X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki jak cos chcecie się zapytac to walcie smialo ,ja siedze na Kwietniowkach my tam weteranki jestesmy o wszystkim się pisze takze pytac jak co :* buzie

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim- jak zrobił śniadanie i mówił że mu przykro, to nie jest tak źle... Musi się trochę zdystansować do całej sytuacji.

U mnie była tylko jedna sprzeczka po latach... Otóż mąż kupił mi na urodziny fotel bujany i trzeba było go skręcić, a za cholerę nie pasowały otwory tapicerki do otworów w stelażu. Po dwóch godzinach zaczęłam się tak śmiać, że się popłakałam, a to dlatego, że pomyślałam sobie: Ty biedaku tak się męczysz i starasz, a ja usiądę dupą w fotelu i będę korzystać w bujania...
    Na co mój rzucił wkrętarke, śruby i powiedział, że jestem nienormalna i jak mam się śmiać jak debil to mam wypierd... A ja bez zbędnych słów ubrałam się, wzięłam małą, zabrałam klucze, trzasnęłam drzwiami i przez dwie godziny zastanawiał się gdzie jestem...
    Po powrocie powiedział, że źle zareagował i przeprasza... I było po sprzeczce, z resztą totalnie bez sensownej.

No nic Kochane! Idę pod prysznic, bo rano badania. M zabiera mi auto więc mam rano podwózkę a z powrotem autobus albo spacerek... Zależy czy będzie padać..

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia!!! Śliczny twój Wojtuś!!!
    Ja też myślę że będzie chłopak...

bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim kochana trzymaj się jakoś, wiem,że łatwo powiedzieć ale postaraj się nie denerwować,albo chociaż oddychaj głęboko w wielkim stresie. Jesteśmy z Tobą i maluszkiem. Na pewno się jakoś dogadacie.
    Trzymam kciuki,żeby wszystko u Ciebie się uspokoiło i dobrze zakończyło.

Krysti jak możesz pić herbatę z mlekiem ??? Przecież to się gryzie ;)

Natka pozdrów Misia Haribo od cioci B. i Lilianki :)

Fatim, małaMyszka, gosiunia, Owca123, Natka88 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Fatim Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie chce zebym sie wyprowadzala i mowi, ze to niewspolmierna kara, ale ja boje sie powtorki z rozrywki. Serio chcialabym zeby dalo mu to cos do myslenia na dlugo i takie sytuacje sie nie powtarzaly.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    On nie chce zebym sie wyprowadzala i mowi, ze to niewspolmierna kara, ale ja boje sie powtorki z rozrywki. Serio chcialabym zeby dalo mu to cos do myslenia na dlugo i takie sytuacje sie nie powtarzaly.
    Wiem po sobie, że po części też chcesz zrobić mu na złość i myślisz: Ja ci pokaże! Zobaczysz, że wyjdę i nie wrócę!
    Też tak miałam... My niedoczynne takie wredne już jesteśmy z natury. Ja zawsze dokręcałam śrubę! Ty mi tak, to ja ci dwa razy...
    Wiem dokładnie, że nie powinien cię szarpać i rzucać tobą po pokoju, ty w obronie dałaś mu w twarz, żeby pokazać by sobie nie pozwalał i że oczekujesz szacunku...
    Może jak mu powiesz, że nie życzysz sobie takiego traktowania a on przeprosi, to warto dać mu szansę.

gosiunia, Natka88, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja też taka jestem nieodpuszcze mojemu a potem sa z tego powodu kłótnie, tylko że mój T też jest uparty jak osioł. Do tego to co ty Mysza mówisz on mi tak to ja pokaże że jestem lepsza i dwa razy mocniej.

Na razie odpuszczam sobie banany oraz sos czosnkowy miałam po nich takie rewolucje w żołądku tu wzdęcia a za chwilę zaparcia tu mi cos bulgotalo haha spać nie mogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:15

gosiunia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witamy się u nas dziś początek 8 miesiąca ciąży :) ale zleciało :)

to Ty Krysti z kwietnóweczek,ale skrobiecie ,no i macie już dwie odpakowane :) ja z majówek ,wiec będę zaraz po Tobie :)

Myszko też tak często mam że chcę coś udowodnić - jak piszesz ;) hehe
    na szczęście w ciąży mój mąż włączył podwójną wyrozumiałość ;)
    a już jutro Twoje badanie <3 ale jestem ciekawa kto tam buszuje u Ciebie :)

Natka88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Basiu kiedy będziesz miała wyniki bety?
    Może dziś jak uda sie je sprawdzić na necie albo dopiero w czwartek. Niestety tego badania moje labo nie robi na miejscu :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej <3
    a u Nas dziś STUDNIÓWKA <3 <3
    wczoraj Maluszek zrobił Nam prezent przed studniówkowy i tak wieczorem fikał, że pierwszy raz zasadził mi takiego kopa x 3 aż po lewej stronie brzuch wypięło i pofalował :) no i nawet mój J poczuł kopniaka i nawet mówił, że dłonią wyczuwa tętno bicia serducha :O :O a jaki dumny później leżał Tatuś <3 <3 dziś od rana Maluch też fika ale lżej niż wczoraj :) piękne uczucie :)

Fatim - mam nadzieję, że poukłada się Wam wszystko. Dbaj o siebie i o Maluszka <3 jesteśmy z Tobą :):*

Gosiu super fota Wojtusia. My już nie dostajemy fot :| tylko wydruki z wymiarami dlatego już nie moge się doczekać kolejnej wizyty USG by chociaż na ekranie zobaczyć Nasz CUD <3

Wczoraj wydrukowałam listę imion męskich i wieczorem wykreślaliśmy te, które Nam obojgu się nie podobają. A może w weekend wybierzemy w końcu to jedno - jedyne :)

U Nas pogoda dziwna..raz słońce..raz deszcz..a teraz i śnieg :O :O i ponoć tak ma być aż do 15 marca :O

Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty i wszystkie wyniki :)
    Ja jutro lecę do diabetologa oby było OK <3

gosiunia, Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik czekamy na dobre wieści :)

Magdalena gratulujemy studniówki :) dziwnie z tymi zdjęciami macie u nas na każdej wizycie :) trzymam kciuki za wybór imienia <3 no i chwal się koniecznie jak coś :)

małaMyszka, bosa, Basik122 lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Właśnie odebrałam wynik moczu, i coś mnie zaniepokoiło: dość liczne bakterie :( w poprzednim wyniku 2tyg temu były: nieliczne. Reszta wytycznych w normie. Martwię się, bo już się oczywiście naczytałam w necie o chorobach i teraz nie wiem, czy biec do zwykłego lekarza z tym wynikiem bo jakieś leki, czy jednak poczekać na wizytę u gina w piątek.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację?

atdc73sbmadonc8u.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca mi nie raz wychodziły bakterie i liczne i bardzo liczne w moczu ,moim zdaniem spokojnie możesz poczekać do wizyty.najgorzej jak w moczu wyjdzie białko.

a na kiepskie wyniki moczu dobry jest sok z żurawiny :)

Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :) dawno mnie tu nie bylo...jutro juz 16 tydzien,nie moge az uwierzyc <3 a w poniedzialek wizyta <3 moze odkryjemy zagadke kinder niespodzianki :) imiona juz mamy...
    Pozdrawiam cala Wesola Porodowke :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:03

Natka88, gosiunia, Owca123, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia :)

MałaMyszko, też chciałabym dołączyć na pierwszą stronę :)
    Owca123/Kama/27 lat/tp wg @ 1.10.2015

nie wiem jak dodać zdjęcie
    https://www.dropbox.com/s/zmlfigyue1qklr2/zdj%C4%99cie.JPG?dl=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:25

małaMyszka, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje!!!! Jestem tak podekscytowana, że nie wiem od czego zacząć!!!

Owca123, bosa, julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha pisz :)

Witam dziewczynki matko mója Lilcia skopała wczoraj siostre i tate hehe a co małż o Lidi mówi ja mówie nie nie a on sie smieje i mówi jasne że nie bo to jest nasza Lilunia :) wiecie co znowu widze w nim ta czułośc taką sama jak była w ciązy z Zuzą :)ach jeszcze 3miesiące 3 tyg i sie zobaczymy :) z córenką

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• julita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochane Moje!!!! Jestem tak podekscytowana, że nie wiem od czego zacząć!!!

od początku :D

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza opowiadaj :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam.
    Dzisiaj dzień badań, więc ładnie nasiusiałam w pojemniczek, pojechałam i dałam sobie pobrać krew :D

Mąż zabrał mi auto, więc wzięłam ze sobą bułkę, przed samym badaniem łyknęłam Euthyrox, bo to zawsze 3 min szybciej do śniadania. Chcąc nie chcąc, zawitałam do biura, bo przechodziłam przez SOR, no i mnie wypatrzyły, więc ładnie się przywitałam. Powiedziałam, że przyszłam do nich zjeść śniadanie i że za chwilkę wrócę, tylko pójdę do labo.
    Wróciłam, no i tak zaczynamy gadać i gadać, a że ładny brzusio mam, a że dobrze wyglądam. Śmiechy, chichy i nagle dziewczyny mówią, że będzie ładny wysyp, bo tu każda po kolei zaciążyła. Pytam kto jeszcze, bo jedna koleżanka jest ok. 1,5 tyg. dalej niż ja i też wybiera się na L4. A one mówią, że doktorka Ania, zaciążyła :D banan mi się taki pojawił, nie wiedziałam jak nad sobą zapanować z radości i od razu gratulacje na fb jej napisałam, trochę pogadałyśmy, no i termin na czerwiec - będzie córcia!
    Pytam, kto jeszcze, a one, że szefowa na termin na lipiec. Tu musiałam udać głupią, że nie wiem, bo szefowa długo się starała, ma 34 lata, no i nie chciałam jej gratulować, bo różnie bywa, tym bardziej, że sama nic nie mówiła. No i znowu zaciesz. Następna jest koleżanka na koniec lipca i ja w sierpniu. Więc beka nie do opisania. Następna to sekretarka, z którą rozmawiałam jeszcze w listopadzie, bo też długo się starali i tak sobie od serca pogadałyśmy, więc ona pewnie na wrzesień lub październik, tego nie wiem. No i na koniec mówią, noooo że jeszcze Aga!!!! Pytam jaka Aga, oczywiście głupa przypaliłam, okazało się, że moja dawna psiapsiółka zaciążyła i to w drugim cyklu, termin na październik... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA najpierw ogarnęła mnie złość, ale po chwili wyslałam jej esa z gratulacjami. No i zapytała, czy skąd wiem, a ja na to, że właśnie jestem w biurze i się śmiejemy, że będzie wesoła porodówka latem... no i od słowa do słowa, zeszła na dół pogadać... W sumie to po 2 latach nie rozmawiania ze sobą (nie będę pisać, bo to długa historia) jakoś się "pogodziłyśmy" mimo że nie byłyśmy skłócone!!!!
    Matko jakie emocje!!!! Jak sobie wyobrażę nas z wózkami w mieście, to normalnie szok!!!! Jak się gdzieś spotkamy na spacerze, to się posikam chyba!

Magda_lena88, Owca123, gosiunia, julita, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ