Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ciocie
wpadamy o sobie przypomnieć
dziś mamy dwa miesiące
wszystko u nas dobrze
więcej w pamiętniku
zaraz Was nadrobimy a teraz chwlimy się jak rośniemy
dorcia8919, Owca123, Basik122, anie93lica, estrella, julita, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
3majcie kciuki. Jestem w szpitalu. Skurcze regularne i coraz mocniejsze niestety rozwarcie tylko na 1cm
badała wredna baba. Nie przyjemnie i boleśnie. Obudziłam suke i tyle eh... niech się rozkręca błagam. ..
Owca123, gosiunia, Basik122, estrella, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
według was duże dziecko podczas narodzin to? 3,5kg? 4kg? 4,5kg a może 5kg?
siostra mojej sąsiadki urodziła córeczkę 5,6kg!! oczywiście cesarkaale klucha, jak to możliwe?!
rozumiem gdyby kobitka była duża, wysoka a to drobna babka max. 155Zajsonek, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gosiunia Wojtuś pięknie rośnie ♡
Dorcia trzymam mocno kciuki za szybkie rozwiązanie i czekam na nowinę
U mnie czas leci, nawet nie mam czasu tu zajrzeć bo co chwila coś trzeba załatwiać, wczoraj ciasto i tort zamówiliśmy, zaraz jedziemy do kwiaciarni, później hurtownia zamówić alkohol i do księdza odebrać zapowiedzi
Jutro o 11 jadę wybrać suknie :*
gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się w 26 tygodniu
Owca gratuluję 100-dniówki
Niestety ja nie znam żadnych farb, którymi można by pomalować łóżeczko...
Dorcia mocno trzymam kciukiczekamy na kolejnego przystojniaka
Anielica gratuluję bety
Gosiunia Wojtuś jest przecudownynie mogę się na niego napatrzeć... mały przystojniak
Julita dla mnie duże dzieci zaczynają się od 4 kgale 5,6 wow to już jest konkretna kluska
nie wyobrażam sobie jaki ciężar musiała dźwigać ta kobieta... mój kręgosłup pewnie by nie wytrzymał
U mnie w zasadzie nic nowego, mąż dziś wcześnie rano wyjechał, wraca dopiero jutro... więc kolejny dzień tylko z córeczkąbotwinkowa wreszcie się robi więc mam już obiad na dwa dni... chyba dokończę dziś zamówienie na Gemini i zamówię paczkę... przynajmniej czas szybciej będzie mijał
gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Według mnie duże dziecko to też ok. 4kg. Oby ta dziewczynka 5,6kg była zdrowa i nie miała problemów w przyszłości, np z otyłością.
Estrella, też zbieram koszyk na gemini. Zrobiłam sobie listę co potrzebuję do torby do szpitala. Wszędzie tego pełno, a i tak ciężko się zdecydować.
Podsyłam Wam moją listę i proszę o podpowiedzi co wedlug Was z niej wyrzucić, a co dodać
Do szpitala:
1. Koszule długie x2
2. Biustonosz do karmienia
3. Ciepłe skarpetki x2
4. Ręczniki x2
5. Kapcie x1
6. Klapki pod prysznic x1
7. Szlafrok – niekoniecznie (lub bluza)
8. Telefon+ładowarka
9. Dokumenty (dowód, karta ciąży, itd.)
10. Majtki poporodowe (jednorazowe+siateczkowe)
11. Podkłady poporodowe
12. Podpaski max
13. Wkładki laktacyjne
14. Maść Bepanthen
15. Octenisept spray
Kosmetyczka:
16. Biały jeleń mini: szampon, żel do mycia, żel do higieny intymnej
17. Krem do twarzy
18. Antyperspirant mini
19. Żel do mycia rąk
20. Pomadka do ust
21. Chusteczki higieniczne
22. Chusteczki do higieny intymnej
23. Gumka do włosów
24. Szczotka do włosów
25. Szczoteczka+pasta do zębów
26. Podkłady na toaletę+papier toaletowy
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
owca ja bym na pewno jeszcze przynajmniej jedną koszulę wzięła
do tego z dwie małe butelki wody do picia na porodówkę bo strasznie chce się pić i usta wysychają,sztućce i kubek jeszcze...
Wojtuś dziękuje ciocią za miłe słowa i przesyła buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:49
Basik122, Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Owca123 wrote:Według mnie duże dziecko to też ok. 4kg. Oby ta dziewczynka 5,6kg była zdrowa i nie miała problemów w przyszłości, np z otyłością.
Estrella, też zbieram koszyk na gemini. Zrobiłam sobie listę co potrzebuję do torby do szpitala. Wszędzie tego pełno, a i tak ciężko się zdecydować.
Podsyłam Wam moją listę i proszę o podpowiedzi co wedlug Was z niej wyrzucić, a co dodać
Do szpitala:
1. Koszule długie x2
2. Biustonosz do karmienia
3. Ciepłe skarpetki x2
4. Ręczniki x2
5. Kapcie x1
6. Klapki pod prysznic x1
7. Szlafrok – niekoniecznie (lub bluza)
8. Telefon+ładowarka
9. Dokumenty (dowód, karta ciąży, itd.)
10. Majtki poporodowe (jednorazowe+siateczkowe)
11. Podkłady poporodowe
12. Podpaski max
13. Wkładki laktacyjne
14. Maść Bepanthen
15. Octenisept spray
Kosmetyczka:
16. Biały jeleń mini: szampon, żel do mycia, żel do higieny intymnej
17. Krem do twarzy
18. Antyperspirant mini
19. Żel do mycia rąk
20. Pomadka do ust
21. Chusteczki higieniczne
22. Chusteczki do higieny intymnej
23. Gumka do włosów
24. Szczotka do włosów
25. Szczoteczka+pasta do zębów
26. Podkłady na toaletę+papier toaletowy
Ja kupiła bym w aptece tamtum rose na podmywanie po porodzie mi tak poradziła znajoma położna ale zwykły płyn do higieny intymnej też powinien styknąć, tylko taki łagodny bo po nacięciu krocza lub jego pęknięciu lepiej coś łagodnego do mycia miećSzlafrok bym wzięła, ja rocziłam w czerwcu ale szlafrok i tak mi się przydał. I dobrze jest sobie zakupić takie podkłady jednorazowe na łóżko bądź ciemny ręcznik bo porodzie cieknie 10 razy gorzej niż przy zwykłej @ i może pocieknąć poza podpaskę. A przy obchodzie to też różnie bywa lepiej sobie coś podłożyć niż mieć brudne łóżko
Ja proponuję jeszcze coś do przegryzienia bo wiadomo co serwują w szpitalach
Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chciałam się przywitać i powiedzieć, że kończę rozdział. Jak Was kiedyś nadrobię, to będę się udzielać... Wracam do pracy... Wieczorem wydruk i z głowy
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Gosiu, dopisuję koszulę, wodę, sztućce i kubek.
Basik, Tantum Rose akurat mam, więc dopisuję, żeby nie zapomnieć.
A coś byście wykreśliły?? Nie przesadziłam z czymś?
Później będę myśleć nad torbą dla małej, powinno być łatwiej
Ciekawe jak tam Dorcia...gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Basik122 wrote:Ja kupiła bym w aptece tamtum rose na podmywanie po porodzie mi tak poradziła znajoma położna ale zwykły płyn do higieny intymnej też powinien styknąć, tylko taki łagodny bo po nacięciu krocza lub jego pęknięciu lepiej coś łagodnego do mycia mieć
A powiedz mi jak rozrobić tantum rosa w warunkach szpitalnych? Kurczę, bo złapałam rozkminęmoże w butelce po wodzie???
-
Owca123 wrote:A powiedz mi jak rozrobić tantum rosa w warunkach szpitalnych? Kurczę, bo złapałam rozkminę
może w butelce po wodzie???
Dodam że koleżanka na sali miała w zwykłym słoiku i też było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:34
-
Owca123 wrote:Dzięki dziewczyny
Gosiu, dopisuję koszulę, wodę, sztućce i kubek.
Basik, Tantum Rose akurat mam, więc dopisuję, żeby nie zapomnieć.
A coś byście wykreśliły?? Nie przesadziłam z czymś?
Później będę myśleć nad torbą dla małej, powinno być łatwiej
Ciekawe jak tam Dorcia...Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny