Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MiK@ wrote:Marribell - ja pierwszą wizytę mam 11 lutego, tylko/AŻ tydzień...
bosa - jak wrócisz od razu mów jak po wizycie!
Nie uwierzycie co mój mąż wymyślił ostatnio. Patrzy na mnie i mówi, że żadnych łańcuszków i apaszek (apaszki uwielbiam i noszę je cały rok). Ja oczy jak 5zł. Lekarz! A takie zabobony mi serwuje!
Moja teściowa takimi sypie (jeszcze nie powiedzieliśmy im o ciąży) i już boje się co będzie jak się dowie.
Moja mama jak była ze mną w ciąży to robiła na drutach, fakt ja byłam zaplątana w pępowinę ale tego nie łączy. Na litość, co mają apaszki/łańcuszki do pępowiny. Zwykły zbieg okoliczności.
A jak jest u Was? Wierzycie lub Wasi mężowie/rodzicie/teściowie wierzą w takie przesądy?
U mnie w rodzinie ze strony ojca WSZYSTKIE dziewczynki maja na szyji, w miejscu gdzie lacza sie kosci obojczyka takie rozowo-czerwone koleczko (niektorzy mysla, ze to po terachotomii). Wg mnie zupelny przydapek, choc bardzo ciekawy:) Ale moja mama jakos w zeszlym tygodniu wypalila, ze jak byla ze mna w ciazy, to sie czegos bardzo przestraszyla i sie zlapala wlasnie na tej wysokosci i to moze od tego... Tak, akurat, nie wierze w cos takiegomałaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kochane właśnie zdałam sobie sprawę, że w tym roku jeśli wszystko będzie dobrze (a na pewno będzie) po raz pierwszy będę obchodzić swoje imieniny podwójnie
A imieniny mam w dzień matki 26majaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:41
tomania2806, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam imieniny 26 lipca a urodzinki 20 kwietnia
Fatim ale pięknie dzień matki i imieniny dwa święta w jednym dniu pięknie i święta będziemy już w 3
malaMyszka masz jakiś pomysł na pierwszą stronę
Muszę męża namówić na McFlurryWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:51
Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, przepraszam, że tak późno opisuję wczorajszą wizytę ale wróciłam od lekarza ok 21.00, zdałam relację mamie, teściom, bratowej i szwagierce, po drodze jeszcze odwiedziłam sklep , opisałam relację na grudniu i na sierpnióweczkach a potem obejrzałam " Zaginioną dziewczynę".
Dzidziuś jest boski, ruszał się jak szalony,fikał koziołki i łapał się za głowę. Lekarka ma super nowy sprzęt i pierwszy raz widziałam wszystko tak wyraźnie-mąż też Aż mi łezka poleciała ze szczęścia,że wszystko jest ok. Dzidziuś ma 5,4 cm i jest idealny. w 13 tyg mam iść na genetyczne do super extra specjalisty a na razie mam się zdrowo odżywiać i relaksować
I Wy również. Nie panikujcie jak Wam zmaleje brzuch, skończą się mdłości itd nie szukajcie dziury w całym i nie martwcie się na zapas. Ja jestem panikara ale walczę z tym Wszystko będzie dobrze, porody będą szybki i bezbolesne a dzieciaczki będą zdrowe !!!!
Fatim, tomania2806, Natka88, julita, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Ja tez jestem straszna panikara wlasnie mi zmalal na dniach brzuch, bo wzdecia mi odpuscily
Bosa juz Ci pisalam, ze dzieciaczek cudowny zazdroszcze Ci, ze moglas juz go zobaczyc ja czekam caly czas az pecherzyk sie pojawibosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny lada moment ujrzycie swoje pociechy na monitorze i będziecie meeega szczęśliwe tylko szkoda,że ten czas tak się dłuży do kolejnej wizyty... ehh ale wniosek z wizyty taki,żeby się relaksować bo dzidziuś wyczuwa nasze emocje i też panikuje więc od wczoraj coco jambo i do przodu
Fatim, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to ja mam 11.02 lub 13.02 do wyboru, ale pewnie juz na tego 13 zostawie i prywatna wizyte na 20.02 mam nadzieje, ze juz serduszkowa
Odebralam wynik progesteronu z wczoraj 37,00 norma jest od 16,42-48,56 dla I trymestru taki wynik mam biorac duphaston 2x1 tabl. Czy taki wynik jest ok czy tez powinnam miec zwiekszona dawke dupka ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bosa, cieszę się że u ciebie wszystko w porządku a maluszek na USG jest śliczny
myślę że każda wizyta u lekarza gdy słyszy się, że z dzieckiem jest wszystko dobrze uspokoja i przynosi ulgę, szkoda więc że wizyty są co 3-4 tygodnie, bo chciałoby się wiedzieć na bieżąco co tam słychać w brzuchu
Fatim masz rewelacyjny progesteron, nic nie zwiększaj bierz dupka tak jak do tej pory aż do wizyty i wówczas zapytasz lekarza co zrobić.
MiK@ ja też chodzę tylko prywatnie, jakoś ciężko jest mi zaufać lekarzom na NFZ co nie oznacza że są źli i najgorsi nie trafiłam po prostu na takiego który by mi odpowiadał, na NFZ nie przy każdej wizycie robią USG, a prywatnie i owszem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 07:48
Fatim, bosa, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość