Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    A co do zwierzaków to mój kot mega dużo miłości mi okazuje ostatnio. Może zapasy zbiera na czas kiedy trochę się od siebie oddalimy po porodzie. Duża część nocy spędza na lizaniu mnie 😂

Może mu pachniesz mlekiem ;)
    Sąsiadka się śmiała, że jej pies się tak do niej łasił jak poczuł mleko w cyckach 😂

Czytając o Waszych pobudkach w nocy i nad ranem, naszła mnie refleksja - czy tylko ja śpię całą noc bez wstawania na siku?
    Chyba jestem za bardzo zmęczona, żeby się budzić, bo zwykle zasypiam w 2 minuty i śpię aż do budzika - tego w telefonie albo tego w postaci córki ;)

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakasienka ja też generalnie nie wstaje w nocy na siku ☺️ Dzisiaj się obudziłam o tej 5:30 bez potrzeby toalety.

Domi na szybko mam tylko takie
    IMG-0355.jpg

kattalinna, Mamausia, Liyss🧚🏻, Domi.Nika, Podkoszulka lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LeniweKluski wrote:
    Dziewczyny. Rzucam pytanie o butelki. W jakie się zaopatrujecie i ile? Osobiście chce szybko przejść z kp na kpi (a może i nawet od samego początku). Zastanawiam się jedynie jakie buteleczki. Avent? Lansinoh?

Tak z ciekawości, jeśli mogę zapytać, czemu chcesz tak zrobić?
    Pytam, bo sama trochę dokarmiałam dziecko odciągniętym mlekiem i szczerze przyznam, że szlag mnie trafiał z tym KPI, mimo tego, że to była 1-2 butelki dziennie.

Moje dziecko akceptowało w zasadzie każdą butelkę, używaliśmy głównie tommee tippie, ale tu na grupce ktoś polecał:
    - avent natural response
    - lovi mammafeel
    - suavinex zero zero
    - dr browns

Kupiłam avent, bo podobno są kompatybilne z butelkami z laktatorów lovi neno, a że taki mam po córce, to nie chce mi się teraz kupować innego. Liczę na to, że tym razem nie będę używać go częściej.

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakasienka, ja też nie sikam od dawna, w sumie krótko miałam tak, że wstawałam a i to było 1 w nocy 🙂 z siłą snu jednak u mnie różnie... Często też mnie budzi córka - wystarczy, że się zbudzi za ścianą i kichnie albo wydmucha nos i ja już na czuwaniu... Dziś zbudziła się o 5:40, wstała, ubrała się, umyła zęby, zascielila łóżko i poszła oglądać bajki. Byłam w szoku bo normalnie trzeba milion razy przypomnieć po co trzyma skarpetkę w ręku, albo którędy do łazienki. Ścielenie łóżka to jak konstrukcja rakiety - za trudne! A tu dziś cyk i ogarnięte 😉

Holibka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LeniweKluski wrote:
    Dzięki dziewczyny za polecajki.
    Ja właśnie mam ambitny plan rozkręcenia laktacji i mrożenia - tak, żebym właśnie nie była uwiązana i żeby mąż też mógł karmić. Jak wyjdzie w praniu to zobaczymy; mój syn może się okazać cyckowisem i cały misterny plan wiadomo co 😝

Z tym mrożeniem, to zanim zgromadzisz większe zapasy sprawdź, czy Twoje dziecko wypije takie rozmrożone. Smak i zapach mleka, które było mrożone może się zmienić ze względu bodajże na lipazę. Moje nie chciało tego tknąć i żadne rady jak ratować takie mleko nie pomogły. Skończyło się wylaniem do zlewu kilkunastu woreczków, które miały być na wypadek kryzysów, skoków rozwojowych itp. Takie, które było w lodówce do 2 dni akceptowała na szczęście.

Zaqwsx lubi tę wiadomość

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika wrote:
    Ja wczoraj w nocy z 2 h nie spałam, w końcu wstałam zjadłam banana i zasnęłam 🤔 może dziecko było głodne.
    Dodam ze wczoraj nie miałam zgagi po takiej ilosci jedzenia a przed wczoraj jadłam mniej i miałam zgagę 🫣 jeszcze wieczorem wysłałam męża po paczkę z togoodtogo do A. Bikle po coś słodkiego i był sernik który mi nie zasmakował między innymi. A dziś rano po śniadaniu mi już smakował. Czuje się jak wariatka w tej ciąży. Muszę pamiętać o tym jak Kazik będzie chciał żeby mu wypłukać makaron z sosu „bo dziś nie lubi”. Jakieś przygotowanie cierpliwości rodzicielskiej.

Współczuje wam tych delegacji. Ja bym chyba zaprotestowała. Wiem ze nie zawsz można, praca ważna sprawa. Ale ja chce żeby mój maz pierwszy miesiąc siedział w domu. Tak ustaliliśmy. Ze bierze te 14 dni urlopu, a po urodzeniu dostanie dodatkowy dzień pracy zdalnej i ma w roku dodatkowe 24 dni pracy zdalnej okazjonalnej, wiec wtedy będzie wykorzystywał. Bardzo nie chce być sama w połogu z maluchem w domu, dopóki się nie oswoimy z sytuacja.

To my też właśnie tak planujemy, żeby mąż większość połogu miał urlop albo pracę zdalną z domu 🥹 po połogu się ogarnę to może jechać do biura 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LeniweKluski wrote:
    Soundia, naprawdę trzymam w kciuki za przede wszystkim Twoje samopoczucie. Ja jestem z tych oszołomów co wierzą w delulu i przyciąganie dobrej energii. Jasne, że wszystko może się zdarzyć (jak choćby poród przedwczesny) -ale! Podobno teraz zazwyczaj większość kobiet i tak rodzi kolo 38 tyg. gdzieś tak słyszałam, więc to na pewno nie jakaś pewna informacja, lecz jest w pewien sposób krzepiąca 😃

Belo, ja kiedyś kupiłam termometr evercheck swift. Użytkujemy go już od jakiś 2 lat i jest niezawodny. Tylko trzeba mierzyć zgodnie z instrukcją obsługi (np czoło czyste i suche a nie tłuste i z makijażem). Dla mnie plus, że ma jeszcze końcówkę do ucha. I nie kosztuje milion monet.

Dziewczyny. Rzucam pytanie o butelki. W jakie się zaopatrujecie i ile? Osobiście chce szybko przejść z kp na kpi (a może i nawet od samego początku). Zastanawiam się jedynie jakie buteleczki. Avent? Lansinoh?

Ja mam avent na razie te malutkie 150ml. Pewnie po porodzie spróbuję kupić te z lovi. A laktator kupię po porodzie dopiero bo sama nie wiem już jak będę karmić 🫣

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleale wrote:
    a no wlasnie u mnie tez temat do rozkminienia, czytam sobie ksiazke Heidi Murkoff (lubie ja bo ma dosc konkretne podejscie, ale nie bedzie to jedyne zrodlo informacji) + historie od kolezanek, ze jednak jak sie najpierw daje piers i wprowadza butelke dopiero jak mleko ustabilizowane po kilku tygodniach to lepiej. No i ze czasem z butelki leci latwiej a dzieci musza sie nauczyc dobrze ssac piers, to potem moga preferowac butle a tez moze to wplynac na ilosc pokarmu.

Ale w tej ksiazce piszą, zeby nie czekac za dlugo z butelka bo potem dziecko moze juz miec mocne preferencje do piersi. Co ciekawe piszą też, ze z medycznego punktu widzenia nie trzeba podgrzewac mleka (!) i butelki oprocz pierwszego uzycia normalnie w zmywarce mozna myc, ale ze dzieci czesto preferuja cieple. Macie jakies opinie/doswiadczenia?

Ja bym bardzo chciala wprowadzic butelke, kpi albo nawet mix z mm, bo chcialabym bardzo moc wyjsc na pare godzin albo dluzej i zeby mąż albo ktos do pomocy mogl tez karmić.. No i mamy taki plan, ze bedziemy dzielic noc na dwie czesci, zeby karmic razem i zebym mogla troche odsypiac.

W którymś wątku chyba Nome polecała i sobie zapisałam do kupienia Philips Avent Natural Response i dr browns -anti colic

no ale to Taki delikatny balans pomiedzy tym co dzidzia chce, twoim pokarmem, odciaganiem... Ale mysle ze mozna planowac a wyjdzie w praniu potem po swojemu.

No właśnie mam podobne plany 🥹 ale życie zweryfikuje. Chciałabym, żeby bobas był karmiony też butelką, żeby w razie czego na spokojnie bobas mógł zostać z kimś innym niż ja 🥹

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ostatnio w ogóle tu nie zaglądam, mam jakiś gorszy czas. Ale ściskam Wam serdecznie i proszę o kciuki jutro - przede mną legendarna krzywa cukrowa. Pojutrze z kolei ginekolog i konsultacja wszystkich wyników. Będę myślami z Wami-ciężarnymi 🫶

Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Yowelin, Faelwen90, Domi.Nika, LeniweKluski, Podkoszulka, soundia, Rocky, Limonka26 lubią tę wiadomość

preg.png
    👩🏼 30 🧑🏻 28
    2023r. - rodzi się wyczekany J. (22cs) 🩵
    01.2025 - czekamy na drugi Cud 🩷⏳👶
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleale wrote:
    a no wlasnie u mnie tez temat do rozkminienia, czytam sobie ksiazke Heidi Murkoff (lubie ja bo ma dosc konkretne podejscie, ale nie bedzie to jedyne zrodlo informacji) + historie od kolezanek, ze jednak jak sie najpierw daje piers i wprowadza butelke dopiero jak mleko ustabilizowane po kilku tygodniach to lepiej. No i ze czasem z butelki leci latwiej a dzieci musza sie nauczyc dobrze ssac piers, to potem moga preferowac butle a tez moze to wplynac na ilosc pokarmu.

Ale w tej ksiazce piszą, zeby nie czekac za dlugo z butelka bo potem dziecko moze juz miec mocne preferencje do piersi. Co ciekawe piszą też, ze z medycznego punktu widzenia nie trzeba podgrzewac mleka (!) i butelki oprocz pierwszego uzycia normalnie w zmywarce mozna myc, ale ze dzieci czesto preferuja cieple. Macie jakies opinie/doswiadczenia?

Zgadzam się co do pierwszej cześci i mając już swoje doświadczenie i historie wielu dziewczyn z poprzedniej grupy z tego forum i paru koleżanek, uważam, że łączenie KP i KPI łstwe nie jest, a zbyt szybkie podanie butelki czy to z własnym mlekiem czy mm może się przyczynić do dodatkowych problemów z KP i utrzymaniem laktacji. Aczkolwiek sytuacje są różne.
    Sama zdecydowałam się na podawanie byutelki 1-2 razy dziennie głównie z dwóch powodów - trochę słabe przyrosty wagi u córki i nadzieja na to, że jeśli się naraz naje trochę więcej, to prześpi ciągiem trochę dłużej.

U nas dało się to połączyć bez szkody dla KP i po paru miesiącach, gdy zaczęliśmy rozszerzanie diety, całkowicie zrezygnowaliśmy z podawania butelki, a karmiłam ją jeszcze do 16 miesiąca.

Temperatura mleka zależy od preferencji dziecka. Podgrzewaliśmy, ale moja córka nie miała problemu gdy czasem mleko było w temperaturze pokojowej.

Holibka, Podkoszulka lubią tę wiadomość

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINGA89 wrote:
    @Beza27 ile taka prywatna sala? To jest na dobę? We wszystkich szpitalach jest taka opcja, czy tylko jakieś wybrane? Muszę się w tym temacie zorientować.

U nas taka sama 800 zł cały pobyt a jeśli jest CC to 1500 PLN ale jest indywidualną położna w „pakiecie”.

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaqwsx nie wiem czy jest konieczność wprowadzania mm i butli gdy dziecko ma już rozszerzona dietę. Potem znowu z tej butli trzeba schodzić.

Totalnie nie podzielam ekscytacji pieluchami wielorazowymi, brrr 🤣

Odnośnie butelek - kupię 2 na początek i laktator. Ale nastawiam się na całkowite kp jak ze starszakiem. Totalnie niebutelkowe i niesmoczkowe dziecko. I w finalnym rozrachunku dla mnie to była dobra i wygodna opcja. Jestem zielona w temacie podgrzewania mleka, mm, mrożenia go… ciekawe czy będę musiała ogarnąć temat. Bardzo dużą zaletą kp jest to, że jest całkiem darmowe i zawsze gotowe 🤣 Mój starszak nie chciał mleka nawet mojego z butli.

@Oliwka a czemu dziecko nie może nic zjeść przez kilka h podczas zapalenia piersi? Chodzi o leki? Nie miałam chyba aż tak poważnego zapalenia bo mój starszak normalnie jadł także przy kilku zapaleniach. Wczoraj nawet czytałam że przy zapaleniu warto normalnie karmić - ani zwiększać, ani zmniejszać częstotliwości karmień. Dlatego się zdziwiłam tą wymuszoną przerwą. Ja miałam jedno pudełko mm. Otworzyłam, zrobiłam ze 3 razy. Resztę wyrzuciłam po jakimś czasie. Także z perspektywy - nie będę kupować na zapas. Sklepy są blisko w razie potrzeby.

@Beza z początku byłam w szoku, że jak to tyle płacić. Ale jak wymieniłaś wszystkie profity to ok - jest za co. Nawet nie wiem czy u nas jest opcja. Natomiast ja na NFZ też miałam mega wygodne łóżko i pamiętam że chciałam takie do domu na połóg 🤣

@Jakasienka ja ostatnio przesypiam noce. Z wieczora kilka razy siku, a potem padam jak kłoda. Ale to nie jest taki „dobry sen”. Budzę się ostatnio zmeczona. Czy to już tak będzie do końca?

@Podkoszulka słabo z tą delegacją. Z tego co piszesz to jakaś dłuższa relokacja i widzę że plan działania już masz. Trzymam kciuki żeby dobrze się ułożyło.

@kattalina mój syn o dziwo też lepiej funkcjonuje jak ma „swój” cel np. ubrania się 🤣

Ja mam dziś dzień „pełną po korek”. Od 14 nic nie zjadłam i nie jestem w ogóle głodna. Na myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze. I w sumie od rana czuję się wzdęta. Okropnie. Spacery nie pomagają bo mi przy macica się ostatnio stawia. Czekam aż konskie dawki magnezu (3x2 magne b6 forte) które biorę od ostatniej wizyty w końcu trochę ją zluzują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 20:23

kattalinna, Podkoszulka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Właśnie też jestem podekscytowana tematem wielopieluchowania. Mam wielką nadzieję że wszystko się uda bo w teorii bardzo mi się podoba.
    Co do karmienia to mam pytanko bo chciałabym dobrze rozkręcić laktację na start, ale też koło 7-9 msc karmienia powoli hamować laktację żeby ułatwić sobie zajście w ciążę. Co w takich sytuacjach? Wprowadzać MM jakoś wcześniej żeby się oswoił ze smakiem i odciąć korek czy jakoś mieszać z mrożonkami, które mam nadzieję że uda mi się zrobić? 🙈

Właśnie zjadłam kebab boxa który okazal się dla mnie tak dużą porcją, że po zjedzeniu prawie zemdlałam. Zrobiło mi się słabo i prawie upadłam 🤣 Odpoczywam teraz już po jedzeniu jak po maratonie 😀

Przepraszam ale rozbawiło mnie to, że porcja tak duża, że prawie zemdlałaś 😂 ale bym zjadła takiego kebsa 🫣

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka? 🥹

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Jak pójdę na zwolnienie i ogarnę pilniejsze tematy, których mam od groma ;)
    Ale nie będę się jakoś spieszyć z tym.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele zauważyłam po czasie że wam wkleiłam całą treść notatki, w której pisałam komentarze, żeby się odnieść jak należy i nie pominąć niczego… a na początku było info jak znaleźć moją szkołę rodzenia 🤣🤣🤣

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Jak będzie gotowy pokój 😁 Mam nadzieję zacząć to najpóźniej w 30 tc, w 32 tc max juz bym chciała mieć torbę, bo tak sobie myślę że u mnie to już może się zacząć siedzenie na bombie 🙈

Rocky, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 9 października, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    W drugiej połowie listopada, może nawet bliżej grudnia, jak już ogarnę pokoik, wyprawkę itd. 😊 Ale też jestem kilka tygodni do tyłu, więc na Twoim miejscu zrobiłabym to trochę wcześniej 🤭❤️

Karolka, pytałaś o mleka modyfikowane - jeszcze nie planowałam, które kupię, choć na myśl pierwsze przychodzi mi Bebilon lub spróbowanie koziego. Mój starszak miał alergię bmk i ostatecznie wylądował na aminokwasach, ale wcześniej to próbowaliśmy najróżniejszych - z marnym skutkiem, bo uczulenie 🤷‍♀️

Łączę się z Wami laski, idące jutro na krzywą, też musiałam przesunąć i się wybieram na ten pyszny koktajl 😉😅 Kciuki za nas 🤞

Holibka, kattalinna, Podkoszulka, Karolka89, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    🩺 23.11. III prenatalne

preg.png
  • Yowelin Ekspertka

Wysłany: 9 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dołączam się do testujących jutro krzywą. Kciuki za nas 😁

Holibka, kattalinna, ultramaryna_, Podkoszulka, Karolka89, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w piciu tego ulepka 🙃 widzę ze macie jutro synchronizację 😂

Dzięki Nome za fotkę, spoko wyglada myśle co najmniej intensywnie.
    Dostałam jakoś więcej wypłaty 300 zł wiecej, nie wiem czemu ale niech będzie (średnia zarobków z roku jest niższa niż wartość wypłaty o te 300 zł, nie miałam żadnej premii bo mam umowe od marca wiec to nie to) 😂

Ogólnie byłam bardzo zmęczona i szukałam reszty ubranek i zamówiłam jakiś zestaw ze sklepu mamy ginekolog na vinted w dobrej cenie i nie doczytałam na samym końcu „ubranka często używane materiał zmechacony”. Błąd zmęczonego. No nic za 30 zł jakoś obleci.

ultramaryna_, Podkoszulka lubią tę wiadomość

ona 28
    on 31

preg.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ