Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja obecnie do niego chodzę. Poleciła mi go znajoma położna. Trafiłam do niego jeszcze przed ciążą jakoś 2 lata wcześniej. Około pół roku staraliśmy się i leczyłam się u doktora. Ogólnie do tej pory jestem zadowolona z tego lekarza. Jestem w 33 tygodniu ciąży i od początku prowadzi moją ciąże. Nie mam porównania do innego lekarza bo to moja pierwsza ciąża. Lekarz konkretny, miły wszystko tłumaczy pomału.
-
Nieskromnie dołączam do wątku po raz kolejny
To moja 4 ciąża, obecnie 7 tydz.
Prowadzą u doktora Ariana Swata, pracuje on w szpitalu na czarnowie. Mam problemy z tarczycą, już na tym etapie cukrzycę ciążową oraz łuszczycę.
Mam cudowną dwulatkę w domu, można nas spotkać w Kawce Zbawce na spotkaniach grupy chustowej Nosimy w świętokrzyskimAnia_84, Cordy lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Paula:) wrote:Hej dziewczyny, jest tu ktoś?
Jakie macie opinie na temat szpitala na Prostej? Jak obsługa medyczna? Zwiedziłam szpital i porodówkę i na pierwszy rzut oka to fajnie .
-
Pinia GRatuluje
pięknie
Kataloza Gratulacje
Paula ja wybrałam prostą z tego względu że przyjmuje tam większość mi znanych lekarzy , dwa lezałam tam kilkakrotnie i miłąm w nim zabiegi generlanie byłam z niego zadowolona .. 9 lutego będziemy mieli CC więc powiem wtedy więcej
Ewela na Prostej też jk coś jest ZZOna szole rodzenia nam mowili o tym z tym że zeby je dostać trzeba miec iles rozwrcia i musi być postęp porodu
niestety każdy szpital ma swoje plusy i minusy z tego co mi wiadomo na prostej po CC nie zbyt sa miłe położne.. ale np na Czarnowie moja siostra rodziła i powiedziała nigdy wiecejkolezanka na Kościuszki była na nich wsciekla bo meczyli ja przez dwa dni bo uparli sie ze ma urodzic SN a i tak skonczyło się CC ..
-
Hej, Paula ja rodziłam 3 lata temu na Prostej, dla mnie okej i polecam. Jednak to centrum i mam wrażenie bardziej fachowa obsługa, chuchają i dmuchają na wdzystko nawet do przesady ale ja tak wolę.Teraz też prosta, mam zaufanie, moja lekarka prowadząca też tam pracuje. Położne tak jak z ludźmi, zależy na kogo się trafi, ale ogólnie nawet fajne babki były.
Dodam że miałam cc szybko i sprawnie. Teraz drugie cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:05
Ania_84 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Tak wiem ze na Prostej jest zoo ale jest problem z anestozjologiem zresztą był o tym artykuł. Najwięcej z oo wykonują na Kosciuszki. Myślę że tak naprawdę jak będzie przebiegał porod taka będzie opinią o szpitalu. To moje pierwsze dziecko długo wyczekiwane pozostaje mi zaufać lekarzowi i wierzyć ze będzie dobrze choć nie ukrywam ze jestem przerażona. Mój próg bólu jest na zerowym poziomie:)Na 100 procent wykupie sobie położną koszt na Kościuszki 400 zl.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ewela dokładnie wszytsko zalezy od przebiegu porodu
nasz maluch tez długo wyczekiwany.. 3 lata walki i szczerze mówiąc miałąm mega duzy problem z wyborem lekarza w Kielcach ..bo wszytskim któym ufałam byli w Wawie..
ale wreszcie znalazałam moja dri jestem bardzo zadowolona
Imie rózy trzymam kciuki za połówkowe bo widze na dniach
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Dzięki Ania już mi się śni po nocach to połówkowe. Ty już niedługo zobaczysz swojego dzidzolka. U kogo prowadzisz ciążę na prostej? Jeśli mogę spytać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 11:04
-
Ewela ja sporo w aresie kupuje i w kojisue stylaczek
Imie rozy ciaze prowadze u dr Anny Grelewskiej:) wybralam ja bo na wszystkie certyfikaty odnosnie badan prenatarnych na prostej ona robi amnio w raziw w i jest bardzo dokladna jak cis jej sue nie podoba to pamieta na nastepnych wizytach zeby sprawdzoc jeszxze raz no i caly czas sie szkoli -
Ewela ja jeszcze kupuję w abc niemowlaka i też w aresie są naprawdę dobrze zaopatrzeni.
Ania a u mnie pierwszą ciążę prowadziła dr Bryła i drugą też. Podobalo mi się to że jak leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu bo bardzo się interesowała choć miała dużo pacjentek. Jak coś jej się nie podoba to konsultuje np z genetykami w Łodzi.
Trzymam kciukasy za Ciebie bo już niedługo.
-
Milka to prowadzi nas ten sam lekarz. Ja też jestem zadowolona i to bardzo. Podoba mi się ze w gabinecie ma dla pacjentki tyle czasu ile ona potrzebuje. Czekam na opinię o panu doktorze z samego finału bo widzę ze będziesz pierwsza. Radzisz na Kosciuszki?
-
To też mój pierwszy poród i tak samo jak Ciebie ogarnia mnie przerażenie, tym bardziej ze należę do osób które na widok igły mdleja choć to już powoli się zmienia. Sama wyciągam od Pana doktora skierowania na dodatkowe badania. Ja teraz czekam na wyniki badań genetycznych.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobietki!
Czy możecie mi coś doradzić w sprawie USG genetycznego i testu Pappa (11-14 tydz.c.)? Nie mam zaleceń do ich wykonania ale chcę to zrobić na własną rękę. Czy słyszałyście opinie gdzie najlepiej je wykonać w Kielcach, u jakiego lekarza? Co do cen to z tego co widzę po cennikach USG+Test z krwi to od 380 w Gemmie do 400 zł w szpitalu Na Kościuszki czyli różnica w zasadzie żadna. Wiem też, że można USG i testy przeprowadzić osobno. Jestem zielona w temacie, może coś podpowiecie, cokolwiek
Pozdrawiam Ciężarówki i Mamusie ze Świętokrzyskiego