Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny codziennie Was nadrabiam, czytam, już chcę coś napisać i nie mogę się coś wbić w wątek mój mózg chyba spowolnił.
Strasznie mi przykro z powodu straty Tomani... Trzymam kciuki za szybki powrót!
Julita, jakie piękne zdjęcia dzidziusia! Też zdecydowałam się na kupno poduchy-cybuchy a raczej poprosiłam męża, o nią w prezencie urodzinowym.
Bosa, dbaj na siebie! Może i ciąża to nie choroba, ale ważny odmienny stan, więc chuchaj i dmuchaj na siebie i malucha!
Gosiunia, Fatim: miłego podglądania jutro!
Edit: Dziewczyny w 11-12 tyg macie już widoczny brzuch? Kurczę, ja sobie tłumaczę, że to za wcześnie, i może wzdęcie mnie trzyma. No ale już odstaje, jestem w szoku!! W żadne spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę. Chciałam kupić jakieś normalne większe na teraz, żeby móc w nich chodzić „po”, ale żadne dobrze nie leżały, więc kupiłam pierwsze ciążowe, są cudowne i wygodne! Teraz załapałam fazę i poluję na jakieś używane na allegro.
Pozdrawiam i miłego dnia ciężaróweczki!
Fatim, gosiunia, małaMyszka, Amerie lubią tę wiadomość
-
O tak trzymajcie kciuki za jutro będę świętować w urodziny i liczę na miłą niespodziankę na usg
Gosiunia lada moment rodzisz. Niesamowite jak Wam czas leci, patrzę i nie wierzę. Mnie od tygodnia boli brzuch więc cieszę się, że jutro wizyta, ale i trochę boję. Co do brzucha ja jestem w 9 tygodniu, zaraz 10 mija a mój brzuch jest już widoczny. Inaczej niż przy przejedzeniu i wzdęciach, jest odstający od spojenia łonowego i nie tak wysoko jak przy wspomnianych wzdęciach. Myślę, że u szczupłych osób szybciej widać brzuchgosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Natka lubię za to że lubisz czytać co u Nas a nie za stratę wiem ze ciężko z aniołkiem,ale najważniejsze żeby teraz z maleństwem w brzusiu było wszystko dobrze rośnijcie zdrowo
co do łupieżu to niestety nie pomogę,bo nie miałam takiego problemu i po prostu nie mam pojęcia
Owca dziękujemy
Fatim własnie ten lada moment mnie trochę przeraża z jednej strony już nie mogę się doczekać z drugiej zaczynam się bać porodu a jutro Twoje urodzinki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 13:27
Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Tak i jutro dowie się rodzina i znajomi o ciąży. Nie mam wyjścia, bo od dłuższego czasu krążą takie plotki a ile można zaprzeczać ? Nikt już nie wierzy w choroby, antybiotyki i inne rzeczy przez które stronię od alkoholu
Owca123, julita, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Mi brzucha jeszcze nie widac, ewentualnie moze wieczorem jest wiekszy niz rano i w ciagu dnia, ale normalnie tez tak mialam Poza tym bardzo sie ciesze, ze tym razem nie mam wzdetego brzucha, bo poprzednio to byla masakra. Od samego poczatku chodzilam z balonikiem;)
małaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość
-
Fatim, ja na spotkaniach ze znajomymi mówię, że nie piję bo prowadzę ale też już dziwnie patrzą na mnie.
Natka, ja właśnie prawie od samego poczatku czuję ten "balonik".
Nie powiem, ale tez oponka mi urosła przez pierwszy miesiąc, bo wtedy tylko jadłam i spałam. Zero ruchu. No jakoś nie mogę uwierzyć, że już rośnie ten brzuszek. Niesamowite!
Gosiunia, oglądasz już filmiki z porodami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:43
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kupiłam witaminy za 17,50, gdzie w najbliższej aptece kosztują 32 zł, normalnie szok...
Przyszedł kosztorys naprawy mojej lumii !!! 550 zł!!!!!!! Gdzie za 620 zł na allegro mam nową z gwarancją! Rozbój w biały dzień!!!!
Mam głęboko gwarancję, kupiłam samą szybkę za magiczne 84 zł i M. mi w ten czy następny weekend wymieni na spokojnie. Noż ku*** bez przesady... ceny mają chyba z kosmosu. Tym bardziej, że to tylko szybka a nie cały wyświetlacz... z resztą zobaczymy, czy uda się naprawić, jak nie to nakleję folię, żeby dalej nie pękła i wsio...
Byłam na zakupach. Wróciłam 45 min temu. Musiałam zmienić część garderoby, bo M. powiedział, że wyglądam jak wieśniara i że nie będzie ze mną tak ubraną chodził do sklepu (wczoraj założyłam spodnie a`la aladynki ciążowe, polar i kamizelkę sportową) więc dzisiaj zaszalałam. Mam 3 koszulki, 3 pary spodni ciążowych (2 jeansowe i dresik), sweterek narzutkę no i kilka bodziaków dla malucha i czapeczkę harley davidson
Na obiad zżarłam kupię Lasagne, bo nie chciało mi się nic szykować
Kupiłam też abiofem - żel, bo strasznie mi się chce , a w kaloszu jest tak sucho, że cała podrażniona jestem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:43
Owca123, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Myszko, mialam juz wcześniej pytać ( w dniu Twoje studniowki;)) dlaczego kochacie sie w 'kaloszu' ?
Wydaje mi się, że chodzi o bakterie, wirusy lub nasienie, które może spowodować poronienie...gosiunia lubi tę wiadomość
-
Owca nie ogląda bo później za bardzo ryczę - tak mnie to wzrusza hormony...hehe
My w ogóle nie możemy bo po ostatnim razie do szpitala z plamieniem trafiłam ...także postmałaMyszka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualnyA ja dzis w koncu zrobilam badania krwi i moczu, wyniki jutro. A w przyszlym tygodniu badanie tsh i ft4, wizyta u endokrynologa i alergologa... Nie lubie lekarzy i tego czekania w kolejkach no ale skoro trzeba to trzeba a dzis mnie tak brzuch bolal ze myslalam ze nie wytrzymam w pracy... Zauwazylam ze zawsze jak koncze nowy tydzien i zaczynam kolejny to boli mnie brzuch... Ale dzis to juz mega... Ciagle czulam taki bol jak na okres... Mam nadzieje ze to tylko macica sie rozciaga... A na takie bole pomaga magnez? Chyba ktoras z Was cos takiego pisala kiedys...
Co do brzuszka to ja na bank mam wiekszy ale to przez to ze co 2 h musze jesc bo jestem glodna
Bosa Ty kochana dbaj o siebie i malamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
estrella ja też zauważyłam, że pod koniec każdego tygodnia bardziej boli mnie brzuch... rozciąga się i daje znać, że jutro będzie większy... codziennie się budzę i mam wrażenie, że urósł...
estrella lubi tę wiadomość
-
Witam się w 19 tygodniu! Mąż odwozi się do pracy a my będziemy wracać, po drodze oczywiście plaża, żeby bestyjka mogła się wybiegać...
Miłego dniaestrella, gosiunia lubią tę wiadomość