Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w 32 tyg.
Wczoraj miałam taki dzień, że ledwo wróciłam do domu - o własnych siłach...
Ogarnę trochę chałupkę to coś popiszę
dorcia8919, julita, bosa lubią tę wiadomość
-
Hejka :*
My dopiero wstaliśmy, chyba odrabialiśmy ostatnie 3 dni, gdy to wstawaliśmy o 5
Chociaż się wyspałam
Idę zjeść śniadanie
Obiad dziś zjemy na mieście
Chociaż ja to mam ochotę na pizzę, może uda mi się namówić mojego P.
Jedziemy dzisiaj zamówić obrączki
U mnie pogoda do dupy
Poleca ktoś jakaś książkę ?małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj od 5 rano do 23 praktycznie byłam na nogach. Zjechana jestem jak pies!!!
Jakiegoś pierdolca mam... zamiast odpoczywać, to chodzę i ciągle coś robię...
Myślałam, że wicie gniazda to mit, ale nieeeeeeeee to nie mit! Ciągle piorę, prasuję, gotuję, sprzątam, chodzę gdzie się da. Wczoraj kupiłam sobie w końcu koszulę do porodu. Byłam też u stomatologa. Teraz mam spokój na pół roku a nawet rok, w każdym razie nie chce mnie oglądać heheeheh
Dzisiaj o 6 zaczęłam gotować obiad, myć podłogę, byłam z małą, poprasowałam, zmieniłam pościel, no pierdolec jak nic...
Jutro jedziemy na spacerekdo Torunia!!!!
estrella, julita, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
Jakiś czas mnie nie było ale przez awarię nie miałam internetu, a z telefonu nie chciało mi się pisać... jakaś leniwa się zrobiłamTeraz też zbieram się, żeby sprzątnąć łazienkę i nie mogę się zebrać... dobrze, że przynajmniej pranie nastawiłam
Dziś rano byłam na usg tarczycy bo moja endokrynolog zaleciła aby zrobić dla pewności i na szczęście prawie wszystko jest ok, mam tylko malutką 3 milimetrową torbiel, którą mam się nie przejmować...
Julita gratuluję 3 trymestru
Oooo Myszko to Ty jutro zawitasz do mojego miastaa my jutro jedziemy do babci męża w okolice Brodnicy, w planach mamy jeziorko i grilla
udanego pobytu w Toruniu!
julita, małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Czytała może któraś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ?
Podobno ciekawa zastanawiam się nad jej kupnem
Kupiłam tą książkę na początku ciąży i tak szybko jak ją kupiłam tak szybko ją zwróciłam albo i szybciej, jak dla mnie flaki z olejem albo i gorzej...i zaliczam tą książkę do najbardziej przereklamowanego pozycji książkowej na rynku, oczywiście z pozycji nt. ciąży. nie dało jej się czytać
Myszko ja mam podobniecały dzień coś robię, sprzątam, gotuję, zajmję się ogródkiem, mam 1000 rzeczy na głowie, po prostu nie umiem usiąść w miejscu i odpocząć jak człowiek, czuję ciągłą potrzebę ulepszania swego domu i najbliższego otoczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:59
małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Estrella - a myślałam, że pójdziemy na McF do McD hhahahahahahaah
Powiedz mi tylko czy poza fontannami i rzeką, jest gdzieś w pobliżu jakaś woda? Będziemy z naszą bestią i już kombinujemy gdzie ją wrzucić do wody, żeby się schłodziła...bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Natka tak szczerze mówiąc to wszystko
romanse tragedię dramaty
Wszystko wchodzi w grę
Czytała może któraś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ?
Podobno ciekawa zastanawiam się nad jej kupnem
Ja mam tę książkę. Pozyczylam od znajomej. Z nudów sięgnę po nią raz w miesiącu i kilka stron przeczytam, ale szału nie ma.bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej kochane- udało mi się Was nadrobić
Natka- najważniejsze,że Marysia jest zdrowa
Zajsonek -masz już suknię? z książek polecam wszystko Erica Emmanuela Schmitta
Julita- meble boskiegratuluję 3 trymestru
Gosiunia- buziaki dla największego przystojniaka i łamacza damskich serc- Wojtusia :*
Myszko- kołyska przewspaniałaale Ci zazdroszczę, ja jestem u mamy ale aż mnie nosi ,żeby pojechać do mieszkania i wszystko ogarnąć- u nas remont i malowanie pokoju więc jest burdel na maxxxa i mam zakaz tam wchodzenia ale juz nie spie po nocach tylko myślę za co , w jakiej kolejności się zabiorę jak tylko m. skończy malowanie.Chyba zrobię sobie listę- wiem wiem chora jestem.
Biedroneczko- Ty powinnaś leżeć i pachnieć a nie latać po lidlach , przecież u Ciebie to już na dniach może być Lilianka
Estrella- śliczny brzuszekdobrze,że z tarczycą ok, udanego grillowanie
Owca- do nas wczoraj przyjechała rodzina i przywieźli cale wiadro czereśni- prawie czarnych- od wczoraj zjadłam sama 3/4 wiadra( pierwsze czereśnie w tym sezonie), aż mnie mama nastraszyła,że mogą zaszkodzić Alicji ale powiem Ci,że warto było czekać
A powiem Wam niezłą akcję.Tydzien temu kuzynka m. urodziła , miała cc, ale termin na 15.07. Wczoraj wyszli ze szpitala i dali nam znać ale nawet nie wiem ile dziecko waży bo wszyscy jeszcze są w szoku... tylko wiem ,że wszystko ok z nimi
A dziś byłam u bratowej w szpitalu- jest w 33 tc, w środę była u lekarza a ten jej pow,że ma bakterie w moczu i dal skierowanie do szpitala. W szpitalu okazało się,że ma już skurcze porodowe- ale ich nie czuje.Dostała antybiotyk na bakterie, luteinę 2x2 i zostala na obserwacji.Kazali jej sie wstrzymać jeszcze 3-4 tyg. Mam nadzieję,że da radę.
Mam nadzieję,że wszystkie damy radę
Owca123, małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
małaMyszka wrote:Zmiana planów... Jutro Ustka
Weź mnie ze sobą plissssmałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
No jestes bosa
Ty sie tam remontem nie stresuj. A moze mąż Cie zaskoczy i do czysciutkiego wyremontowanego chce Cie wpuścić, żebyś nic nie musiała robic i sprzątać?
O jeju, to po tym 30 tyg trzeba sie miec na bacznosci, skoro takie sytuacje sie zdążają. Coraz częściej sie słyszy o tych wcześniejszych porodach. Moze te nasze dzieci takie szybkie są w rozwoju, czy co
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozumiem Myszko, że pytanie już nieaktualne
Jednak masz rację Ustka to zdecydowanie lepszy wybór niż Toruń
a jak kiedyś będziesz w Toruniu to spróbuj lodów od Lenkiewicza... najlepsze lody w Toruniu
Bosa ale Ci zazdroszczę tych czereśnija na razie znalazłam jakieś w Lidlu, akurat była promocja więc trochę wzięłam ale i tak są straaasznie drogie więc czekam aż potanieją
Ja pokonałam moje lenistwo i sprzątnęłam łazienkę, odkurzyłam i pozmywałam podłogi, zrobiłam drugie pranie więc teraz odpoczywamNajgorsze, że żołądek mnie zaczął boleć
chyba kupiłam jakieś beznadziejne truskawki i to od nich... dobrze, że nie zjadłam zbyt wiele bo jeszcze bym się zatruła i przy okazji zaszkodziła małej...
małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kolejna zmiana - jutro kaszuby - Wdzydze i Toruń... hahahahaha ten mój mąż gorzej jak baba w ciąży hahahahahahaahahaha niezdecydowany
Estrella - gdzie znajdę te lody?estrella, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek, ale fajnie, że wybór sukni przed Tobą
ja wspominam miło ten moment, chociaz nalatałam się po wielu salonach i przymiarek bylo mnóstwo. Też wiedziałam jaką chcę i znalazlam-to był cudowny moment! Nie wierzyłam koleżankom, jak mowily, ze "zobaczysz, przymierzysz nagle suknie i poczujes, że to TA!" Dokładnie tak było i Tobie też tego życzę
Dziewczyny, malowałam paznokcie u nóg. Kurde, to była mega gimnastykahehe
estrella, małaMyszka, Zajsonek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhahaha a myślałam, że to Tobie się tak co chwila odmienia
no ale w końcu jesteś w ciąży więc to nic dziwnego... ale żeby mąż tak wymyślał, dobre
Lody są między innymi na Rynku Staromiejskim dokładny adres to 33/34, hmm... jakby Ci to wytłumaczyćwięc tak... na rynku jest pomnik Kopernika... niedaleko jest też osiołek
musicie iść w stronę, w którą osiołek ma skierowaną głowę
(ma ten łeb tak trochę przekrzywiony więc chodzi o całą głowę, a nie konkretnie pysk
)musicie iść wzdłuż Domu towarowego PDT i tam dość blisko będzie Lenkiewicz
w upalny dzień łatwo poznać bo najczęściej są kolejki do lodów
można wejść w głąb bramy i tam sobie usiąść
Co do wody to poza rzeką i fontannami nic mi do głowy niestety nie przychodziraczej nie ma takiego miejsca gdzie można by małą wrzucić aby się ochłodziła...
małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość