Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Jak dobrze, że u mnie znów nie ma problemów ze snem (tfu, tfu - żeby nie zapeszyć) budzę się co prawda na siku kilka razy ale za chwile zasypiamtylko ta pełnia połączona z nockami męża mnie wymęczyła bo spać nie mogłam
Fatim super wieści! Dalej odpoczywaj i dotrwacie z Oliwką do 19, a może i dłużej
Wiedźma gratuluję mieszkanka! Nie stresuj się, myślę, że zdążycie przed pojawieniem się małej
Matleena widzę, że u Ciebie z hormonami podobnie jak u mnie. Ja tabletki mam brać tylko do porodu, a później odstawiam i powinno być ok
Mieliśmy wczoraj skręcić szafę i komodę no i oczywiście się nie udałokomoda co prawda stoi ale w trakcie skręcania napisała do nas kuzynka męża czy jesteśmy w domu bo wpadłaby na kawę. Tak więc szafę może skręcimy dziś o ile zdążymy bo być może dziś przyjdą do nas znajomi, którzy mieli pojawić się wczoraj ale ostatecznie odwołali wizytę
A kuzynka ze swoim chłopakiem i 3,5 letnią córeczką została na mecz więc cały wieczór mieliśmy gości
A mała jaka jest słodka, zobaczyła mój brzuch i pyta "Ciocia, Ty masz tam dzidzie prawda"? A później ciągle dopytywała czy wypuścimy dzidzię, czy dzidzia umie już pisać
Pytała czy może mi uszko do brzucha przystawić żeby dzidzi posłuchać, pukała mnie w brzuch
I powiedziała, że jak dzidzia się urodzi to będzie ją uczyła pisać i budować zamki z piasku
jej zachowanie było takie słodkie
chciałabym żeby moja Kinga równie pozytywnie w przyszłości reagowała na swoje rodzeństwo, które mam nadzieję będzie w moim brzuszku
Matleena, Fatim, Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
estrella ja tak mam z moim synem. Chodzi z mną i całuje brzucho albo głaszcze i ciągle sprawdza czy braciszek go kopnie. Ostatnio dostał od brata w ucho i był przeszczęśliwy
Ciągle się pyta kiedy urodzę i czy będzie go mógł uczyć jeździć na rowerze
Mam tylko nadzieję że chociaż połowa tego zachwytu zostanie jak już braciszek się urodzi
estrella, Natka88, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik jakie to słodkie
i faktycznie ciekawe jak Twój synek będzie się zachowywał po narodzinach małego
A co do spania to ja staram się spać na lewym boku ale w czasie nocy kilka razy zmieniam pozycję i śpię również na prawym. Na wznak wcale spać nie mogę. Na prawym nie śpię tylko jak mała mi się tam rozpycha
Ale miałam przed chwilą bóle, nie wiem czy to szyjka boli czy cojak się mała rusza to czuję takie kłucie na dole, że aż mnie ten ból przeszywa
masakra... strach pomyśleć jak boli w czasie porodu
gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pociesze was że boli zajeb... mocniej
Żartuje oczywiście
Napewno dużo mocnie będzie bolała, na samym końcu może wam aż tchu brakować ale wszystko da się wytrzymać. Ja miałam bóle od krzyża i zaczęło się skurczami u góry brzucha, rodziłam 18h i żyję. Tak nas natura stworzyła żeby ten ból umieć wytrzymać.
WiedźmaMaKota, WiedźmaMaKota, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:Ale miałam przed chwilą bóle, nie wiem czy to szyjka boli czy co
jak się mała rusza to czuję takie kłucie na dole, że aż mnie ten ból przeszywa
masakra... strach pomyśleć jak boli w czasie porodu
Też mam takie kłucia i też w takim momencie zastanawiam się jak to będzie bolalo, jak skurcze przyjdą. Z jednej strony się boję, a z drugiej jestem baaaaaardzo ciekawa całej akcjihihi
Basik, a jak się czujesz, dalej mocno boli to spojenie?estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Owca123 wrote:Też mam takie kłucia i też w takim momencie zastanawiam się jak to będzie bolalo, jak skurcze przyjdą. Z jednej strony się boję, a z drugiej jestem baaaaaardzo ciekawa całej akcji
hihi
Basik, a jak się czujesz, dalej mocno boli to spojenie?Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:No w Krakowie, w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika (choć porodowka to już chyba Boyaniczna) tylko, że w grudniu będę już mieszkać w Jaworznie
Tak, że takie buty
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wszystkie zaraz rodzicie, ale będzie wysyp Kruszynek
:* Trzymam kciuki za Was abyście dotrwały do terminów i rodziły szybko,a najlepiej bezboleśnie
)
Całuję Was mocno i gorąco:):*estrella, Basik122, Fatim, Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość