Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka, część mężczyzn ma baby blues a nawet depresję poporodową. Dla nich też to duża zmiana. Mam nadzieję, że uda mu się ogarnąć jak najszybciej, bo to podwójnie trudna sytuacja dla Ciebie.
Potforzasta, fajna pamiątka! Trzymam kciuki by naświetlania zaczęły działać jak najszybciej.
Zaqwsx, niezmiennie podziwiam Twoja kondycję i motywację. Ja na myśl o spacerze mam w głowie spacer do łóżeczka.
Jakasienka, w razie czego ja bym jechała na IP. Mają sale dla osób zakaźnych więc raczej nie zarazisz innych, a dadzą Ci kroplówkę i zadbają byś się nie odwodnila co teraz jest bardzo ważne.
Ja się obżarłam pod korek wczoraj, do tego stopnia aż miałam wrazenie, że skóra na brzuchu mi pęknie. 😅 A dziś rano znów byłam głodna. Apetyt mam ogromny i nieskończony aktualnie. 😂 Jedyne co to puchnę bardzo ale trudno. Kiedyś się to ogarnie.Holibka, kknn, ultramaryna_, Ilona.. lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Mały już nie jest naświetlany ale znowu ciężko się doprosić o informacje no nic dzisiaj nie nastawiam się na wyjście więc czekam spokojnie.
Zaqwsx zazdroszczę spaceru poszłabym już z małym ale jeszcze się na spacerujemy.kattalinna, kknn lubią tę wiadomość
-
Świąteczne dzień dobry!
Wczoraj najadłam pod korek 🤤 mały miał po Wigilii dwa razy czkawkę, więc chyba lubi posmak wigilijnych potraw 🙌 wróciliśmy do domu po 21, obejrzeliśmy film i do spanka. Znowu leżałam do 8:30, więc bije ostatnio rekordy ☺️
Dzisiaj taka piękna pogoda, że po śniadaniu zaliczyliśmy spacer wokół jeziora, a teraz kawa i serniczek 😋 mały wierci się tak w dole, że kłuje mnie w szyjce i mam takie kilkusekundowe promieniujące bóle w prawej pachwinie. Ciekawe czy to jakiś zwiastun 🥹🫣
Pięknego dnia!Holibka, Stokrotkkka, ultramaryna_, Ottioli lubią tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4)
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
29.11 🩺 (35+1) 2630 gramów
13.12 🩺 (37+1) 3054 gramy
PTP 01.01 🍀
Ja&On: 34 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
kattalinna wrote:Potforzasta, to już bliżej niż dalej!
Domi.Nika lubi tę wiadomość
-
kknn wrote:Świąteczne dzień dobry!
Wczoraj najadłam pod korek 🤤 mały miał po Wigilii dwa razy czkawkę, więc chyba lubi posmak wigilijnych potraw 🙌 wróciliśmy do domu po 21, obejrzeliśmy film i do spanka. Znowu leżałam do 8:30, więc bije ostatnio rekordy ☺️
Dzisiaj taka piękna pogoda, że po śniadaniu zaliczyliśmy spacer wokół jeziora, a teraz kawa i serniczek 😋 mały wierci się tak w dole, że kłuje mnie w szyjce i mam takie kilkusekundowe promieniujące bóle w prawej pachwinie. Ciekawe czy to jakiś zwiastun 🥹🫣
Pięknego dnia!kknn lubi tę wiadomość
-
Kknn takie promieniujące kilkusekundowe bóle w pachwinie też mam od jakiegoś czasu. Myślę że nawet jeżeli zwiastun, to nie sugeruje czy został dzień/tydzień czy więcej. Ale w Twoim przypadku na pewno bliżej jak dalej juz teraz... 😂
Spacerek wokół jeziorka brzmi super. Ja mam daleko do fajnych jeziorek, muszę się górkami zadowalać 😀
Zobaczyłam na spacerze ponad 60 saren. Aż stanęliśmy je policzyć 😀 Pasły się na polach
Potforzasta dobrze że tak spokojnie do tego podchodzisz. W końcu wypuszczą Leona. Nie będą go trzymać beż powodu na pewno. Brak naświetlań to dobry znak już, czekamy na informacje aż wreszcie coś Ci powiedzą dokładnie.
Kattalinna aby badanie wyszło pomyślnie i udało się przesunąć termin 😀 Szkoda ze tak w święta ktg, aby się bez kolejki chociaż obyło. Dobrze ze odkurzacz nie został zdemaskowany. Miałam o to pytać 😀
Kluski z makiem uwielbiam, ale na wigilii ciężko wszystko przejesc. Dzisiaj dopiero spróbowałam niektórych swoich potraw na ktore tak wczoraj czekalam... 😀
Mąż znalazł czipsy i zamiast dojadać wigilijne wcina czipsy z sosem czosnkowym który zrobiłam na dużej ilości majonezu. Patrzeć na to nawet nie mogę 😂
Jakasienka już dziewczyny wytypowały IP ale tez dorzucę że bym jechała w yakiej sytuacji na IP 😁 Abyś nie musiała tylko i szybko się wszystko ponaprawiało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 14:16
Domi.Nika, Stokrotkkka, kknn, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Holibka, właśnie u mnie na SR mówili, że ten kolektor to taki must have, ale to najpierw chyba trzeba mieć dobrze rozchulaną laktację i tendencję do wycieków, bo któraś z dziewczyn tutaj kiedyś pisała, że jej nic nie ciekło.
Ja na to liczę, bo nie ukrywam, że pozwoliłoby to na zbudowanie zapasów mleka bez sesji z laktatorem 😁
Jeszcze może na przyszłość póki pamiętam, to też czytałam, że jak walczymy o laktację z laktatorem, to żeby wąchać główkę dziecka, bo pomaga to na wyrzut hormonów i żeby też wsadzić laktator w jakaś skarpetkę/stanik/gorset żeby nie obserwować ile tam skapuje, bo to wzmaga stres._Aliya_ lubi tę wiadomość
-
Potforzasta jesteś dzielna bardzo rozsądnie do tego podchodzisz 🥰 trzymam kciuki za Leosia.
Zaqwsx a ile ty kilometrów jesteś w stanie teraz zrobić ? 😅 my tez dziś spacer ale coraz ciężej.. Wgl moja koleżanka założyła profil podróżniczy o wyjazdach górskich z dziećmi i ma ochotę na tworzenie jakichś grupowych wyjść! Ona często organizowała różne wyjazdy górskie wcześniej.
Kknn mam podobnie, kłucie w szyjce, i pachwina. I mam do tego ciężkie piersi, musiałam je rozmasowac i takie porządne krople siary się pojawiły. I omg ale mi skoczyło libido 🙈
Holibko ja to bym zaczęła od tego ze bym powiedziała coś w stylu „czy możemy coś zrobić żeby zmienić nasza sytuacje”; „czy coś się dzieje o czym nie wiesz ? bo jego zachowanie wprowadza Cie w niepokój”, tez bym powiedziała jak się czujesz i zapytałabym jak on i może się po prostu złe rozumiecie ? Tak mi przychodzi na szybko do głowy.Holibka, kattalinna, kknn, potforzasta lubią tę wiadomość
-
@Yowelin ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak kolektor istnieje, ale dziewczyna, od której kupiłam dostawkę mi go dała. Dziś się obudziłam zalana mlekiem jak przespałam o godzinę karmienie. No sztos urządzenia! Rozładowało mi przepełnioną pierś. Mocuje się to na delikatne podciśnienie i rzeka mleka sama się odpala
Mam kolektor neno i do tego takie woreczki z lejkiem. Dla mnie to idealna opcja.
-
Odliczanie kiblowania na IP, wersja świąteczna, czas start ..
Czy spacer do szpitala i z powrotem się liczy? W sumie z kilometr może będzie 😉
Ed: moja apka twierdzi, że trasa dom - szpital to 0,7km. Nie sądziłam, że tak dużo 😉
Po 15 minutach już leżę przypięta. Oby tak dalej to może w godzinę się wyrobię 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 15:45
Stokrotkkka, kknn, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Kattalinna to super ze tak szybko idzie. Aby teraz lekarz równie szybko chciał to zinterpretować. A synek się rusza czy śpi na badaniu?
Domi.Nika szczerze to nie ma dla mnie czegoś takiego jak maksymalny zasieg spacerów. Chodzić mogę dużo i akurat jest to czynnosc która mnie nie męczy wcale. Jakbym miała przejść dzisiaj 20km to zrobiłabym to. Z tym że zazwyczaj pewnienteraz w zimę koło 10k kroków robię średnio. Dzisiaj i jutro trochę więcej wyjdzie bo męża ciągam w różne miejsca A jak będzie padać deszcz to jak 3k zrobię to jest sukces 😀
Mi chyba objaw libido w ciazy nie wjedzie niestety. Czekam od 1 trymestru na magiczne zwiększenie... 😂
Wgl doktor mi kazał drażnić sobie brodawki sutkowe teraz. Mam takie zalecenia od niego 😂
A co do siary to ja jestem w szoku bo dużo jestem w stanie jej odciągnąć. Widać że oksytocyna sobie w organizmie pracuje. Jeszcze niech tylko porod wywoła 😀
Holibka lubi tę wiadomość
-
Czy będę kolejna? Nie obraziłabym się 😉 ale niech synuś wychodzi wtedy, gdy będzie gotowy. Masaż krocza robimy, herbatka z liści malin pita, przysiady, spacery i kręcenie biodrami na piłce uskuteczniam, próby naturalnej indukcji z mężem też wdrożone 🙃 dzisiaj mam jakieś dziwne przeczucie, że jak w nocy się nic nie zadzieje, to już chyba dopiero po nowym roku 😅
Ogólnie myślałam, że na końcówce będę miałam jakieś nadprzyrodzone siły, a ja codziennie, mimo dobrych nocy, uskuteczniam drzemki po kawie 🫣 plus lekkie nudności do tego.
Potworzasta, już za chwilkę będziecie razem w domu ☺️
Kattalinna, trzymam kciuki, żeby jednak poszło ekspresowo 🤞
Domi.nika u mnie libido też lepsze niż wcześniej. Trzeba korzystać, bo później nieprędko będą siły i ochota 🥲
Edit: zaqwsx a masz drażnić brodawki żeby skurcze wywołać? Czy w jakimś innym celu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 16:05
kattalinna lubi tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4)
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
29.11 🩺 (35+1) 2630 gramów
13.12 🩺 (37+1) 3054 gramy
PTP 01.01 🍀
Ja&On: 34 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Stymulacja brodawek w poprzedniej ciąży zaskutkowała porodem, także ten, powodzenia dziewczyny 🙂
Jeszcze chwila i kończyny, powiedziała właśnie położna. Zerkam sobie na zapis i jest taki jak poprzednio. Kilka razy zawyło mi, że poza skalą ale wtedy akurat się bardziej wyginalam z telefonem 😉 jakieś pojedyncze skurcze widzę (i czuję) ale to jeszcze na pewno nie poród. Dziś wypiłam pierwszą herbatę z liści malin (właściwie po prostu suszone liście z ogródka teściowej), jeśli to po tym taka reakcja to jestem w szoku 😉
Libido mi się trochę podniosło, tylko z warunkami do indukcji naturalnej słabo ostatnio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 16:12
kknn, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Właśnie rozmawiałam z Panią doktor rano małemu znowu krew pobiorą i jak wyjdzie dobrze to wyjdziemy a jak dalej będzie żółtaczka to kolejne 2 dni ja się nastawiam na kolejne 2 dni bo w razie czego lepiej się miło zaskoczyć.
Kknn może masz jakieś nadprzyrodzone moce i dzisiaj w nocy się coś zadzieje.
Kattalina fajnie że dzisiaj szybko poszło z ktg i nie musiałas czekać kilka godzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 16:24
Zaqwsx, kknn, kattalinna, Holibka lubią tę wiadomość
-
Kknn ja go pytałam o to czy jak odciągam sobie teraz koło 20-30 ml siary dziennie czy wpłynie to na jakość siary w dniu porodu. On myślał że chce wywołać tym poród więc zasugerował stymulacje brodawek a nie odciąganie siary bo to nie ma wpływu akurat. Ja się trochę martwiłam o to że orgabizm mi zeswiruje i gorszej jakości będzie ta siara ale tak nie jest a drażnienie brodawek ma też taki plus że się odwrazliwiaja trochę.
Kattalinna mi ostatnio wyszła wielka mazanina skurczowa przez to że dziecko się ruszało non stop. Kilka skurczy macicy były ale głównie wielkie wystrzały na kop dziecka 😀 narzekał że mu się za mało ruszał to teraz miał za dużo ruchów 😂kknn, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Uuuuu Kattalino a jakos specjalnie ta stymulacja wyglądała ? 😅 jakieś rady.
Kknn widzę ze mamy bardzo podobnie, ja śpię cała noc z jednym/dwa siku. Wczoraj od 00 do 9.30 i drzemka w dzień musi wlecieć nawet po kawce 😉 i tez mam lekkie nudności, przez to nie mam apetytu dopiero zjadłam dziś naleśniki i dwie kanapki także malo świątecznie 🤣 ale zaraz jakiś krokiet wleci z barszczem.
Ano i mam bardzo nisko brzuch :o jak wchodzę po schodach to obijam udami jak je podnoszę o brzuch. Jeszcze mi się bardziej obniżył.
No niezłe Zaqwsx ja szybki spacer 2.5 km i zmęczyłam się. Ale poszłam przed śniadaniem może dlatego.kknn lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx czy zbierasz tą siarę do woreczków/strzykawek i zamierzasz zabrać do szpitala i podać maluchowi? Właśnie się zastanawiam jak się za to zabrać . Ściągasz laktatorem tą siarę?
W ogóle wiele z Was dziewczyn już na takim etapie, a przede mną jeszcze wszystko, dlatego nie pisze za wiele, bo mam wrażenie, że nie mam co dodać 😂 to co wy orzechoeizlyscie kilkadziesiąt stron temu, ja dopiero przechodzę haha. I na wszelkie sposoby naturalnej indukcji jeszcze czekam 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 16:47
Limonka26 lubi tę wiadomość