X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Julita, właśnie spojrzałam na opis pod Twoim suwaczkiem, wooow! aż mnie ciary przeszły ;) kurde, jak sobie pomyśle, że dziecko jest w brzuchu i zaraz mz być na zewnątrz i wyjść przez małą dziurkę to nie mogę sobie tego ogarnąć w głowie. Chyba dopada mnie strach ;)
    Julita, a jak Ty się czujesz fizycznie w tym 40 tyg? Ja idac na to wesele będę na takim etapie i nie wiem, czy to bedzie mialo sens się cisnąć wsrod ludzi.

hmm no nie nogę powiedzieć że czuję się źle ale i już nie rewelacyjnie jak np. tydzień temu czy dwa :)
    mam na tyle siły i chęci aby np. wczoraj wyjść do kina, w piątek byłam na sushi, w czwartek na zakupach, w środę na pizzy, właściwie to staramy się z mężem popołudniami gdzieś wychodzić bo na to siły mam ale gdybym miała dzisiaj iść na wesele to nie ma takiej opcji - od piątku mam skurcze BH, do tego małą czuję bardzo nisko co powoduje taki dziwny ucisk na krocze, dość często tam kłuje i jeszcze mam plamienia a i zmęczenie daje w kość, mam też w głowie myślże poród może zacząć się w każdej chwili :) chyba bym się bała że zacznę rodzić przy stole weselnym :D ale wiesz kochana to zależy jak ty się będziesz czuła i jakie samopoczucie będzie ci towarzyszyć ale jeśli będą chęci to czemu nie? :P trzeba się bawić!

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... No ja póki co to tez nie najgorzej sie czuje. Normalnie chodzę na zakupy, wchodzę na 3 piętro po schodach do znajomych i bardzo chętnie wychodzę z domu, ale! nie na długo. 2h non stop na nogach dają mi znac w kręgosłupie i tak jak mówisz dziecko ucieka mocniej na dole. Z jednej strony chciałabym pójść na to wesele, zobaczyć moja kuzynkę w tym szczególnym dniu i sukni ślubnej, a z drugiej boje sie, ze rodzina sie na mnie rzuci, bedzie pytać, głaskać i dawać "dobre rady", a nie daj Boże, tak jak mówisz, zacząć rodzic ;) no bo za dwa tyg moze byc juz różnie. No nic, poczekamy zobaczymy :)

Dzięki Matlena za pomysł z sukienką, ale na szybko na miejscu jakaś sukienkę wynajde. A tak wogole to mam jedna, w która sie mieszcze, ale zafarbowal mi biały kołnierzyk na błękitny :( przez własna głupotę, bo zawsze prałam ja ręcznie a jeden jedyny raz mi sie nie chciało i wkrzucil do pralki z innymi. A moze go wyciąć? Co myślicie?

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zafarbowana kiecka już jest za krótka ;) przez duzy brzuch, hehe

Jak ja się dziś nudzę :/ i mam wielką ochotę na czekoladę, której nie mam :( w zamian zjadłam jabłko, 4 śliwki i kawałek schomikowanego drożdzowego ciasta.

edit: z przymrużeniem oka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a2b3bf61b4f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:11

Basik122, Natka88, julita, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, dzieci ma sie po to, zeby miał kto trawnik kosic ; D

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, nowy awatar czy coś mi się przewidziało :D
    kochana jak urodzisz Hanię w ciągu dwóch tygodni to problem sam się rozwiąże ;) a jeśli nie to może najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli pójdziesz na ślub złożyć życzenia a weselicho sobie darujesz?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Owca, nowy awatar czy coś mi się przewidziało :D
    kochana jak urodzisz Hanię w ciągu dwóch tygodni to problem sam się rozwiąże ;) a jeśli nie to może najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli pójdziesz na ślub złożyć życzenia a weselicho sobie darujesz?
    Tak, nowy, z tych nudów az zmieniłam :) tak mi sie ten leniwy dzien dluzy i dluzy... Cała telewizje obejrzałam, od a do z, od seriali po master chefa. Teraz jeszcze odbijam sie do snu "Oszukać przeznaczeniem II" na TVN-ie. A z tym weselem to rzeczywiscie zdecyduje na ostatnia chwile, i albo tylko do kosciola albo na obiad i chwile posiedze jak dam radę. Julita, a powiedz mi jeszcze, czy Twoja mała dalej jest taka ruchliwa? U mnie przeciągania nie ma końca, az sie dziwie, ze jeszcze jest w brzuchu miejsce na takie aktobacje.

Matlena, chętnie sprawdze ten specyfik bo szkoda mi tej mojej sukienki.

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Julita, a powiedz mi jeszcze, czy Twoja mała dalej jest taka ruchliwa? U mnie przeciągania nie ma końca, az sie dziwie, ze jeszcze jest w brzuchu miejsce na takie aktobacje.

w samej końcówce 39tc trochę przystopowała z częstotliwością ale za to nabrała podwójnie na sile, dosłownie każdy najmniejszy ruch, przeciągnięcie, wypchnięcie jest tak wyraźne i mocne że aż z lekka jest to bolesne, czasem nawet bardzo - ale kocham ten ból :D jeszcze co do ruchliwości to niemalże wszędzie jest napisane że po 30tc dziecko może mniej się ruszać właśnie ze względu na brak miejsca ale u mnie to co zaczęło się dziać po 30tc to jakieś rodeo na byku, wręcz odwrotnie niż pisali, córcia stała się tak aktywna że aż byłam w szoku, zamiast spowalniać ona przyśpieszyła z ruchami :P

dziewczyny macie tak, że wyraźnie odczuwacie jaką cześć ciała wypycha wasz dzieciaczek, potraficie odróżnić? :)

Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w samej końcówce 39tc trochę przystopowała z częstotliwością ale za to nabrała podwójnie na sile, dosłownie każdy najmniejszy ruch, przeciągnięcie, wypchnięcie jest tak wyraźne i mocne że aż z lekka jest to bolesne, czasem nawet bardzo - ale kocham ten ból :D jeszcze co do ruchliwości to niemalże wszędzie jest napisane że po 30tc dziecko może mniej się ruszać właśnie ze względu na brak miejsca ale u mnie to co zaczęło się dziać po 30tc to jakieś rodeo na byku, wręcz odwrotnie niż pisali, córcia stała się tak aktywna że aż byłam w szoku, zamiast spowalniać ona przyśpieszyła z ruchami :P

dziewczyny macie tak, że wyraźnie odczuwacie jaką cześć ciała wypycha wasz dzieciaczek, potraficie odróżnić? :)
    Ją odróżnia pupe, z resztą jest ciężko bo Mały obrucić y jest bokiem i większość ruchów jest na samym dole gdzie ogóle niewiedzę albo w jelita. Przy pierwszym synu raz udało mi się zobaczyć stópke :-) Co do harców to mnie też się wydaje że mam rodeo w brzuchu, jak dla mnie teraz tych ruchów jest więcej i są mocniejsze. Może w sumie tak już zostać do końca bo mimo bolących wypinań pupki mnie się to podoba :-P

WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Matlena, sprobuje bo nic nie tracę.

Mnie sie wydaje, ze jak mała sie rozpycha to potrafię odróżnić części ciała. najcześciej jest to noga, którą zawsze mocno boleśnie pcha w lewy bok. Czasem nawet czuje te nożkę az na plecach ;) hehe i macie racje, mimo, ze boli to uwielbiam te kopniaki! A no i pupę zawsze mi wypina z prawej strony brzucha, az sie cały deformuje.

Tak w ogole to dzien dobry! Ciekawe czy ktos sie nam dzis rozpakuje ;)

WiedźmaMaKota, Matleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) przepraszam, że się nie odzywałam ale naprawdę nie miałam czasu ani siły, jesteśmy już na nowym mieszkaniu ale, nie wiem kiedy dojdę z nim do ładu bo jest masakra. Wszystko w kartonach, łazienka rozgrzebana... wczoraj mi tata podłączył dopiero pralkę i zmywarkę, muszę wyprać WSZYSTKIE czuchy bo śmierdzą starym mieszkaniem. Za późno dostaliśmy trochę to mieszkanie bo ja już nie wyrabiam fizycznie :(
    Ale plus jest taki, że podoba nam się tu i jest spokojniej.

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dzień dobry :) przepraszam, że się nie odzywałam ale naprawdę nie miałam czasu ani siły, jesteśmy już na nowym mieszkaniu ale, nie wiem kiedy dojdę z nim do ładu bo jest masakra. Wszystko w kartonach, łazienka rozgrzebana... wczoraj mi tata podłączył dopiero pralkę i zmywarkę, muszę wyprać WSZYSTKIE czuchy bo śmierdzą starym mieszkaniem. Za późno dostaliśmy trochę to mieszkanie bo ja już nie wyrabiam fizycznie :(
    Ale plus jest taki, że podoba nam się tu i jest spokojniej.
    Wszystko powoli sobie doprowadzisz do porządku, ważne że już na nowym mieszkaniu jesteście :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ja przed przeprowadzką wszystko prałam i pakowalam czyste do kartonów. Ty chyba nie miałas tyle czasu, bo na szybko sie przenosiliscie. No coz, pomalutku dasz radę :) najpierw ogarnij co najważniejsze a inne rzeczy jak postoju w kartonach troche dłużej to nic sie nie stanie. A macie tam pokoik dla małej Hani?

U nas dzis piekna słoneczna pogoda, wiatr wieje mocno ale całkiem to przyjemne. Czuje jesień, która pachnie mi wspomnieniami z ostatnich przygotowań do slubu. Za pare dni mamy pierwszą rocznicę <3 :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam bardzo mało czasu a i do tego palkę źle ustawioną więc wolałam poczekać aż podłączą ją i ustawią na prosto.
    Mamy pokoik dla Hani ale póki co go nie ruszamy, będzie na razie z nami w sypialni. Po nowym roku będzie B. tam coś działał z remontem bo teraz to już finansowo nie damy rady, łazienka nas trochę już wyniosła :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam prać rzeczy dla Malucha, na pierwszy szczał idą kocyki, pościele i pieluszki :-) czas najwyższy nie tylko kupować ;-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja nawet nie wybrałam miejscowości, w której chcę mieszkać :(
    Na śląsku wszędzie jest fajnie ;-) Z Katowic też masz dobry dojazd na Kraków i Tychy podobnie w Mysłowicach, Sosnowcu czy Będzinie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:49

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ