X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis kasze peczak z pomidorami i pieczarkami :)

Myszko, ja leczo robie sama i dodaje: cukinie, papryke, pomidory pokrojone z puszki i jakas kielbase lub kurczaka pokrojonego w kostke. Wszystko dusze na patelni i doprawiam. A jak wolisz tlustsza wersje, to moja mama np. zamiast pomidorow do zrobienia "sosu" uzywa ketchupu i koncentratu pomidorowy.

Julita, ja tez poprosze o ten mistrzowski przepis:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:19

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    To ja poprosze ten mistrzowski przepis :) ! Ja robie wedlug przepisu z kwestismaku tez bardzo dobry i dzis myslalam, zeby zrobic zakwas a za kilka dni barszcz bialy ;)
    Zrobilam sobie drzemke i teraz nic mi sie nie chce wiec zrobie nalesniki :P

szkoda, że na forum nie można dzielić się prawdziwym smakiem potraw, bo znaczną większość chciałabym spróbować :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to może jutro albo w czwartek zrobię leczo, bo nie będę znowu targać zakupów...
    muszę pomyśleć o jakimś lekkim obiedzie i kolacji w środę, żeby na czwartek nie było wzdęć, bąków, beków i dużej wagi. Może zrobię jakąś sałatkę z sałaty ogórka pomidora i czegoś jeszcze...

julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ...żeby na czwartek nie było wzdęć, bąków, beków i dużej wagi...

haha znam to z autopsji ;D
    na śniadanie zjadłam kanapke z salami + ser żółty i do teraz męczą mnie obrzydliwe beki, ach te uroki ciąży :)
    czasem mam wrażenie, że siedzę w pracy 8 godzin i tylko beki produkuję :D

Fatim, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    A ja mam dzis kasze peczak z pomidorami i pieczarkami :)

Myszko, ja leczo robie sama i dodaje: cukinie, papryke, pomidory pokrojone z puszki i jakas kielbase lub kurczaka pokrojonego w kostke. Wszystko dusze na patelni i doprawiam. A jak wolisz tlustsza wersje, to moja mama np. zamiast pomidorow do zrobienia "sosu" uzywa ketchupu i koncentratu pomidorowy.

Julita, ja tez poprosze o ten mistrzowski przepis:)
    Takie leczo zrobię. A jaką kiełbaskę najlepiej?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko dzięki za zaproszenie, witam się na fioletowej stronie :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już oficjalnie mogę do Was dołączyć na fioletowej stronie ;) Tak więc witam się :) moja beta 743,1 :D prezent od Mikołaja dostałam z lekkim opóźnieniem ale najważniejsze, że jest ;)

julita, Natka88, małaMyszka, bosa, Magda_lena88, gosiunia lubią tę wiadomość

• MiK@ Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Na forum raczkuję więc nie wiem czy trafiłam do dobrego wątku, ale widzę, że większość dziewczyn jest tu na początku ciąży? To chyba mogłabym dołączyć ?

estrella, Marribell, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn3skjozon9t5is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiK@ wrote:
    Cześć dziewczyny :) Na forum raczkuję więc nie wiem czy trafiłam do dobrego wątku, ale widzę, że większość dziewczyn jest tu na początku ciąży? To chyba mogłabym dołączyć ?

Nie pytaj tylko dołączaj ;) tu każda jest mile widziana ;) witaaamyyy! :)

• Marribell Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na całkowitego lenia i brak chęci do ruszania sie?:-) chodze i tylko szukam okazji do odpoczywania :-)

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszko ja robię tak: najpierw podsmażam kiełbaskę, później wrzucam cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie paprykę i już przykrywam pokrywką żeby się gotowało, a nie smażyło. Jak zmięknje mi trochę papryka to dodaję cukinię (dzisiaj akurat nie dostałam), ogórki i znowu to mi się gotuje do momentu aż trochę zmięknie. Na końcu dodaję pomidory, bo one potrzebują dosłownie kilka minutek do miękkości. Aaaa i wszystko przyprawiam, solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Nie dodaję żadnej wody ani przecieru, a tej wody z warzyw jest naprawdę dużo. Mmm pychotka:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MiK@ Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi się podoba ta fioletowa strona :) Chyba wiadomość o fasoleczce dotrze do mnie jak ją już zobaczę na USG a do pierwszej wizyty jeszcze 1,5tyg...

Marribell - też tak mam ale staram się zmuszać do działania. Chociaż nie dziś, bo papierzyska do uzupełnienia leżą obok i patrzą oczami kota ze Shreka, a ja odpycham je nogą od 4 godzin ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:09

2nn3skjozon9t5is.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik@ witaj:) Fajnie, że jesteś z nami, ale jeszcze możesz zawitać do październikowych szczęść 2015, bo Twój dzidziul chyba urodzi się w październiku:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MiK@ Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 - tak powinien urodzić się 5 października ale z dołączeniem do wątku październikowych mam poczekam do czasu potwierdzenia ciąży i wyznaczenia terminu porodu przez gin.

2nn3skjozon9t5is.png
  • Marribell Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik@ ja mam pierwszą wizytę 13 lutego :) jestem strasznie niecierpliwa :)

małaMyszka, MiK@ lubią tę wiadomość

DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
    ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
    BĄBELEK termin 11.10.2017 :-) rośniemy
    Pessar w 27 tc- wytrzymaj
  • bosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Ja mam dziś wizytę o 19.30. Nie wiem jak dotrwam do tej godziny,przecież to cały dzień...Proszę Was trzymajcie kciuki,żeby wszystko było ok. Ja już stresuję się od rana,że mój brzuch zmalał, mdłości od 2 dni brak ehh Są mdłości źle, nie ma ich jeszcze gorzej.

Muszę się czymś zająć, chyba wysprzątam mieszkanie na błysk, zrobię 3 prania, prasowania, umyję podłogi,zmienię pościel, firanki, powycieram kurze i zrobię gofry z bitą śmietaną :)

Do dzieła :)

estrella, Natka88, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczynki,

Ja mam dziś wizytę o 19.30. Nie wiem jak dotrwam do tej godziny,przecież to cały dzień...Proszę Was trzymajcie kciuki,żeby wszystko było ok. Ja już stresuję się od rana,że mój brzuch zmalał, mdłości od 2 dni brak ehh Są mdłości źle, nie ma ich jeszcze gorzej.

Muszę się czymś zająć, chyba wysprzątam mieszkanie na błysk, zrobię 3 prania, prasowania, umyję podłogi,zmienię pościel, firanki, powycieram kurze i zrobię gofry z bitą śmietaną :)

Do dzieła :)
    Kochana nie martw się :) z tymi objawami tak jest raz są raz zanikają :) nie musi to być nic złego. Ja tak miałam ok 11tc i dodatkowo poszłam na wizytę i jak zobaczyłam obraz na USG od razu wiedziałam, że jest OK bo Maluch takie fikał koziołki, że nie musiałam mieć potwierdzenia że jest oki ale wiadomo zawsze coś będzie Nas niepokoiło.. ja poszłam wtedy na wizytę bo jak w pierwszej ciąży objawy mi zanikły tak z dnia na dzień to niestety skończyło się niefajnie - nie pisze by straszyć..Trzeba pamiętać, że każda z Nas jest inna i ma inne objawy a są takie Które objawów nie mają praktycznie wcale :)
    3mam kciuki <3

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :*

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Fatim Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane boli mnie pecherz, to chyba zapalenie pecherza :( zastanawialam sie czy moze te bakterie co byly u meza uaktywnily sie u mnie (enterococcus faecalis), ale posiew mialam czysty a nie wspolzylismy od tego czasu, jak myslicie ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Fatim, też miałam wrażenie że pęcherz mnie boli ale poczytałam i wszędzie piszą, że tak się zdarza.
    może to co odczuwasz jest raczej uciskiem na pęcherz a nie bólem?
    miałam tak w 4-5 tygodniu, że co chwila sikałam chociaż nie miałam czym bo cisnęło mnie no i miałam takie wrażenie pobolewania pęcherza.

ja się zastanawiam czy ze mną wszystko jest w porządku, bo od 3 dni z rzędu mam tak pikantne sny, że jak się budzę to jest mi aż głupio, nawet nie wiedziałam że mogę mieć takie sny hehe :P

dzisiaj wyjątkow pobolewa mnie brzuch :( mam nadzieję, że to tylko rozciąganie macicy i że fasolek rośnie, najbliższą wizytę mam dopiero 17 lutego...
    zastanawiam się czy dla świętego spokoju nie zrobić jutro bety i zobaczyć czy dobrze przyrasta.

wiecie co, te pierwsze tygodnie ciąży nie są wcale przyjemne: mdłości, pobolewanie brzucha, budzenie się w nocy na sikanie, strach o maleństwo - ech! niech szybko zleci ten pierwszy trymestr!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ