Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w 32 tyg.

Wczoraj miałam taki dzień, że ledwo wróciłam do domu - o własnych siłach...
Ogarnę trochę chałupkę to coś popiszę
dorcia8919, julita, bosa lubią tę wiadomość
-
Hejka :*
My dopiero wstaliśmy, chyba odrabialiśmy ostatnie 3 dni, gdy to wstawaliśmy o 5
Chociaż się wyspałam
Idę zjeść śniadanie
Obiad dziś zjemy na mieście
Chociaż ja to mam ochotę na pizzę, może uda mi się namówić mojego P.
Jedziemy dzisiaj zamówić obrączki
U mnie pogoda do dupy
Poleca ktoś jakaś książkę ?
małaMyszka, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj od 5 rano do 23 praktycznie byłam na nogach. Zjechana jestem jak pies!!!
Jakiegoś pierdolca mam... zamiast odpoczywać, to chodzę i ciągle coś robię...
Myślałam, że wicie gniazda to mit, ale nieeeeeeeee to nie mit! Ciągle piorę, prasuję, gotuję, sprzątam, chodzę gdzie się da. Wczoraj kupiłam sobie w końcu koszulę do porodu. Byłam też u stomatologa. Teraz mam spokój na pół roku a nawet rok, w każdym razie nie chce mnie oglądać heheeheh
Dzisiaj o 6 zaczęłam gotować obiad, myć podłogę, byłam z małą, poprasowałam, zmieniłam pościel, no pierdolec jak nic...
Jutro jedziemy na spacerek
do Torunia!!!!
estrella, julita, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć

Jakiś czas mnie nie było ale przez awarię nie miałam internetu, a z telefonu nie chciało mi się pisać... jakaś leniwa się zrobiłam
Teraz też zbieram się, żeby sprzątnąć łazienkę i nie mogę się zebrać... dobrze, że przynajmniej pranie nastawiłam 
Dziś rano byłam na usg tarczycy bo moja endokrynolog zaleciła aby zrobić dla pewności i na szczęście prawie wszystko jest ok, mam tylko malutką 3 milimetrową torbiel, którą mam się nie przejmować...
Julita gratuluję 3 trymestru
Oooo Myszko to Ty jutro zawitasz do mojego miasta
a my jutro jedziemy do babci męża w okolice Brodnicy, w planach mamy jeziorko i grilla
udanego pobytu w Toruniu!
julita, małaMyszka, Owca123, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Czytała może któraś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ?

Podobno ciekawa zastanawiam się nad jej kupnem
Kupiłam tą książkę na początku ciąży i tak szybko jak ją kupiłam tak szybko ją zwróciłam albo i szybciej, jak dla mnie flaki z olejem albo i gorzej...
i zaliczam tą książkę do najbardziej przereklamowanego pozycji książkowej na rynku, oczywiście z pozycji nt. ciąży. nie dało jej się czytać 
Myszko ja mam podobnie
cały dzień coś robię, sprzątam, gotuję, zajmję się ogródkiem, mam 1000 rzeczy na głowie, po prostu nie umiem usiąść w miejscu i odpocząć jak człowiek, czuję ciągłą potrzebę ulepszania swego domu i najbliższego otoczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:59
małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

-
Estrella - a myślałam, że pójdziemy na McF do McD hhahahahahahaah
Powiedz mi tylko czy poza fontannami i rzeką, jest gdzieś w pobliżu jakaś woda? Będziemy z naszą bestią i już kombinujemy gdzie ją wrzucić do wody, żeby się schłodziła...
bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Natka tak szczerze mówiąc to wszystko
romanse tragedię dramaty 
Wszystko wchodzi w grę
Czytała może któraś książkę "W oczekiwaniu na dziecko" ?
Podobno ciekawa zastanawiam się nad jej kupnem
Ja mam tę książkę. Pozyczylam od znajomej. Z nudów sięgnę po nią raz w miesiącu i kilka stron przeczytam, ale szału nie ma.
bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej kochane- udało mi się Was nadrobić

Natka- najważniejsze,że Marysia jest zdrowa
Zajsonek -masz już suknię? z książek polecam wszystko Erica Emmanuela Schmitta
Julita- meble boskie
gratuluję 3 trymestru 
Gosiunia- buziaki dla największego przystojniaka i łamacza damskich serc- Wojtusia :*
Myszko- kołyska przewspaniała
ale Ci zazdroszczę, ja jestem u mamy ale aż mnie nosi ,żeby pojechać do mieszkania i wszystko ogarnąć- u nas remont i malowanie pokoju więc jest burdel na maxxxa i mam zakaz tam wchodzenia ale juz nie spie po nocach tylko myślę za co , w jakiej kolejności się zabiorę jak tylko m. skończy malowanie.Chyba zrobię sobie listę- wiem wiem chora jestem.
Biedroneczko- Ty powinnaś leżeć i pachnieć a nie latać po lidlach , przecież u Ciebie to już na dniach może być Lilianka
Estrella- śliczny brzuszek
dobrze,że z tarczycą ok, udanego grillowanie 
Owca- do nas wczoraj przyjechała rodzina i przywieźli cale wiadro czereśni- prawie czarnych- od wczoraj zjadłam sama 3/4 wiadra( pierwsze czereśnie w tym sezonie), aż mnie mama nastraszyła,że mogą zaszkodzić Alicji ale powiem Ci,że warto było czekać
A powiem Wam niezłą akcję.Tydzien temu kuzynka m. urodziła , miała cc, ale termin na 15.07. Wczoraj wyszli ze szpitala i dali nam znać ale nawet nie wiem ile dziecko waży bo wszyscy jeszcze są w szoku... tylko wiem ,że wszystko ok z nimi
A dziś byłam u bratowej w szpitalu- jest w 33 tc, w środę była u lekarza a ten jej pow,że ma bakterie w moczu i dal skierowanie do szpitala. W szpitalu okazało się,że ma już skurcze porodowe- ale ich nie czuje.Dostała antybiotyk na bakterie, luteinę 2x2 i zostala na obserwacji.Kazali jej sie wstrzymać jeszcze 3-4 tyg. Mam nadzieję,że da radę.
Mam nadzieję,że wszystkie damy radę
Owca123, małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
małaMyszka wrote:Zmiana planów... Jutro Ustka

Weź mnie ze sobą plissss
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
No jestes bosa
Ty sie tam remontem nie stresuj. A moze mąż Cie zaskoczy i do czysciutkiego wyremontowanego chce Cie wpuścić, żebyś nic nie musiała robic i sprzątać?
O jeju, to po tym 30 tyg trzeba sie miec na bacznosci, skoro takie sytuacje sie zdążają. Coraz częściej sie słyszy o tych wcześniejszych porodach. Moze te nasze dzieci takie szybkie są w rozwoju, czy co
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozumiem Myszko, że pytanie już nieaktualne
Jednak masz rację Ustka to zdecydowanie lepszy wybór niż Toruń
a jak kiedyś będziesz w Toruniu to spróbuj lodów od Lenkiewicza... najlepsze lody w Toruniu 
Bosa ale Ci zazdroszczę tych czereśni
ja na razie znalazłam jakieś w Lidlu, akurat była promocja więc trochę wzięłam ale i tak są straaasznie drogie więc czekam aż potanieją 
Ja pokonałam moje lenistwo i sprzątnęłam łazienkę, odkurzyłam i pozmywałam podłogi, zrobiłam drugie pranie więc teraz odpoczywam
Najgorsze, że żołądek mnie zaczął boleć
chyba kupiłam jakieś beznadziejne truskawki i to od nich... dobrze, że nie zjadłam zbyt wiele bo jeszcze bym się zatruła i przy okazji zaszkodziła małej...
małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kolejna zmiana - jutro kaszuby - Wdzydze i Toruń... hahahahaha ten mój mąż gorzej jak baba w ciąży hahahahahahaahahaha niezdecydowany
Estrella - gdzie znajdę te lody?
estrella, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zajsonek, ale fajnie, że wybór sukni przed Tobą
ja wspominam miło ten moment, chociaz nalatałam się po wielu salonach i przymiarek bylo mnóstwo. Też wiedziałam jaką chcę i znalazlam-to był cudowny moment! Nie wierzyłam koleżankom, jak mowily, ze "zobaczysz, przymierzysz nagle suknie i poczujes, że to TA!" Dokładnie tak było i Tobie też tego życzę 
Dziewczyny, malowałam paznokcie u nóg. Kurde, to była mega gimnastyka
hehe
estrella, małaMyszka, Zajsonek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhahaha a myślałam, że to Tobie się tak co chwila odmienia
no ale w końcu jesteś w ciąży więc to nic dziwnego... ale żeby mąż tak wymyślał, dobre 
Lody są między innymi na Rynku Staromiejskim dokładny adres to 33/34, hmm... jakby Ci to wytłumaczyć
więc tak... na rynku jest pomnik Kopernika... niedaleko jest też osiołek
musicie iść w stronę, w którą osiołek ma skierowaną głowę
(ma ten łeb tak trochę przekrzywiony więc chodzi o całą głowę, a nie konkretnie pysk
)musicie iść wzdłuż Domu towarowego PDT i tam dość blisko będzie Lenkiewicz
w upalny dzień łatwo poznać bo najczęściej są kolejki do lodów
można wejść w głąb bramy i tam sobie usiąść 
Co do wody to poza rzeką i fontannami nic mi do głowy niestety nie przychodzi
raczej nie ma takiego miejsca gdzie można by małą wrzucić aby się ochłodziła...
małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość