Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:druga beta 183,22
szczerze jesze nie wiem ktory szpital
Cudnie....
Nie będę oryginalna i także życzę Ci najnudniejszej ciąży ever! :* :*
Tulę mocno Mamusiu! :*Ania_84 lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Izunia ja też wyszukałam świetokrzyskie
Analiza dziękujemam nadzieje że wszytsko bedzie ok
Wy już na końcówce a ja dopieor zaczynam -
Bylam w dniu 3 bety nic nie bylo widać dzis bylam tylko na usg pecgerzyk ciazowy 8 mm
Pierwsza wizyta 28 czerwca u dr Grelewskiej prowadziła 4 ciaze w rodzinie i wszystko ok wiec poki co ide do niej -
Ania_84 wrote:Witam Kochane mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej
Musze poczytać Wasze opinie o lekarzach i zacząć wybierać prowadzącego
Pozdrawiam Wszystkie Świętokrzyskie mamusie
Aniu przeogromne gratulacje!!! Aż się popłakałam jak przeczytałam Twój wpis. Trzymam kciuki i życzę nudnej ciąży.Ania_84 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Cordy wrote:Ania piekny suwaczek
miałam go wstawić dopieor po wizycie
Cordy, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
fablous wrote:Analiza jak tam się czujecie? Już bliżej niż dalej
Małe rośnie i to zdrowo - Lepiarczyk przewiduje 4 kg żywej wagi bo wczoraj na wizycie równo 35t0d wyszło 3 kg na usg:)
Więc moje ogólne nastawienie na cesarkę wreszcie znalazło podparcie w wadze małego
A co tam u Was? Jak mija wspólne życie? W co ubierasz małą? Ciągle długie nogawki? Ja cały czas myślę w co ubierać małego po urodzeniuzakładasz czapeczki?
19.07.2016 r. Aleksander
-
Analiza i jak samopoczucie ? U Ciebie to już ostatnia prosta
Ja już nie mogę sobie poradzić z puchnącymi stopami.... i dłońmi, a tu jeszcze 9 tyg przede mną. Używacie lub używałyście czegoś do smarowania przeciw obrzękom? Słyszałam o maści kasztanowej, ale nie wiem czy coś daje. A tu znowu czeka nas fala upałówNastępny raz koniecznie musimy się wstrzelić tak, by ominąć upalne lato w końcówce
Już razem
-
Obiecałam wiec melduje
w zakresie jednego pecherzyka ciązowego widoczne 2 pecherzyki zółtkowe jeden z widoczna akcja serca
był jeszcze jeden pechrzeyk żółtkowy ale w nim sie nic totalnie nie zdziało ii się po prostu wchłonie -
blizniaki do obserwacji za 2 tyg się okaże czy zostanie jeden czy dwa
serce jednego wali jak dzwon 136 /min
Cordy ja od dawien dawna mam problemy z nogami bo mam zylaki i mi na takie dolegliwości bardzo pomaga taki krem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 13:29
Cordy, Pinia108 lubią tę wiadomość
-
Cordy wrote:Wow
Bliźniaki! Trzymam kciuki za dwa serduszka
A można tym Ven Maxem w ciąży nogi smarować? Czuję się jak słoniątko
mogłam sie zapytac dr jak byłam na wizycie
niby móiwła mi ze generalnie moze smarowac nogi jak czuje ze mam ciezkie i ze moje zylaki beda pod stała kontrola -
co do blizniaów to podchodze póki co do tego z dystansem..nie wiem czy az tyle moze być pomiędzy jednym a drugim ..no ale dr mówi ze 50/50
-
Ania_84 wrote:co do blizniaów to podchodze póki co do tego z dystansem..nie wiem czy az tyle moze być pomiędzy jednym a drugim ..no ale dr mówi ze 50/50
Będzie co ma byćNa razie trzymamy kciuki za mniejszego Malca
Jutro idę kupić tą maść - mam nadzieję, że zadziała, bo już klapki zaczynają cisnąć, a japonek nie znoszęJuż razem
-
_analiza wrote:Samopoczucie ogólnie super, dalej omijają mnie wszelkie drastyczne ciążowe przypadłości:) kilka razy zdarzyło mi się wstać w nocy na siku i puchną mi nogi, ale nie narzekam bo jak słyszę jakie dziewczyny miewają problemy to czuje się jak jakiś ciążowy jednorożec
Małe rośnie i to zdrowo - Lepiarczyk przewiduje 4 kg żywej wagi bo wczoraj na wizycie równo 35t0d wyszło 3 kg na usg:)
Więc moje ogólne nastawienie na cesarkę wreszcie znalazło podparcie w wadze małego
A co tam u Was? Jak mija wspólne życie? W co ubierasz małą? Ciągle długie nogawki? Ja cały czas myślę w co ubierać małego po urodzeniuzakładasz czapeczki?
U mnie też miało być cc, Lepiarczyk też przewidywał dużą wagę i co - poszłam, urodziłam naturalnie a córcia okazała się wcale nie taka duża bo ważyła 3310g. A na 3tyg przed terminem doktor oszacował wagę na 3400g. Więc nie przejmuj się, jeszcze różnie może byćChyba że Ty chcesz cesarkę. Bo ja bardzo chciałam urodzić naturalnie, nie chciałam cięcia i na szczęście udało się
Z Alunią każdy dzień jest piękny i przynosi coś nowego. Malutka jest kochana, nie sprawia nam większych problemów za to daje masę radości. Ostatnio byłyśmy na pierwszym szczepieniu, zniosła je dzielnie tylko przy wkłuciu płakała okropnie. Ale potem na szczęście nic się nie działo. Doktor ją zbadał, zmierzył, w 6tyg przybrała 1500g, więc fajnie że nabiera tyle na piersi
Karmienie idzie nam gładko na szczęście, ja nie stosuję żadnej diety, jem praktycznie wszystko i Ala nie ma żadnych dolegliwości brzuszkowych. Także taki mało problematyczny egzemplarz mi się trafił
Z czapeczką pożegnałyśmy się już ponad miesiąc temu. Teraz zakładam tylko w chłodne dni ale ostatnio takich nie ma więc nie nosimy w ogóle. W upały Ala leżała w samym bodziaku a nawet chwilami w samym pampersie bo bidulka męczyła się w ten gorąc. Staram się nie ulegać radom teściowej czy mamy i nie przegrzewać Małej, ubieram ją raczej lekko. Rączki i stópki wciąż ma zimne ale to u niemowlaków normalne bo mają jeszcze niedojrzały układ krążenia. Sugeruję się więc temperaturą karku - jeśli jest ciepły to znaczy że jest ok.
Po urodzeniu zakładałam Ali głównie pajacyki rozpinane na całej długości, były najwygodniejsze, bałam się wkładać rzeczy zakładanych przez głowę, dopiero po 3-4 tygodniach się do takich przekonałamPolecam też mieć trochę ubranek w malutkich rozmiarach. Alunia urodziła się długa na 55cm a przez pierwsze 2-3 tygodnie nosiła rozmiar 50 bo w większych się topiła i wyglądała jak sierota