X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no właśnie tak myślę, że nawet jak będziemy na zewnątrz, to mały będzie z nami w wózku...

A myśląc o drugim dziecku, w ciągu 2-3 lat (jak się uda), to myślimy o budowie domu, bo teściowa zaproponowała połowę działki... ok. 700 m2. Ale jak mówię to odległe plany i do tego czasu można kupić 4 nianie hehhehhe

Płytki sensoryczne chcemy takie pod materac. Szukałam angelcare, ale jak Magda mówi, że czasami fałszywie alarmują, to może rozejrzę się za innymi. Nie chcemy nowej.
    W ogóle to postanowiliśmy, że to co się da kupimy używane. W sensie to co kosztuje powyżej 500 zł, a przyda się na krótko, a to poniżej 500 zł kupujemy nowe. Oczywiście chodzi o takie rzeczy które można mieć używane.

Wózek będzie nowy, bo jak z ciekawości patrzałam na ceny używanych to różnica była 200-300 zł max to bez sensu... Z resztą miał być nowy od zawsze.

MiSia :), gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :-)
    Ja juz pewnie wstaje bo już mi się niechce leżeć :-P

Myszą no zajefajny sen miałaś hehe :-D juz Cię konkretnie męża myśli :-P

Miłego dnia :-)

małaMyszka, gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze poleżę... Jakoś tak mi się nie chce dzisiaj nic...

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ufam angelcre. Przerobilam przy dwojce dzieci i wlaczal sie tylko, gdy zapomnialam go wylaczyc zanim wyjelam dziecko i gdy maluch zmienil polozenie w lozeczku, tak ze spal zupelnie wkomponowany w szczebelki z drugiej strony lozeczka. Pozostale kilka razy, niestety, wlaczal sie w dobrym momencie.
    Polecam jeszcze angelcare, bo to jedyna niania ktora przerobilam i nie sciagala rozmow sasiadow i rozmów telefonicznych! Wiadomo, kazdy wybiera co chce. Ja wypróbowalam wiele i najbardziej polecam akurat te plytki.

Jak mi sie nic nie chce. Nadal leze w lozku. Musze sie zacząć ogarniac, bo musze zawitac na uczelni.

Miłego dnia :)

małaMyszka, gosiunia, Owca123, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwonił kurier...

Kosz już jedzie!!!! Będzie za godzinę - 1,5 !!!! Szaleństwo! Wstawię go do pokoju i będę się gapić!

To oznacza, że muszę jednak wstać, ubrać się i idę z małą...

gosiunia, Owca123, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Nie śpię od 5.00. Podobnie jak Zajsonek, obudzilam sie na siku i koniec spania. Masakra. Obejrzałam chyba z 7 odcinków zaległych seriali i wlasnie zjadłam sniadanie w łóżku. Jakaś rozbita jestem, nie wiem co robic.

Tez zamierzam kupić nianie z monitorem Angelcare. Kilku znajomych mają, chwalą, wiec sie oprę na ich opiniach.

gosiunia, małaMyszka, Zajsonek, estrella, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ale się z rezerwacji uśmiałam ;) hehe

Myszko po cesarce jak najbardziej ok :) szybko wróciłam do formy pierwszy dzień był trudny a później z górki bo czułam się całkiem dobrze,Wojtusiem sie normalnie opiekowałam,po niecałym tygodniu o cesarce nie pamiętałam i wszystko normalnie robiłam,do kosmetyczki i na zakupy sama jechałam po wyjściu ze szpitala ;) już ćwiczę ,możemy sie kochać i tak za miesiąc zaczynamy staranka o rodzeństwo dla naszego Wojcieszka :) <3

co do proszków to wszystko wam wyjdzie dziewczyny ja miałam uprane w naszym proszku ubranka Wojcieszka ,ale po założeniu mu wyszły czerwone plamiki więc musiałam kupić specjany proszek,ale teraz jak Wojcieszek skończy dwa miesiące znowu spróbuję z naszym proszkiem :)

a co do sudokremu to powiem Wam że ja w ogóle nie kupowałam w szpitalu nie kazali smarować jeśli nie ma odparzeń,dostałam próbkę która ma 10 g i nawet jednej trzeciej nie zużyłam od narodzin bo używam tylko do smarowania termometru przy mierzeniu temperaturki Wojtusiowi,więc nie wato na zapas kupować ;) w szpitalu przy wyjściu Wam doradzą jakie kosmetyki najlepiej :) ale to tylko rada nie narzucam Wam swojego zdania ;)

miłego dnia dziewczyny życzymy z Wojtulem <3

julita, Owca123, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! Nocka w zasadzie przespana, poranek cięższy, ale udało się zwlec z łóżka i się ogarnąć ;)

Ja dla maluszka mam Oilatum do kąpieli (stwierdziłam, że zacznę od początku od wygody, poza tym jak dziecko będzie alergikiem to pediatra i tak zaleci Oilatum) z resztą dużo mam chwali, bo jest wydajny, zmiękcza wodę i nawilża bardzo dobrze skórę niemowlaka. Do smarowania na co dzień krem nivea baby na każdą pogodę, zasypka z rossmanna, sudocrem na odparzenia, oliwka tylko wtedy gdy będzie miał ciemieniuszkę, a jeśli chodzi o chusteczki nawilżające, to będę próbować różnych, bo uważam, że nie ma co przepłacać jeśli działają tak samo jak inne. Do prania i płukania używam bobini z rossmanna. Robię nawet pranie naszych rzeczy. Moja skóra w ciąży mimo ciągłego nawilżania strasznie się wysuszała i ciągle mnie swędziała. Więc użyłam hipoalergicznych i od razu lepiej ;) tak samo myję się w białym jeleniu hipoalergicznym, bo tylko od niego się nie drapię.

Monitora oddechu nie mam. Kiedyś nie było i ludzie dawali sobie radę. Dziecko będzie spało z nami i w zasadzie nie wyobrażam sobie, że moje dziecko może być w innym pokoju i latać z jednego pokoju do drugiego. Więc Natka podziwiam, że zdecydowałaś się na ten krok :)

julita, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze o monitorach oddechu pisałyście,my kupiliśmy i szczerze polecam- uważam że to najlepszy zakup jakiego dokonaliśmy :) zanim zamówiłam wciąż sprawdzałam (Wojtek śpi z nami) czy u niego ok,noce też miałam niespokojne po zakupie czuję że nie tyko ja czuwam nad synkiem ;) super sprawa na prawdę warto!!!

my mamy snuza hero jakby któraś była nim zainteresowana to mogę opisać nasze doświadczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:43

julita, Owca123, małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylyscie opcje "nie lubię tego"?? Szok! ;)

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca uważam to za jakąś fanaberię. Już bym komuś dała "nie lubię" bo odruchowo chciałam wcisnąć "lubię". Dziwne te "ulepszenia" :P

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza fura już jest :-) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47afb146d153.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a442720944d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132f06d84668.jpg

dorcia8919, Owca123, julita, Zajsonek, estrella, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z mężem i weźmiemy taką z nianią. Siedzę i szukam...

Matko Dziewczyny! Ale sobie w ryj strzeliłam...

Wrzuciłam te ręczniki na 90 stopni, za oknem robi się skwar, złożyłam ten kosz i czuję, że za chwilę chyba się roztopię...

Aż prze zamknięte drzwi łazienki czuję tą temperaturę... hahahaahha a jeszcze osobno chcę poprać ciemne... i też w 90 st.!!!! o.O o.O

Gosia to super, że tak szybko wróciłaś do formy!

Dorcia to masz takie podejście jak ja... mniej kosmetyków to mniej problemów. Mam tylko nadzieję, że mały nie będzie uczulano na proszek i płyn bobini, bo ten na razie mi najładniej pachnie...

Owca123, dorcia8919, Zajsonek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Owca uważam to za jakąś fanaberię. Już bym komuś dała "nie lubię" bo odruchowo chciałam wcisnąć "lubię". Dziwne te "ulepszenia" :P

Dokładnie. Tez sie nacięłam.

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko chciałam Ci dać "lubię" i nie trafiłam w telefonie. Teraz wyszło ze nie lubię 2 razy i raz lubię. Co za głupie przyciski!!!!

Ale super ta kołyska!!! :) podoba mi sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:26

atdc73sbmadonc8u.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za ulepszenia ? :/
    Po co to, to ja nie wiem :P
    Nam póki co troszkę lepiej ale pewnie wieczorem znowu będzie masakra :(
    Mogłoby to przeziębienie juz sobie iść za przeproszeniem w pizdu! :)
    Mam już dość jeszcze po syropie z cebulki zwymiotowalam do garnka, w którym miałam zrobić sobie inhalacje rumiankiem :P
    Precz z ta choroba ! Największemu wrogowi nie życzę takiej męczarni! :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kołyska myszko prześliczna ! ♡

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się dołączę do zachwytu nad kołyską! super bryka :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko super kołyska. My właśnie zastanawiamy się nad podobną. Bo nasza sypialnia od południowego-zachodu i po prostu od 13 jest masakra. A w pokoiku małego wtedy robi się idealnie. więc myślimy, żeby właśnie w dzień spał sobie na spokojnie u siebie w jakieś kołysce, a tak to z nami w sypialni.

Czytałyście może książkę język niemowląt? Jestem w trakcie czytania i mam wrażenie, że zaraz zasnę. Niby pisana prostym językiem, ale mnie jakoś męczy. Może dlatego, że nic takiego w niej nie znalazłam czego bym nie wiedziała. hmm... Sama już nie wiem ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Myszko już się nie zamartwiam... mąż ma racje, że niepotrzebnie się nakręcam, za dużo czytam... Teraz cieszę się ciążą i każdym kopniakiem mojej córeczki, bo musi być dobrze! <3

Julita cieszę się, że i z Twoją córeczką wszystko dobrze :)

Jeśli chodzi o kosmetyki to podobnie jak Natka zamierzam postawić na Hippa, właśnie z uwagi na naturalne składniki :) Również czytam bloga "sroka o" i zamierzam kierować się opiniami tej dziewczyny :) Do prania planuję zakupić kapsułki/proszek Jelp albo proszek Bobini bo mają dobre opinie... Ale pewnie plany planami, a w trakcie wyjdzie jak mała będzie reagowała i czy nie będę musiała kupić innych kosmetyków :) Wiem jedno, że nie zamierzam przesadzać z ilością kosmetyków bo moim zdaniem im mniej tym lepiej :)

Co do niani z monitorem oddechu to wciąż się zastanawiam... Z jednej strony planujemy początkowo postawić łóżeczko u nas w pokoju więc niby będę widziała co się dzieję ale przecież cały czas nie będę nad małą stała i sprawdzała czy oddycha... Z drugiej strony wielu ludzi tego sprzętu nie ma i dzieci żyją... sama nie wiem, będę się jeszcze zastanawiała...

Myszko ale sen... nie zazdroszczę :) chyba za dużo myślisz o porodzie :P

Gosiunia szczęściara z Ciebie, że tak szybko doszłaś do siebie po cesarce, tylko pozazdrościć :) a nie ma przeciwwskazań medycznych, chodzi mi o bliznę na macicy, do takich szybkich starań? Słyszałam opinie, że po cesarce należy dłużej odczekać ale nie wiem ile w tym prawdy... Tak czy siak będę trzymała kciuki za owocne staranka <3

Myszko suuuper bryka :D

Dziś 10-ty więc zgodnie z Belly do mojego porodu zostało równe 4 m-ce :) jednocześnie jest to ostatni dzień 23 tygodnia, jutro wchodzimy w 24 więc z tej okazji postanowiłam pochwalić się domkiem mojej córeczki... oto on:

109fbf090300e43cmed.jpg

U mnie dziś gorąco więc nic się nie chce... ale mąż zażyczył sobie placki ziemniaczane na obiad więc postanowiłam spełnić jego zachciankę :)

dorcia8919, julita, Natka88, małaMyszka, Owca123, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ