X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, idzie jesień zaraz zima, wiec mozna bedzie ukryć to i tamto pod jakimś swetrem ;) Damy radę :D tak jak mówisz, cierpliwie do celu.

dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:12

małaMyszka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja jestem załamana, że będę musiała kupić kurtkę na jesień i na zimę. A tyle co kupiłam na Wielkanoc nowiutki płaszcz przejściowy. No ale oczywiście już w niego nie wejdę :P
    Taki urok ciężarnych. Mnie się udało kupić taki krój płaszcza że na teraz też będzie dobry :-) a jest to zwykł płaszczyk i do tego za małą kase kupiony.

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobione :)
    bosa ogromne gratulacje kochana duzo zdrowka dla was <3
    estella dziekujemy za pamiec,wizyta ok serduszka jeszcze nie bylo bo za wczesnie,mam byc dobrch mysli :)
    myszko sebus cudo <3 basik a twoj syn to przystojniak :)
    fatimko spokojnie,uczciwie sie oszczedzaj a na pewno bedze dobrze,nie wie czy pamietasz ja od 33tyg mialam szyjke 0,5cm do tego rozwarcie i dotrwlismy do 38 :) pamietaj tylko zero sexu bo tez ma plyw na szyjke,a jakby jakies plamienie lub skurcze to na izbe. madziu gratulujemy 5miesiaca duzo zdrowka zyczymy <3

Owca123, estrella, Natka88, Basik122, Fatim, małaMyszka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Byłam dziś w labie upuścić krew i na wizycie na pobranie posiewu gbs. Ledwo zdazylam bo zaspałam. W poniedziałek ktg i w czwartek z wszystkimi wynikami na wizytę i kontrolę wagi Hani. W nagrodę (nie wiem za co, haha ;) )zjadłam pół paczki jeżyków i wypiłam małe capucino z Mc. A teraz chyba drzemka....

Gosiunia, wszystko będzie dobrze :) a który to już tydz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:46

estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    Owca niby trzeba się pogodzić, ale ciężko tak ;) z resztą dziwi mnie, że waga stoi w miejscu. Przy Szymonie nie dojadam, bo nie mam kiedy momentami, a zmiany nie widać. Nie dość, że dołuje mnie siedzenie w domu przez większość czasu, to jeszcze waga.

A dziś okazało się, że mamy kiepskie wyniki - Szymek ma białko w moczu :/ i do tego pasma śluzu dość liczne :/ w poniedziałek mamy zrobić posiew i zobaczymy co dalej :( Się biedny namęczył już tyle i dalej biegamy i szukamy co się dzieje :( Ogólnie mam jakiegoś "doła" ostatnim czasem, a z każdym kolejny badaniem wychodzi coś nowego i dalej nie wiadomo co i skąd :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dorcia trzymam kciuki żeby wasze problemy wkrótce się skończyły... nie dziwię Ci się, że już jesteś zmęczona całą tą sytuacją ale musisz myśleć pozytywnie, oby już niedługo wszystko się wyjaśniło!

Gosiunia czekamy w takim razie na kolejną wizytę i wieści o serduszku :)

Ojj jak ja się cieszę, że ciąża przypadła właśnie w takim terminie, że musiałam tylko w letnie ciuchy zainwestować bo płaszcze czy kurtki to już niestety grubszy wydatek.

Owca nagroda Ci się należy chociażby za dzielne dźwiganie Hani :) powód się zawsze znajdzie żeby zjeść Jeżyki :D ale mi ochoty narobiłaś - to moje ulubione ciastka :D trzeba będzie męża do sklepu wysłać :)

U mnie dziś od rana leje, szaro, buro i ponuro. Wczoraj u endo dowiedziałam się tylko tyle, że mała ma już swoją tarczycę więc dawki leków nie muszę zwiększać no i po porodzie będę musiała wybrać się do endokrynologa dziecięcego sprawdzić co u małej z hormonami ponoć wszystkie dzieci, których matki w ciąży leczyły się na tarczycę powinny to sprawdzić. A później byliśmy u znajomych, którzy mają 9 miesięcznego synka :) mały diabełek z niego, już wstaje i chodzi przy meblach, wszystko Go interesuje, otwiera wszystkie szafki, szafy itd. Masakra :) Trzeba mieć oczy dookoła głowy :) dziś natomiast bierzemy się za skręcenie szafy i komody :)

gosiunia, Owca123, Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki :)
    cieszę się że u was wszystko wporządku! suwaczki zbliżają się ku końcowi i niedługo każda z nas będzie miała przy sobie ukochane dzieciaczki :) osobiście zaczynam się lekko stresować porodem ale to takie chwilowe napady lęku, które szybko przechodzą mam nadzieję że to normalne odczucia :)

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, nic sie nie martw, moze to tylko jakaś blachostka albo błąd wyniku. Tak czy siak trzymam kciuki, za zdrowko Szymona.
    Estrella, tez sie cieszę, ze ciąża przypadła na cieplejsze miesiace. W sumie teraz jak zrobiło sie teraz chłodniej to ja dalej w sukienkach chasam, bo ciążowe spodnie juz za małe. Jak juz w nic sie nie zmieszcze to bede siedziec w domu ;) aaa! waga rośnie, oj rośnie i juz +12kg mamy.
    Julita, fajnie, ze wpadlas :) ostatnio tak myślałam o Tobie, czy moze juz czasem Nastka jest z Wami. jak sie czujesz fizycznie? Cos sie juz zaczyna?

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja miałam tak zabiegany tydzień, ze na nic czasu. Poniedziałek położna, mała ma dobry rozmiar i wisi jak nietoperek główką w dół cały czas <3 jestem z niej dumna :) ja mam wyniki książkowe, piękną morfologię mocz w normie, małej puls też jest w normie :)
    We wtorek rano dostałam telefon, że przyznano nam mieszkanie.
    W środę byłam oglądać je z B. no i podpisaliśmy papiery, tak, że czeka nas przeprowadzka jeszcze. No ale, zeby nie było tak kolorowo do 28 września płacimy podwójny czynsz, ale jest to do ogarnięcia.
    W nowym mieszkaniu tylko łazienka wymaga remontu. Wczoraj latałam po mieście i załatwiałam różne sprawy no i po powrocie - gorączka, katar, gardło chyba też zacznie boleć ;/ super.
    A 21.09 B. leci na tydzień do Polski, miejmy nadzieję, że nie urodzę w ciągu tego tygodnia ;)

Basik122, Owca123, Matleena, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wpadam z dobrą nowiną :)
    byłam dziś na kontroli u lekarza i szyjka się polepszyła tak więc jeśli dalej będę leżeć i brać luteinę mam szansę dotrwać do 37tc :D wyniki GBS też prawidłowe, kolejna kontrola za tydzień :)
    złożyliśmy zamówienie na wózek (oby wszystko poszło po naszej myśli), lampka nocna zamówiona, komodę dla małej mamy kupić dzisiaj wieczorem lub jutro, pranie dla małej skończone - mąż się spisał, prasowanie sobie odpuszczam do 19.09 (wtedy mogę bezpiecznie rodzić).
    ostatnio wygrałam też zestaw jelp (kapsułki Jelp 11 szt., proszek Color Soft 1,6 kg, żel Fresh 1L; płyn Sensitive 1L; odplamiacz 250 ml; chusteczki 20 szt.) tego samego dnia dostałam wcześniej informację, że wygrałam kosmetyki a zaraz potem, że mail trafił do mnie przez pomyłkę także ten jelp poprawił mi humor :P
    boli mnie tyłek i bez przerwy jem z nudów a tu jeszcze tyle czasu do leżenia...

Basik122, WiedźmaMaKota, Owca123, estrella, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli same dobre wieści dziewczyny :-)
    Fatim sama widzisz że odpoczynek pomaga więc do 19 odpoczywaj dalej :-D
    Wiedźma to będzie nowe mieszkanko na przywitanie Małej super że w końcu wam je przyznali :-)

Fatim, WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik z jednej strony super ale z drugiej, mam takiego stresa... boję się, że nie zdążymy.

Fatim oby do 19, a to już nie długo :)

Fatim, małaMyszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, gratuluje nowego mieszkania! :) Pochwal sie jakimiś fotkami jak sie urządzicie ;)

Fatim, tak trzymaj! Super, ze macie sie lepiej.

Skąd Wy te konkursy bierzecie?! Dorcia tyle prezentów zgarnęła, teraz Fatim. Ja tez chce! :D

Edit: słownik w telefonie zamiast "fotkami" dał "fotelami" ;) poprawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 21:53

Fatim, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Basik z jednej strony super ale z drugiej, mam takiego stresa... boję się, że nie zdążymy.

Fatim oby do 19, a to już nie długo :)
    Wyremontowanie łazienki to czas ok 2 tygodni, a urządzenie się też kilka dni zajmie napewno sobie poradzicie :-D Ważne że już macie nowe mieszkanko :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:12

Fatim, Basik122, Owca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co spać, skoro mozna nie spac... Ciezko mi sie oddycha i nie moge sie ułożyć:/ śpicie juz tylko na lewym boku? Czasem mam wrażenie, ze dziecko nie jest zadowolone jak na prawym leże i mocno zaczyna sie wiercić.
    Dzien dobry!

atdc73sbmadonc8u.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca ja też od 6 nie śpię...co do spania to mi najwygodniej jest na plecach i nawet jak usnę na lewym boku to budzę się na wznak lub prawym boku ;)
    Komoda już czeka do skręcenia, tak się cieszę :D !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wznak nie mogę spać bo tchu mi brakuje ale na obu bokach jak najbardziej. Najwygodniej mi na prawym bo tak zawsze zasypiałam.

Witam się z rana jak zwykle nie wyspana ;-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam jeszcze raz, bo drzemki minal cudny czas ;)

atdc73sbmadonc8u.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ