Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:Madzia, ależ ten czas leci. Już taki duży ten Wasz syn. Jak mój będzie witał się na świecie, to Wasz będzie już raczkował.
A ja zastanawiam się ile będzie trzeba wydać na wyprawkę. Ciekawe czy 3 tys mi wystarczą (ubranek nie biorę pod uwagę).
Myszko, jak tam samopoczucie? Jak Twój nastrój?
Fatim, daj znać co u Was!- my mamy bardzo skrajnego wcześniaka więc mimo że dziś kończymy 5 mce to korygując nie mamy nawet jeszcze 3 więc na raczkowanie to ja liczę jak będziemy mieli nawet z 11 mce trzeba być dobrej myśli
małaMyszka, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Kupowałam na allegro firmy Skrzat, model Gala, ale nie pamiętam już ile kosztowało...
teraz większy dylemat mam skąd kupić od ręki koszule do karmienia, bo mam 1 zamówioną a nie wiem gdzie męża wysłać, żeby mi drugą od ręki kupił
mąż też uważa, że lepiej żeby ten mój lekarz spojrzał jeszcze na moją szyjkę, żeby wiedzieć na czym stoimy i być przygotowanym psychicznie choć trochę. Jak długie macie szyjki kochane ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Fatim wrote:Kupowałam na allegro firmy Skrzat, model Gala, ale nie pamiętam już ile kosztowało...
teraz większy dylemat mam skąd kupić od ręki koszule do karmienia, bo mam 1 zamówioną a nie wiem gdzie męża wysłać, żeby mi drugą od ręki kupił
mąż też uważa, że lepiej żeby ten mój lekarz spojrzał jeszcze na moją szyjkę, żeby wiedzieć na czym stoimy i być przygotowanym psychicznie choć trochę. Jak długie macie szyjki kochane ?
co do szyjki to tydzień temu miałam 4cm i 0.5cm rozwarcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 14:08
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa chwilę będę nadrabiała, a na początek relacja z dzisiejszej wizyty
Szyjka (nie dopytywałam ile ma) troszkę się skróciła ale minimalnie co zdaniem mojej ginki w tym tygodniu ciąży jest normalne. Rozwarcia nie ma. Malutka zeszła główką już trochę niżej i jest ładnie ułożonaWody też są w normie tak więc pobrała mi GBS i widzimy się za 3 tygodnie, przed wizytą mam jeszcze zrobić KTG
Co do malutkiej to waży 2676 gniestety zdjęcia buźki nie udało się zrobić bo tak jak wspomniałam malutka jest już za nisko... tak więc teraz zobaczę ją dopiero przy porodzie
za to dostałam fotkę pipki, a więc mam 100% pewności że będzie córeńka
małaMyszka, Owca123, dorcia8919, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie ciut lepiej poza pogoda ktora nas wykancza.
Nadal nie mam telefonu. Maz ma mi kupic nowy na dniach to bede bardziej aktywna. Sluchajcie, wpadlam na pomysl, zeby zrobic male upominki dla mojej gin i dla oddzialowej i poloznych ktore byly przez caly czas przy mnie od pierwszego dnia na patologii.
Co moglabym wlozyc do takiej paczuszki? Chce wszystko zawinac w celofan kupic kartke z podziekowaniami i moze maly bukiecik kwiatkow.
Mysle merci kawie winie (CarloRossi) jakies jeszcze slodkosci czekolady rafaello ferrero nie wo co jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 17:41
-
Estrella to super wiesci
Fatim oszczedzaj sie kobieto
Basik super focia
Dorcia teraz jest gorzej niz w pierwszym miesiacu?
Madzia jestes dzielna. Podziwiam Cie
Dziewczyny!!!! Kalafior wymiata!!!!!Basik122, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko Sebuś jest cudowny
cały do schrupania
widać, że aniołek z niego
Natka jeśli chodzi o firanki i zasłony to faktycznie Owca ma rację, to już zależy od gustu. Ja sama nie mogę się zdecydować czy kupić zasłonki czy roletę rzymską... Ale chyba postawię na roletę
Basik ale fajnego masz synkamały przystojniak!
Ale jestem padnięta po tej wizycie, myślałam, że się roztopię przez ten upał. Mam nadzieję, że od jutra faktycznie będzie już chłodniej!małaMyszka, Basik122, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Basik, widzę, że jest tyta
Ty ze Śląska jesteś?
Fatim, cudowne jest to łóżeczko, ale chyba jednak za drogie jak dla nas. Ale cóż, urok ma swoją cenę. A Basik ma rację, w sklepach z bielizną na pewno znajdziesz coś. Możesz też poszukać na allegro z opcjją odbioru osobistego i wysłać mężagosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:Myszko Sebuś jest cudowny
cały do schrupania
widać, że aniołek z niego
Natka jeśli chodzi o firanki i zasłony to faktycznie Owca ma rację, to już zależy od gustu. Ja sama nie mogę się zdecydować czy kupić zasłonki czy roletę rzymską... Ale chyba postawię na roletę
Basik ale fajnego masz synkamały przystojniak!
Ale jestem padnięta po tej wizycie, myślałam, że się roztopię przez ten upał. Mam nadzieję, że od jutra faktycznie będzie już chłodniej!estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik122 wrote:No dziewuszki się za nim oglądają a skubany ma jeszcze gadane
hehe to będzie z niego mały łamacz serc
Myszko co do podziękowań to my robiliśmy czasem dla różnych osób kosze, w które wkładaliśmy tak jak napisałaś coś z alkoholu, kawę i różnego rodzaju słodycze i tyle. Do tego bukiecik kwiatów i chyba wystarczyPrzynajmniej osoby, którym my dawaliśmy były zadowolone.
Do mnie dziś przyszła kolejna paczka z Gemini, zamówienie ze Smyka czeka na odbiór, koszule są już w drodze, jutro będą meblejednym słowem mogę stwierdzić, że już prawie wszystko mam... muszę dokupić jeszcze drobnostki typu kapcie do szpitala
no i jeśli znów mi coś do głowy przyjdzie to dodam do listy
Nareszcie się ochłodziło! Nigdy nie sądziłam, że tak ucieszy mnie wiatr i deszcza teraz jestem zachwycona bo wreszcie chce się żyć
Gosiunia a jak tam u Ciebie? Nie odezwałaś się po wizycie? Mam nadzieję, że wszystko dobrze?Basik122, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Moja babcia mieszka w Tychach i jak do niej jeździmy to przez Bieruń właśnie
Mysłowice na razie są za daleko od Krakowa, a szkoda, bo tańsze mieszkania, ale w sumie dla nas, przyzwyczajonych do cen krakowskich nawet Jaworzno wydaje się być za pół darmo.
Edit
Tez już czekałam na to ochłodzenie. W końcu mój mózg zacznie jako tako funkcjonować. Z fazy budyniowej wróci do kalagiolowejmałaMyszka lubi tę wiadomość