X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Hej byłam u ginekologa i dostałam lutaine i lek na tarczyce. Na wizytę do endokrynologa idę 18 a 17 mam ginekologa.

więc obie idziemy 17 lutego podpatrzeć nasze maleństwa ;)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pierwszy raz trochę się denerwuje co zobaczymy,

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiK@ wrote:
    Marribell - ja pierwszą wizytę mam 11 lutego, tylko/AŻ tydzień...

bosa - jak wrócisz od razu mów jak po wizycie!

Nie uwierzycie co mój mąż wymyślił ostatnio. Patrzy na mnie i mówi, że żadnych łańcuszków i apaszek (apaszki uwielbiam i noszę je cały rok). Ja oczy jak 5zł. Lekarz! A takie zabobony mi serwuje!
    Moja teściowa takimi sypie (jeszcze nie powiedzieliśmy im o ciąży) i już boje się co będzie jak się dowie.
    Moja mama jak była ze mną w ciąży to robiła na drutach, fakt ja byłam zaplątana w pępowinę ale tego nie łączy. Na litość, co mają apaszki/łańcuszki do pępowiny. Zwykły zbieg okoliczności.
    A jak jest u Was? Wierzycie lub Wasi mężowie/rodzicie/teściowie wierzą w takie przesądy?

U mnie w rodzinie ze strony ojca WSZYSTKIE dziewczynki maja na szyji, w miejscu gdzie lacza sie kosci obojczyka takie rozowo-czerwone koleczko (niektorzy mysla, ze to po terachotomii). Wg mnie zupelny przydapek, choc bardzo ciekawy:) Ale moja mama jakos w zeszlym tygodniu wypalila, ze jak byla ze mna w ciazy, to sie czegos bardzo przestraszyla i sie zlapala wlasnie na tej wysokosci i to moze od tego... Tak, akurat, nie wierze w cos takiego ;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie zdałam sobie sprawę, że w tym roku jeśli wszystko będzie dobrze (a na pewno będzie) po raz pierwszy będę obchodzić swoje imieniny podwójnie :D

A imieniny mam w dzień matki 26maja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:41

tomania2806, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam imieniny 26 lipca a urodzinki 20 kwietnia :)
    Fatim ale pięknie dzień matki i imieniny dwa święta w jednym dniu pięknie <3 i święta będziemy już w 3
    malaMyszka masz jakiś pomysł na pierwszą stronę :)

Muszę męża namówić na McFlurry :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:51

Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wkleiłybyśmy do nicków datę porodu i później płeć jak już będzie "znana" ;) ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potem jak bd znały płeć to imię jakie wybrałyśmy dla naszych maluszków :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za:) tomania ja też mam imieniny 26 lipca, a urodziny 6 marca:)

tomania2806, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że tak późno opisuję wczorajszą wizytę ale wróciłam od lekarza ok 21.00, zdałam relację mamie, teściom, bratowej i szwagierce, po drodze jeszcze odwiedziłam sklep , opisałam relację na grudniu i na sierpnióweczkach a potem obejrzałam " Zaginioną dziewczynę".

Dzidziuś jest boski, ruszał się jak szalony,fikał koziołki i łapał się za głowę. Lekarka ma super nowy sprzęt i pierwszy raz widziałam wszystko tak wyraźnie-mąż też :) Aż mi łezka poleciała ze szczęścia,że wszystko jest ok. Dzidziuś ma 5,4 cm i jest idealny. w 13 tyg mam iść na genetyczne do super extra specjalisty a na razie mam się zdrowo odżywiać i relaksować :)

I Wy również. Nie panikujcie jak Wam zmaleje brzuch, skończą się mdłości itd nie szukajcie dziury w całym i nie martwcie się na zapas. Ja jestem panikara ale walczę z tym ;) Wszystko będzie dobrze, porody będą szybki i bezbolesne a dzieciaczki będą zdrowe !!!!

816be6ebb0c87977m.jpg

Fatim, tomania2806, Natka88, julita, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem straszna panikara :P wlasnie mi zmalal na dniach brzuch, bo wzdecia mi odpuscily ;)
    Bosa juz Ci pisalam, ze dzieciaczek cudowny <3 zazdroszcze Ci, ze moglas juz go zobaczyc ja czekam caly czas az pecherzyk sie pojawi ;)

bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa pięknie <3

• bosa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lada moment ujrzycie swoje pociechy na monitorze i będziecie meeega szczęśliwe :) tylko szkoda,że ten czas tak się dłuży do kolejnej wizyty... ehh ale wniosek z wizyty taki,żeby się relaksować bo dzidziuś wyczuwa nasze emocje i też panikuje więc od wczoraj coco jambo i do przodu :)

Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już odliczam dni do wizyty jeszcze 13 dni ech jak długo...

• MiK@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa - cudowny maluszek!
    Ja też nie mogę się doczekać pierwszej wizyty...

2nn3skjozon9t5is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy masz MiK@

małaMyszka lubi tę wiadomość

• MiK@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806- dokładnie za tydzień 11.02

2nn3skjozon9t5is.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam 11.02 lub 13.02 do wyboru, ale pewnie juz na tego 13 zostawie i prywatna wizyte na 20.02 mam nadzieje, ze juz serduszkowa ;)
    Odebralam wynik progesteronu z wczoraj 37,00 norma jest od 16,42-48,56 dla I trymestru taki wynik mam biorac duphaston 2x1 tabl. Czy taki wynik jest ok czy tez powinnam miec zwiekszona dawke dupka ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • MiK@ Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jeśli mieścisz się w normie, to po co zwiększać dawkę?
    No ja będę chodziła do gin. tylko prywatnie. Chciał mnie umówić na 18.02 ale chyba bym nie wytrzymała ;P

2nn3skjozon9t5is.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa, cieszę się że u ciebie wszystko w porządku a maluszek na USG jest śliczny :)
    myślę że każda wizyta u lekarza gdy słyszy się, że z dzieckiem jest wszystko dobrze uspokoja i przynosi ulgę, szkoda więc że wizyty są co 3-4 tygodnie, bo chciałoby się wiedzieć na bieżąco co tam słychać w brzuchu ;)

Fatim masz rewelacyjny progesteron, nic nie zwiększaj bierz dupka tak jak do tej pory aż do wizyty i wówczas zapytasz lekarza co zrobić.

MiK@ ja też chodzę tylko prywatnie, jakoś ciężko jest mi zaufać lekarzom na NFZ co nie oznacza że są źli i najgorsi nie trafiłam po prostu na takiego który by mi odpowiadał, na NFZ nie przy każdej wizycie robią USG, a prywatnie i owszem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 07:48

Fatim, bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ