X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha była,bała zmęczona jestem że hej :) no i na urodziny od męża dostałam wymarzony tatuaż ;) po zrobieniu Wstawię fotkę :)

a i jeszcze się chwalę... mój kochany synek przespał trzecią całą noc :) dorasta mój chłopiec ;)

a dziś 24 więc trzy miesiące razem <3

małaMyszka, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko! gratuluję donoszenia ciąży, teraz to luzik kiedy Sebuś zechce wyjść niech wychodzi :) ale to zleciało nie wiadomo gdzie i kiedy...

Gosia spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego naj, naj! niech wam maluszek pięknie się chowa <3 tatuaż? wow! koniecznie wstaw fotkę! Wojtuś ma już 3miesiące? kawaler :D

Owca, ja jednak zdecydowałam się na cieniutki który nie krępuje ruchów i który przede wszystkim zadba o moją intymność ;)

Zaksonku fryzura i makijaż pierwsza klasa! pięknie!

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaczynam mieć zmiany nastroju.

Może to głupie, ale stwierdzam, że moja sąsiadka ma nieźle zryty czerp. Od jakichś dwóch godzin jej syn wali po korytarzu rolkami. Nie jeździ, bo chyba jest jeszcze za mały i nie umie, tylko nimi wali. Od czasu do czasu się przewróci i robi raban. A jak już jedzie to przy balustradzie i wali o nią buciorami rolek...

Chyba wyjdę na klatkę i powiem, że to blok a nie domek na prerii i też mam prawo odpocząć i posiedzieć w domu jak człowiek!!!

julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie byłabym sobą jakbym nie wylazła...

Patrzę a tam dwóch chłopców na rolkach przy balustradzie. Pytam grzecznie normalnym głosem: A co wy tu robicie?
    Jeździmy na rolkach.
    Pytam: Ale po klatce?
    Mama nam pozwoliła.
    No dobrze, ale mocno hałasujecie, nie lepiej na dworze jeździć?
    Ale my nie możemy zejść ze schodów...
    Wróciłam do mieszkania i co usłyszałam? A my mamy rolki, a pani nie ma!!!
    Na co odpowiedziałam spokojnym głosem: Ha ha ja też mam rolki!

Jak ją spotkam to zapytam o co chodzi z tymi rolkami, bo pierdolca można dostać. Nie wspomnę, że mała też reaguje szczekaniem. Jak będzie tak dalej i obudzą mi dziecko to już nie będę grzeczna i uprzejma. Tylko będę drzeć ryja zrzucając wszystko na szalejące hormony!!!

gosiunia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli sytuacja się rozkręca...

Mały schodzi coraz niżej w kanał, czuję każdy jego ruch. Szyjka w ciągu dnia kilka razy zabolała, więc przez parcie małego się skraca.

Jak siedzę to tylko ucisk na pęcherz odczuwam. Jak chodzę - bo muszę, czuję jak mi "ktoś przeszkadza" i ciężko mi się chodzi. Mąż jakieś pół godziny temu powiedział: Co zaczyna się? To ja tego jednego piwka nie będę dzisiaj pił...

Mówię, żeby sobie wypił, bo to ostatni weekend kiedy może jedno po pracy wypić. Od poniedziałku zakaz całkowity.

Modlę się o to, żeby synuś wytrzymał do wizyty 4, a 5 już może wychodzić.

gosiunia, Matleena, Owca123, estrella lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia spóźnione ale wszystkiego naj :)
    Zajsonek fryzurka i makijaż super - będziesz piękną panną młodą :) na samą myśl wspomnienia się włączają ;)
    Myszko nie myśl na zapas, co jak i kiedy wszystko samo przyjdzie. W końcu nie mamy na to wpływu - niestety. Ale będzie dobrze :)

Wczoraj dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherza ;/ nigdy nie miałam, więc dla mnie to nowość, a ból masakra. Dobrze, że mama przyjechała mi pomóc, bo nie dałabym sobie rady z dzieckiem. Bo ledwo łaziłam. Czułam się dosłownie jak ledwo po CC. Nie życzę nikomu takiego bólu. Odpukać dziś jest o niebo lepiej. Domowe sposoby dały radę :) Wiadomo, że jeszcze coś tam się dzieje, ale już normalnie funkcjonuję. A mąż ma cały weekend wolne, więc będę miała pomoc :)

A tak w ogóle 16.08 robimy małemu chrzciny :) Gdyby w sobotę nie było święto udałoby się wtedy, no ale cóż. Ważne, że ksiądz wyraził zgodę, żeby chrzestną była moja siorka (nie ma ślubu kościelnego), więc mi ulżyło. Wiadomo nie ten ksiądz to inny, ale wiadomo na miejscu i w ogóle, żeby nosem potem nie kręcił. Więc kamień z serca spadł. A że siorkę mam za granicą, nagraliśmy filmik, gdzie Szymonek pyta czy ciocia będzie jego matką chrzestną :D

Dobra lecę ogarnąć łazienkę póki Szymcio zasnął. Dziś ma dobry humorek, ciągle się do nas uśmiechał i nawet zabawa go interesowała - ale nie chwalę dnia przed zachodem słońca ;)

małaMyszka, Owca123, gosiunia, estrella lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to super że siostra może być chrzestną. Widzę, że z chrzcinami nie tylko ja mam przeboje. Musicie mieć w porządku księdza... Z resztą co ja mówię, to ich zasrany obowiązek, a nie biznes i kasa do zarobienia.

16 sierpnia piękna data - nasza 7 rocznica ślubu :-) <3

A powiedz jak w końcu wyszło z badaniami? Pytałaś lekarza o paciorkowca?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dorcia to super że siostra może być chrzestną. Widzę, że z chrzcinami nie tylko ja mam przeboje. Musicie mieć w porządku księdza... Z resztą co ja mówię, to ich zasrany obowiązek, a nie biznes i kasa do zarobienia.

16 sierpnia piękna data - nasza 7 rocznica ślubu :-) <3

A powiedz jak w końcu wyszło z badaniami? Pytałaś lekarza o paciorkowca?

No co do księdza się nie wypowiadam. Może się nieco zmienił, bo ludzie zaczęli na niego psioczyć. Bo mój maż nie mógł zostać chrzestnym u kolego, bo nasz ksiądz nie wyraził zgody, bo jeszcze nie mięliśmy ślubu a razem mieszkaliśmy. Choć do ślubu nie wiele zostało. Ale mógł zrobić na złość, bo ślub wzięliśmy zupełnie w innym kościele. Nie w parafii męża (teraz i mojej) ani w mojej. I może fochem rzucił :P

Moja ginka powiedziała, że wypis jest tak nieczytelny, że szok i że w zasadzie cieżko coś powiedzieć. Bardzo ją zdziwiło, że jak robiła gbs to był ujemny a nagle coś miałam. Ale nie chciała mi nic konkretnie powiedzieć, ale widziałam, że nie podobało się jej to. no a moje ciągnięcie za język nie pomogło. Więc chyba już wolę nie wiedzieć nic. Tylko dodała, że ma nadzieję, że podali mi po porodzie jakieś leki, bo to, że podają dziecku antybiotki to wiadomo, ale my też powinnyśmy już potem coś dostać, żeby to wyleczyć. Oczy zrobiła jak dowiedziała sie, że żadnej informacji nie dostałam na ten temat. A w wypisie napisali owszem co dostawałam przez cały pobyt w szpitalu, ale nie konkretnie. Bo dostałam antybiotyki na wysokie crp - taką informację otrzymałam od wrednej pani doktor.więc przepływ informacji w naszym szpitalu sięga zenitu. Nie chcę już o tym pamiętać.
    Ginka powiedziała jeszcze, że jak trafiamy na porodówkę to robią wymaz z szyjki mimo, że gbs pobrany był wcześniej. I jeśli wychodzi ujemny to luzik. W momencie jak nie zrobią nam wymazu to muszą wtedy podać dziecku antybiotyk mimo, że gbs zrobiony wcześniej był ujemny. Ale podają leki "na wszelki wypadek" - jak dla mnie chore podawanie leków tak na zaś - ehh...no cóż...
    A i po jesteśmy po badaniu bioderek - musimy się ćwiczyć w domku. Lewe bioderko i lewa stópka. Ale pani dr miła i konkretna. pokazała jak i powiedziała, że ogólnie jest dobrze, ale przydałoby się poprawić i dogonić prawe. No ale Szymcio najpierw się spina i nie daje nam ćwiczyć, ale po czasie kilka razy się udaje ;)
    A w sierpniu idziemy do lekarza rehabilitanta, bo Młody ma asymetrię ułożeniową. I musimy sprawdzić czy trzeba rehabilitacje czy wystarczą ćwiczenia w domu (bo na początku dziecko może się układać w jedną stronę). Jednak idziemy sprawdzić wcześniej, żeby jak coś szybciej zacząć z nim ćwiczenia.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zapomniałam się pochwalić :D

Nasz Szymonek ma dziś swoje święto - dziś kończy PIERWSZY MIESIĄC :D
    Dopiero leżałam na porodówce, ba dopiero robiłam test ciążowy, a to już mija calutki miesiąc razem :) Tylko szczerze mówiąc nawet nie wiem kiedy to zleciało :)

małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biedroneczka się coś nie odzywa...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Dorcia, jakiś cyrk z tym Twoim wypisem i cała sprawa. Kto w tych szpitalach pracują czy co??

Ja od wczoraj mam nogi jak słonica :( :( :( pierwszy raz w zyciu mam tak opuchnięte stopy i wyżej. Okłady nic nie pomogły, chyba muszę iść do apteki cos. No wlasnie, wiecie co moze pomoc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:53

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owca ja nawet nie chcę komentować tego. I chyba żyjąc w niewiedzy jest lepsze niż szukać dziury w całym i się wkurzać. Nakręcam się, że jest dobrze :) Muszę dla siebie samej jedynie pójść i zrobić badania, żeby sprawdzić czy wszystko jest jak należy - tylko pytanie kiedy :P

małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny później was nadrobię tymczasem mam do was pytanie :)
    Jakie kupiłyście lub kupujecie wózki ? Na co zwracałyście uwagę ? Ile czasu czekałyście na wózek i czy zamówiłybyście wózek z internetu po obejrzeniu go na żywo w innym miejscu :) ? Poratujcie

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja kupiłam wózek Royal commi retro. Głownie patrzy się na wagę wózka oraz po jakim terenie będziesz się nim poruszać (miasto, tereny pogórkowe itp), ja również patrzyłam na akcesoria. W moim zestawie było wszystko c chciałam i co w zasadzie potrzebne. Ja zamawiałam na allegro i czekałam jakiś miesiąc bo nie było koloru na magazynie. Ale zanim zamówiłam ten co się nam podobał, sprawdziłam w necie opinie jak i filmiki. I byłam zadowolona. Jak doszedł był taki sam jak w opisie :)

Fatim, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny później was nadrobię tymczasem mam do was pytanie :)
    Jakie kupiłyście lub kupujecie wózki ? Na co zwracałyście uwagę ? Ile czasu czekałyście na wózek i czy zamówiłybyście wózek z internetu po obejrzeniu go na żywo w innym miejscu :) ? Poratujcie
    My od kilku lat byliśmy nastawieni na x landera, ale jak już byliśmy zdecydowani to okazało się, że ma jedną z najmniejszych gondolek i dość spory po złożeniu ...
    Jakieś trzy lata temu wypatrzeliśmy Baby Design.
    Ostatecznie wybraliśmy z 2015 r., chociaż te z 2014 r. też nie są złe... Kwestia koloru, reszta bez zmian.

Dziewczyny na forum poinformowały, że niektóre fabryki zamykają na wakacje na cały miesiąc, więc zamówiłam i myślałam, że czas oczekiwania jest jak wszędzie 6-8 tygodni, a po 3 dniach był już u mnie...

Zamawiałam że sklepu internetowego, bo na niektórych aukcjach allegro można się przejechać i kupić wózek z gwarancją na 12 miesięcy, a nie na 24 jak w sklepie.

Jestem zadowolona i czekam na pierwszy spacerek...

Zamawiałam ze sklepu Oskar z Krosna.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy Mutsy Evo, mąż zakochał się w tym wózku ;) ma dwa większe pompowane koła, pozostałe dwa są piankowe. Jest lekki, zgrabny i ogólnie podoba nam się jego minimalistyczny wygląd zewnętrzny. Łatwo się prowadzi. Jest całkiem mały po złożeniu. Jedynie gondola nie jest zbyt duża :/

Drugim typem jest Babydesign Husky. To jest bardziej mój wybór niż męża :) ma cztery pompowane kółka, dobrze się prowadzi i bardzo łatwo "podbija" się np. na krawężnik. Ma dosyć dużą gondolę, fajną kolorystykę i sporo gadżetów zwłaszcza zimowych. Minus- jest duży po złożeniu.

Ideałem dla mnie byłoby połaczenie tych dwóch wózków: wygląd Mutsy i koła od Babydesign :) ale nie można mieć wszystkiego, więc na pewno zdecydujemy się na któryś z nich :)

Tak w ogóle to Dzień Dobry i miłej niedzieli :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Husky też braliśmy pod uwagę. Ale wzięliśmy lupo 2015 w odcieniu szarości i na jesień dokupimy tylko winterpacka

Owca123 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po śniadanku.

Odliczamy...

19 dni...

Jupi!!!

Owca123, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Witam się po dość długiej przerwie spowodowanej słodkim lenistwem u mamy... dopiero dziś wróciłam i kompletnie nic mi się nie chce... U mamy wszystko pod nos podstawione i sprzątnięte, rozpieszczali mnie z bratem różnymi smakołykami :P Moje lenistwo osiągnęło taki poziom, że nawet obiadu dziś mi się nie chciało zrobić ale wreszcie się zmobilizowałam bo przecież musimy coś z córeczką jeść :)

Dorcia Szymuś jest przesłodki, świetne minki robi :) Cieszę się, że u Was coraz lepiej :)

Owca pięknie rośniecie :) Śliczny brzusio <3

Gosiunia spóźnione ale szczere życzenia - Wszystkiego co najlepsze! I oczywiście córeczki tak cudownej jak Wojtuś :)

Myszko a Tobie gratuluję ciąży donoszonej :D teraz nic tylko rodzić :) ale suuuuperr!!! Już za jakiś czas będziesz nam tu pokazywać Sebastianka :D

Wiedźma gratuluję córeczki :)

Pod moją nieobecność mąż pomalował pokoik małej więc niedługo zakupimy mebelki i dodatki :) Już nie mogę się doczekać :D

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę Wam się jeszcze nowymi nabytkami dla mojej córeczki :)
    Z racji tego, że w pt były imieniny Kingi postanowiłam zrobić mały prezencik mojej małej wiercipiętce :)

0ae651c7d5db12f4med.jpg

małaMyszka, WiedźmaMaKota, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ