X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Trójmiejskie ciężarówki 2019
Odpowiedz

Trójmiejskie ciężarówki 2019

Oceń ten wątek:
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odbijając od tematu. Gdzie w Gdańsku najlepiej zrobić usg 4D z nagraniem na płytkę?

f2wl20mmurgifll8.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Invicta? Kiedyś chyba było w ofercie... ale sama nie robiłam wiec nie wiem jaka jakość i czy gdzieś nie jest lepiej :-)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już o niej myślałam, ale może gdzieś zrobię to taniej i chciałam też poznać opinie :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek racja!
    Jedzenie w klinicznej dobre, a sama możliwość wyboru sobie obiadu(z 3 możliwych) to już w ogóle bajer :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Kasionek racja!
    Jedzenie w klinicznej dobre, a sama możliwość wyboru sobie obiadu(z 3 możliwych) to już w ogóle bajer :D
    Oo ja widzę że coś mnie w tym szpitalu ominelo.Bo mnie się nikt nie pytał ale ja leżałam na ginekologii nie na położnictwie.Moze tam gorzej żywią :-D:-D:-D a co do usg4 d też nie robiłam wiem że jest taka możliwość w invicta , pewnie Olszewscy też to mają.Ja ogólnie nie mam takiej potrzeby więc nie interesowałam się ofertą;-)Mam nadzieję że na połówkowych zrobi mi jedna foteczke;-)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny podbijam temat, do jakich ginekologów chodzicie z NFZ którzy pracują w szpitalu. Ja chodzę prywatnie do fajnej babeczki ale tylko prywatnie przyjmuje a co by nie mówić czułabym sie bezpieczniej będąc pod opieką wiadomo, lekarza "szpitalnego" , Po za tym koszta prowadzenia ciąży prywatnie sa spore, wizyta co dwa tygodnie 150 z ł. Wszystkie badania te początkowe to prawie 300zł :(

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialabym nazwisk pisać na forum.W polmedzie na zaspie masz lekarzy z klinicznej ale chyba od stycznia dopiero na NFZ u nich można bo skończyła się kasa.Ja chodzę tam na pakiet .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesja wrote:
    Właśnie już o niej myślałam, ale może gdzieś zrobię to taniej i chciałam też poznać opinie :)
    A kiedy można robić to usg 4D? Tzn od kiedy do kiedy ?

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    A kiedy można robić to usg 4D? Tzn od kiedy do kiedy ?

Usg możesz zrobić kiedy chcesz. Ale po 25tc ładnie widać buzię dziecka.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

f2wl20mmurgifll8.png
  • Amarylisa Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z bezpłatną szkołą rodzenia? Trzeba spełniać jakieś kryteria? Gdzie w ogóle można taką znaleźć? Przewertowałam trochę internet, ale w oko wpadły mi jedynie normalnie płatne, a na temat bezpłatnych zajęć zero informacji.

02.06.2019r. - czekamy! <3
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodziłam w zeszłej ciąży do supermamy to była darmowa.Tylko 20zl wpisowego.Ale w zamian musisz wybrac u nich polozną.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a położna warto wziąć od nich ? :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Cześć dziewczyny podbijam temat, do jakich ginekologów chodzicie z NFZ którzy pracują w szpitalu. Ja chodzę prywatnie do fajnej babeczki ale tylko prywatnie przyjmuje a co by nie mówić czułabym sie bezpieczniej będąc pod opieką wiadomo, lekarza "szpitalnego" , Po za tym koszta prowadzenia ciąży prywatnie sa spore, wizyta co dwa tygodnie 150 z ł. Wszystkie badania te początkowe to prawie 300zł :(

Ja chodziłam do dr Łukasza Klasy- pracuje w Polmedzie na startowej. Super lekarz, bardzo dokładny. Pracuje w szpitalu i nawet parę razy tam kazał mi przyjść na usg. Polecam ;)

Kasionek lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylisa wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z bezpłatną szkołą rodzenia? Trzeba spełniać jakieś kryteria? Gdzie w ogóle można taką znaleźć? Przewertowałam trochę internet, ale w oko wpadły mi jedynie normalnie płatne, a na temat bezpłatnych zajęć zero informacji.

Chodziłam na kliniczną, w szpitalu. Trzeba zadzwonić i zapytać kiedy można się zapisać. I tyle ;).

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Amarylisa Znajoma

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki. Mnie akurat bardziej interesuje szpital na Zaspie, więc tam zadzwonię. :) A dzisiaj mam pierwsze badania prenatalne... Strasznie się denerwuję. Od rana nie mogę sobie znaleźć miejsca i z każdą minutą roznosi mnie coraz bardziej. Wczoraj, chyba trochę niepotrzebnie, przetrzepałam wszystkie statystyki chorób wykrywanych na tym usg i przeraziły mnie te liczby! U Was było wszystko ok?

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylisa wrote:
    O, dzięki. Mnie akurat bardziej interesuje szpital na Zaspie, więc tam zadzwonię. :) A dzisiaj mam pierwsze badania prenatalne... Strasznie się denerwuję. Od rana nie mogę sobie znaleźć miejsca i z każdą minutą roznosi mnie coraz bardziej. Wczoraj, chyba trochę niepotrzebnie, przetrzepałam wszystkie statystyki chorób wykrywanych na tym usg i przeraziły mnie te liczby! U Was było wszystko ok?

Ja nie spałam przez cala noc przed :/ wyszło wszystko bardzo dobrze. Potem powtarzali mi w luxmedzie, wymiary wyszly z kosmosu, już słyszałam o amnopunkcji i terminacji, więc powtarzalam genetyczne u lekarza z certyfikatem i okazało się, że wymiary idealne :) miałam w sumie 3 prenatalne. Jutro polowkowe :)

f2wl20mmurgifll8.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylisa wrote:
    I jak wyniki ? Wszystko ok ? Ja prenatalne robiłam w invicta i na połówkowe 28 też tam idę.Baddzo zadowolona byłam.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Amarylisa Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wyniki bardzo dobre! Uff! :) Tylko niestety nie udało się poznać jeszcze płci. :( I zastanawia mnie wiek ciąży, bo na usg prenatalnym wyszła mi różnica 5 dni (wynika z tego, że dziecko jest starsze niż wykalkulował mój lekarz prowadzący). Prowadzący określił wiek ciąży na początku 7 tygodnia i pokrywał się on z ostatnią miesiączką. Teraz zastanawiam się czy jednak źle dokonał pomiarów i owulacja miała miejsce wcześniej, czy po prostu ciąża zaczęła się już rozwijać własnym tempem i dzieciątko wydaje się starsze?

Kasionek, badania robiłam u dr Beaty Brzóski. Jestem zauroczona tą kobietą. :) Przemiła, każdy obraz na monitorze dokładnie opisuje, wyjaśnia wszystkie zależności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:28

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek ciąży będzie ci się zmieniał cały czas, także spokojnie :) to są tylko ich wytyczne, a każdy lekarz ma inny sprzęt. Najważniejsze, że wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 11:12

f2wl20mmurgifll8.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się stresowałam prenatalnymi :-) wtedy jeszcze bylam na etapie wymiotów i mdłości wiec na szczęście nie miałam czasu i siły czytać tego wszystkiego w internecie, ale i tak stres był.
    Co do pomiarów i prognozowanej daty porodu to u mnie sie za każdym razem zmieniało...a im później tym ciekawiej. W pewnym momencie data z usg wychodziła na polowe marca a urodziłam 09.04 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 12:03

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ