X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ale super wieści! :) Trzymam kciuki, żeby Kinga juz wyszła na druga stronę brzucha. Jeny, jakie emocje :)

Amelcia, moja córa tez należy do tych mniejszych (ok. 3-3,5kg), ale najważniejsze zeby dzieciaki były zdrowe :)

A my dzis kupilismy sobie ekspres do kawy na kapsułki z Tchibo. Jaram sie bardzo! Na razie pyknęliśmy sobie z mężem po herbatce, ale nie moge sie doczekać rana, żeby zaserwować latte z mega pianką <3
    Nasza Hanka bryka w brzuchu jakby w 7 miesiącu ;) W czwartek albo w piatek znów idziemy do szpitala, moze mnie w koncu przyjmą i jestem gotowa na indukcję, po prostu chce juz moje dziecko miec całe i zdrowe poza brzuchem...

małaMyszka, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca gratuluje zakupu :-) zazdroszcze pysznej kawy :-)

Sluchaj mam taki plan... Mnie biora do szpitala w czwartek, Ciebie tez niech wezma i bedziemy rodzic :-) Tak wiec bysmy powitaly nasze corki tego samego dnia :-) chyba ze cos sie nie uda to najpozniej w piatek niech wychodza :-) co Ty na to? :-D

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 20:34

małaMyszka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Owca gratuluje zakupu :-) zazdroszcze pysznej kawy :-)

Sluchaj mam taki plan... Mnie biora do szpitala w czwartek, Ciebie tez niech wezma i bedziemy rodzic :-) Tak wiec bysmy powitaly nasze corki tego samego dnia :-) chyba ze cos sie nie uda to najpozniej w piatek niech wychodza :-) co Ty na to? :-D

Nie musisz mnie nawet namawiać! Wchodzę w to! Bedziemy mi bardzo miło rodzic z Tobą! :) :) :)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena, tak to jest z tymi używanymi. My tez długo szukaliśmy i oglądaliśmy, az w koncu kupilismy nowy. Trzeba miec cierpliwość albo szczęście, zeby trafic na dobry używany wózek.

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Nie musisz mnie nawet namawiać! Wchodzę w to! Bedziemy mi bardzo miło rodzic z Tobą! :) :) :)

Suuuper! W takim razie jestesmy umowione :-) Mnie rowniez bedzie milo rodzic z Toba :-) :-) :-) czas spac bo jutro musze zrobic badania krwi przed ewentualna cesarka... Dobranoc :-*

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mam już dość tej przeprowadzki, a jeszcze jutro szkoła rodzenia. Trochę dziś posprzątałyśmy z mamą, a w sumie mama więcej, ale jeszcze nie wszystko. Pojutrze reszta, w sobotę malowanie a w poniedziałek oddaję pokój.
    Wózka dalej brak. Mąż miał kupić i podobno konstrukcja lipna i wózek mało stabilny. Musimy szukać dalej.
    A zobacz sobie wózek Coneco Comodo. To nowość tej firmy ale podobno się bardzo dobrze sprzedaje. Jest też stosunkowo niedrogi jak na nowe wózki :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja kumpela chce sprzedac wozek sliczny szary gondola uxywana 5 miesiecy 3w 1 spacerowka wcale zafoliowana nosidlo jak gondola

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, tez dzis poszłam do laboratorium na krew i mocz (zmotywowalaś mnie). Ja naprawdę szykuje sie, zeby rodzic razem z Tobą :) Oby mnie jutro przyjęli do tego szpitala. Prosze Was o kciuki!

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki!
    Widzę, że jeszcze nie mamy nowych dzieciaczków na forum, oprócz Marysi (gratulacje, bo chyba nie dałam rady wcześniej pogratulować szczęśliwej mamusi) :) dziewczyny no już poganiać te swoje dzieciaczki do nas :D

Jakiś czas mnie nie było, ale intensywnie podczytywałam co się tu dzieje. U nas było różnie. Szymon po antybiotykach, dziś popołudniu mają być wyniki i zobaczymy czy bakteria poszła sobie w siną dal. A tak to Szymcio zaczął ząbkować, cieszyłabym się gdyby jednak jeszcze zębiska się nie pokazywały ;P no ale natury nie ominiemy. Do tego usiadł mi już raz (moja mina bezcenna), ale jestem tym faktem przerażona, bo ciągle się dźwiga do siadania, a przecież to jeszcze nie czas. Nocki mamy super, bo w zasadzie większość przesypia do samego rana, albo z jedną pobudką między 2-4. Więc o tyle dobrego, że nocki mamy ok. W dzień czasami mam dość, ale trzeba zacisnąć zęby i tyle :)
    co do wagi... u mnie dużo zeszło od razu po porodzie, w sumie zostało mi jakieś 2kg do wagi sprzed ciaży wtedy. ale dość długo minęło nim wróciła całkiem. Jednak teraz porażka. Ok już niestety nie karmię piersią (leki, nerwy i stresy zrobiły swoje. Do tego przez to napięcie mały kiepsko chciał z piersi jeść) Karmiłam 2.5 miesiąca i waga stała w miejscu. Miałam mnóstwo nerwów, stresów a waga ani drgnęła. Nie dojadam, bo nie mam kiedy momentami jeść - waga stoi w miejscu. No jakaś masakra. a o ciele nie wspomnę. Delikatne ćwiczenia nic nie dają (a po cc nie można zbyt intensywnie ćwiczyć do 6 m-ca). Czuję się strasznie, ale staram się myśleć, że nie stało się tak bo się zaniedbałam, a urodziłam mojego kochanego Synka :) Jeszcze przecież będę piękna i zgrabna :D :D :D
    A co do opieki nad dzieckiem. Nawet jak nie będziecie wiedziały co i jak, natura sama Wam pokaże, no dobra bardziej instynkt :P No i Myszko to, że dziecko jest "łatwe w obsłudze" to nie do końca sie zgadzam. Owszem jak ma się dziecko spokojne itp to jasne, że wszystko jest łatwiejsze. Ale jak ma się w domu dziecko wymagające (już nie mówię tu o chorobach, czy napięciu jak u mnie), które ciągle COŚ (czasami nie wiadomo co to jest) to uwierz nie jest to wcale takie proste. Ja mam własnie takie dziecko. Szybko nudzące się i bardzo zainteresowane światem. Samo się sobą nie zajmie, trzeba skakać i robić z siebie durnia momentami, żeby zaspokoić jego potrzeby. Idzie ześwirować, ale wyjścia nie ma. Jednak wiem, że każda z nas bez względu na to jakie ma/będzie miała, dziecko poradzi sobie i odda się w 100%. Więc nie ma co panikować :)

Dobra zmykam, Szymek się budzi (30 min snu) czas robić z siebie "debila" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:33

Owca123, Matleena, estrella, małaMyszka, WiedźmaMaKota, Natka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Estrella, tez dzis poszłam do laboratorium na krew i mocz (zmotywowalaś mnie). Ja naprawdę szykuje sie, zeby rodzic razem z Tobą :) Oby mnie jutro przyjęli do tego szpitala. Prosze Was o kciuki!

Kciuki zaciśnięte :) Mam nadzieję, że nie będą Cię odsyłać i zaczną działać aby Hania wyszła :) A moja mała dziś od rana taka aktywna, chyba czuje co się święci :P Ale niech kopie, może to ostatni dzień z brzuszkiem :) Kurczę z każdą chwilą jestem coraz bardziej podekscytowana... W nocy chyba za dużo nie pośpię :P

Matleena oczywiście, że masz się śmiać ;) po kolei ogarniesz każde pomieszczenie w mieszkaniu, spieszyć się nie musisz :)

Owca123, Matleena, małaMyszka, Natka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny dzień spędzany na leniuchowaniu ;D

Byliśmy rano na wizycie i moja nieszczęsna szyjka nadal się skraca, ale na szczęście nie otwiera. Mam brać sterydy na przyśpieszenie rozwoju płuc u malucha - w razie czego.

Lekarz nie przewiduje dotrzymania ciąży do terminu. Wersja bardzo optymistyczna, to CC 10 dni wcześniej (4.11.2015), trochę mniej optymistyczna, ale prawdopodobna to 28.10.2015, no i wersja hardkorowa - poród samoistnie rozpoczynający się przed 28.10 i rozwiązanie natychmiastowe - dzwonimy, że jedziemy.

Trochę się zmartwiłam, tym bardziej, że dzidziuś jest raczej mały i drobny, ale to chyba po mnie - będzie po prostu chudzielec i tyle ;D

Dobra, już nie smęcę - mam plan na najbliższy miesiąc: nadal zaciskam poślady i nie wypuszczam malucha :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:01

małaMyszka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-czyli jednak nie kupiliscie wozka...byc moze jakis wadliwy egzemplarz bo jest on naprawde stabilny i konstrukcja tez jest moim zdaniem w porzadku...no ale skoro Twoj maz tak stwierdzil to moze i lepiej ze nie wzial go bo bys mnie pozniej scigala :) :) :)
    Zycze powwodzenia w dalszym szukaniu w takim razie :)
    Pozdrawiam :D

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia zaciskaj nogi zaciskaj, niech maly jeszcze troche posiedzi :-)

Matleena i jak tam twoj dzien? Udalo sie zrealizowac plan?

Ja dzis troche odespalam ostatnia noc kiedy to slabo spalam, posprzatalam troche w mieszkaniu, a teraz sie relaksuje przed tv. Jutro musze wstac po 6.00 wiec juz widze jaka bede wypoczeta... Owca trzymam kciuki! Daj jutro znac co i jak :-)

małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Kochane!!!!

estrella, Owca123 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki z rozpakowania :)

Pozdrawiamy.

My wczoraj skończyliśmy 27 tygodni poza brzuchem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/360c33fe615f.jpg

estrella, dorcia8919, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze... Wróciłam do domu bo nie chciało mi się zostawać w szpitalu tylko po to żeby zostać, bo nikt by nic nie zrobił. Skoro jestem przed terminem to na wywoływanie za wcześnie, KTG prawidłowe - skurczy brak, miałam dwa USG i dziecko ma około 4 kg tak więc wskazań na cesarkę nie ma... Niby rozwarcie jest na 1 cm i tyle. W sobotę kolejne KTG i jeśli nic się nie wydarzy to do szpitala w poniedziałek - taka wersja jest na dziś, ciekawe jaka będzie w poniedziałek, może moja lekarka stwierdzi, że jednak za wcześnie i znów nic z tego... Jestem już mega zmęczona... Nie pozostaje nic innego jak czekać... pewnie i tak czeka mnie indukcja albo cesarka...

Owca mam nadzieję, że przynajmniej u Ciebie lepsze wieści.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ