Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Skurczy właśnie przy tym nie mam żadnych, a z tym wymiotowaniem i biegunką to już u mnie powoli norma, i totalnie nie czuje jakby to był objaw porodu. Ale mam to z tyłu głowy więc dzięki dziewczyny ❤️ Czuje, że to raczej właśnie problemy bardziej żołądkowe niż ciążowe 😭 Pije teraz herbatę rumiankową i powoli jest lepiej 🙏🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 13:27
potforzasta lubi tę wiadomość
-
Holibka jeżeli chodzi o CC planowe podczas choroby to ciężki temat. Prawda jest taka, że jeżeli w dniu zabiegu będziesz odczuwała że Cie rozkłada to nikt Cie nie powinien "zrzucić" z zabiegu, ale dla bezpieczeństwa dziecka lepiej gdybyś się wstrzymała i umówiła się na dzień kiedy już będziesz się czuła lepiej ( pod koniec chorowania jak ma się jeszcze objawy to już się nie zaraża, najbardziej zaraza się na start) a siła rzeczy takie maleństwo jak się wyjmie to ono jest bezbronne. Mimo szczepienia na grypę niestety może złapać. Jeżeli uda się i w dniu zabiegu jie będziesz miała pozytywnego combo to teoretycznie starszak też już powinien nie zarażać, tak więc może was ominą wszystkie nieprzyjemności. Jak będzie ujemne to mimo wszystko postaraj się ograniczyć do minimum kontakt z twarzyczką dziecka, jedynie przytulanie, karmienie i postaraj się oddychać w górę, żeby małemu ograniczyć szanse na zakazenie... Szkoda ze to wszystko tak ciasno się dzieje 😓
Stokrotkkka ja ostatnio jechałam autobusem i prawie wjechał w nas uber 😀 Oni rzeczywiście tak lubią...
Potforzasta powodzenia, aby się udało wyciągnąć Leosia już w ciazy donoszonej. Super ze masz takie dobre podejście do tego. Niektórych rzeczy się jie przeskoczy w tym tych głupich ciśnień w ciazy gdy nic nie pomaga...
Kinia982 byłaś ostatnio u ginekologa sprawdzić jak szyjka/rozwarcie? Bo teoretycznie możesz się już czyścić przed porodem... chyba że organizm się jeszcze po chorobie nie jest w stanie dobrze zrefenerwoqC i jakoś sobie odbija. Ja też dzisiaj 3x wymioty ale u mnie to norma cała ciążę. Ale wiem jak to wkurza
Domi.Nika jeżeli nikt nie będzie chciał Ci pomóc to ewentualnie ja mogę się porwać. Niby planuję rodzić wcześniej niż później, ale myślę że mogę pomóc w administrowaniu. Jednak liczę na to że ktoś z końcówki się zgłosi 😁
Dzisiaj kolejny dzień złości. Taki humor miałam że nawet nie zauważyłam że na spacerze przeszłam obok stada dzików. Obejrzałam się za siebie i tak z 3 m ode mnie sonie przechodzilo 5 spaślaków 😂Stokrotkkka, Holibka lubią tę wiadomość
-
Holibka prowadzący mała wyobraźnia się wykazał. Takie ciecie to dla niego tylko ciecie a dla pacjenta to jest duża różnica kto i jak to robi. On jest dobrym operatorem, tak więc walczyłabym o dwoje. Oby się udało.
Dużo nam się dzieci w tym tygodniu zrobi... 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 13:41
-
Zaqwsx wrote:Holibka jeżeli chodzi o CC planowe podczas choroby to ciężki temat. Prawda jest taka, że jeżeli w dniu zabiegu będziesz odczuwała że Cie rozkłada to nikt Cie nie powinien "zrzucić" z zabiegu, ale dla bezpieczeństwa dziecka lepiej gdybyś się wstrzymała i umówiła się na dzień kiedy już będziesz się czuła lepiej ( pod koniec chorowania jak ma się jeszcze objawy to już się nie zaraża, najbardziej zaraza się na start) a siła rzeczy takie maleństwo jak się wyjmie to ono jest bezbronne. Mimo szczepienia na grypę niestety może złapać. Jeżeli uda się i w dniu zabiegu jie będziesz miała pozytywnego combo to teoretycznie starszak też już powinien nie zarażać, tak więc może was ominą wszystkie nieprzyjemności. Jak będzie ujemne to mimo wszystko postaraj się ograniczyć do minimum kontakt z twarzyczką dziecka, jedynie przytulanie, karmienie i postaraj się oddychać w górę, żeby małemu ograniczyć szanse na zakazenie... Szkoda ze to wszystko tak ciasno się dzieje 😓
Stokrotkkka ja ostatnio jechałam autobusem i prawie wjechał w nas uber 😀 Oni rzeczywiście tak lubią...
Potforzasta powodzenia, aby się udało wyciągnąć Leosia już w ciazy donoszonej. Super ze masz takie dobre podejście do tego. Niektórych rzeczy się jie przeskoczy w tym tych głupich ciśnień w ciazy gdy nic nie pomaga...
Kinia982 byłaś ostatnio u ginekologa sprawdzić jak szyjka/rozwarcie? Bo teoretycznie możesz się już czyścić przed porodem... chyba że organizm się jeszcze po chorobie nie jest w stanie dobrze zrefenerwoqC i jakoś sobie odbija. Ja też dzisiaj 3x wymioty ale u mnie to norma cała ciążę. Ale wiem jak to wkurza
Domi.Nika jeżeli nikt nie będzie chciał Ci pomóc to ewentualnie ja mogę się porwać. Niby planuję rodzić wcześniej niż później, ale myślę że mogę pomóc w administrowaniu. Jednak liczę na to że ktoś z końcówki się zgłosi 😁
Dzisiaj kolejny dzień złości. Taki humor miałam że nawet nie zauważyłam że na spacerze przeszłam obok stada dzików. Obejrzałam się za siebie i tak z 3 m ode mnie sonie przechodzilo 5 spaślaków 😂
Tak, miałam wizytę w czwartek, rozwarcia nie ma i szyjka wiem tyle: Ok 🫣🤣 No i w czwartek kolejna, już ostatnia, więc może się dowiem czegoś ale wątpie 🙏🏻Zaqwsx, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Holibka prowadzący mała wyobraźnia się wykazał. Takie ciecie to dla niego tylko ciecie a dla pacjenta to jest duża różnica kto i jak to robi. On jest dobrym operatorem, tak więc walczyłabym o dwoje. Oby się udało.
Dużo nam się dzieci w tym tygodniu zrobi... 🥰
Póki co chyba wypiera opcję że mogę się rozchorować na czwartek i trzyma się planu, że tniemy w czwartek. Nie wiem. Najadłam się supli, Apap, wit c. A i tak czuję, że zaczyna mnie rozkładać. Nie wiem już czy to ze stresu czy faktycznie. Boniuuuuuu dlaczego?! 😡😡😡😡😤😤😤😤🤬🤬🤬😖😖😖😖😣😣😣😣😣😣
@Sandrix to trzymamy się planu, że w czw obie w szczytowej formie mamy cc!Sandrix lubi tę wiadomość
-
@Ottioli - mąż się nie zna - nie jest kobietą, nie będzie nigdy rodził, więc bez sensu takie komentarze. Absolutnie nie bierz tego do siebie bo on nie jest sobie w stanie tego nawet wyobrazić. Ty dasz radę na pewno ! Poza tym pamiętaj, nie jesteś w tym sama - będziesz pod opieką, personel Cię poprowadzi i pomoże, masz wsparcie innych osób, w tym nas ! Będzie dobrze ! Myślę, że czasem myślenie o przyszłości jest przerażające, ale jak będziesz juz w tej sytuacji, to dasz radę. My w Ciebie wierzymy !!!! 💪
@Holibka o kurcze, nie dziwie sie, ze sie wkurzylas na lekarza.. A robilas test ? Jesli wyjdzie negatywny jest szansa, ze sie nie zarazilas albo masz w sobie na tyle malo wirusa, ze nie bedzie zle... No a jak pozytywny to moze nie ma znaczenia, czy będą objawy czy nie, zakazenie jest. Jeszcze o witaminie D pamietaj
@Potforzasta trzymamy kciuki !!! Dawaj znac jak sie czujesz i jak sytuacja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 14:16
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
31.01.2025 - little miracle is born 🙏😊💖
-
Niestety Holibka jak już coś czujesz i przebywalas dużo ze starszakiem to niestety ale jest duża szansa że podłapałas. Szczepiłas się na grypę w ciązy? Jak tak to powinno barierowo zadziałać i nawet w czwartek możesz przestać być zakaźna. Podczas tulania maluszka uważaj bardzo i aby się udało zgodnie z planem. Czekać do poniedziałku to chyba nie ma co bo to chyba trudniejszy dla was logistycznie termin?
-
@Aleale robiłam test dziś i wyszedł negatywny. Starszak ma 5-tą dobę objawy.
Mi się utrzymuje lekki katar od kilku dni. Gorzej, że u starszaka też tak było i obawiam się, że jestem zarażona. Rozjechało mnie to psychicznie i się poryczałam. Panika mi się odpaliła.Aleale lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Niestety Holibka jak już coś czujesz i przebywalas dużo ze starszakiem to niestety ale jest duża szansa że podłapałas. Szczepiłas się na grypę w ciązy? Jak tak to powinno barierowo zadziałać i nawet w czwartek możesz przestać być zakaźna. Podczas tulania maluszka uważaj bardzo i aby się udało zgodnie z planem. Czekać do poniedziałku to chyba nie ma co bo to chyba trudniejszy dla was logistycznie termin?
Nie szczepiłam się. W styczniu roku chorowałam ale na typ B, więc pewnie takie przeciwciała to o dupe potłuc.
Zobaczymy co jutro w szpitalu powiedzą.
Starszak jest strasznym tulasem, z resztą wodę z gwinta tę samą piliśmy. Jak miałam złapać to złapałam.
-
Holibka to chyba dobrze! Bo jak test negatywny, znaczy, ze wirusa nie ma na tyle, zeby sie rozmnazal i wyszedl w tescie, jak 5 doba u synka to tez chyba juz z górki ! Trzymam kciuki i badz dobrej mysli, czasem tez mozna sie rozkładać na samą myśl.! Odpoczywaj, do czwartku będzie dobrze
@Domi - ja moge sie zglosic do pomocy w grupie fb, mam termin na 29.01 ale pewnie bedzie jakos w polowie, pomiedzy 16.01-20.01 wiec do tego czasu luzikna fb jestem Gosia O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 14:31
Domi.Nika, Zaqwsx, Holibka, kknn, kinia982, kattalinna lubią tę wiadomość
13.05.2024 - transfer
-
Dziewczyny, wtrącę się trochę w Wasze wątki pytaniem o staniki do karmienia z Momcozy. Pamiętam, że część z Was je kupiła. A ja totalnie zgłupiałam przy tej rozmiarówce 🤔 Mam (chyba) raczej standardowe wymiary, bo ciuchy takie M/L, a ze stanikami aktualnie 100 w biuście i 84 pod biustem. Mimo to czytając te ich dziwną instrukcję z calami wychodzi mi, że powinnam zainwestować w miseczki F (czyli mam bardzo ograniczony wybór staników) i to w jakimś totalnie największym rozmiarze "2XL plus". Czy to możliwe? Ich staniki serio są dedykowane dla mniejszych biustów, czy to ta rozmiarówka jest jakaś dziwna? 🙄 Są na tyle drogie, że wolałabym zamówić mądrze 😅
-
No niestety Holibka, małe są szanse nie złapać grypy gdy jest w rodzinie. A jak złapiesz to i tak musiałabyś na niewiadomo kiedy ciecie przekładać bo nawet w poniedziałek mogłabyś jeszcze zarażać, tak więc chyba nic się z tym nie da zrobić. Pecha masz porządnego że to tak teraz wszystko przed zabiegiem, którego nie można sobie przesunąć o niewiadomo ile. Nie jest to Twoją winą, nie jedna w takich warunkach rodziła. W takim sezonie to równie dobrze możne ktoś dzień po porodzie coś przynieść do domu. Ciężki czas się trafia a maluszek sobie poradzi
Aleale, Holibka lubią tę wiadomość
-
To dodałam Cię Aleale jako administratora. Dzięki! Jak nie ogarniesz jak się tam wysyła te linki to Ci zrobię instruktaż
WNM, chyba 2XL plus to za dużo, jakoś miałam podobne wymiary i chyba XL był dla mnie dobry. Teraz nie wiem jakie mam 🫣 ale mogę potem sprawdzić i dać Ci znać ale ten XL cały czas jest dobry.Aleale, Wiara Nadzieja Miłość lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:Nie szczepiłam się. W styczniu roku chorowałam ale na typ B, więc pewnie takie przeciwciała to o dupe potłuc.
Zobaczymy co jutro w szpitalu powiedzą.
Starszak jest strasznym tulasem, z resztą wodę z gwinta tę samą piliśmy. Jak miałam złapać to złapałam.
Ja to już nie wiem jak z tymi przeciwciałami.. mówią , ze trzeba się szczepić, a jak się przechoruje w ciąży coś to tez dobrze bo dziecko dostanie przeciwciała.
Przyjaciółka w 38tc miała covid, wymęczyła się strasznie, ale mówiła, że dla dziecka może i dobrze.
Jej synek w 4 tygodniu życia złapał covid od kogoś z rodziny i przeszedł go okropnie. ( dokładnie w ubiegłym tygodniu) więc maluch mało skorzystał z tych przeciwciał od mamy. -
Domi.Nika, a czy ta przedłużka to standard? Zawsze ją dorzucają? Nie umiem znaleźć tej informacji.
PS Dzięki za Twoje doświadczenie! Po przeczytaniu Twojej rady, która jest totalnie zbieżna z moją intuicją, znalazłam jakieś inne ich tabelki z TikTokowych polecajek. I tutaj jestem już nagle między r. XL a XXL (co wydaje mi się dużo rozsądniejsze). Dlatego dopytuję o tę przedłużkę, bo jeśli ona faktycznie jest dorzucona (swoją drogą ile ma cm? 🤷♀️) to może zaryzykuję z mniejszym rozmiarem. -
Ja sobie zamowilam z amazona staniki bardzo spoko i dobra cena za 3pack, jakby co polecam
https://www.amazon.pl/HOFISH-Biustonosz-karmienia-wy%C5%9Bcielany-bezszwowy/dp/B07MNFT46C/ref=sr_1_8?__mk_pl_PL=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3KBU8000TK43D&dib=eyJ2IjoiMSJ9.HyueFzo8EqlfR8U-2PrFENAnmvTH8Zk5JbKFmTdSap5OEpce9hlhMTKA1qPxS8I6oZIikFUzvXJo3UanQFFBvIU6HGuPWgKETWIg3WrDXytuWhl9sVydvwG7f7sZDlE1DBcmeTLBfksowK3OJcINj2IjF6znlvOOVAhJkTrDnLB44RYk5m3BVptcSV2ORavR1qCR1qjdGtaakuLetq9euRiUgMbsLnJkVYRPeSLJYY-POPN0Vb_sTvgbI8R-GAFTLVowvPG_lCTIAXgMYm1yT4L54ZFenTg6GRPUVGkv5Z45lyDlJ3bViuMXqIeNO5gqI2vV3WzwsRsoqoQu6VhSeEP3t7yMTMVn2dOscEf7S5ASkG6AmBkXP1JfF86EDZ4-7uqDTRs1PgMa13wkd0-RDD5xJK30wMACdOkVoIQgfO0GVUS2hGSnuvHYbGiaWXr0.z6JwqdXaE8Bk8AutZ-OodvB6EZph8jrotE39scGX8sM&dib_tag=se&keywords=HOFISH+staniki&qid=1734443499&sprefix=hofish+staniki%2Caps%2C66&sr=8-8
ja wzielam rozmiar XL, chociaz moglam mniejszy i one tez przychodza z tymi rozszerzaczami. ale trudno przewidziec, jak bedzie nawał, wyszlam z zalozenia ze lepiej wiekszy i sie wyreguluje niz za ciasny
@Dominika, oki, juz jestem, damy rade!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 14:55
Zaqwsx lubi tę wiadomość
13.05.2024 - transfer
-
Wiara Nadzieja Miłość wrote:Domi.Nika, a czy ta przedłużka to standard? Zawsze ją dorzucają? Nie umiem znaleźć tej informacji.
PS Dzięki za Twoje doświadczenie! Po przeczytaniu Twojej rady, która jest totalnie zbieżna z moją intuicją, znalazłam jakieś inne ich tabelki z TikTokowych polecajek. I tutaj jestem już nagle między r. XL a XXL (co wydaje mi się dużo rozsądniejsze). Dlatego dopytuję o tę przedłużkę, bo jeśli ona faktycznie jest dorzucona (swoją drogą ile ma cm? 🤷♀️) to może zaryzykuję z mniejszym rozmiarem.
Wiesz co ja kupiłam to na vinted. Myśle ze XL będzie git. Ja swój kupiłam na vinted. Zerknij tam bo ludziom nie chce się tego chyba do tego USA odsyłać jak im zły rozmiar przyjedzie.
Zmierzyłabym ta przedłużke ale nie wiem gdzie ona jest 😅Wiara Nadzieja Miłość lubi tę wiadomość
-
Kinia, współczuję samopoczucia i oby szybko było lepiej.
Holibka, dobrze że Ci się uruchomiła lwica i trzymam kciuki by jednak Cię grypa nie dopadła.
Potforzasta, dobrze że jesteś na obserwacji, trzymam mocno kciuki by udał się przeczekać tych kilka dni do ciąży donoszonej!
Ilona, gdzieś się dogrzebałam do Covidowych badań że przechorowanie daje dziecku dużo mniej przeciwciał niż szczepienie niestety. Dlatego też szczepiłam się mimo przechorowania. W ogóle bardzo boję się że ktoś coś młodemu przyniesie jak już się urodzi...kinia982 lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny