Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Milvaaa wrote:Gratulacje 😊🥰
Dziewczyny jaka chustę polecacie na początek? Bardzo zależy mi na tym żeby była jak najszybsza i najprostrza do wiązania. Czy są takie które raz się przygotuje i można potem od razu dziecko wkładać czy zawsze konieczne od nowa wiązanie?
Ja mam elastyczna z lennylamb. 2 minutki się to wiązanie robi. Potem szybsze jest nosidło. Ewentualnie kołowa jest bez wiązania na szybko.Milvaaa lubi tę wiadomość
-
LeniweKluski wrote:
A nie wiem czy tu Kinga pisała o prześwietleniu bioderek. Czemu tak wczas? U mnie zarówno lekarze (w szpitalu i pediatra)oraz położna mówili, że dopiero na skończone 8 tygodni. Nawet bliżej 9/10tygodnia. W sumie to samo mówiła fizjo.
Chyba, że coś jest nie tak? Mam nadzieję że nie 😬
Z tego, co zrozumiałam, w szpitalu, w którym rodziłam pierwsze usg robią dzieciom jeszcze na oddziale przed wypisem, ale że był nowy rok i nie było lekarza, to dostaliśmy informację, żeby zrobić w ciągu 6 tyg. ale im prędzej tym lepiej I żeby nie czekać. Więc umówiłam małego na pierwszy dostępny termin, a kolejne kontrolne usg wyznaczyli za pół roku. Dodam, że nie było żadnych podejrzeń nieprawidłowości, po badaniu też się okazało, że wszystko jest ok.
Nie wiem, może co szpital to mają inna politykę. Może też w przypadku dzieci z cięć są inne rekomendacje. Szybko, ale z drugiej strony to może i dobrze, bo gdyby wyszły jakieś nieprawidłowości, to zawsze można od razu wdrożyć jakieś postępowanie.Synek 29.12.2024. -
Kinga a patrzylas do spamu na fb ? - albo w ktoryms z tych folderkow - requests/communities, nie pamietam juz ale musialam to odnalezc, duzo wiadomosci i fb filtruje jako spam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 18:56
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
-
Dziewczyny to chyba ja jestem następna w kolejce 🙈
We wtorek mam CC 🫣 a wczoraj wyszła mi grypa i bujałam się z gorączką 39 stopni !
Jestem już na lekach i mam nadzieje, ze szybko do siebie dojdę.LeniweKluski, Aleale, Holibka, Rocky, KINGA89 lubią tę wiadomość
-
@Ilona, mam nadzieję, że do wtorku będziesz nówka sztuka i grypa odpuści bardzo szybko!
Jakoś się boję wyciągać chustę, mam wrażenie, że wszystko zapomniałam i chyba sobie zamówię znowu doradczynię. Ostatnim razem to był strzał w dziesiątkę, bardzo się upewniłam we wiązaniach.
Dziewczyny, możecie zrobić jakieś konsylium na fb i podebatować, czy mnie tam przyjmiecie? Wiem, że byłam tu tylko na początku i na końcówce ciąży i zrozumiem, jeżeli nie chcecie już nikogo wpuszczać. Nawet się nie obrażę, bo nigdy nie byłam obrażalska 😅 ale mogłybyście się nad tym zastanowić? 🙂Domi.Nika, KINGA89, Ilona.. lubią tę wiadomość
-
@Ferkina - bosko z tym uczeniem młodzieży 🥹 mój starszak pokazywał pierwszego dnia po przyjeździe do domu karty kontrastowe.
@kattalina my mamy suavinex czy jak to się tam pisze. Tymek nie narzeka, nie uwielbia. Czasem się przydaje. Trzymam się zasady, że lepszy smoczek niż kciuki 🤣
@Soleil dzięki za info o wniosku! Mi ze szpitala dali „zaświadczenie do pracy” i niewiele myśląc dostarczyłam je. Kadrowa poprosiła także o oświadczenie mojego męża o niekorzystanie z urlopu rodzicielskiego.
Swoją drogą ja jestem wkurzona na moją kadrową bo jej poinformowanie mnie co i jak polegało na wysłaniu linka do jakiegoś artykułu. Wysłałam jej dokumenty mailem, dopytałam czy skany wystarczą, a ona mi na maila po 1,5 tygodnia odpisała, że NIE. Generalnie rozumiem, że powinnam ogarniać się w swoich tematach, ale kurczę ona chyba też za coś te pieniądze bierze i powinna mi udzielić zwięzłej i rzetelnej informacji. Ogólnie: niesmak i czekam teraz na łaskę ZUSu na rzeczowe zapytania w appce nie odpowiqdają.
@ultramaryna gratki! Co tak niespodziewanie? Jakbym miała córkę, miałaby na imię Łucja piękne imię!
@Ilona jakie masz leki na tę grypę? Masakra, nie życzę Ci mojego scenariusza, choć koniec końców sala VIP była ok.
U nas trochę rodzinny czas, więc mniej się udzielam we wszelkich kanałach, trochę po łebkach nadrabiam.
Trzymam ciągle kciuki za nierozpakowane! To już zaraz!
-
Fermina wrote:@Ilona, mam nadzieję, że do wtorku będziesz nówka sztuka i grypa odpuści bardzo szybko!
Jakoś się boję wyciągać chustę, mam wrażenie, że wszystko zapomniałam i chyba sobie zamówię znowu doradczynię. Ostatnim razem to był strzał w dziesiątkę, bardzo się upewniłam we wiązaniach.
Dziewczyny, możecie zrobić jakieś konsylium na fb i podebatować, czy mnie tam przyjmiecie? Wiem, że byłam tu tylko na początku i na końcówce ciąży i zrozumiem, jeżeli nie chcecie już nikogo wpuszczać. Nawet się nie obrażę, bo nigdy nie byłam obrażalska 😅 ale mogłybyście się nad tym zastanowić? 🙂
Fermina dodalam Cie do przyjaciolek sprawdz wiadomoscpoczątek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
13.05.2024 - transfer
-
Aleale wrote:za to messenger sie rozkreca ! jestes tam? u mnie bylo dlugo w spamie zanim sie zorientowalam. ale tam to juz mozesz miec problem, zeby nadrobic 🤣
Aaa tez mialam w spamie 🤦♀️
No to nie kiedy nadrobię 😅Aleale lubi tę wiadomość
-
@Holibka nie dziwię się, że jesteś na nią wkurzona. Sama zawodowo zajmuje się sprawami pracowników i zawsze staram się im przekazywać jak najbardziej przystępną informację. Jak mają jakieś wątpliwości to zawsze byłam do dyspozycji, więc mnie też wkurza takie podejście innych. W końcu to jej praca. A przygotowanie takiej informacji dla pracowników to nie jest aż tyle czasu jak wiesz co i jak. Wystarczy mieć jedną instrukcję dla wszystkich i ją rozsyłać, a w razie pytań po prostu dopowiadać to co jest nie jasne. Ehh…
Ja już się chyba pogodziłam z myśl, że w ten weekend raczej nici z porodu. Jak jeszcze wcześniej były jakieś skurcze, tak teraz mam wrażenie, że jest totalna cisza, chociaż wszystkiego próbuję. Zobaczymy czy do terminu porodu się uda 😅 -
Ottioli moze cisza przed burzą
Ottioli lubi tę wiadomość
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
13.05.2024 - transfer
-
Ilona.. wrote:Dziewczyny to chyba ja jestem następna w kolejce 🙈
We wtorek mam CC 🫣 a wczoraj wyszła mi grypa i bujałam się z gorączką 39 stopni !
Jestem już na lekach i mam nadzieje, ze szybko do siebie dojdę.
Fajnie, ze Ci sie to udalo zalatwic, bo musiala byc mocno stresujaca sytuacja. Jak sie teraz z tym czujesz ? Gotowa ?
Ja tez mam planowe cc na wtorek. Mysli nadal szaleja ale chyba juz nie chce czekac i kombinowacpoczątek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
13.05.2024 - transfer
-
Holibka - ja i mąż jestemy na Tamiflu 2 razy dziennie po tabletce. Ogólnie jest już lepiej bo czwartek był koszmarny, byłam jak zwłoki, dusiłam sie kaszlem z temp 39 i płakałam bo nie dawałam sobie rady. A po 2 tabletkach ( zaczęłam od piątkowego wieczoru) czułam ogromną poprawę teraz wzięłam 3 i głęboko wierzę w to, że jeszcze cała niedziela i poniedziałek i nabiorę sił.
Aleale czyli rodzimy razem ❤️ kiedy się wstawiasz do szpitala ? Bo ja mam się wstawić we wtorek między 8 a 9 a o 12 mam być na stole 😬
Chyba nigdy nie będę gotowa, ja chcę już mieć dziecko po tej właściwej stronie. Chce już czuć go przy sobie. Jestem bardzo optymistycznie nastawiona.
-