X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:30

małaMyszka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle wolę do facetów chodzić, jacyś tacy są bardziej empatyczni...

Ale mam dzisiaj leeeeeeenia giganta ;/ w ogóle ostatnio to cały czas bym tylko spała. Czuję się prawie jak w pierwszym trymestrze, tylko jeszcze gorzej bo doszły bóle bioder, pleców i trudności przy oddychaniu, no i zatkany nos :( Idę powiesić ciuszki małej bo wyprałam. Jutro wezmę się chyba za prasowanie, albo w weekend bo przecież najpierw muszę deskę do prasowania kupić :D

Natka88, małaMyszka, Fatim lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mimo kiepsko przespanej nocy mam dziś powera :)

Drugie pranie właśnie się robi, posprzątałam kuchnię, pozmywałam podłogi... chyba jeszcze ogarnę z grubsza łazienkę :D jedyne czego mi się nie chce dziś to obiad... nie mam na nic ochoty, a co za tym idzie zero pomysłów co mogłabym zrobić :/ chyba przeżyję ten dzień na kanapkach... I tak myślę, że chyba zrobię ciasto marchewkowe :D

Chyba zaczął mi się załączać syndrom wicia gniazda... bo ciągle myślę o sprzątaniu i układaniu :) chciałabym już do końca ogarnąć pokoik dla małej, bo nie lubię bałaganu :P

Dobra idę piec!

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas myślę o sprzątaniu i układaniu ale nie za bardzo mam motywację, żeby się za to zabrać bo czekamy na nowe mieszkanie, tzn na decyzję czy je w ogóle dostaniemy... cholerka musze iść jutro ich przycisnąć bo znając życie to dostaniemy je akurat jak będę na ostatnich nogach albo krótko po porodzie, myślałam, ze się do końca sierpnia wyrobią ale jakoś ni widu ni słychu ;/

Ja dziś robię spagetti bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:42

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja też cały czas myślę o sprzątaniu i układaniu ale nie za bardzo mam motywację, żeby się za to zabrać bo czekamy na nowe mieszkanie, tzn na decyzję czy je w ogóle dostaniemy... cholerka musze iść jutro ich przycisnąć bo znając życie to dostaniemy je akurat jak będę na ostatnich nogach albo krótko po porodzie, myślałam, ze się do końca sierpnia wyrobią ale jakoś ni widu ni słychu ;/

Ja dziś robię spagetti bo nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Ja robię spagetti carbonare bo syn uwielbia włoskie żarcie :-)

Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho właśnie się piecze :) mam nadzieję, że będzie pyszne :)

Co do obiadów to mój mąż do końca miesiąca ma obiady w pracy więc ja mam zerową motywację żeby cokolwiek robić. Dlatego coś konkretnego jemy jak ma wolne, a ja dla siebie robię coś na szybko bo mi się nie chce stać przy garach, tym bardziej, że wiele tego jedzenia nie potrzebuję. I jakoś apetytu ostatnio nie mam... sama nie wiem co bym zjadła :/

Wiedźma masz rację, idź może tam jutro i podpytaj kiedy możecie spodziewać się przeprowadzki. Ja postanowiłam, że ogarnę gruntownie mieszkanie jak ciąża będzie donoszona, teraz tylko rozmyślam i planuję :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci że jest tego coraz mniej dziś już tyci tyci tylko przy podcieraniu. Nie wiem dlaczego się tak podziało dlatego teraz boję się coś robić żeby nie wróciło. W środę mam wizytę u mojego giną może się czegoś dowiem.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ile naprodukowalyscie jak mnie nie bylo ;)

Estrella, poprosze przepis na ciasto marchewkowe:)

Szymcio i Wojtus <3 Przystojniaki:)

Matleena, wydaje mi sie, ze te ceny sa bardzo okazyjne i wszystko w jednym miejscu:)

Wiedzma, trzymam kciuki za mieszkanie!

Bylam wczoraj na wizycie. Moja kluska oprocz tego, ze jest duza (3 tyg. do przodu), zrobila sie tez gruba :D Wazy az 3070g...Zaczelam sie panicznie bac porodu, bo u mnie w miescie robia cc, gdy dziecko wazy powyzej 4500g! Juz nie boje sie jak ja to zniose, ale o dziecko. Przeciez moze zlamac bark, obojczyk czy sie poddusic:/
    Pokoj dla klusi wlasnie jest malowany, w weekend skrecanie mebli :):):)

dorcia8919, dorcia8919, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka spokojnie ja też rodziłam klocka i urodziłam. Poza tym nie wydaje mi się że lekarze pozwolą wam się męczyć i będą narażać dziecko na krzywdę. Nie panikuj na zapas bo tak sobie obrzydzisz poród że jak przyjdzie ci do czego to jeszcze jakiego zawału dostaniesz. A do innego szpitala nie możesz iść rodzić?

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie generalnie jest tak, ze moja gin pracuje w innym szpitalu niz ja chce rodzic (swoja droga jeszcze jej o tym nie poinformowalam) i ona nie widzi problemu w tym, ze dziecko jest duze i cesarka nie bedzie potrzebna. A ja, tak jak wczesniej po prostu balam sie porodu, a raczej jego ewentualnych negatywnych konsekwencji, tak teraz boje sie o mala. W szpitalu mojej gin niestety czekaja do ostatniej chwili, gdy cos sie dzieje, a nie wiem jakie podejscie maja w szpitalu, w ktorym chce rodzic. Popoludniu bede dzwonic i sie umawiac na obejrzenie porodowki, to wypytam polozne.

Jak Twoje plamienia?

74didf9h1v4xctmm.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tego coraz mniej i coraz jaśniejsze mam nadzieję że dziś już więcej brązowego badziewia nie zobaczę.
    U mnie jest kilka szpitali i w każdym robią cc jeśli tego wymaga sytuacja. Mi groziła cesarka nie ze względu na duże dziecko ale na brak rozwarcia. Chyba żaden szpital nie ciacha kobiet bo takie ma widzimisię. Może porozmawiaj ze swoją ginką i powiedz jej że bardzo boisz się porodu tak dużego dziecka i że chciała byś rodzić w jej szpitalu. Może cię zrozumie i da skierowanie na cc.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ale duże dziecko nie jest w zasadzie powodem do cc. Powiem Ci co słyszałam. Lekarze gdy mają pierworódkę usilnie chcą żeby rodziła naturalnie, bo cc to jednak poważna operacja. I nie zrobią cc od widzi mi się, musi być ku temu powód. Ja sie długo męczyłam zanim stwierdzili, że będzie cc. Szyjka się cofała i brak postępu porodu. I powiem szczerze, że cieszyłam się, bo gdyby jednak mały wszedł mi w kanał, a szyjka nie rozwierałaby się, to zakończyłoby się gorzej. Bo weszły by kleszcze itp. Wiadomo, że strach jest, bo to coś nowego i nie wiadomo co nas czeka. Jednak nie możesz się na nic nastawiać, bo może być przecież różnie. Okaże się, że jeszcze urodzisz szybko i będziesz się śmiała. Tak to juz jest z tym wkręcaniem sobie gdy czyta się kilkanaście opisów porodów. Jednak jak zauważyłaś każdy poród jest inny. Myśl pozytywnie i tyle :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka miała 3800 i obojczyk złamany ponieważ szybko sie rodziła i nie było rotacji barkowej :( na szczescie po 2 tyg obojczyk był juz zrosniety

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A moja mama, która rodziła brata jako drugie dziecko i miał 4200g powiedziała, że jest za cc przy dużym dziecku. A ona nie należy do tych co panikują i źle znoszą ból.
    Natka, właśnie takiego potwierdzenia potrzebowałam. Żeby mnie ktoś utwietdzil w mojej decyzji. Najpiękniejsze w tej hurtowni jest to, że mają tak ogromny wybór, że ani w Entliczku, ani we wszystkich Smykach nie widziałam jeszcze takiej różnorodności. I do tego to jedyna hurtownia w całym Krakowie, która zaopatruje sklepy w Canpola. Gdyby któraś chciała się wybrać to mogę dać namiary, wiem tylko, że ludzie nie posiadający sklepów mają jakieś inne ceny, ale jakie to nie wiem.

Basik, ale Ty skurczy nie masz żadnych, nie? Tylko to plamienie?
    Skurcze na KTG wychodziły poniżej 10 czyli żadne. Nie boli mnie brzuch a jedyne skurcze jakie mnie nawiedzają te w jelitach jak goni mnie do WC. Póki co przechodzi więc może to nic groźnego :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Basik122, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tymi cesarkami to różnie bywa... Moja ginekolog mówi, że w zasadzie kieruje się na cesarkę jeśli dziecko ma powyżej 4500 ale ona już od 4 kg bo nie chce właśnie dziecka narażać. Sama powiedziała, że ona tej starej szkoły nie uznaje kiedy za wszelką cenę pierworódka musiała rodzić naturalnie... Jej zdaniem przy dużej wadze dziecka cesarka jest lepszym wyjściem niż ewentualne komplikacje podczas porodu naturalnego. Mi wprost powiedziała, że jeżeli dziecko będzie miało powyżej 4 kg i będę chciała to zrobi mi u siebie cesarkę.

Natomiast moja koleżanka, która rodziła równy rok temu miała skierowanie na cesarkę z uwagi na duże dziecko no i niestety przez 2 dni nikt jej w naszym szpitalu cesarki zrobić nie chciał... dwie noce nie spała bo męczyły ją skurcze a rozwarcia nie było, w końcu wymęczonej zrobili cesarkę... Poza tym przy przyjmowaniu do szpitala ponoć mierzą rozstaw bioder czy coś takiego i na tej podstawie stwierdzają czy kobieta będzie w stanie urodzić dziecko o danej wadze... Przecież każda z nas jest inna i jeśli jedna urodziła ponad 4 kg dziecko bez problemu to nie znaczy, że inna da radę... może mieć inna budowę i pojawi się problem...

Ja w każdym razie wciąż myślę o porodzie i sama nie wiem... kolejną wizytę mam 1 września i dowiem się ile mała waży... na razie szła w górnej granicy i ponoć zapowiadała się na ok 4 kg... Są chwile, że chcę próbować naturalnie... ale za chwilę myślę, że może lepiej cesarka? Wciąż mam mieszane uczucia :/ zapewne będę prosiła o radę moją ginekolog bo kobieta jest kompetentna i ufam jej... poza tym widzę, że ma zdrowe podejście.

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, mamy podobne podejscie:) Ja juz dawnych temu stwierdzilam, ze chce rodzic w danym szpitalu, bo oprocz dobrej opinii daja mozliwosc zzo, jako jedyny szpital w Poznaniu, po prostu, na zadanie. I żadne akcje 'rodzic bez bolu' nie byly im potrzebne. Skoro moge sie nie meczyc, to nie bede. I nie chodzi tu o niska tolerancje na bol, bo ja jestem z tych co tabsy biora w ostatecznosci. Ze zlamanym srodstopiem w dwoch miejscach chodziłam tydzien zanim stopa mi tak nie zsiniala, ze balam sie marywicy, a ze zerwanym sciegnem tanczylam w piontach (chodzilam do szkoły baletowej).
    Nie chodzi mi tez o cesarke na zasadzoe 'widzi mi sie'. Gin sprognozowal mala na 4900g wagi urodzeniowej. Boje sie o dziecko, bo nienaturalne jest rodzenie dziecka wielkości 3-miesięcznika. Boje sie tylko o nia, ja zniose wszystko, ale lekarzy ukatrupie jak jej sie cos stanie!

74didf9h1v4xctmm.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ