pozdrawiam.
-
Co słychać dziewczynki? Ania? Kataloza? Nasz Skarbek wczoraj skończył 4 tygodnie. Wyrósł z niektórych ubranek, karmię go piersią. Odpukać w niemalowane śpimy w nocy (z przerwami na karmienie i zmianę pieluszki) w dzień troszkę gorzej
Izunia a jak Wy się czujecie i jak sobie radzicie?
Już razem
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny
jestem tu nowa, dopiero wprowadzam się do Kielc. W związku z przeprowadzką muszę zmienić lekarza. A że ciąża raczej niespokojna to muszę pilnie znaleźć jakiegoś dobrego lekarza na fundusz. Kogo polecacie? Kogo unikać? Jaki szpital do porodu polecacie?
-
Mam pytanie do mam które rodziły na Czarnowie. na szkołę rodzenie nie mam jak chodzić a jedyną informację jaką znalazłam odnośnie wyprawki do szpitala to pisze że jest podawana właśnie tam. Może jest tu mama która mi pomoże i powie co trzeba mieć z sobą do porodu
-
Agagg jeśli chodzi o ciebie to sztućce, kubek, kosmetyki, klapki pod prysznic i do chodzenia, kilka koszul (ja miałam 3), szlafrok, bieliznę poporodową (takie majtki wielorazowe z siateczki ze 2-3 pary), podkłady poporodowe lub mega chłonne podpaski, biustonosz do karmienia. Dla dziecka 3-4 body z długim rękawkiem, 2-3 pary półśpiochów, ze 2 pajacyki, pieluszki (ze dwie paczki 1 newborn), 2-3 pieluszki tetrowe, 2 -3 flanelowe, 2 czapeczki, 2 pary skarpetek, 2 pary niedrapek, chusteczki nawilżane, i jeśli chcesz kąpać w swoich kosmetykach np. jakiś płyn do mycia dla niemowlaków, ewentualnie smoczek. To chyba tyleJuż razem