X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki jak cos chcecie się zapytac to walcie smialo ,ja siedze na Kwietniowkach my tam weteranki jestesmy o wszystkim się pisze takze pytac jak co :* buzie

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim- jak zrobił śniadanie i mówił że mu przykro, to nie jest tak źle... Musi się trochę zdystansować do całej sytuacji.

U mnie była tylko jedna sprzeczka po latach... Otóż mąż kupił mi na urodziny fotel bujany i trzeba było go skręcić, a za cholerę nie pasowały otwory tapicerki do otworów w stelażu. Po dwóch godzinach zaczęłam się tak śmiać, że się popłakałam, a to dlatego, że pomyślałam sobie: Ty biedaku tak się męczysz i starasz, a ja usiądę dupą w fotelu i będę korzystać w bujania...
    Na co mój rzucił wkrętarke, śruby i powiedział, że jestem nienormalna i jak mam się śmiać jak debil to mam wypierd... A ja bez zbędnych słów ubrałam się, wzięłam małą, zabrałam klucze, trzasnęłam drzwiami i przez dwie godziny zastanawiał się gdzie jestem...
    Po powrocie powiedział, że źle zareagował i przeprasza... I było po sprzeczce, z resztą totalnie bez sensownej.

No nic Kochane! Idę pod prysznic, bo rano badania. M zabiera mi auto więc mam rano podwózkę a z powrotem autobus albo spacerek... Zależy czy będzie padać..

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia!!! Śliczny twój Wojtuś!!!
    Ja też myślę że będzie chłopak...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kochana trzymaj się jakoś, wiem,że łatwo powiedzieć ale postaraj się nie denerwować,albo chociaż oddychaj głęboko w wielkim stresie. Jesteśmy z Tobą i maluszkiem. Na pewno się jakoś dogadacie.
    Trzymam kciuki,żeby wszystko u Ciebie się uspokoiło i dobrze zakończyło.

Krysti jak możesz pić herbatę z mlekiem ??? Przecież to się gryzie ;)

Natka pozdrów Misia Haribo od cioci B. i Lilianki :)

Fatim, małaMyszka, gosiunia, Owca123, Natka88 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Fatim Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie chce zebym sie wyprowadzala i mowi, ze to niewspolmierna kara, ale ja boje sie powtorki z rozrywki. Serio chcialabym zeby dalo mu to cos do myslenia na dlugo i takie sytuacje sie nie powtarzaly.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    On nie chce zebym sie wyprowadzala i mowi, ze to niewspolmierna kara, ale ja boje sie powtorki z rozrywki. Serio chcialabym zeby dalo mu to cos do myslenia na dlugo i takie sytuacje sie nie powtarzaly.
    Wiem po sobie, że po części też chcesz zrobić mu na złość i myślisz: Ja ci pokaże! Zobaczysz, że wyjdę i nie wrócę!
    Też tak miałam... My niedoczynne takie wredne już jesteśmy z natury. Ja zawsze dokręcałam śrubę! Ty mi tak, to ja ci dwa razy...
    Wiem dokładnie, że nie powinien cię szarpać i rzucać tobą po pokoju, ty w obronie dałaś mu w twarz, żeby pokazać by sobie nie pozwalał i że oczekujesz szacunku...
    Może jak mu powiesz, że nie życzysz sobie takiego traktowania a on przeprosi, to warto dać mu szansę.

gosiunia, Natka88, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja też taka jestem nieodpuszcze mojemu a potem sa z tego powodu kłótnie, tylko że mój T też jest uparty jak osioł. Do tego to co ty Mysza mówisz on mi tak to ja pokaże że jestem lepsza i dwa razy mocniej.

Na razie odpuszczam sobie banany oraz sos czosnkowy miałam po nich takie rewolucje w żołądku tu wzdęcia a za chwilę zaparcia tu mi cos bulgotalo haha spać nie mogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:15

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witamy się u nas dziś początek 8 miesiąca ciąży :) ale zleciało :)

to Ty Krysti z kwietnóweczek,ale skrobiecie ,no i macie już dwie odpakowane :) ja z majówek ,wiec będę zaraz po Tobie :)

Myszko też tak często mam że chcę coś udowodnić - jak piszesz ;) hehe
    na szczęście w ciąży mój mąż włączył podwójną wyrozumiałość ;)
    a już jutro Twoje badanie <3 ale jestem ciekawa kto tam buszuje u Ciebie :)

Natka88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Basiu kiedy będziesz miała wyniki bety?
    Może dziś jak uda sie je sprawdzić na necie albo dopiero w czwartek. Niestety tego badania moje labo nie robi na miejscu :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    a u Nas dziś STUDNIÓWKA <3 <3
    wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalował :) no i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha :O :O a jaki dumny później leżał Tatuś <3 <3 dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj :) piękne uczucie :)

Fatim - mam nadzieję, że poukłada się Wam wszystko. Dbaj o siebie i o Maluszka <3 jesteśmy z Tobą :):*

Gosiu super fota Wojtusia. My już nie dostajemy fot :| tylko wydruki z wymiarami dlatego już nie moge się doczekać kolejnej wizyty USG by chociaż na ekranie zobaczyć Nasz CUD <3

Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne :)

U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śnieg :O :O i ponoć tak ma być aż do 15 marca :O

Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wyniki :)
    Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK <3

gosiunia, Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik czekamy na dobre wieści :)

Magdalena gratulujemy studniówki :) dziwnie z tymi zdjęciami macie u nas na każdej wizycie :) trzymam kciuki za wybór imienia <3 no i chwal się koniecznie jak coś :)

małaMyszka, bosa, Basik122 lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Właśnie odebrałam wynik moczu, i coś mnie zaniepokoiło: dość liczne bakterie :( w poprzednim wyniku 2tyg temu były: nieliczne. Reszta wytycznych w normie. Martwię się, bo już się oczywiście naczytałam w necie o chorobach i teraz nie wiem, czy biec do zwykłego lekarza z tym wynikiem bo jakieś leki, czy jednak poczekać na wizytę u gina w piątek.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację?

atdc73sbmadonc8u.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca mi nie raz wychodziły bakterie i liczne i bardzo liczne w moczu ,moim zdaniem spokojnie możesz poczekać do wizyty.najgorzej jak w moczu wyjdzie białko.

a na kiepskie wyniki moczu dobry jest sok z żurawiny :)

Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :) dawno mnie tu nie bylo...jutro juz 16 tydzien,nie moge az uwierzyc <3 a w poniedzialek wizyta <3 moze odkryjemy zagadke kinder niespodzianki :) imiona juz mamy...
    Pozdrawiam cala Wesola Porodowke :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03

Natka88, gosiunia, Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia :)

MałaMyszko, też chciałabym dołączyć na pierwszą stronę :)
    Owca123/Kama/27 lat/tp wg @ 1.10.2015

nie wiem jak dodać zdjęcie
    https://www.dropbox.com/s/zmlfigyue1qklr2/zdj%C4%99cie.JPG?dl=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:25

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje!!!! Jestem tak podekscytowana, że nie wiem od czego zacząć!!!

Owca123, bosa, julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha pisz :)

Witam dziewczynki matko mója Lilcia skopała wczoraj siostre i tate hehe a co małż o Lidi mówi ja mówie nie nie a on sie smieje i mówi jasne że nie bo to jest nasza Lilunia :) wiecie co znowu widze w nim ta czułośc taką sama jak była w ciązy z Zuzą :)ach jeszcze 3miesiące 3 tyg i sie zobaczymy :) z córenką

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• julita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochane Moje!!!! Jestem tak podekscytowana, że nie wiem od czego zacząć!!!

od początku :D

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza opowiadaj :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam.
    Dzisiaj dzień badań, więc ładnie nasiusiałam w pojemniczek, pojechałam i dałam sobie pobrać krew :D

Mąż zabrał mi auto, więc wzięłam ze sobą bułkę, przed samym badaniem łyknęłam Euthyrox, bo to zawsze 3 min szybciej do śniadania. Chcąc nie chcąc, zawitałam do biura, bo przechodziłam przez SOR, no i mnie wypatrzyły, więc ładnie się przywitałam. Powiedziałam, że przyszłam do nich zjeść śniadanie i że za chwilkę wrócę, tylko pójdę do labo.
    Wróciłam, no i tak zaczynamy gadać i gadać, a że ładny brzusio mam, a że dobrze wyglądam. Śmiechy, chichy i nagle dziewczyny mówią, że będzie ładny wysyp, bo tu każda po kolei zaciążyła. Pytam kto jeszcze, bo jedna koleżanka jest ok. 1,5 tyg. dalej niż ja i też wybiera się na L4. A one mówią, że doktorka Ania, zaciążyła :D banan mi się taki pojawił, nie wiedziałam jak nad sobą zapanować z radości i od razu gratulacje na fb jej napisałam, trochę pogadałyśmy, no i termin na czerwiec - będzie córcia!
    Pytam, kto jeszcze, a one, że szefowa na termin na lipiec. Tu musiałam udać głupią, że nie wiem, bo szefowa długo się starała, ma 34 lata, no i nie chciałam jej gratulować, bo różnie bywa, tym bardziej, że sama nic nie mówiła. No i znowu zaciesz. Następna jest koleżanka na koniec lipca i ja w sierpniu. Więc beka nie do opisania. Następna to sekretarka, z którą rozmawiałam jeszcze w listopadzie, bo też długo się starali i tak sobie od serca pogadałyśmy, więc ona pewnie na wrzesień lub październik, tego nie wiem. No i na koniec mówią, noooo że jeszcze Aga!!!! Pytam jaka Aga, oczywiście głupa przypaliłam, okazało się, że moja dawna psiapsiółka zaciążyła i to w drugim cyklu, termin na październik... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA najpierw ogarnęła mnie złość, ale po chwili wyslałam jej esa z gratulacjami. No i zapytała, czy skąd wiem, a ja na to, że właśnie jestem w biurze i się śmiejemy, że będzie wesoła porodówka latem... no i od słowa do słowa, zeszła na dół pogadać... W sumie to po 2 latach nie rozmawiania ze sobą (nie będę pisać, bo to długa historia) jakoś się "pogodziłyśmy" mimo że nie byłyśmy skłócone!!!!
    Matko jakie emocje!!!! Jak sobie wyobrażę nas z wózkami w mieście, to normalnie szok!!!! Jak się gdzieś spotkamy na spacerze, to się posikam chyba!

Magda_lena88, Owca123, gosiunia, julita, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ