Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Izunia - czekam na relację
Ja już spakowana jestem od tygodniadla małego spakowałam 2 sztuki kaftaników, 2 body z krótkim i 2 z długim rękawem, 2 pary półśpiochów i 2 pajace
czapeczki 3 sztuki, niedrapki x 2, becik, 2 pieluchy flanelowe, 5 tetrowych, 2 paczki pampersów new born, Prontosan na pępuszek - resztę małż ma przygotowane w domku i doniesie
dla siebie z takich ogólnych rzeczy to kosmetyczkę wg zapotrzebowania, klapki, 3 koszule do karmienia, szlafrok, biustonosze do karmienia x 2, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, wielorazowe poporodowe gatki x 4
i laktator. W razie czego zostawiłam instrukcje na lodówce wydrukowane dla małża, co gdzie znajdzie w domu, jaką ewentualnie butelkę ze smoczkiem i mleko kupić i gdzie, żeby "świeżego taty" nie naciągnęli
i gdybym z jakiś powodów nie mogła maluszka karmić piersią. To chyba tyle
Ania? Bo zaczynam się stresować... wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:48
_izunia_ lubi tę wiadomość
Już razem
-
Hej kochane wszystko dovrze nasz dziedzic ma juz 86 mm wszystko dobrze wszystkie przepływy serducho ok
Twardnienie ustapilo
Dzus wychodzumy jednak dobrze ze wybralam dr Grelewska odwiedziła mnie dzus byla na obchodzie odrazu prElozyla mi wizyte_izunia_, _analiza, Cordy lubią tę wiadomość
-
Już po i można odetchnąć...
Po 10 miałam zapis, który nie za bardzo podobał się pani dr i po 14 miałam powtórkę. Lekarz dyżurny stwierdził że wszystko dobrze już. Widocznie wcześniej spał, mało ruchów i tętno zbyt spokojne. Pomogła kawa, czekolada i bułka słodkaZ pomiarów waga wychodzi 3500 ale dr mówiła że ma pewnie 3700 a do porodu przewiduje około 4kg. Dzisiaj można się już spakować
Kolejne KTG i wizyta w środę.
Cordy, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Super wieści dziewczynki
My się dziś cały dzień obijamy, za to jutro mamy zaplanowany dzień aż po kokardkę. Ale jutro Małż ma wolne więc to dlatego
Rano jedziemy na KTG, więc jak będę po to dam znać. Buziaki!
Już razem
-
Hej
KTG wyszło dobrze, ale dziś coś się kiepskawo i dziwnie czuję. W nocy maluszek się bardzo wiercił, a ja w ogóle nie spałam, bolał mnie też brzuszek i plecy w odcinku krzyżowym. Rano przeszło i teraz jakby się wznowiło. Jak nic się nie polepszy to podjadę na Prostą sprawdzić co i jak. Chociaż to sobota i wolałabym weekend w domku spedzic ;P A ty kochana? Jak tam?
Już razem
-
Looo to wy obie bedziecie rodzic moze sie spotkacie na porodiwce
Wlasnie odswiezalam str co tam i bach
Trzymam kciuki mamuskiCordy, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Cordy lubię za dobre KTG. Byłaś na Prostej? Jak się czujesz?
Też miałam cięższy dzień dzisiaj. Późno wstałam bo i późno poszłam spać po meczu i co 2 godzinki siusiu. Cały dzień zmęczona, senna i placzliwa. Na szczęście mąż trochę mieszkanie ogarnął i zrobił obiad. Ja do tego zestresowana, że mały się nie rusza i też myślałam żeby pojechać na Prostą się sprawdzić. Jednak spacer pomógł
Całkiem możliwe że się spotkamy
Ania a co u Ciebie?
-
Ehh a ja wczoraj trafiłam na porodówke, ale Antek w brzuchu dalej. Poszłam na KTG wczoraj i wspomniałam, że chyba coś tam mi się sączy. Na zapisie skurcze jak w akcji pogodowej, ale kompletnie niebolesne, plus to sączenie i skonczony 39 tydz, wiec bierzemy Panią na porodowke. Małż zestresowany wybiegł z pracy po walizkę do domu. A tu brak rozwarcia, szyjka normalna ciążowa, skurcze są ale niebolesne. Poobsereowali i znów na patologię ciąży
ehh położne mnie poznały i mówią mi witamy ponownie
no i czekamy, bo teraz wyjście na własne żądanie. W poniedziałek może będzie już moja lekarka.Także po raz 3. Aaa, najlepsze bo okazało się że to nie wody
Ania_84, _izunia_ lubią tę wiadomość
Już razem
-
hej kochane
aaaaaa Cordy kurde ... uff ufff robi się gorąco
Izunia krzysiunie beirze przykładu z Antkabo coś cichooo
Ja od rana mam faze na gotowanie juz starłam cukinie na placki
i ogórki na zupe ogórkowąojjjj mój wujek jest królemw robienu ogórków kiszonych ale fakt woda ze studni daje całkiem inny smak tych ogórków
i jeszcze nigdy nie trafiło się tak że były złe..zawsze twarde , dobrze ukiszone
jeszcze pozostaja mi braki dostałam od siosry masakra nie wiem co ja z nich zrobie .. chyba najlpiej zrobe zwykłe buraczki ewentualnie z papryka
teraz piję kawke niestety moje ciśnienie znowu mnie powaliło 80/50 więc nie dziwie się że co wstanę to mam ciemno pod oczami na wizycie musze jej o tym powiedzieć_izunia_, Cordy lubią tę wiadomość
-
OOOo
widzsz
ja jeszcze do tego wszytskiego zrobiłam dziś placek
matko mam ostatnio faze na gotowanie .. nie pmietam kiedy tyle gotowałam
-
Ania Ty pracusiu, że Ci się chce w taki upał
Cordy jak się miewasz? Dobrze że jesteś pod kontrolą
Ja dzisiaj wypoczywalam nad zalewem w Borkowie. Super pogoda i może ostatni weekend na dłuższy czas ze znajomymi. U mnie nadal cisza, troszkę bardziej zgaga męczy i obrzęki.
-
Fajnie było ale teraz te obrzęki i rozpychanie małego jakby chciał wyjść przez brzuszek. Ciężko sobie jakąś wygodną pozycję znaleść.
Cordy to czekacie na Twoją dr? Nie wiesz co tam planują?
Ciekawa jestem jak mi wyjdzie Ktg w poniedziałek. Może się już zdecyduje...
-
Dziś rano pojawiły się bolesne skurcze, więc chodziłam, wspinałam się po schodach, skakałam na piłce i.... tylko Antosia wykołysałam i poszedł maluszek spać
on pewnie czeka na swoją panią doktor
co prawda na jeszcze czas. Izunia mamy jedno wolne łóżko na sali nr 3
zapraszam
Już razem