X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta :-* ja wciaz jestem u mamy... W pt powiedzielismy o Bejbiku :-D ucieszyli sie nawet bardziej niz sie spodziewalam :-) i nawet nie nawiazali do mojej sytuacji w pracy... Dopiero jak ja o tym wspomnialam to Uznali ze dziecko wazniejsze niz praca ktora zawsze mozna zmienic :-) dzis jeszcze czeka nas wizyta u tesciow ktorych rowniez trzeba poinformowac... Ciekawe jak oni zareaguja hehe

Myszko co do tesciowej i szwagierki to moge miec z moimi podobny problem... Wtracaly sie juz jak kupilismy mieszkanie i dalej kreca nosem na niektore nasze pomysly np. Czarne rolety w sypialni... Bo im sie nie podoba... Juz widze ich komentarze dotyczace lozeczka wozka itd ale zmieszkaniem sie nie dalam i teraz tez sie nie dam. Szwagierka to osoba samotna nie ma dzieci wiec niech sie nie wtraca bo to ja bede matka :-P

Mala mi moja ginka chciala mi dac l4 wlasnie z uwagi na szalejace wokol choroby ale nie wzielam tylko obiecalam ze jesli gorzej sie poczuje to ide do rodzinnego po zwolnienie zeby nie ryzykowac :-)

Fatim, małaMyszka, Basik122, mała.mi, Krysti lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zdrowych maluszków i łaskawej, spokojnej ciąży w dniu naszego święta :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12c8b1214588.jpg

małaMyszka, julita, Basik122, gosiunia, tomania2806, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c71d2ab0412.jpg

małaMyszka, julita, Fatim, Basik122, tomania2806 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki bebzolek śliczny!!!!

A my w drodze do Jastrzębiej Góry!!! 18 stopni!!!!!
    Trzeba wykorzystać ostatnie tygodnie naszego autka. Później już będą weekendy w Krakowie, Wrocławiu i Poznaniu!!!!!

Krysti, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a co taki rozstrzał weekendowy planujecie :) ? Uwielbiam zwiedzać, szkoda że czasu nie ma...ja byłam dzisiaj na targach kosmetycznych, obkupiłam się i teraz zdycham ze zmęczenia w łóżku ;)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jeden week w Krk. Następny we Wro, jeszcze inny w mieście know how...
    Już się nie mogę doczekać.

W drodze powrotnej zapaliła się kontrolka - oleju - szybki zjazd na stację no i 60 zł na olej, nie żebym nie wspominała M., żeby go sprawdził, tzn. czy w ogóle jest olej jeszcze... hihihhi na szczęście to tylko 60 zł bez wymiany, bo już nam się nie opłaca. Myślę, że będę jeździć naszym bączkiem aż stanie i odmówi posłuszeństwa. A na złomie musi się znaleźć max do 5 kwietnia...

Fatim, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję podróż na Wielkanoc do miejscowości Połczyn Zdrój, bo obiecałam mamie, że spędzę z nią święta a będzie w tym czasie w sanatorium :) no nic i tak źle się czuję po jajkach wszelkiej maści no i szczypiorku, brrr masakra jakaś :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej tak uwielbiałam jajecznicę i jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja jestem zmęczona jakbym cały weekend robiła a nie była z tesciami na "rodzinnym" wypadzie, oni sa tak męczący totalna patologia...szkoda gadać

małaMyszka, Fatim lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania takie weekendy są najgorsze.
    Dzisiaj chyba nie wyjdę z wyra... Spacer z małą będzie 5 minutowy. Wczoraj było tak fajnie, że już teraz muszę zbierać siły na następny wypad...

tomania2806, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mnie teściowa wkurzyla tak że zepsuła mi całkowicie na samym początku wyjazd.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wycieczki ograniczyłam do minimum... Teraz sama wsiadam i jadę. W weekend albo ja albo M. prowadzi i po drodze podejmujmy decyzję gdzie... Wczoraj miała być Białogóra a skończyło się na Jastrzębiej... A tam normalnie sezon w pełni!!! Rybkę smażyli, pizza z pieca. Normalnie szok. Chcieliśmy wejść na taką rybkę, ale było trochę za szybko, bo godzinę wcześniej jedliśmy obiad, no i nie było wolnego miejsca na zewnątrz, bo z małą do środka nie wejdziemy. Poza tym szkoda marnować takie słońce siedząc w lokalu...

tomania2806, Fatim, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moi tesciowie nie jadą gdzieś zeby sie przejść na spacer pozwiedzać. Tylko jadą żeby żreć naprawdę. Totalna patologia. A teściowa wczoraj stwierdziła ze robienie USG teraz to totalna głupota bo i tak nic nie wykryje a jakby coś się miało stać to juz dawno bym plamila, kiedyś lekarze bie mieli USG i sobie radzili, a na koniec stwierdziła ze dobry lekarz bez USG sprawdzi serce dziecka...

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stara szkoła pewnie potrafi. Moja teściowa pomimo ponad 30 lat w zawodzie położnej/oddziałowej też jest anty USG. Jak pokazałam jej w lutym fotkę to aż czerwona ze złości się zrobiła i zapytała czy gin się dobrze czuje robiąc tyle ujęć... Ja tam się cieszę... A po wizycie nie pokazuję USG. Nie to nie...

tomania2806, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja bd w 80% spokojna jak zobaczę serce na USG. To jest ciąża moja i mojego meza i jak chcemy USG to zrobimy.

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane miłego dnia u nas słonecznie :)

Moi tesciowie tez jakoś za USG nie przepadaja ale to nasze ciąże i mamy prawo robić to czego pragniemy i co uważamy za słuszne

tomania2806, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Fatim Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie w każdy weekend piją, mój mąż źle przez to wspomina swoją nieżyjącą babcię, chcę oszczędzić tego swojemu dziecku. U mnie w domu rodzice się nie upijają, na palcach 1 ręki można by policzyć kiedy się upili. Zawsze piją dla smaku a teście żeby się upić nawet w niedzielę jak na drugi dzień do pracy. Mam nadzieję, że mąż porozmawia z nimi i się ogarną, bo nie chcę by dziecko było świadkiem libacji :/ na co dzień jak nie piją są spoko. A to jedzenie wpychają do domu, zawsze jakiś upominek z okazji świąt itp. Ale te weekendy mnie przerażaja :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi teściowie też mówią że kiedyś się baz usg żyło i było ok,że była niespodzianka co do płci,powiedziałam im że czasy się zmieniły i ja tam się ciesze bo przynajmniej wiem że z moim dzieckiem jest ok ..od tego czasu nic nie mówią- a ostatnio nawet teściowa się zdjęciami wnuka zachwycała ;)

tomania2806, małaMyszka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam śniadanie i idę kosiarke odpalić hahaha

gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) najblizsza rodzina juz poinformowana... Wszyscy sie ciesza i wbrew moim obawom rowniez tesciowie i szwagierka olali temat pracy :-D szwagierka juz oszalala i chce mi sukienke kupic taka zebym mogla tez pozniej chodzic jak juz brzuszek bedzie wiekszy... Poza tym powiedziala ze ona kupi nam wozek... Mowie Wam istne szalenstwo :-D ale ja na razie nie mysle o zakupach tylko o Bejbiku zeby rosl zdrowo i zeby wszystko bylo dobrze...

Fatim slabych masz tesciow... Moi na szczescie pija ale w rozsadnych ilosciach... I dobrze bo tez bym nie chciala zeby moje dziecko widzialo libacje...

Ja dzis od rana mecze sie w pracy... Wczoraj byla piekna sloneczna pogoda a dzis ponuro wiec mega chce mi sie spac... Ale polowa juz za mna wiec dam rade :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:44

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ