X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj odbębniłam wizytację u gina. Z Dominikiem wszystko dobrze waży już 1800g , przybrał od poniedziałku tamtego 300g. Gin prorokuje że waga urodzeniowa będzie podobna jak przy pierwszym ponad 4kg. Ale rozchodzi mi sie też spojenie łonowe i jak rozejdzie się jeszcze bardziej do przy takim klocku raczej niemam co liczyć na poród sn :-( Plamienia były spowodowane przekrwioną szyjką macicy i najprawdopodobnie mogę plamić po każdym seksie lub nawet po badaniu także mam się nie stresować.

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik najważniejsze, że mały rośnie i wszystko z nim dobrze! :) reszta też się jakoś ułoży... nawet jeśli będzie cc to trudno, najważniejsze jest zdrowie Twoje i synka :) no i dobrze, że już wiesz, że tymi plamieniami nie ma się co przejmować...

Powiem Wam, że pocieszyła mnie wczorajsza wizyta :) wcześniej myślałam, że mała będzie powyżej 4 kg więc wciąż po głowie chodziła mi cesarka... ale widzę, że chyba jednak do 4 kg nie dobijemy i mnie to cieszy... Ostatnio coraz bardziej nastawiam się na poród naturalny... wiadomo, że wszystkiego nie przewidzę i ostatecznie może się skończyć cc ale chciałabym przynajmniej spróbować urodzić naturalnie :) no cóż nie będę rozkminiała... co ma być to będzie :)

A dziś przyjemny chłodek, że wreszcie się zmobilizowałam do ogarnięcia mieszkania no i od razu mi lepiej :P ma muszę mieć wszystko ułożone i posprzątane - tak wiem nienormalna jestem :) i koleżanka do mnie pisała, że skompletowała rzeczy po swojej małej i chce mi przywieźć jakoś w najbliższym czasie żebym zdążyła sobie przed porodem ogarnąć :) tak więc znów będę miała co prać :)

Basik122, Natka88, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie się tym nie zamartwiam, co ma być to będzie. Bardziej przejmuję się tym że te krocze boli i to bardzo i jest to dokuczliwe a nic z tym zrobić się nieda. A jeszcze jak mi je dzisiaj badał to aż się wyprostowałam z bólu i teraz boli bardziej niż bolało :-(

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik mi też spojenie się rozchodzi, nie mogę nawet nogi przekręcić ani podciągnąć leżąc, bo chce mi się płakać. O chodzeniu nie wspomnę, czuje się jakby ktoś mi połamał tam wszystkie kości :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Basik mi też spojenie się rozchodzi, nie mogę nawet nogi przekręcić ani podciągnąć leżąc, bo chce mi się płakać. O chodzeniu nie wspomnę, czuje się jakby ktoś mi połamał tam wszystkie kości :/
    Dokładnie mam to samo a ma być tylko gorzej :-( Zobaczymy na koniec września czy coś się nie pogorszyło.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba glupia jestem, bo myslalam, ze to normalny bol:/ Kosci sie poszerzaja, a dziecko umiejscowia w kanale rodnym... Mnie nie boli caly czas (na szczęście), ale jak juz boli, to nie moge wstac, polozyc sie, nog podkurczyc, chodzic, nic. Masakryczny bol!

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny współczuję Wam tego bólu :/ ja na szczęście nie mam takich dolegliwości... mnie jak boli to tylko dół brzucha lekko okresowo ale to ciężko nawet bólem nazwać... raczej dyskomfort, który nie przeszkadza mi w stawaniu, chodzeniu itd. Oby Wam te bóle odpuściły - trzymam kciuki :*

A my zaczynamy dziś 36 tydzień, a tym samym 9 miesiąc <3 coraz bardziej dociera do mnie, że to już ostatnia prosta... jeszcze 2 tygodnie i ciąża będzie donoszona :)

Dziś czeka mnie wizyta u endokrynologa, odbiór mebli i odwiedziny u znajomych :) Nagle wszyscy chcą się z nami zobaczyć, przekazać jeszcze jakieś rzeczy dla malutkiej... chyba sami już czują, że to będą nasze ostatnie spotkania przed porodem :)

Miłego dnia!

Matleena, dorcia8919, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ojej dziewczyny współczuję Wam tego bólu :/ ja na szczęście nie mam takich dolegliwości... mnie jak boli to tylko dół brzucha lekko okresowo ale to ciężko nawet bólem nazwać... raczej dyskomfort, który nie przeszkadza mi w stawaniu, chodzeniu itd. Oby Wam te bóle odpuściły - trzymam kciuki :*

A my zaczynamy dziś 36 tydzień, a tym samym 9 miesiąc <3 coraz bardziej dociera do mnie, że to już ostatnia prosta... jeszcze 2 tygodnie i ciąża będzie donoszona :)

Dziś czeka mnie wizyta u endokrynologa, odbiór mebli i odwiedziny u znajomych :) Nagle wszyscy chcą się z nami zobaczyć, przekazać jeszcze jakieś rzeczy dla malutkiej... chyba sami już czują, że to będą nasze ostatnie spotkania przed porodem :)

Miłego dnia!
    Ten ból ustąpi dopiero po porodzie a do tego czasu będzie tylko gorzej. Przy pierwszym dziecku tego nie miałam pobolewała mnie czasami miednica. teraz miednica jest już szersza po jednym porodzie do boli co innego taki mój urok :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    odpuścić sobie forum na jakiś czas i potem nadrabiaj wszystko.

Myszko a do jakiego postu nawiązałaś pytanie?

Dziewczyny no niestety takie uroki ciąży, że ma prawo wszystko boleć. Nic na to się nie poradzi. Nie my pierwsze i nie ostatnie przez to przechodzimy :) Więc głowa do góry, jeszcze zatęsknicie za tym stanem, żeby móc się wyspać czy leżeć ;) Chyba, że każda będzie miała w domu Aniołka to zwrócę honor ;)

gosiunia, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Bry!
    odpuścić sobie forum na jakiś czas i potem nadrabiaj wszystko.

Myszko a do jakiego postu nawiązałaś pytanie?

Dziewczyny no niestety takie uroki ciąży, że ma prawo wszystko boleć. Nic na to się nie poradzi. Nie my pierwsze i nie ostatnie przez to przechodzimy :) Więc głowa do góry, jeszcze zatęsknicie za tym stanem, żeby móc się wyspać czy leżeć ;) Chyba, że każda będzie miała w domu Aniołka to zwrócę honor ;)
    Ja mam takiego "aniołka" który nie dawał spać do prawie 4 r.ż. A karmiłam go przez rok cycem więc nie było mowy o wyspaniu się. Odsypiać to będziemy na emeryturze jak dobrze pójdzie :-) Co do bólów to norma przecież wtedy wiemy że żyjemy w dwupaku ;-)

dorcia8919, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena zapisałam się do tej hurtowni co pisałaś i powiem ci dnia mi brakuje na przeglądnięcie ich oferty co mają na necie. Nie do wszystkiego są niestety zdjęcia ale ceny i tak są konkurencyjne :-) Pierwsze zamówienie już mam złożone, szkoda że tak późno się dowiedziałam o tej hurtowni :-( Ale i tak jeszcze nie raz pewnie coś tam będę zamawiać bo dają fajne rabaty :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik dobrze prawisz :) Ja w ciąży głupia latałam na pełnych obrotach, mówili odpoczywaj na zapas, ale nie przecież nie da się siedzieć na tyłku za długo. No i teraz wiem o czym mówili. I nigdy więcej marudzenia nie będzie. Bo wiem co to teraz znaczy. Bo mój "aniołek" daje popalić i to ostro. więc czas ciąży z bólami to pikuś ;)

Basik122, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Basik dobrze prawisz :) Ja w ciąży głupia latałam na pełnych obrotach, mówili odpoczywaj na zapas, ale nie przecież nie da się siedzieć na tyłku za długo. No i teraz wiem o czym mówili. I nigdy więcej marudzenia nie będzie. Bo wiem co to teraz znaczy. Bo mój "aniołek" daje popalić i to ostro. więc czas ciąży z bólami to pikuś ;)
    Pocieszę cię że potem może i będziesz się wysypiać ale zaczniesz się bardziej denerwować bo tu pierwszy dzień w przedszkolu a bo pierwsze poważniejsze choróbsko a to pierwsza klasa i tak dalej aż się usamodzielni :-) Ja ze swoim od samego początku mam przeboje bo już mając 7 miesięcy przeszedł pierwsze zapalenie oskrzeli a na 16 miesięcy byłam tylko 3 razy pod rząd w szpitalu. Później do szpitala trafiłam jeszcze 4 razy. Także okres ciąży to naprawdę piękny i spokojny czas nawet z bólami ;-) Stwierdzam że dziecko to coś pięknego co naprawdę potrafi zszargać nerwy :-D

dorcia8919, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta prawda z tym co piszesz. A ostatnie zdanie to już całkiem trafione w sedno ;) Mój Szymek potrafi doprowadzić mnie do białej gorączki, że mam wyrzuty sumienia. I ostatnio już nawet nie mam ani sił, ani cierpliwości. Mam wrażenie, że się po prostu nie nadaję. Kocham Go z całego serca, jednak momentami mam dość wszystkiego. Niestety macierzyński czas, to na prawdę ciężki orzech do zgryzienia. Więc kobitki korzystajcie z czasu ciąży ile wlezie :)

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Basik, ze tak Ci ten bol dokucza :/ ale jeszcze pare tyg. A syna masz takie ciacho, ze hej! :D

Mnie tez cos w szyjce ostatnio kłuje, ale to chyba mała mi tam grzebie. Tez jest to bardzo nieprzyjemny bol, az boje sie wyobrazic jak skurcze beda bolec. Ja tam w ciazy nie moge sie porządnie wyspać, od dwoch nocy budze sie i gapię w sufit po 2-3h, a potem wkurzona cały dzien chodzę. No i w ogóle juz jestem mega nieporadna, tu sie uderze, tam palec wcisnę gdzie nie trzeba, niedługo o własne nogi sie przewroce, płacze prawie co wieczór. Bleeee... Mnie juz chyba dopadaja objawy 9-miesiąca.
    Kupiłam wkoncu w Smyku te nakładkę chigieniczna na materac, była nawet promocja i zapłaciłam 15zl.
    Spakowałam tez torbę do szpitala, jeszcze tylko muszę dopakowac kilka ciuszków dla Hani, pampersy i jestesmy gotowe :)
    Najważniejsze, zamówiliśmy wózek! Juhu! Ma byc ok. 15 wrzesnia, mam nadzieje, ze zdąży wywietrzyc sie troche.

Basik122, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca dla mnie to on też jest ciacho ale dla matki to jej dziecko jest najpiękniejsze :-) A na serio jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć z nim przesrane. W sanatorium jak byłam z nim to dwie się o niego biły i jeszcze się nazwały jego żonami :-) W przedszkolu to samo, co chwilę któraś dziewczynka oznajmiała że to jest jej chłopak. Nie mówiąc już jak zagaduje wszystkie fajne kobitki co spotka gdzieś po drodze głównie upodobał sobie kasjerki w sklepach ;-) A ogólnie to jest z niego taki pieszczoch że nieraz aż wnerwa mam bo buziaki i przytulaski chce wszędzie nawet w kościele ;-)

Ja się muszę wziąć w końcu za pranie i prasowanie ciuszków bo jak narazie tylko dokupuję i zacząć szykować kącik dla Małego bo jestem w czarnej du... jak to się mówi dobrze że chociaż zakupy ogarniam na bieżąco :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:18

Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to niezły z niego apacz ;) a jak mu sie w szkole podoba?

Estrella, daj znać jak tam po wizycie u lekarza i znajomych.

Dorcia, a jak tam kondycja po cc?

Basik122, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca szczerze mówiąc porażka :/ Waga wróciła, ale ciało...szkoda słów. a po cc nie można ćwiczyć konkretnie do 6 m-ca :/ a liczyłam, że zacznę od października zumbę. A te domowe ćwiczenia, na początek nic nie dają. może jak będę ćwiczyć więcej (co przy Szymonie ciężka sprawa) to będą jakieś efekty. Na razie patrzeć na siebie nie mogę. No ale nic się na razie nie poradzi. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i się "przyzwyczaić" jeszcze na jakiś czas.

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    haha to niezły z niego apacz ;) a jak mu sie w szkole podoba?

Estrella, daj znać jak tam po wizycie u lekarza i znajomych.

Dorcia, a jak tam kondycja po cc?

Póki co jest zadowolony, idzie chętnie do szkoły co jedynie niechce mu się do niej wstać ale to u niego normalne :-)

Natka88, gosiunia, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ