X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na Ktg do szpitala i później wizyta. Ciekawe czego się dowiemy :)
    Cordy spakowana? Jakie ubranka bierzesz?
    Ania co u Ciebie?

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia - czekam na relację :)

Ja już spakowana jestem od tygodnia ;) dla małego spakowałam 2 sztuki kaftaników, 2 body z krótkim i 2 z długim rękawem, 2 pary półśpiochów i 2 pajace :) czapeczki 3 sztuki, niedrapki x 2, becik, 2 pieluchy flanelowe, 5 tetrowych, 2 paczki pampersów new born, Prontosan na pępuszek - resztę małż ma przygotowane w domku i doniesie :) dla siebie z takich ogólnych rzeczy to kosmetyczkę wg zapotrzebowania, klapki, 3 koszule do karmienia, szlafrok, biustonosze do karmienia x 2, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, wielorazowe poporodowe gatki x 4 ;) i laktator. W razie czego zostawiłam instrukcje na lodówce wydrukowane dla małża, co gdzie znajdzie w domu, jaką ewentualnie butelkę ze smoczkiem i mleko kupić i gdzie, żeby "świeżego taty" nie naciągnęli ;) i gdybym z jakiś powodów nie mogła maluszka karmić piersią. To chyba tyle ;)

Ania? Bo zaczynam się stresować... wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:48

_izunia_ lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wszystko dovrze nasz dziedzic ma juz 86 mm wszystko dobrze wszystkie przepływy serducho ok
    Twardnienie ustapilo :-)
    Dzus wychodzumy jednak dobrze ze wybralam dr Grelewska odwiedziła mnie dzus byla na obchodzie odrazu prElozyla mi wizyte :-)

_izunia_, _analiza, Cordy lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super informacje :)
    Jestem po zapisie i czekam na ginekologii na dr
    Cordy dziękuję za spis rzeczy bo sama nie wiem co pakować ;)
    Odezwę się po wizycie.
    Miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po i można odetchnąć...
    Po 10 miałam zapis, który nie za bardzo podobał się pani dr i po 14 miałam powtórkę. Lekarz dyżurny stwierdził że wszystko dobrze już. Widocznie wcześniej spał, mało ruchów i tętno zbyt spokojne. Pomogła kawa, czekolada i bułka słodka :) Z pomiarów waga wychodzi 3500 ale dr mówiła że ma pewnie 3700 a do porodu przewiduje około 4kg. Dzisiaj można się już spakować :)
    Kolejne KTG i wizyta w środę.

Cordy, Ania_84 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczynki :) My się dziś cały dzień obijamy, za to jutro mamy zaplanowany dzień aż po kokardkę. Ale jutro Małż ma wolne więc to dlatego ;) Rano jedziemy na KTG, więc jak będę po to dam znać. Buziaki!

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy i jak tam?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) KTG wyszło dobrze, ale dziś coś się kiepskawo i dziwnie czuję. W nocy maluszek się bardzo wiercił, a ja w ogóle nie spałam, bolał mnie też brzuszek i plecy w odcinku krzyżowym. Rano przeszło i teraz jakby się wznowiło. Jak nic się nie polepszy to podjadę na Prostą sprawdzić co i jak. Chociaż to sobota i wolałabym weekend w domku spedzic ;P A ty kochana? Jak tam?

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo to wy obie bedziecie rodzic moze sie spotkacie na porodiwce :-)

Wlasnie odswiezalam str co tam i bach :-)
    Trzymam kciuki mamuski :-)

Cordy, _izunia_ lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy lubię za dobre KTG. Byłaś na Prostej? Jak się czujesz?
    Też miałam cięższy dzień dzisiaj. Późno wstałam bo i późno poszłam spać po meczu i co 2 godzinki siusiu. Cały dzień zmęczona, senna i placzliwa. Na szczęście mąż trochę mieszkanie ogarnął i zrobił obiad. Ja do tego zestresowana, że mały się nie rusza i też myślałam żeby pojechać na Prostą się sprawdzić. Jednak spacer pomógł :)
    Całkiem możliwe że się spotkamy :)
    Ania a co u Ciebie?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryzys minął :) moje kochanie reż dziś wszystko ogarnął w domu a mnie kazał leżeć. Mam nadzieję, że dziś uda mi się pospac w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 22:42

_izunia_, Ania_84 lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy i jak tam nocki?

Jestem po dzisiejszym Ktg. Wszystko ok. Krzysiowi dobrze w brzuszku, jeszcze nigdzie się nie wybiera. Kolejny zapis w poniedziałek.

Ania_84, Cordy lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja wczoraj trafiłam na porodówke, ale Antek w brzuchu dalej. Poszłam na KTG wczoraj i wspomniałam, że chyba coś tam mi się sączy. Na zapisie skurcze jak w akcji pogodowej, ale kompletnie niebolesne, plus to sączenie i skonczony 39 tydz, wiec bierzemy Panią na porodowke. Małż zestresowany wybiegł z pracy po walizkę do domu. A tu brak rozwarcia, szyjka normalna ciążowa, skurcze są ale niebolesne. Poobsereowali i znów na patologię ciąży :( ehh położne mnie poznały i mówią mi witamy ponownie :D no i czekamy, bo teraz wyjście na własne żądanie. W poniedziałek może będzie już moja lekarka.Także po raz 3. Aaa, najlepsze bo okazało się że to nie wody ;)

Ania_84, _izunia_ lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

aaaaaa Cordy kurde ... uff ufff robi się gorąco :D

Izunia krzysiunie beirze przykładu z Antka :D bo coś cichooo :D

Ja od rana mam faze na gotowanie juz starłam cukinie na placki :)
    i ogórki na zupe ogórkową :D ojjjj mój wujek jest królemw robienu ogórków kiszonych ale fakt woda ze studni daje całkiem inny smak tych ogórków ;) i jeszcze nigdy nie trafiło się tak że były złe..zawsze twarde , dobrze ukiszone :D

jeszcze pozostaja mi braki dostałam od siosry masakra nie wiem co ja z nich zrobie .. chyba najlpiej zrobe zwykłe buraczki ewentualnie z papryka :)

teraz piję kawke niestety moje ciśnienie znowu mnie powaliło 80/50 więc nie dziwie się że co wstanę to mam ciemno pod oczami na wizycie musze jej o tym powiedzieć

_izunia_, Cordy lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z buraczków zrób kiszony barszcz. Czyli buraki pokrój na małe części, dorzuć czosnek, kminek i zalej przygotowana ostudzoną i osoloną wodą ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOo :D widzsz :D ja jeszcze do tego wszytskiego zrobiłam dziś placek :D matko mam ostatnio faze na gotowanie .. nie pmietam kiedy tyle gotowałam :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty pracusiu, że Ci się chce w taki upał ;)
    Cordy jak się miewasz? Dobrze że jesteś pod kontrolą :)
    Ja dzisiaj wypoczywalam nad zalewem w Borkowie. Super pogoda i może ostatni weekend na dłuższy czas ze znajomymi. U mnie nadal cisza, troszkę bardziej zgaga męczy i obrzęki.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia zazdraszczam:) U nas jak w saunie, no i mega nudy. Antek widać lubi jak mama duzo leży;) hehehe. I czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:40

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie było ale teraz te obrzęki i rozpychanie małego jakby chciał wyjść przez brzuszek. Ciężko sobie jakąś wygodną pozycję znaleść.
    Cordy to czekacie na Twoją dr? Nie wiesz co tam planują?
    Ciekawa jestem jak mi wyjdzie Ktg w poniedziałek. Może się już zdecyduje... :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano pojawiły się bolesne skurcze, więc chodziłam, wspinałam się po schodach, skakałam na piłce i.... tylko Antosia wykołysałam i poszedł maluszek spać :D on pewnie czeka na swoją panią doktor ;) co prawda na jeszcze czas. Izunia mamy jedno wolne łóżko na sali nr 3 ;) zapraszam :D

Już razem <3
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ