Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynka bezapelacyjnie Marysia (podobaja nam sie tez imiona Ula i Kornelka), a z chlopcem bedzie ogromny problem, bo zadne imię nie podoba nam sie obojgu.
Myszko, a Wy jakie macie typy?małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o dziewczynki to mi sie podobaja takie imiona jak Alicja, Marcelina, Blanka, Klara, Izabela. Co do chlopcow to Jan, Hubert, Konrad, Igor i Michal.
Maz chcialby dla synka Bruno, Antoni lub Mikolaj. Dla coreczki natomiast Olga.
Jak widac u nas bedzie trudno sie dogadacmałaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas Antosia nad drugim imieniem jeszcze myślimy a dla chłopca Michał Szymon. Mówiłam wam co mi się dziś śniło? Sniło mi się że poszłam na USG a tam co dwa serduszka. W jakim byliśmy szoku z mężem ha!
Ja się z wami żegnam na cały weekend jedziemy z mężem w góry zyczę wam spokojnego weekendu jak bd miała chwilkę to oczywiście do was wpadnę
Biedronka gratuluję córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:07
małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dlatego Estrella ja nie napisalam jakie MI sie podobaja imiona, tylko NAM
W najgorszy wypadku będę grała na uczuciach na porodowce: ja rodze, ja wybieram (dot. imienia dla synka)małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka jakbym miala napisac imiona ktore NAM sie podobaja to nic bym nie napisala ale ja i tak swoimi sposobami przekonam meza do moich typow
Tomania udanego wypadu w gory odpoczywajcie! Trzymam kciuki aby sen okazal sie proroczymałaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Biedroneczko gratuluję córeczki
dziewczyny czy wy macie takie silne przeczucie, że to będzie chłoczyk lub dziewczynka? Bo u mnie jest tak, że jestem święcie przekonana że to córeczka, ciężko jest mi wytłumaczyć to uczucie ale cały czas myślę o moim dziecku jako o dziewczynce chociaż tak naprawdę nie ma znaczenia czy to ON czy ONA, ważne aby było zdrowe za 2,5 tyg. może się dowiem
-
Natka88 wrote:Dziewczynka bezapelacyjnie Marysia (podobaja nam sie tez imiona Ula i Kornelka), a z chlopcem bedzie ogromny problem, bo zadne imię nie podoba nam sie obojgu.
Myszko, a Wy jakie macie typy?
Odkąd pamiętam, czyli lekcja j. polskiego w 2005 r. ustaliliśmy, że synek to Sebastian. Co do dziewczynki, to mieliśmy sporo problemów. Najpierw była Beata lub Aneta, a teraz dogadaliśmy się na Dominikę lub Edytę.
Ostatnio zażartowałam, że może Matylda? Było kategoryczne Nieeeeeeeeeeee!!!!! A teraz aż się boję pomyśleć, bo założyliśmy się, że po USG 5 marca, ten kto odgadnie pleć wybiera imię. Na co się nie zgodziłam, bo przecież to już ustalone. A mój mówi: A może ja jednak chciałbym Matyldę?
Także zmieniłam od razu zakład na to, kto nie trafi w płeć, ten zapiera zakupkane śpiochy
estrella wrote:Jesli chodzi o dziewczynki to mi sie podobaja takie imiona jak Alicja, Marcelina, Blanka, Klara, Izabela. Co do chlopcow to Jan, Hubert, Konrad, Igor i Michal.
Maz chcialby dla synka Bruno, Antoni lub Mikolaj. Dla coreczki natomiast Olga.
Jak widac u nas bedzie trudno sie dogadac
e hehehehe to imię mojego męża Piękne!!! A może się umówcie, że zrobicie listę 4 imion dla córki i syna i każde wybierze jedno z listy. Z 8 zostaną 4 do wyboru, więc macie na pierwsze i na drugie.
Ja nie chcę dawać drugiego imienia. Nie wiem. Jakoś mnie tak naszło, że będzie jedno...
julita wrote:Biedroneczko gratuluję córeczki
dziewczyny czy wy macie takie silne przeczucie, że to będzie chłoczyk lub dziewczynka? Bo u mnie jest tak, że jestem święcie przekonana że to córeczka, ciężko jest mi wytłumaczyć to uczucie ale cały czas myślę o moim dziecku jako o dziewczynce chociaż tak naprawdę nie ma znaczenia czy to ON czy ONA, ważne aby było zdrowe za 2,5 tyg. może się dowiem
Ja od początku ciąży myślę, że to ON. Mówię nawet do brzuszka per Pan. Pytam czy smakowało, czy Mu wygodnie itp...
Z kolei mój mąż mówi per Pani... Mam nadzieję, że nasza dzidzia nie będzie miała przez to problemów z osobowością hhahahahaahhaahjulita, bosa, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hehe ja od początku czułam ze bedzie syn zupelnie inaczej sie czułam niż z Zuzą hehe a tu prosze taka piekna niespodzianka
co do imion my myslelismy albo Lilka to był nasz pierwszy pomysł albo Kornelia a dla chłopca miał być Franek lub LeośmałaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
hej
A my nie mamy do dziś pomysłu na imię dla SYNKA dla dziewczynki był i o dziwo podobał się Nam obojgu i jakieś takie przekonanie od początku było, że może dziewczynka i mąż tak ciągle mówił, że córcia będzie chociaż mimo takich odczuć to gdzieś po głowie chodził chłopiec no i chłopiec jak nic Już 2 USG pokazały jajka więc to się chyba nie zmieni no ale za to problem z imieniem mamy
Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt i taka porada jak lekarz w 13tyg. mówi, że taka a taka płeć nie nastawiajcie się na 100% na taką płeć..w sumie mówią, że USG czasem na 100% do samego końca nie oszacuje płci mój lekarz natomiast jest zdania, że najpewniej właśnie na połówkowym czyli po skończonym pełnym 20tc określać płeć. Mam koleżanki, którym kilku lekarzy np. w 16tc mówili, że córcia a na kolejnym USG połówkowym wychodziły jajka W sumie najważniejsze by Nasze pociechy rosły i rozwijały się prawidłowo a o odpowiednim czasie narodziły się zdrowe I tego Wam Kochane życzę
To może i ja podam swoje dane: Magda_lena88/ Magda/ 26 (jeszcze)/ TP wg.@ 12.06.2015 / SYNEK / http://zapodaj.net/b479a8802cc3f.jpg.html (test)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:29
Biedroneczka83, julita, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Myszko, ja tez nie chcialabym nadawac drugiego imienia, choc nie wiem jak to bedzie. U mnie w rodzinie drugie imie nadawalo sie, gdy pierwsze nie bylo "swiete", a u Lubego zawsze nadaje sie na drugie MARIA, i dla chlopca i dla dziewczynki, by w ten sposob oddac dziecko opiece Maryi. Generalnie moja tesciowa jest bardzo wierzaca (czasami mam wrazenie, ze czesciowo na pokaz) i imieniny obchodzi sie zgodnie z imieninami konkretnego patrona, a nie, bo np. dobrze wypadaja w kalendarzu.
W pierwszej ciazy czulam, ze bylaby dziewczynka, od poczatku. Nawet nie myslelismy o chlopcu, a teraz nie mam absolutnie żadnych przeczuc.małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
My tez ustalilismy,że dziecko będzie miało tylko jedno imię, zwłaszcza że nasze nazwisko jest długie.
Dla chłopaka wybrałam: Jan/Antoni/Leon biedroneczko mamy podobny gustBiedroneczka83, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Mąż stwierdził ze będziemy sie zastanawiać jak poznamy płeć. Ja mu nie ustąpie, może wybrać z mojej listy
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
nick nieaktualnyMy chyba też poczekamy do czasu aż poznamy płeć i wtedy będziemy się zastanawiać już konkretnie bo teraz to wiem jakie imiona mi się podobają ale gdybym miała wybrać jedno konkretne to sama nie wiem... Jestem jakaś niezdecydowana ostatnio
Wiem tylko, że nie będziemy dawać drugiego imienia bo ani ja ani mąż nie mamy więc i naszym dzieciom to do szczęścia nie będzie potrzebne... tylko więcej czasu trzeba marnować na wypełnianie druków gdzie trzeba podać drugie imię
Co do przeczuć to ja już sama nie wiem na początku myślałam, że będzie córeczka, teraz bardziej się skłaniam ku synkowimałaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie jest większy problem...
Jak byliśmy w USC to zadeklarowaliśmy, że dziecko będzie miało nazwisko po mnie.
Mam dwuczłonowe... Zostałam przy swoim i wzięłam też po mężu... no i wyszło jak wyszło, chciałam zrobić przyjemność swoim rodzicom, żeby nazwisko pozostało w rodzinie, a oni mnie olali... mój jedyny kuzyn - syn brata mojego ojca - o dziwo się ożenił i urodził mu się syn.
Jedyną opcję jaką widzę, to taka, że nasze dzieci będą miały nazwisko męża i tylko jego. Już nigdy nikomu nie będę robiła przyjemności, bo tak wypada... NEVER!!!!!bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko ale chyba taką decyzję w USC można zmienić w uzasadnionych przypadkach? Wiem, że nawet żona jeśli chce to po jakimś czasie może np. przyjąć nazwisko męża jeżeli tego podczas ślubu nie zrobiła. Tak więc chyba z nazwiskiem dla dziecka również nie powinno być problemu... Chociaż to też pewnie zależy w dużej mierze od dobrej woli urzędników i ich znajomości przepisów.
Ja to bym chciała kolorek błękitny jeśli masz taki w swojej ofercie
-
Cześć dziewczyny :*
Widziałam dziś coś cudownego Naszą małą fasoleczkę Ma już 9mm i serduszko bije przecudownie
A jeśli już mówicie o imionach to my mamy wybrane już "wieki" Jeśli będzie chłopczyk to Filip a dziewczynka to Zosia (drażni nas, że obecnie to imię jest bardzo popularne ale my sobie takie wymarzyliśmy chyba 3-4lata temu. Zosia to imię po mojej ukochanej babci i nie wyobrażam sobie nazwać córki inaczej)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 18:25
mała.mi, małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja poproszę kolor zielony
Moja dzisiejsza beta: 6803
Wcześniejsze wyniki:
11.02. - 252
13.02. - 671
HCG podwaja się co 2 dni 1 godzin (50 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 1311 mlU/ml (95.4%) (w normie)
My ustaliliśmy jeszcze przed ślubem, że będzie Staś i Nel (Kornelia)małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość