X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje! Nareszcie dołączyłaś :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w nocy trafilam na Prostą ze skrocona szyjka, skurczami co 5- 10 min i okropnym kluciem w podbrzuszu. Zostalam :( dostalam kroplowke na zatrzymanie skurczow, luteine, cos tam jeszcze przeciwbolowego i steryd na przyspieszenie rozwoju pecherzykow plucnych Antosia. Ehhh a cieszylam sie, ze dotrwam bez ekscesow :(

Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Wczoraj w nocy trafilam na Prostą ze skrocona szyjka, skurczami co 5- 10 min i okropnym kluciem w podbrzuszu. Zostalam :( dostalam kroplowke na zatrzymanie skurczow, luteine, cos tam jeszcze przeciwbolowego i steryd na przyspieszenie rozwoju pecherzykow plucnych Antosia. Ehhh a cieszylam sie, ze dotrwam bez ekscesow :(
    oo matulku ale dobrze z jestes pod opieka kochana trzymam kciuki zeby Antoś jeszcze sie nie spieszył <3

Cordy lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy trzymam kciuki, żeby szybciutko się wszystko ustabilizowało. Antoś niech poczeka spokojnie na spotkanie z kolegą a nie tak się spieszy.
    Dużo ta szynka Ci się skróciła? Byłaś wcześniej na usg III trymestru?

Głowa do góry. Musi być dobrze. Najważniejsze że jesteście pod opieką.

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki :) rano bylo ok, a teraz od nowa to samo :( moze to wina tez troche mojego miesniaka. Trzesa mi sie rece i mam kolatanie serducha przy tej kroplowce :( mam nadzieje ze wyhanujemy...szyjja tylko papacyjnie, wiec nie wiem jak mocno sie skrocila

News z 18 - brak skurczy na ktg :) sytuacja opanowana,szyjka skrocona, ale ladna, glowka wysoko, brzus miekki. Pozostal tylko bol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 18:10

Już razem <3
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, trzymajcie się tam!

Cordy lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy super wiadomości :) Jutro będą jeszcze lepsze :) Mówili Ci co planują dalej?

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz lepiej. Szyjka 23mm wiec chyba niezle, trzyma dobrze. Skurczy brak.... jedyne co to w szpitalu jelitka odmowily wspolpracy ;) kawa i lactulosa ida w ruch. Antos dostał druga dawke sterydow na płucka, wiec spodziewam sie glosnego krzyku przy "wlasciwym" porodzie ;) Dzieki Kochane za wsparcie !!! :-* na razie leżymy, nie wiem do kiedy.

Ania_84, _izunia_ lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie że lepiej :) byłaś dzisiaj na szkole rodzenia może?

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilimy Fenoterol i bol wrocil, wiec powrot do kroplowy :( z tego wszystkiego az sie poryczalam, ale juz mi lepiej. Szkole mialam zaczac w srode, ale zobacze czy dam rade. A mial byc magnez i mialo nyc tak pieknie.

Już razem <3
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy lada moment będzie lepiej, przejdziecie na magnez i pewnie lekarz zaleci więcej leżenia i spokojnie dotrwacie do bezpiecznego tygodnia. Trzymam kciuki!

Cordy lubi tę wiadomość

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy najważniejsze że jesteście pod opieką i wszystko jest kontrolowane na bieżąco. Niedługo będzie coraz lepiej.
    Pytam o szkołę rodzenia bo ja zaczęłam wczoraj i była też jakaś dziewczyna z oddziału, z wenflonem i opaska na ręce.

Już niedługo wrócicie do domu i spokojnie dotrwacie :) Dawaj znać na bieżąco.

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fablous jest tak jak napisalas :) przeszlam na magnez, najpierw w kroplówce, teraz w tabletkach i jak do jutra bedzie dobrze to wychodzimy :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :) nadal trzymam kciuki :)

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy :) Chociaż lekarz dopytywał 100 razy czy aby na pewno nie mam skurczów i bóli brzucha lub czy on sie nie napina.Mam nie dotykać brzucha, duzo leżeć, a w razie jakichkolwiek twardnień itd natychmiast wracać :) Mam nadzieję, ze nastepny raz to juz w terminie na poród :)

_izunia_, fablous lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wiadomości :) Cordy teraz to już na pewno w terminie porodu. Wystarczy Ci już stresu. Przygotowaniami w domu trzeba się zająć :)

Cordy lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki ;)

Jestem z Kielc. Tak się złożyło, że noszę już drugą pociechę pod serduszkiem.
    Jestem teraz w 7tc+3d. To dpoiero początek a już mnie tak wydęło że ludzie w autobusie ustępują mi miejsca, nawet w sklepie mnie przepuszczają:p
    Mam córcie 3 letnią, która już nie może doczekać się rodzeństwa:)
    Prowadzi mnie dr. Monika Tochowicz. Planuję rodzić po raz drugi w Szpitalu na Kościuszki :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Adelfablabca :) Spokojnej (przede wszystkim) ciąży Ci życzę :)

A ja już w domu :) Leżę i pachnę, chociaż ciągle mnie nęci, żeby coś zrobić (rozpakować torbę ze szpitala, włożyć pranie, opróżnić zmywarkę itd.). Na szczęście mam nad sobą męża-cerbera ;) Pilnuje i przywraca do porządku :)

Ania_84, _izunia_ lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • pudzio Nowa

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po przerwie! Widzę dużo zmian, gratuluję pojawienia się małej Ali

• Ewwwa Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Powiedzcie mi proszę (jeśli wiecie)- mam tydzień różnicy w terminie, tj. wg. miesiączki 9/11, a wg. USG 15/11... Lekarz uważa 15-go za TĘ datę.
    Może macie podobnie?
    Pozdrawiam ciepło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 23:13

Ewwwa86
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ