X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Dopiero usiadłam.

Zauważyłam, że zamiast siedzieć na dupie i odpoczywać, to ciągle jestem niespokojna. Ciągle coś robię, ciągle czegoś szukam do zrobienia. Ciągle coś.

Myślę, że to dlatego, że mam do napisania pracę zaliczeniową i się od tego migam.

Mały coraz częściej się wypina. Zmienia pozycję, fika jak akrobata. Czasami aż boli heehheeh co do wyprawki, to chciałabym już spakować torbę. Chyba jak odbierzemy samochód, to pojadę do teściowej po wyprawkę i się spakuję. Inaczej zwariuję, oszaleję i zbzikuję! Na koniec wyląduję w wariatkowie i syn będzie miał matkę wariatkę ;)

Nie wiem co się ze mną dzieje

Zgredek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jedną pralkę wyprałam białych ciuszków teraz kolej na kolorowe :) A czekaja Mnie jeszcze 4 pralki :) Ale to już jutro.
    Chciałabym urodzic na początku lipca w okolicach 38 tyg a co z tego będzie się okaże :) Synuś głodny więc idę kręcić jakąś kolację :P Miłego

małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był intensywny dzień.
    Idę się położyć.

Oczy mi się zamykają, a do tego mała leży obok i zaczyna grzać :D

gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

My dzisiaj poza wizytą u stomatologa na 13:30 nic nie robimy. Z łóżka wstanę tylko na siusiu z małą i ze sobą.

Tak mnie w nocy szyjka bolała, że co chwilę się budziłam z bólu.

Wczoraj po prostu chyba przesadziłam z ciągłym chodzeniem. Mało siedziałam i w ogóle nie leżałam. Dzisiaj nie ma mocnych. Wyrko i wyrko...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    wczoraj byłam w szkole rodzenia aby dowiedzieć się o szczegółach jak i co, teraz na spokojnie się zastanawiam czy uczestniczyć w zajęciach czy jednak dać sobie spokój :)

zapisałam się na bezpłatne warsztaty z udzielania pierwszej pomocy dzidziusiom, mam nadzieję że nigdy mi się ta wiedza nie przyda ale zawsze warto takąwiedzę posiadać, wybieram się więc z mężem. Warsztaty te są organizowane też w innych miastach, więc wklejam linka gdyby ktos był zainteresowany :)

www.bezpiecznymaluch.com.pl

Owca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :*
    U nas już remont skończony jestem MEGA zadowolona z efektu :)
    Tymczasem odpoczywamy i zaraz bierzemy się za obiadek a później kończymy sprzątać :*

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dorcia, no u mnie jest ponad 150 osob w firmie, więc mam nadzieje, ze nie napotkam problemów z wypłatą.
    Julita, sprawdziłam linka i kurczę u mnie w mieście juz byl ten kurs w marcu :/ szkoda, bo fajna sprawa.

A ja mam problem z kręgosłupem od kilku dni. W nocy, kiedy chcę sie przekręcić na drugi bok, boli odcinek od połowy kręgosłupa w gorę. Nie ważne czy lezę na prawym, lewym, czy na plecach. Spanie z poduchą też nic nie daje :( chwilami wydaje mi się, że ból się nasila, kiedy się w nią wtulę. straszny to boli... Czy któraś z Was też się z tym zmaga?
    Jak już wstanę i się rozruszam to jest ok. Aż do nocy, a raczej nad ranem. Tak myślałam, że może to przez spanie w jednej pozycji w tej poduszce.

U nas dziś dzień lenia. Nie gotuję, nie sprzątam, idziemy na spacer i pizze :)

Miłego dnia dziewczyny!

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7b6389ea9be.jpg

Tak wygląda pokoik :)
    W miejscu pojemników będzie stało łóżeczko a pod drugiej stronie komoda :)
    Jak wam się podoba ? :*
    brakuje mi właśnie łóżeczka i komoda do uzupełnienia pokoju :)
    Ale na to musze jeszcze trochę czasu poczekać :)

julita, Owca123, dorcia8919, małaMyszka, gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) Obiadek zjedzony, mąż w pracy a ja właśnie wyprałam 4 pralkę ciuszków więc zaraz zwijam te suche i wstawiam kolejne bo jeszcze 2 Mnie czekają :)

Chyba jutro wstawimy komode do pokoju więc zacznę prasowanko i układanko :)
    Miłego dzionka :)

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, bardzo ładnie!

Zajsonek, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonku super! Lubię fiolet :)

małaMyszka, Zajsonek, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca więc z wypłatą nie będziesz miała problemów bo przesyłać Ci kasę będzie pracodawca. Więc mogę tylko zazdrościć ;)

Zajsonek super efekt. Ja czekam na koniec remontu u nas i odetchnę z ulgą :)

małaMyszka, Zajsonek, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam u stomatologa - ząbki ogólnie zdrowe i mocne. Zrobiła profilaktycznie jednego, który mnie pobolewał, bo miałam plombę i myślałam, że może się wykruszyła czy coś.

Okazało się, że nie boli ten o którym myślałam, tylko następny, no i z małej kropki zrobiła się ogromny ubytek, ale naprawiony. Teraz tylko mnie boli po wierceniu i grzebaniu, mam nadzieję, że szybko mi minie.

Nie jest to jakiś mega ból, ale jednak go czuję...

Mężuś wraca już do domu, idę się ubierać i spadamy na spacerek z małą...

julita, Zajsonek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje popołudnie tak minęło :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e513635bbf.jpg

Zajsonek, Owca123, julita, Biedroneczka83, dorcia8919, gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten sprzęt!

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka u ciebie to już na poważnie trwa gromadzenie wyposażenie pokoju Sebka :) super bujak!
    Myszka jak to jest ze znieczuleniem u dentysty w ciąży, pamiętam że gdzieś kiedyś czytałam że znieczulenie w ostateczności ale to chyba jakaś ściema ;)

dałam dziś po robocie :) umyte podłogi, umyta łazienka, posprzątaną kuchnia i sypialnia, dwa prania, obiad ugotowany, pokój małej "wyczyszczony", spacer z Manią (pies) zaliczony, do tego wykonanych kilka zadań zawodowych :) a teraz siedzę na tarasie popijam nesquik z mlekiem i cieszę się ładną pogodą, strasznie parno i ciepło ale w końcu zapowiadane są burze to co się dziwię :D

Owca123, małaMyszka, dorcia8919, estrella, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala Julita! Dałaś dziś czadu :D Relaks zasłużony!

A ja tylko byłam na szybkich spozywczych zakupach, zupka sie gotuje, pranie pierze i zjadłam właśnie knoppersa. U mnie jest zimno i pada cały dzień. Więc dziś siedzimy w domku przed tv :)
    Ale za to wczoraj było ładnie, byliśmy w Ikei, tam coś przekąsilismy i napiliśmy się kawki. A potem był spacerek i jescze wpadliśmy do takiej jednej knajpki na pyszne pierogi ruskie :) Cudownie spędziliśmy z mężem czas i pogadaliśmy sobie <3

julita, małaMyszka, dorcia8919, estrella, bosa lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca my też wkrótce wybieramy się do Ikei po wyposażenie pokoju dziecka :) tylko że najbliższą mam 180 km czyli w Wawie... niedość że zakupy same w sobie są męczące to jeszcze ta podróż :/ pierogi ruskie! uwielbiam!

małaMyszka, estrella, estrella, Owca123, bosa lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita mój mąż na ostatniej wizycie zapytał mojej gin jak to jest ze znieczuleniem u stomatologa, powiedziała, że jak nie zaproponuje znieczulenia to zmienić dentystę.

Wczoraj mnie zapytała, czy chcę ze znieczuleniem, czy bez, bo mają takie dla kobiet w ciąży - bez adrenaliny.

Stwierdziłam, że dawno nie byłam, to nie pamiętam czy bardzo boli, czy wcale, więc wybrałam znieczulenie i było wszystko ok. Wieczorem odczuwałam ból, a dzisiaj jak wstałam rano to normalnie, nic nie boli, normalnie jem...

julita, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Wpadam na chwileczkę przywitać się i powiedzieć, że żyję :)

Dziś zjechaliśmy na wieczór do domu, a jutro do mojej mamy :) Będąc u niej chcemy też jechać do Ikei żeby rozejrzeć się za mebelkami do pokoju maluszka :)

A dziś są moje urodziny dlatego stawiam ciacho:

e720f5a611bc4ed5med.jpg

Szkoda tylko, że pogoda nie dopisuje bo dziś cały dzień leje ale to już standard... jak mój mąż bierze urlop to pogoda się psuje :/ oby nad morzem nie padało...

Pozdrowienia i buziaki :*

małaMyszka, Owca123, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ