X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ale super wieści! :) Trzymam kciuki, żeby Kinga juz wyszła na druga stronę brzucha. Jeny, jakie emocje :)

Amelcia, moja córa tez należy do tych mniejszych (ok. 3-3,5kg), ale najważniejsze zeby dzieciaki były zdrowe :)

A my dzis kupilismy sobie ekspres do kawy na kapsułki z Tchibo. Jaram sie bardzo! Na razie pyknęliśmy sobie z mężem po herbatce, ale nie moge sie doczekać rana, żeby zaserwować latte z mega pianką <3
    Nasza Hanka bryka w brzuchu jakby w 7 miesiącu ;) W czwartek albo w piatek znów idziemy do szpitala, moze mnie w koncu przyjmą i jestem gotowa na indukcję, po prostu chce juz moje dziecko miec całe i zdrowe poza brzuchem...

małaMyszka, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca gratuluje zakupu :-) zazdroszcze pysznej kawy :-)

Sluchaj mam taki plan... Mnie biora do szpitala w czwartek, Ciebie tez niech wezma i bedziemy rodzic :-) Tak wiec bysmy powitaly nasze corki tego samego dnia :-) chyba ze cos sie nie uda to najpozniej w piatek niech wychodza :-) co Ty na to? :-D

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 20:34

małaMyszka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Owca gratuluje zakupu :-) zazdroszcze pysznej kawy :-)

Sluchaj mam taki plan... Mnie biora do szpitala w czwartek, Ciebie tez niech wezma i bedziemy rodzic :-) Tak wiec bysmy powitaly nasze corki tego samego dnia :-) chyba ze cos sie nie uda to najpozniej w piatek niech wychodza :-) co Ty na to? :-D

Nie musisz mnie nawet namawiać! Wchodzę w to! Bedziemy mi bardzo miło rodzic z Tobą! :) :) :)

estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena, tak to jest z tymi używanymi. My tez długo szukaliśmy i oglądaliśmy, az w koncu kupilismy nowy. Trzeba miec cierpliwość albo szczęście, zeby trafic na dobry używany wózek.

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Nie musisz mnie nawet namawiać! Wchodzę w to! Bedziemy mi bardzo miło rodzic z Tobą! :) :) :)

Suuuper! W takim razie jestesmy umowione :-) Mnie rowniez bedzie milo rodzic z Toba :-) :-) :-) czas spac bo jutro musze zrobic badania krwi przed ewentualna cesarka... Dobranoc :-*

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mam już dość tej przeprowadzki, a jeszcze jutro szkoła rodzenia. Trochę dziś posprzątałyśmy z mamą, a w sumie mama więcej, ale jeszcze nie wszystko. Pojutrze reszta, w sobotę malowanie a w poniedziałek oddaję pokój.
    Wózka dalej brak. Mąż miał kupić i podobno konstrukcja lipna i wózek mało stabilny. Musimy szukać dalej.
    A zobacz sobie wózek Coneco Comodo. To nowość tej firmy ale podobno się bardzo dobrze sprzedaje. Jest też stosunkowo niedrogi jak na nowe wózki :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja kumpela chce sprzedac wozek sliczny szary gondola uxywana 5 miesiecy 3w 1 spacerowka wcale zafoliowana nosidlo jak gondola

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, tez dzis poszłam do laboratorium na krew i mocz (zmotywowalaś mnie). Ja naprawdę szykuje sie, zeby rodzic razem z Tobą :) Oby mnie jutro przyjęli do tego szpitala. Prosze Was o kciuki!

atdc73sbmadonc8u.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki!
    Widzę, że jeszcze nie mamy nowych dzieciaczków na forum, oprócz Marysi (gratulacje, bo chyba nie dałam rady wcześniej pogratulować szczęśliwej mamusi) :) dziewczyny no już poganiać te swoje dzieciaczki do nas :D

Jakiś czas mnie nie było, ale intensywnie podczytywałam co się tu dzieje. U nas było różnie. Szymon po antybiotykach, dziś popołudniu mają być wyniki i zobaczymy czy bakteria poszła sobie w siną dal. A tak to Szymcio zaczął ząbkować, cieszyłabym się gdyby jednak jeszcze zębiska się nie pokazywały ;P no ale natury nie ominiemy. Do tego usiadł mi już raz (moja mina bezcenna), ale jestem tym faktem przerażona, bo ciągle się dźwiga do siadania, a przecież to jeszcze nie czas. Nocki mamy super, bo w zasadzie większość przesypia do samego rana, albo z jedną pobudką między 2-4. Więc o tyle dobrego, że nocki mamy ok. W dzień czasami mam dość, ale trzeba zacisnąć zęby i tyle :)
    co do wagi... u mnie dużo zeszło od razu po porodzie, w sumie zostało mi jakieś 2kg do wagi sprzed ciaży wtedy. ale dość długo minęło nim wróciła całkiem. Jednak teraz porażka. Ok już niestety nie karmię piersią (leki, nerwy i stresy zrobiły swoje. Do tego przez to napięcie mały kiepsko chciał z piersi jeść) Karmiłam 2.5 miesiąca i waga stała w miejscu. Miałam mnóstwo nerwów, stresów a waga ani drgnęła. Nie dojadam, bo nie mam kiedy momentami jeść - waga stoi w miejscu. No jakaś masakra. a o ciele nie wspomnę. Delikatne ćwiczenia nic nie dają (a po cc nie można zbyt intensywnie ćwiczyć do 6 m-ca). Czuję się strasznie, ale staram się myśleć, że nie stało się tak bo się zaniedbałam, a urodziłam mojego kochanego Synka :) Jeszcze przecież będę piękna i zgrabna :D :D :D
    A co do opieki nad dzieckiem. Nawet jak nie będziecie wiedziały co i jak, natura sama Wam pokaże, no dobra bardziej instynkt :P No i Myszko to, że dziecko jest "łatwe w obsłudze" to nie do końca sie zgadzam. Owszem jak ma się dziecko spokojne itp to jasne, że wszystko jest łatwiejsze. Ale jak ma się w domu dziecko wymagające (już nie mówię tu o chorobach, czy napięciu jak u mnie), które ciągle COŚ (czasami nie wiadomo co to jest) to uwierz nie jest to wcale takie proste. Ja mam własnie takie dziecko. Szybko nudzące się i bardzo zainteresowane światem. Samo się sobą nie zajmie, trzeba skakać i robić z siebie durnia momentami, żeby zaspokoić jego potrzeby. Idzie ześwirować, ale wyjścia nie ma. Jednak wiem, że każda z nas bez względu na to jakie ma/będzie miała, dziecko poradzi sobie i odda się w 100%. Więc nie ma co panikować :)

Dobra zmykam, Szymek się budzi (30 min snu) czas robić z siebie "debila" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 11:33

Owca123, Matleena, estrella, małaMyszka, WiedźmaMaKota, Natka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Estrella, tez dzis poszłam do laboratorium na krew i mocz (zmotywowalaś mnie). Ja naprawdę szykuje sie, zeby rodzic razem z Tobą :) Oby mnie jutro przyjęli do tego szpitala. Prosze Was o kciuki!

Kciuki zaciśnięte :) Mam nadzieję, że nie będą Cię odsyłać i zaczną działać aby Hania wyszła :) A moja mała dziś od rana taka aktywna, chyba czuje co się święci :P Ale niech kopie, może to ostatni dzień z brzuszkiem :) Kurczę z każdą chwilą jestem coraz bardziej podekscytowana... W nocy chyba za dużo nie pośpię :P

Matleena oczywiście, że masz się śmiać ;) po kolei ogarniesz każde pomieszczenie w mieszkaniu, spieszyć się nie musisz :)

Owca123, Matleena, małaMyszka, Natka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny dzień spędzany na leniuchowaniu ;D

Byliśmy rano na wizycie i moja nieszczęsna szyjka nadal się skraca, ale na szczęście nie otwiera. Mam brać sterydy na przyśpieszenie rozwoju płuc u malucha - w razie czego.

Lekarz nie przewiduje dotrzymania ciąży do terminu. Wersja bardzo optymistyczna, to CC 10 dni wcześniej (4.11.2015), trochę mniej optymistyczna, ale prawdopodobna to 28.10.2015, no i wersja hardkorowa - poród samoistnie rozpoczynający się przed 28.10 i rozwiązanie natychmiastowe - dzwonimy, że jedziemy.

Trochę się zmartwiłam, tym bardziej, że dzidziuś jest raczej mały i drobny, ale to chyba po mnie - będzie po prostu chudzielec i tyle ;D

Dobra, już nie smęcę - mam plan na najbliższy miesiąc: nadal zaciskam poślady i nie wypuszczam malucha :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:01

małaMyszka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena-czyli jednak nie kupiliscie wozka...byc moze jakis wadliwy egzemplarz bo jest on naprawde stabilny i konstrukcja tez jest moim zdaniem w porzadku...no ale skoro Twoj maz tak stwierdzil to moze i lepiej ze nie wzial go bo bys mnie pozniej scigala :) :) :)
    Zycze powwodzenia w dalszym szukaniu w takim razie :)
    Pozdrawiam :D

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia zaciskaj nogi zaciskaj, niech maly jeszcze troche posiedzi :-)

Matleena i jak tam twoj dzien? Udalo sie zrealizowac plan?

Ja dzis troche odespalam ostatnia noc kiedy to slabo spalam, posprzatalam troche w mieszkaniu, a teraz sie relaksuje przed tv. Jutro musze wstac po 6.00 wiec juz widze jaka bede wypoczeta... Owca trzymam kciuki! Daj jutro znac co i jak :-)

małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Kochane!!!!

estrella, Owca123 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki z rozpakowania :)

Pozdrawiamy.

My wczoraj skończyliśmy 27 tygodni poza brzuchem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/360c33fe615f.jpg

estrella, dorcia8919, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze... Wróciłam do domu bo nie chciało mi się zostawać w szpitalu tylko po to żeby zostać, bo nikt by nic nie zrobił. Skoro jestem przed terminem to na wywoływanie za wcześnie, KTG prawidłowe - skurczy brak, miałam dwa USG i dziecko ma około 4 kg tak więc wskazań na cesarkę nie ma... Niby rozwarcie jest na 1 cm i tyle. W sobotę kolejne KTG i jeśli nic się nie wydarzy to do szpitala w poniedziałek - taka wersja jest na dziś, ciekawe jaka będzie w poniedziałek, może moja lekarka stwierdzi, że jednak za wcześnie i znów nic z tego... Jestem już mega zmęczona... Nie pozostaje nic innego jak czekać... pewnie i tak czeka mnie indukcja albo cesarka...

Owca mam nadzieję, że przynajmniej u Ciebie lepsze wieści.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ