Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka !
Dzięki Estrella za opinię tych pieluszek. W takim razie zamówięA z kopniakami i deformacją brzucha, kieda mała się rusza- mam tak samo! Mój mąż identycznie reaguje jak Twój, kiedy kopnie go zaszczyt i ujrzy na wlasne oczy, co się z moim brzuchem dzieje, szybko przyklada rękę i mówi z przerażeniem do dziecka "śpij dzidzia, nie szalej tak" hehe
Ja walczę z ubrankami. Wszystko przejrzałam i jest tego tyle, ze będę Hanie trzy razy dziennie przebierac, zeby zdazyla wszystko zalozycdo 6 miesiaca zycia nic nie kupuje! A na pewno nic różowego! Pralka się kręci i kręci...
Tak się zastanawiam i też bym chciała bum i poród. Ale któż to wie jak bedzie. Podobno ćwiczenia mięśni kegla bardzo pomagają, ćwiczy któraś? Albo jakoś inaczej się przygotowujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:01
małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość
-
Owca ja od 35 tyg używam olejku ze słodkich migdałów i masuję kroczę.
Mięśnie kegla ćwiczę od zawsze, tzn. od roku chyba, bo się nasłuchałam koleżanki, która jest pielęgniarką na urologii i postanowiłam ćwiczyć. To proste ćwiczenie, robię je będąc w parku na spacerze, w łóżku jak nie mogę zasnąć, jak siedzę przed kompem. Jednym słowem jak mi się przypomni to sobie ściskam heeheeh
w zeszłym roku sprawdziłam jak je wyćwiczyłam i wypróbowałam na mężu singapurski pocałunek... Polecam!!! Było bosko! Mąż odleciał...estrella, Owca123, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie ćwiczę więc nie pomogę... ale chętnie sama się czegoś na ten temat dowiem jeśli któraś z dziewczyn ćwiczyła/ćwiczy
Owca to widzę, że hojnie zostałaś obdarowanaJa się zastanawiam ile dostanę tych ciuszków... muszę się spotkać z tymi znajomymi i odebrać to co dla mnie mają bo już nie mogę się doczekać
małaMyszka, Owca123, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymałaMyszka wrote:Owca ja od 35 tyg używam olejku ze słodkich migdałów i masuję kroczę.
Mięśnie kegla ćwiczę od zawsze, tzn. od roku chyba, bo się nasłuchałam koleżanki, która jest pielęgniarką na urologii i postanowiłam ćwiczyć. To proste ćwiczenie, robię je będąc w parku na spacerze, w łóżku jak nie mogę zasnąć, jak siedzę przed kompem. Jednym słowem jak mi się przypomni to sobie ściskam heeheeh
w zeszłym roku sprawdziłam jak je wyćwiczyłam i wypróbowałam na mężu singapurski pocałunek... Polecam!!! Było bosko! Mąż odleciał...
hahaha w takim razie muszę zacząć ćwiczyćmałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja to w ogóle jestem porąbana...
Wstawilam sobie bobik na kolację. M wraca dopiero do domu. I co ???
Umyłam całą łazienkę! Kafle w kabinie prysznicowej, brodzik, kabinę, umywalkę, kibelek...
Co ja będę jutro robić?!
aaaa no i wstyd się przyznać, ale umyłam też lustro w korytarzu... chyba drugi, a może trzeci raz od ... 7 lat... nie wiedziałam, że jestem taka śliczna i urodziwa hahahaahhaahahahahhaahestrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Matko, ile zescie naskrobaly przez dwa dni!
Ja jestem dzis po USG III trymestru:)
Mala wazy 2031g, a wymiarami odpowiada 32+6 tc, az sie przerazilam, ze czas mi ucieka i dziecie bedzie zaraz na swiecie, a my w proszku z przygotowaniami!
Matleena, jak poszla rozmowa mezowi?
Owca, pomysl jaki bedziesz miala komfor psychiczny przy takiej ilosci ubranek;) I nie bedziesz musiala prac za czesto
Myszko, przekonalas mnie do cwiczenmałaMyszka, Owca123, estrella lubią tę wiadomość
-
Witam się w 39 tygodniu.
Dziewczyny ja chyba urodzę na dniach. Dokładnie od 1:14 co równą godzinę mam skurcze, które trwają ok.16 min.
Ból jest taki, że przebieram nóżkami jak mała sarenka. Wiadomo, że co godzinę się budziłam. Nie pomogła zmiana pozycji ani chodzenie. Brzuch twardy podczas skurczy.
Teraz to zaczęłam się bać. Nie akcji porodowej, porodu itp. tylko tego, że na czas nie dojadę do szpitala.
Mało tego, pytałam M. czy od poniedziałku będzie mógł szybciej wracać do domu, ale nie ma takiej możliwości.
Teraz dodatkowo dochodzi problem dojazdu do szpitala.
Dzisiaj zapisuję nr na taxi i liczę na to, że jak zadzwonię i powiem, że rodzę, to ktoś przyjedzie i pomoże mi chociaż torbę przytaszczyć do auta.Owca123, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
O jeju jeju Myszko, jaki news z rana!
Zapisz nr taxi i grzecznie czekaj, a moze jednak uda się, że mąż będzie w domu i razem pojedziecie. Ale jestem podjarana! Seba, daj matce dojechać spokojnie do szpitalaMyszko, trzymam kciuki!
A mnie się dziś bobasek śnił, w sensie, córeczka, miała gęste czarne włosy, ale bohaterem snu był wózek. Tak trzeszczał i prawie się rozlatywał, ze plułam sobie w brodę, ze przyoszczedzilismy i takiego dziada kupilismy. Za dużo już myslę
Miłego dnia!
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Na razie jak w zegarku. 14-16 min po każdej pełnej godzinie. Myślę, że do wtorku do wizyty się przekulam i w piatek za tydzień będzie mały... Takie marzenie ooooo
estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli odejdą mi wody to zadzwonię do chłopaków, zapytam czy nie chcą mnie zabrać na SOR, jak będą mieli czas, to zadzwonię do CPRu i wezwę. Chociaż nie chciałabym ich aż tak wykorzystywać.
M. ma taki układ z szefem, że jak coś się będzie działo, to rzuca wszystko i jedzie, tylko też bym nie chciała tak na wariata, bo ma ponad 40 km z pracy, a wiadomo jak Trójmiasto się zakorkuje, to masakra, a ten to nerwus jest jak trafi na jakąś pierdołę za kierownicą, korek albo coś...
Na razie czekam na rozwój sytuacji. Skurcze co do minuty, jestem gotowa na przyszły piątek! A od wtorkowej wizyty zamierzam wykorzystywać mężusianie wytrzymam już dłużej...
estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hello Laseczki, Myszko trzymam kciuki, żebyś zdążyła do szpitala
Matleena muszę reklamować komodę bo nie mają już tej części na wymianę, mogę dzwonić do producenta ale chyba mi się nie chce...
No ale wczoraj kupiłam inną komodęTaką z przewijakiem
małaMyszka, Matleena, estrella lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
WiedźmaMaKota wrote:Hello Laseczki, Myszko trzymam kciuki, żebyś zdążyła do szpitala
Matleena muszę reklamować komodę bo nie mają już tej części na wymianę, mogę dzwonić do producenta ale chyba mi się nie chce...
No ale wczoraj kupiłam inną komodęTaką z przewijakiem
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, sprzedam paczkę ubranek dla dziewczynki.
Wystawiłam całą paczkę na allegro, licytacja od 35 zł.
Zapraszam do obejrzenia zdjęć
http://allegro.pl/show_item.php?item=5578441352
Pozdrawiam i życzę szybkich i bezbolesnych porodów