Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Zajsonek dużo czosnku miodu i mleka... Tylko nie do przesady... Mnie co prawda nie trafiło żadne przeziębienie od grudnia, ale ratowałabym się czosnkiem... Herbatka z miodem i cytrynką też dobrze rozgrzewa no i zero przeciągów...
Zajsonek, gosiunia, julita, bosa lubią tę wiadomość
-
Dobry!
Całą noc padało, teraz dalej leje. I sama nie wiem co jest lepsze - upał czy senny deszcz. A nogi mnie tak bolą jakbym maraton przebiegła
Owca wow jakie ceny. Mi moje połówkowe robił gin prowadzący w cenie normalnej wizyty. tylko za prenatalne jeździłam i płaciłam osobno. Gdzie Ty mieszkasz?
Tymek też u nas się przewinął, ale uleciał i nie wróciła jego propozycja znów, więc chyba jednak nie do końca robi na nas wrażenie
Antek raczej odpadnie przy tym zawzięciu męża, ale Szymon być może zostanie. No zobaczymy
A domowe sposoby na przeziębienie to jak dziewczyny piszą. Ja w zasadzie leczę się tylko herbatkami z malinami i cytryną. Surowa cebula źle na mnie działa, a na czosnek jestem uczulona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:20
małaMyszka, julita, Owca123, bosa lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Witam się z rana, z przeziębieniem
Herbatkę do śniadania wypiłam, zrobiłam inhalacje rumiankowa i robi się syrop z cebulki.
Kurde mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie i nie będę musiała iść do lekarza po antybiotyki..
Znacie jeszcze jakieś domowe sposoby ?
Zajsonku poradzenie z przeziębieniem zajęło mi 3 dni następującymi sposobami:
- inhalacje z soli fizjologicznej,
- ciepłe herbatki z cytryną,
- świeżo wyciskane soki z pomarańczy,
- dużo zjadanych owoców i warzyw,
- wapno + tabletki do ssania dla ciężarówek,
- moczenie stóp w gorącej wodzie z solą morską,
- a na zatkany noc sztyft eukaliptusowy.
dorcia8919, gosiunia, Owca123, małaMyszka, Zajsonek, bosa lubią tę wiadomość
-
Myszka mnie bardziej przypada Antek, choć moda teraz się zrobiła na to imię, jednak w mojej wiosce są może 2, więc nie tak źle. Poza tym w rodzinie nie mam żadnego, więc też by pasiło
Szymon też ładne, ale już mam 2 w rodzinie i to najbliższej i tak biję się z myślami. jedno wiem, że jak mąż nie zdecyduje się na żadne inne NORMALNE imię, to pewnie Szymek zostanie
gosiunia, julita, Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Julita śliczne mebelki u nas też taraz czas na biały ,wszystkie meble mąż przerabiał bo kiedyś mieliśmy czas na brązy- mąż na szczęście stolarz to ogarną temat
Dorcia szkoda ze z Antkiem nie przejdzie śliczne imię- zresztą jedno z naszych typów dla chłopca było,ale nic na siłę jeśli mężowi się nie podoba
dzięki dziewczyny za miłe komentarze dla Wojcieszka mojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:45
julita, dorcia8919, Owca123, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Hej!
Ale ziąb dzisiaj... Brrrrr... z rana za lekko sie ubrałam i tez mnie w nosie kręciprzydadzą sie Wasze porady.
Zajsonek, wracaj do zdrowia i nie daj sie!
Dorcia, w stolicy dolnego śląska takie ceny
Ja gotuje leczo z kiełbaskąjuz mi ślinka leci
dorcia8919, małaMyszka, Zajsonek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
A wracając do imion, to mnie sie jeszcze podoba Tomek, Marcin, Maciej, Adaś, Henryk, Filip i jeszcze kilka innych. Ale wszystkie te imiona w rodzinie są, bo bardzo duża mamy rodzine
u nas z imieniem dla dziewczynki tez było ciezko, bo dziewczynek tez duzo. Hehe
Alinka i Laryska jest piękne!ale juz są takie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:23
julita, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
A no chyba że stolica
Ja również dolny śląsk jednak małe miasteczko, więc i różnica cen jest. Ale kurde za nic nie zrobienie tyle kasy, to mimo wszystko przegięcie ;P
Właśnie przyszedł mi wózekZapakowany jest ciężki i nie wniosę go po schodach, żeby rozpakować i dokładnie obejrzeć, a mąż na 2 zmianę pojechał, więc szlak mnie trafi do jego przyjazdu
Przyszła mi też przesyłka od siostry (wczuła się w rolę ciotki) ale dostała opierdziel, że aż tyle kasy wydała. Bo dostaliśmy karton pampersów, karton chusteczek, cały zestaw
i taki sam bujaczek co wstawiła estrella. tylko nasz jest cały niebieski. Nic tylko udusić
I jak od rana humorek taki nijaki, tak teraz cieszę się jak głupiaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:45
Owca123, julita, małaMyszka, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Wojtulo jest boski!!! Rezerwuje go dla mojej Maryski
My imie dla dziewczynki mielismy od zawsze, z chlopcem byl mega problem, ale ostatecznie mial zostac Antkiem (po tatusiu), choc krew , nie zalewala jak slyszalam od tesciowej 'Toniulek'
Tymek tez rozwazalismy, ale jako Tymoteusza a nie Tymona;)
Estrella, nie denerwuj się na zapas!
Julita, podzielisz sie linkiem do sklepu? Zakochalam sie w lozeczku!
Nasza coreczka tez bedzie miala swoj pokoj, poki co jest w szarosciac, ale trzeba bedzie go odswierzyc. No i największym problemem jest to, ze jest malo foremny (dlugi prostokat).
W każdym razie plan jest taki, ze Mloda bedzie mieszkac w nim od poczatku, chyba ze matka wykonczy sie psychicznie tymi wedrowkami;)
Dorcia, to najwieksze cos, to sterylizator? Super prezent:)
Zasjonek, zdrowiej:)małaMyszka, dorcia8919, Zajsonek, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Julita to co udało mi się znaleźć w necie, żeby było jak ten mój zestaw: http://archiwum.allegro.pl/oferta/tommee-tippee-zestaw-sterylizator-podgrzewacz-i5130179530.html
Natka tak to sterylizator aż na 6 butelek, więc porządne cudeńkoNa pewno się przyda, mimo że cena powala. Ale moja siorka za granicą mieszka i stwierdziła, że za grosze było - ale ona zawsze mówi, że promocja i żal nie wziąć, więc z przymrużeniem oka jej wierzę
Owca wózek obowiązkowo dziśprzecież nie wytrzymam do jutra, żeby go nie zobaczyć. Ale mam jeszcze końcówkę remontu, więc wróci do kartonów, żeby się nie zakurzył. Ale oto on (ten sam model i kolor, ale na żywo ten beż jest nieco ciemniejszy):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:32
Owca123, Zajsonek, małaMyszka, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
dorcia - jak u was w okolicy nie ma Antków zbyt wielu, to jest jakaś szansa... może mąż Cię miło zaskoczy i poda imię, które Tobie też od razu się spodoba...
Zestaw super!!!!
A jaki wózek zamówiliście? Pochwal sięteż bym poszła po sąsiada, nie wytrzymałabym...
Gosia - a jak ogólnie się czujesz po cc? Doszłaś już do jakiejś formy, żadnych problemów?
Owca - Hania to śliczne imię...
Natka - my dla córki też myśleliśmy nad Marysią, ze względu na teściową, ale ostatecznie wybraliśmy inne...
dorcia8919, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Myszka mój mąż uparciuch, więc już nie nakręcam sie na Antka
Owszem zaskakuje mnie, ale swoją "głupotą" w wyborze imion
A zdjęcie wózka z neta, ale identyczny kupionyna szczęście po 16 ma wpaść kolega, to mi te moje cudeńko wrzuci na górę
bo na razie schody mi tylko graci i nie ma jak przejść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 14:42
Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:Jaki wypasiony zestaw
dużo ma dodatków.
Dorka, To juz wszystko masz gotowe?
No oprócz syfu i kurzu w domu mam wszystkoTzn jeszcze staniki do karmienia mi zostały do kupienia, ale dla Maluszka mam wszystko. Wywiozłam jedne kartony z ubrankami do mamy, bo zadeklarowała prasowanie, to przyszły kolejne
I mieszkam na kartonach bleee... Już nie mogę patrzeć na nie i tylko czekam na zakończenie, żeby napawać się radością jak dziecko rozpakowujące prezenty spod choinki
Liczę również, że wózek będzie mnie satysfakcjonował, tak samo jak w dniu zakupu
Pościel dla dziewczynki idealnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 15:01
Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Nantka mogę podać nazwę producenta bo sklepu naprawdę nie pamiętam, wiec producent to Klupś a seria mebelek to Marcell, bez problemu znajdziesz w necie
Owca u mnie też będzie podobna kolorystyka pościeli
Dorcia wózek mega zgrabny! może i ja wybiore jakąś bryke w najbliższych dniach
a teraz siedzę w poczekalni i czekam na wizytę, glukozę po 2 godz. mam 131 a max. to 140, blisko granicy, zobacze co gin powiemałaMyszka, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość