X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na Ktg do szpitala i później wizyta. Ciekawe czego się dowiemy :)
    Cordy spakowana? Jakie ubranka bierzesz?
    Ania co u Ciebie?

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia - czekam na relację :)

Ja już spakowana jestem od tygodnia ;) dla małego spakowałam 2 sztuki kaftaników, 2 body z krótkim i 2 z długim rękawem, 2 pary półśpiochów i 2 pajace :) czapeczki 3 sztuki, niedrapki x 2, becik, 2 pieluchy flanelowe, 5 tetrowych, 2 paczki pampersów new born, Prontosan na pępuszek - resztę małż ma przygotowane w domku i doniesie :) dla siebie z takich ogólnych rzeczy to kosmetyczkę wg zapotrzebowania, klapki, 3 koszule do karmienia, szlafrok, biustonosze do karmienia x 2, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, wielorazowe poporodowe gatki x 4 ;) i laktator. W razie czego zostawiłam instrukcje na lodówce wydrukowane dla małża, co gdzie znajdzie w domu, jaką ewentualnie butelkę ze smoczkiem i mleko kupić i gdzie, żeby "świeżego taty" nie naciągnęli ;) i gdybym z jakiś powodów nie mogła maluszka karmić piersią. To chyba tyle ;)

Ania? Bo zaczynam się stresować... wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:48

_izunia_ lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wszystko dovrze nasz dziedzic ma juz 86 mm wszystko dobrze wszystkie przepływy serducho ok
    Twardnienie ustapilo :-)
    Dzus wychodzumy jednak dobrze ze wybralam dr Grelewska odwiedziła mnie dzus byla na obchodzie odrazu prElozyla mi wizyte :-)

_izunia_, _analiza, Cordy lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super informacje :)
    Jestem po zapisie i czekam na ginekologii na dr
    Cordy dziękuję za spis rzeczy bo sama nie wiem co pakować ;)
    Odezwę się po wizycie.
    Miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po i można odetchnąć...
    Po 10 miałam zapis, który nie za bardzo podobał się pani dr i po 14 miałam powtórkę. Lekarz dyżurny stwierdził że wszystko dobrze już. Widocznie wcześniej spał, mało ruchów i tętno zbyt spokojne. Pomogła kawa, czekolada i bułka słodka :) Z pomiarów waga wychodzi 3500 ale dr mówiła że ma pewnie 3700 a do porodu przewiduje około 4kg. Dzisiaj można się już spakować :)
    Kolejne KTG i wizyta w środę.

Cordy, Ania_84 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczynki :) My się dziś cały dzień obijamy, za to jutro mamy zaplanowany dzień aż po kokardkę. Ale jutro Małż ma wolne więc to dlatego ;) Rano jedziemy na KTG, więc jak będę po to dam znać. Buziaki!

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy i jak tam?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) KTG wyszło dobrze, ale dziś coś się kiepskawo i dziwnie czuję. W nocy maluszek się bardzo wiercił, a ja w ogóle nie spałam, bolał mnie też brzuszek i plecy w odcinku krzyżowym. Rano przeszło i teraz jakby się wznowiło. Jak nic się nie polepszy to podjadę na Prostą sprawdzić co i jak. Chociaż to sobota i wolałabym weekend w domku spedzic ;P A ty kochana? Jak tam?

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo to wy obie bedziecie rodzic moze sie spotkacie na porodiwce :-)

Wlasnie odswiezalam str co tam i bach :-)
    Trzymam kciuki mamuski :-)

Cordy, _izunia_ lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy lubię za dobre KTG. Byłaś na Prostej? Jak się czujesz?
    Też miałam cięższy dzień dzisiaj. Późno wstałam bo i późno poszłam spać po meczu i co 2 godzinki siusiu. Cały dzień zmęczona, senna i placzliwa. Na szczęście mąż trochę mieszkanie ogarnął i zrobił obiad. Ja do tego zestresowana, że mały się nie rusza i też myślałam żeby pojechać na Prostą się sprawdzić. Jednak spacer pomógł :)
    Całkiem możliwe że się spotkamy :)
    Ania a co u Ciebie?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys minął :) moje kochanie reż dziś wszystko ogarnął w domu a mnie kazał leżeć. Mam nadzieję, że dziś uda mi się pospac w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 22:42

_izunia_, Ania_84 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy i jak tam nocki?

Jestem po dzisiejszym Ktg. Wszystko ok. Krzysiowi dobrze w brzuszku, jeszcze nigdzie się nie wybiera. Kolejny zapis w poniedziałek.

Ania_84, Cordy lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja wczoraj trafiłam na porodówke, ale Antek w brzuchu dalej. Poszłam na KTG wczoraj i wspomniałam, że chyba coś tam mi się sączy. Na zapisie skurcze jak w akcji pogodowej, ale kompletnie niebolesne, plus to sączenie i skonczony 39 tydz, wiec bierzemy Panią na porodowke. Małż zestresowany wybiegł z pracy po walizkę do domu. A tu brak rozwarcia, szyjka normalna ciążowa, skurcze są ale niebolesne. Poobsereowali i znów na patologię ciąży :( ehh położne mnie poznały i mówią mi witamy ponownie :D no i czekamy, bo teraz wyjście na własne żądanie. W poniedziałek może będzie już moja lekarka.Także po raz 3. Aaa, najlepsze bo okazało się że to nie wody ;)

Ania_84, _izunia_ lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

aaaaaa Cordy kurde ... uff ufff robi się gorąco :D

Izunia krzysiunie beirze przykładu z Antka :D bo coś cichooo :D

Ja od rana mam faze na gotowanie juz starłam cukinie na placki :)
    i ogórki na zupe ogórkową :D ojjjj mój wujek jest królemw robienu ogórków kiszonych ale fakt woda ze studni daje całkiem inny smak tych ogórków ;) i jeszcze nigdy nie trafiło się tak że były złe..zawsze twarde , dobrze ukiszone :D

jeszcze pozostaja mi braki dostałam od siosry masakra nie wiem co ja z nich zrobie .. chyba najlpiej zrobe zwykłe buraczki ewentualnie z papryka :)

teraz piję kawke niestety moje ciśnienie znowu mnie powaliło 80/50 więc nie dziwie się że co wstanę to mam ciemno pod oczami na wizycie musze jej o tym powiedzieć

_izunia_, Cordy lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z buraczków zrób kiszony barszcz. Czyli buraki pokrój na małe części, dorzuć czosnek, kminek i zalej przygotowana ostudzoną i osoloną wodą ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOo :D widzsz :D ja jeszcze do tego wszytskiego zrobiłam dziś placek :D matko mam ostatnio faze na gotowanie .. nie pmietam kiedy tyle gotowałam :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty pracusiu, że Ci się chce w taki upał ;)
    Cordy jak się miewasz? Dobrze że jesteś pod kontrolą :)
    Ja dzisiaj wypoczywalam nad zalewem w Borkowie. Super pogoda i może ostatni weekend na dłuższy czas ze znajomymi. U mnie nadal cisza, troszkę bardziej zgaga męczy i obrzęki.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia zazdraszczam:) U nas jak w saunie, no i mega nudy. Antek widać lubi jak mama duzo leży;) hehehe. I czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:40

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie było ale teraz te obrzęki i rozpychanie małego jakby chciał wyjść przez brzuszek. Ciężko sobie jakąś wygodną pozycję znaleść.
    Cordy to czekacie na Twoją dr? Nie wiesz co tam planują?
    Ciekawa jestem jak mi wyjdzie Ktg w poniedziałek. Może się już zdecyduje... :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano pojawiły się bolesne skurcze, więc chodziłam, wspinałam się po schodach, skakałam na piłce i.... tylko Antosia wykołysałam i poszedł maluszek spać :D on pewnie czeka na swoją panią doktor ;) co prawda na jeszcze czas. Izunia mamy jedno wolne łóżko na sali nr 3 ;) zapraszam :D

Już razem <3
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ