X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 32 tyg. :D

Wczoraj miałam taki dzień, że ledwo wróciłam do domu - o własnych siłach...

Ogarnę trochę chałupkę to coś popiszę :D

dorcia8919, julita, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :*
    My dopiero wstaliśmy, chyba odrabialiśmy ostatnie 3 dni, gdy to wstawaliśmy o 5 :)
    Chociaż się wyspałam :)
    Idę zjeść śniadanie :P
    Obiad dziś zjemy na mieście ;)
    Chociaż ja to mam ochotę na pizzę, może uda mi się namówić mojego P. :)
    Jedziemy dzisiaj zamówić obrączki :)
    U mnie pogoda do dupy :P
    Poleca ktoś jakaś książkę ? :)

małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz co lubisz czytac, to moze bede miala cos godnego zaproponowania;)

Zajsonek, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka tak szczerze mówiąc to wszystko ;) romanse tragedię dramaty :)
    Wszystko wchodzi w grę :)

Czytała może któraś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ? :)
    Podobno ciekawa zastanawiam się nad jej kupnem :)

małaMyszka, julita, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od 5 rano do 23 praktycznie byłam na nogach. Zjechana jestem jak pies!!!
    Jakiegoś pierdolca mam... zamiast odpoczywać, to chodzę i ciągle coś robię...

Myślałam, że wicie gniazda to mit, ale nieeeeeeeee to nie mit! Ciągle piorę, prasuję, gotuję, sprzątam, chodzę gdzie się da. Wczoraj kupiłam sobie w końcu koszulę do porodu. Byłam też u stomatologa. Teraz mam spokój na pół roku a nawet rok, w każdym razie nie chce mnie oglądać heheeheh

Dzisiaj o 6 zaczęłam gotować obiad, myć podłogę, byłam z małą, poprasowałam, zmieniłam pościel, no pierdolec jak nic...

Jutro jedziemy na spacerek :D do Torunia!!!!

estrella, julita, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio a ja Lidl,targ odebrałam wypis,potem fryzjer i pojechałm do kumpeli :P teraz zjadłam kluski na parze z sosem tuskawkowym i ide odpocząć :P

julita, małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Jakiś czas mnie nie było ale przez awarię nie miałam internetu, a z telefonu nie chciało mi się pisać... jakaś leniwa się zrobiłam :P Teraz też zbieram się, żeby sprzątnąć łazienkę i nie mogę się zebrać... dobrze, że przynajmniej pranie nastawiłam :)

Dziś rano byłam na usg tarczycy bo moja endokrynolog zaleciła aby zrobić dla pewności i na szczęście prawie wszystko jest ok, mam tylko malutką 3 milimetrową torbiel, którą mam się nie przejmować...

Julita gratuluję 3 trymestru <3

Oooo Myszko to Ty jutro zawitasz do mojego miasta :) a my jutro jedziemy do babci męża w okolice Brodnicy, w planach mamy jeziorko i grilla :) udanego pobytu w Toruniu!

julita, małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:

Kupiłam tą książkę na początku ciąży i tak szybko jak ją kupiłam tak szybko ją zwróciłam albo i szybciej, jak dla mnie flaki z olejem albo i gorzej... ;) i zaliczam tą książkę do najbardziej przereklamowanego pozycji książkowej na rynku, oczywiście z pozycji nt. ciąży. nie dało jej się czytać :/

Myszko ja mam podobnie :D cały dzień coś robię, sprzątam, gotuję, zajmję się ogródkiem, mam 1000 rzeczy na głowie, po prostu nie umiem usiąść w miejscu i odpocząć jak człowiek, czuję ciągłą potrzebę ulepszania swego domu i najbliższego otoczenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:59

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella - a myślałam, że pójdziemy na McF do McD hhahahahahahaah

Powiedz mi tylko czy poza fontannami i rzeką, jest gdzieś w pobliżu jakaś woda? Będziemy z naszą bestią i już kombinujemy gdzie ją wrzucić do wody, żeby się schłodziła...

bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Natka tak szczerze mówiąc to wszystko ;) romanse tragedię dramaty :)
    Wszystko wchodzi w grę :)

Ja mam tę książkę. Pozyczylam od znajomej. Z nudów sięgnę po nią raz w miesiącu i kilka stron przeczytam, ale szału nie ma.

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez od rana biegałam to tu, to tam. Kupiłam dzis pierwszy raz bób i fasolkę szparagową. Czekam aż czereśnie stanieją, bo u mnie po 30 zł/kg.

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana planów... Jutro Ustka :D

bosa, Owca123, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane- udało mi się Was nadrobić ;)

Natka- najważniejsze,że Marysia jest zdrowa :)

Zajsonek -masz już suknię? z książek polecam wszystko Erica Emmanuela Schmitta :)

Julita- meble boskie :) gratuluję 3 trymestru :)

Gosiunia- buziaki dla największego przystojniaka i łamacza damskich serc- Wojtusia :*

Myszko- kołyska przewspaniała :D ale Ci zazdroszczę, ja jestem u mamy ale aż mnie nosi ,żeby pojechać do mieszkania i wszystko ogarnąć- u nas remont i malowanie pokoju więc jest burdel na maxxxa i mam zakaz tam wchodzenia ale juz nie spie po nocach tylko myślę za co , w jakiej kolejności się zabiorę jak tylko m. skończy malowanie.Chyba zrobię sobie listę- wiem wiem chora jestem.

Biedroneczko- Ty powinnaś leżeć i pachnieć a nie latać po lidlach , przecież u Ciebie to już na dniach może być Lilianka :)

Estrella- śliczny brzuszek :) dobrze,że z tarczycą ok, udanego grillowanie :)

Owca- do nas wczoraj przyjechała rodzina i przywieźli cale wiadro czereśni- prawie czarnych- od wczoraj zjadłam sama 3/4 wiadra( pierwsze czereśnie w tym sezonie), aż mnie mama nastraszyła,że mogą zaszkodzić Alicji ale powiem Ci,że warto było czekać :)

A powiem Wam niezłą akcję.Tydzien temu kuzynka m. urodziła , miała cc, ale termin na 15.07. Wczoraj wyszli ze szpitala i dali nam znać ale nawet nie wiem ile dziecko waży bo wszyscy jeszcze są w szoku... tylko wiem ,że wszystko ok z nimi :)
    A dziś byłam u bratowej w szpitalu- jest w 33 tc, w środę była u lekarza a ten jej pow,że ma bakterie w moczu i dal skierowanie do szpitala. W szpitalu okazało się,że ma już skurcze porodowe- ale ich nie czuje.Dostała antybiotyk na bakterie, luteinę 2x2 i zostala na obserwacji.Kazali jej sie wstrzymać jeszcze 3-4 tyg. Mam nadzieję,że da radę.
    Mam nadzieję,że wszystkie damy radę :)

Owca123, małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• bosa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Zmiana planów... Jutro Ustka :D

Weź mnie ze sobą plissss

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestes bosa :) Ty sie tam remontem nie stresuj. A moze mąż Cie zaskoczy i do czysciutkiego wyremontowanego chce Cie wpuścić, żebyś nic nie musiała robic i sprzątać?
    O jeju, to po tym 30 tyg trzeba sie miec na bacznosci, skoro takie sytuacje sie zdążają. Coraz częściej sie słyszy o tych wcześniejszych porodach. Moze te nasze dzieci takie szybkie są w rozwoju, czy co ;)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa - suknie idę wybierać dopiero na początku lipca :) ale mam już pomysł w główce :P

małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Myszko, że pytanie już nieaktualne :P Jednak masz rację Ustka to zdecydowanie lepszy wybór niż Toruń :D a jak kiedyś będziesz w Toruniu to spróbuj lodów od Lenkiewicza... najlepsze lody w Toruniu <3

Bosa ale Ci zazdroszczę tych czereśni <3 ja na razie znalazłam jakieś w Lidlu, akurat była promocja więc trochę wzięłam ale i tak są straaasznie drogie więc czekam aż potanieją :)

Ja pokonałam moje lenistwo i sprzątnęłam łazienkę, odkurzyłam i pozmywałam podłogi, zrobiłam drugie pranie więc teraz odpoczywam :) Najgorsze, że żołądek mnie zaczął boleć :/ chyba kupiłam jakieś beznadziejne truskawki i to od nich... dobrze, że nie zjadłam zbyt wiele bo jeszcze bym się zatruła i przy okazji zaszkodziła małej...

małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna zmiana - jutro kaszuby - Wdzydze i Toruń... hahahahaha ten mój mąż gorzej jak baba w ciąży hahahahahahaahahaha niezdecydowany

Estrella - gdzie znajdę te lody?

estrella, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, ale fajnie, że wybór sukni przed Tobą :) ja wspominam miło ten moment, chociaz nalatałam się po wielu salonach i przymiarek bylo mnóstwo. Też wiedziałam jaką chcę i znalazlam-to był cudowny moment! Nie wierzyłam koleżankom, jak mowily, ze "zobaczysz, przymierzysz nagle suknie i poczujes, że to TA!" Dokładnie tak było i Tobie też tego życzę :-)

Dziewczyny, malowałam paznokcie u nóg. Kurde, to była mega gimnastyka ;) hehe

estrella, małaMyszka, Zajsonek, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha a myślałam, że to Tobie się tak co chwila odmienia :) no ale w końcu jesteś w ciąży więc to nic dziwnego... ale żeby mąż tak wymyślał, dobre :D

Lody są między innymi na Rynku Staromiejskim dokładny adres to 33/34, hmm... jakby Ci to wytłumaczyć :D więc tak... na rynku jest pomnik Kopernika... niedaleko jest też osiołek :) musicie iść w stronę, w którą osiołek ma skierowaną głowę :D (ma ten łeb tak trochę przekrzywiony więc chodzi o całą głowę, a nie konkretnie pysk :P )musicie iść wzdłuż Domu towarowego PDT i tam dość blisko będzie Lenkiewicz :D w upalny dzień łatwo poznać bo najczęściej są kolejki do lodów :) można wejść w głąb bramy i tam sobie usiąść :)

Co do wody to poza rzeką i fontannami nic mi do głowy niestety nie przychodzi :/ raczej nie ma takiego miejsca gdzie można by małą wrzucić aby się ochłodziła...

małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ