X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Julita, właśnie spojrzałam na opis pod Twoim suwaczkiem, wooow! aż mnie ciary przeszły ;) kurde, jak sobie pomyśle, że dziecko jest w brzuchu i zaraz mz być na zewnątrz i wyjść przez małą dziurkę to nie mogę sobie tego ogarnąć w głowie. Chyba dopada mnie strach ;)
    Julita, a jak Ty się czujesz fizycznie w tym 40 tyg? Ja idac na to wesele będę na takim etapie i nie wiem, czy to bedzie mialo sens się cisnąć wsrod ludzi.

hmm no nie nogę powiedzieć że czuję się źle ale i już nie rewelacyjnie jak np. tydzień temu czy dwa :)
    mam na tyle siły i chęci aby np. wczoraj wyjść do kina, w piątek byłam na sushi, w czwartek na zakupach, w środę na pizzy, właściwie to staramy się z mężem popołudniami gdzieś wychodzić bo na to siły mam ale gdybym miała dzisiaj iść na wesele to nie ma takiej opcji - od piątku mam skurcze BH, do tego małą czuję bardzo nisko co powoduje taki dziwny ucisk na krocze, dość często tam kłuje i jeszcze mam plamienia a i zmęczenie daje w kość, mam też w głowie myślże poród może zacząć się w każdej chwili :) chyba bym się bała że zacznę rodzić przy stole weselnym :D ale wiesz kochana to zależy jak ty się będziesz czuła i jakie samopoczucie będzie ci towarzyszyć ale jeśli będą chęci to czemu nie? :P trzeba się bawić!

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... No ja póki co to tez nie najgorzej sie czuje. Normalnie chodzę na zakupy, wchodzę na 3 piętro po schodach do znajomych i bardzo chętnie wychodzę z domu, ale! nie na długo. 2h non stop na nogach dają mi znac w kręgosłupie i tak jak mówisz dziecko ucieka mocniej na dole. Z jednej strony chciałabym pójść na to wesele, zobaczyć moja kuzynkę w tym szczególnym dniu i sukni ślubnej, a z drugiej boje sie, ze rodzina sie na mnie rzuci, bedzie pytać, głaskać i dawać "dobre rady", a nie daj Boże, tak jak mówisz, zacząć rodzic ;) no bo za dwa tyg moze byc juz różnie. No nic, poczekamy zobaczymy :)

Dzięki Matlena za pomysł z sukienką, ale na szybko na miejscu jakaś sukienkę wynajde. A tak wogole to mam jedna, w która sie mieszcze, ale zafarbowal mi biały kołnierzyk na błękitny :( przez własna głupotę, bo zawsze prałam ja ręcznie a jeden jedyny raz mi sie nie chciało i wkrzucil do pralki z innymi. A moze go wyciąć? Co myślicie?

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zafarbowana kiecka już jest za krótka ;) przez duzy brzuch, hehe

Jak ja się dziś nudzę :/ i mam wielką ochotę na czekoladę, której nie mam :( w zamian zjadłam jabłko, 4 śliwki i kawałek schomikowanego drożdzowego ciasta.

edit: z przymrużeniem oka ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a2b3bf61b4f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:11

Basik122, Natka88, julita, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, dzieci ma sie po to, zeby miał kto trawnik kosic ; D

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca, nowy awatar czy coś mi się przewidziało :D
    kochana jak urodzisz Hanię w ciągu dwóch tygodni to problem sam się rozwiąże ;) a jeśli nie to może najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli pójdziesz na ślub złożyć życzenia a weselicho sobie darujesz?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Owca, nowy awatar czy coś mi się przewidziało :D
    kochana jak urodzisz Hanię w ciągu dwóch tygodni to problem sam się rozwiąże ;) a jeśli nie to może najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli pójdziesz na ślub złożyć życzenia a weselicho sobie darujesz?
    Tak, nowy, z tych nudów az zmieniłam :) tak mi sie ten leniwy dzien dluzy i dluzy... Cała telewizje obejrzałam, od a do z, od seriali po master chefa. Teraz jeszcze odbijam sie do snu "Oszukać przeznaczeniem II" na TVN-ie. A z tym weselem to rzeczywiscie zdecyduje na ostatnia chwile, i albo tylko do kosciola albo na obiad i chwile posiedze jak dam radę. Julita, a powiedz mi jeszcze, czy Twoja mała dalej jest taka ruchliwa? U mnie przeciągania nie ma końca, az sie dziwie, ze jeszcze jest w brzuchu miejsce na takie aktobacje.

Matlena, chętnie sprawdze ten specyfik bo szkoda mi tej mojej sukienki.

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • julita Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Julita, a powiedz mi jeszcze, czy Twoja mała dalej jest taka ruchliwa? U mnie przeciągania nie ma końca, az sie dziwie, ze jeszcze jest w brzuchu miejsce na takie aktobacje.

w samej końcówce 39tc trochę przystopowała z częstotliwością ale za to nabrała podwójnie na sile, dosłownie każdy najmniejszy ruch, przeciągnięcie, wypchnięcie jest tak wyraźne i mocne że aż z lekka jest to bolesne, czasem nawet bardzo - ale kocham ten ból :D jeszcze co do ruchliwości to niemalże wszędzie jest napisane że po 30tc dziecko może mniej się ruszać właśnie ze względu na brak miejsca ale u mnie to co zaczęło się dziać po 30tc to jakieś rodeo na byku, wręcz odwrotnie niż pisali, córcia stała się tak aktywna że aż byłam w szoku, zamiast spowalniać ona przyśpieszyła z ruchami :P

dziewczyny macie tak, że wyraźnie odczuwacie jaką cześć ciała wypycha wasz dzieciaczek, potraficie odróżnić? :)

Owca123, WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    w samej końcówce 39tc trochę przystopowała z częstotliwością ale za to nabrała podwójnie na sile, dosłownie każdy najmniejszy ruch, przeciągnięcie, wypchnięcie jest tak wyraźne i mocne że aż z lekka jest to bolesne, czasem nawet bardzo - ale kocham ten ból :D jeszcze co do ruchliwości to niemalże wszędzie jest napisane że po 30tc dziecko może mniej się ruszać właśnie ze względu na brak miejsca ale u mnie to co zaczęło się dziać po 30tc to jakieś rodeo na byku, wręcz odwrotnie niż pisali, córcia stała się tak aktywna że aż byłam w szoku, zamiast spowalniać ona przyśpieszyła z ruchami :P

dziewczyny macie tak, że wyraźnie odczuwacie jaką cześć ciała wypycha wasz dzieciaczek, potraficie odróżnić? :)
    Ją odróżnia pupe, z resztą jest ciężko bo Mały obrucić y jest bokiem i większość ruchów jest na samym dole gdzie ogóle niewiedzę albo w jelita. Przy pierwszym synu raz udało mi się zobaczyć stópke :-) Co do harców to mnie też się wydaje że mam rodeo w brzuchu, jak dla mnie teraz tych ruchów jest więcej i są mocniejsze. Może w sumie tak już zostać do końca bo mimo bolących wypinań pupki mnie się to podoba :-P

WiedźmaMaKota, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Matlena, sprobuje bo nic nie tracę.

Mnie sie wydaje, ze jak mała sie rozpycha to potrafię odróżnić części ciała. najcześciej jest to noga, którą zawsze mocno boleśnie pcha w lewy bok. Czasem nawet czuje te nożkę az na plecach ;) hehe i macie racje, mimo, ze boli to uwielbiam te kopniaki! A no i pupę zawsze mi wypina z prawej strony brzucha, az sie cały deformuje.

Tak w ogole to dzien dobry! Ciekawe czy ktos sie nam dzis rozpakuje ;)

WiedźmaMaKota, Matleena, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) przepraszam, że się nie odzywałam ale naprawdę nie miałam czasu ani siły, jesteśmy już na nowym mieszkaniu ale, nie wiem kiedy dojdę z nim do ładu bo jest masakra. Wszystko w kartonach, łazienka rozgrzebana... wczoraj mi tata podłączył dopiero pralkę i zmywarkę, muszę wyprać WSZYSTKIE czuchy bo śmierdzą starym mieszkaniem. Za późno dostaliśmy trochę to mieszkanie bo ja już nie wyrabiam fizycznie :(
    Ale plus jest taki, że podoba nam się tu i jest spokojniej.

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Dzień dobry :) przepraszam, że się nie odzywałam ale naprawdę nie miałam czasu ani siły, jesteśmy już na nowym mieszkaniu ale, nie wiem kiedy dojdę z nim do ładu bo jest masakra. Wszystko w kartonach, łazienka rozgrzebana... wczoraj mi tata podłączył dopiero pralkę i zmywarkę, muszę wyprać WSZYSTKIE czuchy bo śmierdzą starym mieszkaniem. Za późno dostaliśmy trochę to mieszkanie bo ja już nie wyrabiam fizycznie :(
    Ale plus jest taki, że podoba nam się tu i jest spokojniej.
    Wszystko powoli sobie doprowadzisz do porządku, ważne że już na nowym mieszkaniu jesteście :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ja przed przeprowadzką wszystko prałam i pakowalam czyste do kartonów. Ty chyba nie miałas tyle czasu, bo na szybko sie przenosiliscie. No coz, pomalutku dasz radę :) najpierw ogarnij co najważniejsze a inne rzeczy jak postoju w kartonach troche dłużej to nic sie nie stanie. A macie tam pokoik dla małej Hani?

U nas dzis piekna słoneczna pogoda, wiatr wieje mocno ale całkiem to przyjemne. Czuje jesień, która pachnie mi wspomnieniami z ostatnich przygotowań do slubu. Za pare dni mamy pierwszą rocznicę <3 :)

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam bardzo mało czasu a i do tego palkę źle ustawioną więc wolałam poczekać aż podłączą ją i ustawią na prosto.
    Mamy pokoik dla Hani ale póki co go nie ruszamy, będzie na razie z nami w sypialni. Po nowym roku będzie B. tam coś działał z remontem bo teraz to już finansowo nie damy rady, łazienka nas trochę już wyniosła :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam prać rzeczy dla Malucha, na pierwszy szczał idą kocyki, pościele i pieluszki :-) czas najwyższy nie tylko kupować ;-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 16:41

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja nawet nie wybrałam miejscowości, w której chcę mieszkać :(
    Na śląsku wszędzie jest fajnie ;-) Z Katowic też masz dobry dojazd na Kraków i Tychy podobnie w Mysłowicach, Sosnowcu czy Będzinie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 13:49

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ