X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga89 mam nadzieje że po tym jak układ trawienny się zaadaptuje to będzie ok. Fajnie ze pediatra przyjedzie na wizytę domowa a nie ze wy musicie jechać.

Kattalina a będziecie jeździć do tej przychodni daleko domu (pamietam ze mówiłas ze masz daleko) ? :)

ona 28
    on 31

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, tylko ja mam daleko 😉 reszta rodziny jest zapisana do najbliższej położonej i tu idziemy ze Stefanem. Dodatkowo my z mężem mamy pakiet z PZU, ale na chwilę obecną dzieci nie podpinamy do tego. Z córką miałam Medicovera i na szczęście się nie przydał. Liczymy na to, że drugorodny będzie także w kwestii zdrowia podobny do siostry i wystarczą nam standardowe wizyty u pediatry.

Jakasienka, no właśnie mnie do tej pory też tylko lekko bolało przy karmieniu, choć nawet trudno nazwać to bólem. Po porodzie wzięłam tylko jeden raz przeciwbólowy - następnego ranka. Teraz mnie boli ciągle, paracetamol nie działa. Widzę, że się zmieniła też wydzielina, już nie ma odchodów poporodowych charakterystycznych, teraz już tylko krew jak w okresie. Jak wiem, że to nie jest oznaką nieprawidłowości to dam radę. Wszak wszystko mija, nawet najdłuższa żmija 😉

Fermina, odświeżam w oczekiwaniu 🙂

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Stokrotkkka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mamusia ale akcja 🫣 mam nadzieję, że albo szybko się uwiną z naprawą albo jeszcze Cię wypiszą na chwilę do domu 😃

@Kinga89 bardzo mi przykro. Na początku jest bardzo trudno tym bardziej jak jeszcze musisz sobie radzić z tym sama. Bardzo mocno Cię ściskam i mam nadzieję, że odzyskasz siły.
    I ja też zrywam się na każde stęknięcie małego- nie sądziłam, że można być tak na coś wyczulonym 😅

@Yowelin to znaleźli termin na remont 😶 ale jeśli ekipa remontowa będzie ogarnięta to faktycznie na Wasz powrót do domu już powinno być w miarę cicho - czego Wam życzę!

@E_welka88 ja żadnej diety nie miałam 😁 jakies 12 godzin przed pierwszymi skurczami odechciało mi się jeść ale do tej pory jadłam wszystko na co miałam ochotę 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 21:13

age.png
  • Murilega Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia niezła przygoda. Oby pozwolili wrócić do szpitala za kilka dni, bo bez wody i tak nic nie ruszy.

Yowelin, oby najgorsza część skończyła się zanim wrócicie z maluchem do domu. Z tego co pamiętam jeszcze ze swojego remontu to da się uwinąć w mniej nic tydzień z tym najgorszym hałasem.

Kinga, trzymam kciuki by się trochę to uregulowało, a Ty byś miała więcej szans na sen.

Kknn, bardzo się cieszę że u Was dobrze. Odpoczywajcie i łacie czasu dla siebie ile potrzebujecie, my poczekamy. 😊

Ewelka, ja jem aktualnie dużo i wszystko na co mam ochotę 😂

Perli, dzięki wielkie za info. Jako co wyświetla Ci się to w aplikacji? W apce opcji zapisu niestety nie widzę, ale pewnie spróbuję przez infolinię jutro.

22.05.24 ⏸️
    24.05 252.00
    28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
    13.06 7.25mm, jest ❤️
    18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
    19.09 połówkowe - ✅
    9.12 USG - 2kg człowieka
    3.01 USG - 2.77kg człowieka

preg.png

Starania od maja 2023
    Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁

homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
    ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny
  • Perli_92 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murilega,w aplikacji widzę już umówioną wizytę ktg, zapisać się nie da online, tylko przez infolinię.

Murilega lubi tę wiadomość

preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakasienka wrote:
    Odpowiadając na to co pomaga na wcześniejszy poród, to z mojego doświadczenia jazda na IP z gorszymi ruchami skończyła się 2 razy zamknięciem na patologii i propozycja indukcji. Nie wiem jak byłoby przy skierowaniu na cc.
    I nie żebym zalecała jechać i ściemniać, ale jak widać to zadziałało. Sama początkowo nie byłam zachwycona tą propozycją indukcji za drugim razem, ale za pierwszym razem byłam im wdzięczna, że mi to zaproponowali te 2 dni wcześniej niż było planowane, bo wtedy już nie dawałam rady psychicznie z tym czekaniem na poród.

Odpowiem tak na szybko, bo dziś nie jestem na bieżąco, ale dokładnie taki pomysł mam w głowie w razie „w” 🙏🏼 Mój mąż też powiedział, że przecież mnie nie odeślą w ewentualnym 40 tygodniu. Na razie postanowiłam dać na luz do wizyty u prowadzącego, bo wczoraj wpadłam w jakąś panikę i histerię, a to raczej mi nie pomoże.

Jakasienka, Aleale, Podkoszulka lubią tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Ilona.. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nadrobiłam cały dzisiejszy dzień i widzę, że u każdej coś się dzieje.
    Zmęczenie, brak wody w szpitalu i o zgrozo remont za ścianą 🫣 no okropny ten czas jest.

Ja dziś miałam zły dzień, jestem raczej twardą sztuką którą ciężko złamać.. ale nawet ja dziś płakałam z wkurwu i bezsilności.
    Dalsza część historii okulistycznej.
    Dziś rano miałam wizytę u okulistki i wypisała mi zaświadczenie w którym jest napisane „ pacjentka z krótkowzrocznością, z częściowym tylnym odklejeniem ciała szklistego, bez BEZWZGLĘDNYCH przeciwwskazań do porodu SN” wydrukowala , podbiła się pod tym i mówi mi tak” no ogólnie bezwzględnych przeciwwskazań Pani nie ma, ale to ja na Pani miejscu decydowałabym sie na CC bo przy takim odklejeniu to szybki wjazd windą jest w stanie uszkodzić wzrok a nie mówiąc już poród SN, te oczy kwalifikują się do lasera ale już za późno.

Ja dupa wołowa - bo zamiast powiedzieć jej aby mi to wpisała to wzięłam zaświadczenie i poszłam do swojej ginekolog i zacytowałam całe spotkanie.
    A moja ginekolog, „ że skoro lekarz nie widzi wskazań do CC to będzie poród SN ale jak Pani w trakcie zacznie tracić wzrok/ mieć przebłyski to weźmiemy na CC”. Serio?!

No i dalsza wizyta szyjka w 2,5 tyg skróciła się z 2,5 do 1,5 cm ( zaczynałam od 3,6cm) mówię że mam okropne bóle, że nie mogę chodzić , że mam brzuch twardy jak skała - stwierdziła, że faktycznie twardy ale ja jestem szczupła i mam brać 3x 80 mg no spy + magnez. Tylko ja wgl nie mam miękkiego brzucha, a te leki to 💩 dają. Bóle krzyżowe, czuję jak mały wali w tą szyjkę a ona nic …
    Kolejna wizyta za 2 tyg .

Kazala nadal mi latać po okulistach i się konsultować, i zdenerwowało mnie to, że olała moje słabe samopoczucie, ja z domu nie wychodzę od 2 tyg bo nie jestem w stanie iść wieciej niż 700m i wkurzyło mnie, że naraża mnie na 2 porody! Na 2 cierpienia! Na ryzyko uszkodzenia wzroku, dziecko na jakieś powikłanie.

Ciekawe kto za to wszystko odpowie ?!

🧔‍♂️29l. 🙎‍♀️27l.
    23.05 - beta 26,9
    25.05- beta 100.5
    4.06- beta 3645
    25.07- USG 1 trym 🩵🩵🩵
    19.09- USG połówkowe 370g
    28.10- 26+0 930g
    20.11 USG 3 trym 29+2 1434g

preg.png
‹‹ 707 708 709 710 711
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ