X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Też już rzadko zaglądam i po porodzie też będę tam rzadko.

Jak będę wychodzić ze szpitala to nikomu nic nie napiszę bo będą stali pod blokiem...

No i ja chyba też za często tam już nie będę... jeździłam z mężem żeby mu nie sprawiać przykrości ale skoro tak się te wizyty kończą to po co mam siebie i małą stresować...

Przyznam się, że ja nie chcę u mnie w mieście rodzić też trochę dlatego, że nie miałabym w szpitalu po porodzie spokoju... Poza miasto nie przyjadą bo ze szwagierki kierowca jak z koziej d**y trąba... A tak to pewnie ledwo bym urodziła a te już by u mnie były zobaczyć małą... Pewnie nic by ich to nie obchodziło czy chcę odwiedzin czy nie, jak się czuję itd. I boję się, że po powrocie do domu może być podobnie, że za chwilę przylecą i będą siedzieć i oczekiwać przynajmniej kawy i ciasta... Wiem, że tak będzie bo rok temu rodziła synowa ich dobrej sąsiadki, to sąsiedzi już drugiego dnia byli u niej w szpitalu, jak wróciła do domu to od razu do niej pojechali... A ta dziewczyna później mi opowiadała, że była taka zmęczona porodem, że chciała odpocząć w domu... Wiem, że rodzina męża nie będzie chciała być gorsza i już mnie to przeraża...

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Najgorsze jest to, że mój mąż nie widzi w tym nic dziwnego...

Jak dostaje jakiegoś smsa to mówię: Ooooo juz po 21, wieczorna kontrol?????

No na szczęście mój reaguje na smsy i telefony od siostry podobnie jak ja... Czyli wkurza się, że znów mu głowę zawraca... Często jej nie odp czy nie oddzwania... Ale jak teściowa dzwoni to zawsze odbiera, na szczęście nie robi tego zbyt często...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wskazuję do wanny bo niedługo mąż wraca z pracy :)

Kolorowych snów :*

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu po porodzie byli tylko moi rodzice no i mąż. Nikt więcej nie przyjechał na szczęście a w domu to najpierw się spytali czy mogą więc nie narzekam. Ogólnie rodzina męża nie pcha mi się bez zapowiedzi do domu i my też tego nie robimy. A moja rodzina jest daleko więc wpadają rzadko. Nie wiem jakie warunki są w waszych szpitalach ale u mnie jest szpital w którym nie ma na odwiedzin. Jeśli chcesz to musisz dziecko wywieść na korytarz przed oddział ale na oddział wejdzie chyba tylko mąż i tylko na moment.

małaMyszka, gosiunia, estrella lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się upierałam, że nie chcę odwiedzin w szpitalu po porodzie. Chciałam, żeby dali mi spokój i nie łazili jak pielgrzymki... Miałam taką wizję, że po powrocie do domu przyjdą posiedzą i pójdą w pizdu... I spokój przez 18 lat...

A mąż mnie uświadomił, że lepiej jak przyjdą do szpitala, 10-15 min, bo nie wyobrażam sobie że będzie ktoś mi siedział kilka godzin, wyjdą i spokój, bo w domu dla małego to też będzie przeżycie, nowe otoczenie, pies, zapachy, głosy, dźwięki itp więc lepiej oszczędzić mu gości w domu, bo jak zacznie płakać to nie przestanie i będzie miał uraz...

Teraz właśnie się zastanawiam co zrobić...

gosiunia, estrella lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, co tu za historie opowiadacie.. Nie dajcie sie dziewczyny! Niech Wam obce gęby nie wtrącają sie do życia! Co za ludzie ;)

Wiedźma, ja tez bym płakała, ale kolejnego bym sie pozbierala i zrobiła raban o nowa komodę :)

Matleena, trzymam kciuki za męża, powodzenia!

Jaram sie, bo dostałam kupę ciuszków od znajomej po jej córeczce!! Takie piękne, modnisiowe, takie zadbane i takie och ach! :) :) :)
    A teraz znów w łóżku... Ja cos ostatnio nie lubię kłaść sie spac :( Wszystko mnie boli, każda pozycja jest niewygodna, a w dodatku przed chwila zjadłam kawałek pizzy i to był błąd bo mi niedobrze, duszno i tra lala bum! Ehh... Oby to był chwilowy stan ;)

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mówiłam mężowi że teściowie i szwagierka tylko może się pokazać na chwilę. Nie życzę sobie nikogo więcej. Żadnych dziadków, cioć i wujków.

Jedno szczęście, że z mojej strony nikt się nie dowie i nikt nie przyjdzie... Jeśli będzie inaczej to znaczy, że teściowie poinformowali moich rodziców a za to ich znienawidzę i wnuka nie będą w ogóle widywać...

No i żadnych zdjęć małego też nie będzie. My zrobimy jedno w szpitalu jak będziemy już wychodzić do domu i koniec! Kategorycznie zakaz robienia zdjęć telefonami i to z lampą!!!

Będziemy gotowi to zrobimy fotkę i prześlemy mms tym którym będziemy chcieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 22:16

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, nie denerwuj sie bo urodzisz! A z reszta juz możesz :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Myszko, nie denerwuj sie bo urodzisz! A z reszta juz możesz :)
    Hehe hehe hehe

A mój wspaniały mąż kupił sobie na wieczór piwo... Nie jedno... A trzy!

Nigdy mu nie broniłam, ale dzisiaj po raz ostatni widzi piwko.

Do tego rwa mnie znów dopadła i w razie czego to tylko taxi... Uświadomiłam sobie, że nigdy nie musiałam dzwonić po taxi, nie mam pojęcia jak to się robi i nie mam ani jednego numeru żeby ją zamówić...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadanku.

Za chwilę idę z małą na piśku. Pogoda taka sobie. Niby pada, ale nie pada... Niby ciepło, ale chłodno...

Dzisiaj jak codziennie nie mam planów. Wczorajszy dzień uciekł mi nawet nie wiem kiedy. Zdążyłam tylko ugotować zupkę na dzisiaj, bo stwierdziłam, że jak dzisiejszy tak samo zniknie to będę głodna heheheheeh

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U mnie dzis dobra muza gra i bedziemy robić dzidziusiowe pranko :)

małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Dzien dobry!
    U mnie dzis dobra muza gra i bedziemy robić dzidziusiowe pranko :)
    hhehhe a ja włączyłam radio i na razie też jest spoko.

u mnie znowu szykuje się prasowanie, ale może wieczorem się trochę powkurzam heheeheh

estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:28

Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kciuki zaciśnięte! :) do boju mężu Matleeny!

edit: zamawiała któraś pieluchy tetrowe z gemini? jak oceniacie jakosc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:23

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Matleena właśnie się zastanawiałam jak poszła rozmowa twojemu mężowi... nie ma się co dziwić, że się denerwuje skoro mu zależy... Trzymam kciuki żeby poszło po waszej myśli! Nie ma innej opcji :)

Owca ja zamawiałam z Gemini pieluchy tetrowe białe i kolorowe, wzięłam te firmy Weber lux no i moim zdaniem są dobrej jakości, o wiele lepsze niż widywałam w niektórych sklepach, tak więc ja ze swojej strony polecam :)

Myszko, a jak Ty się czujesz? Coś wskazuje, że niedługo się zacznie czy na razie cisza? :)

U mnie dziś humor lepszy i postanowiłam wcale nie myśleć o teściowej i szwagierce :) będę postępowała tak żeby mi było dobrze, a nie im i tyle w temacie :)

Dziś zaczynamy 31 tydzień <3 nie wiem kiedy to zleciało :)

Wczoraj śmiać mi się chciało z męża bo siedzieliśmy wieczorem i żaliłam się, że mała mi uciska gdzieś w okolicach biodra i to strasznie boli to się ze mnie śmiał... Po czym patrzy na mój brzuch i akurat w tym momencie dostałam takiego kopniaka, że mąż zrobił oczy i mówi "Co to było?", a ja, że kopniak a co... A ten zdziwiony, że aż tak brzuch podskoczył i tak było widać :D Dopiero wtedy uznał, że mała ma faktycznie dużo siły i przestał się śmiać z moich narzekań :)

małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella - zobaczysz później jak się dziecko potrafi wypiąć!!! brzuch jest normalny, nagle pępek robi się wklęsły i z jeden strony wyrasta wielka gula... mój zawsze się śmieje, że brzuszek mi się nieco zdeformował heheheheeh no i za każdym razem puka i mówi do syna: kto się tak wypina... albo całuje i mówi ooo buziak w dupkę chyba hehehehe

estrella, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czuję się dobrze. Poza tą rwą kulszową, ale miałam ją już wcześniej, więc wiem co to znaczy.

Byłam po bób na kolację, wróciłam i tak mi cukier spadł, że cała się trzęsłam, wciągnęłam drożdżówkę i wypiłam kawkę, teraz jakoś lepiej się zrobiło, ale w głowie jakieś zawirowania mam.

Poprasuję i pójdę się położyć, nie ma co...

Coraz bardziej myślę, że u mnie to przejdzie wszystko bezobjawowo. Po prostu odejdą wody i już pójdzie! Innym sierpniówkom czopy odpadają, skurcze mają, a ja poza tymi fizjologicznymi nic... także siedzę na bombie i czekam na powódź ehehehhe

estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ciekawe jak u Gosi, Dorci i Biedroneczki...

pewnie całkowicie pochłonięte są macierzyństwem :D

oj u mnie niedługo też tak będzie...

estrella, Matleena, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Ty Myszko ale ja z dwojga złego chyba wolałabym tak jak u Ciebie, cisza... i nagle bach! Mały na świecie :)

Ojj tak młode mamy nie mają lekko, nawet forum poszło w odstawkę... dobrze, że przynajmniej co jakiś czas napiszą co tam u nich słychać :) Mam nadzieję, że i Ty Myszko znajdziesz co jakiś czas chwilkę żeby pochwalić się co tam u Was :)

A ja właśnie odkurzyłam, za chwilę biorę się za obiad, później zmyję podłogi, wywieszę pranie i dokończę czytanie książki :) Dziś mam więcej energii więc muszę korzystać :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja oczywiście będę się odzywać choćbym miała być padnięta. Przecież nie mogę Was zostawić. Zaczniecie się rozpakowywać a ja nieświadoma będę? Nie, nie, nie... Tak to nie będzie... Hi hi hi

Też bym chciała tak boom i na porodówkę!

Ja już wszystko co chciałam to zrobiłam. Teraz czas na drzemkę.
    Później wyjdę z małą, bo na razie leje deszcz.

Owca123, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ