Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kochane!
Dopiero usiadłam.
Zauważyłam, że zamiast siedzieć na dupie i odpoczywać, to ciągle jestem niespokojna. Ciągle coś robię, ciągle czegoś szukam do zrobienia. Ciągle coś.
Myślę, że to dlatego, że mam do napisania pracę zaliczeniową i się od tego migam.
Mały coraz częściej się wypina. Zmienia pozycję, fika jak akrobata. Czasami aż boli heehheeh co do wyprawki, to chciałabym już spakować torbę. Chyba jak odbierzemy samochód, to pojadę do teściowej po wyprawkę i się spakuję. Inaczej zwariuję, oszaleję i zbzikuję! Na koniec wyląduję w wariatkowie i syn będzie miał matkę wariatkę
Nie wiem co się ze mną dziejeZgredek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już jedną pralkę wyprałam białych ciuszków teraz kolej na kolorowe
A czekaja Mnie jeszcze 4 pralki
Ale to już jutro.
Chciałabym urodzic na początku lipca w okolicach 38 tyg a co z tego będzie się okażeSynuś głodny więc idę kręcić jakąś kolację
Miłego
małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Witajcie Kochane!
My dzisiaj poza wizytą u stomatologa na 13:30 nic nie robimy. Z łóżka wstanę tylko na siusiu z małą i ze sobą.
Tak mnie w nocy szyjka bolała, że co chwilę się budziłam z bólu.
Wczoraj po prostu chyba przesadziłam z ciągłym chodzeniem. Mało siedziałam i w ogóle nie leżałam. Dzisiaj nie ma mocnych. Wyrko i wyrko...bosa lubi tę wiadomość
-
cześć!
wczoraj byłam w szkole rodzenia aby dowiedzieć się o szczegółach jak i co, teraz na spokojnie się zastanawiam czy uczestniczyć w zajęciach czy jednak dać sobie spokój
zapisałam się na bezpłatne warsztaty z udzielania pierwszej pomocy dzidziusiom, mam nadzieję że nigdy mi się ta wiedza nie przyda ale zawsze warto takąwiedzę posiadać, wybieram się więc z mężem. Warsztaty te są organizowane też w innych miastach, więc wklejam linka gdyby ktos był zainteresowany
www.bezpiecznymaluch.com.plOwca123, małaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Dorcia, no u mnie jest ponad 150 osob w firmie, więc mam nadzieje, ze nie napotkam problemów z wypłatą.
Julita, sprawdziłam linka i kurczę u mnie w mieście juz byl ten kurs w marcuszkoda, bo fajna sprawa.
A ja mam problem z kręgosłupem od kilku dni. W nocy, kiedy chcę sie przekręcić na drugi bok, boli odcinek od połowy kręgosłupa w gorę. Nie ważne czy lezę na prawym, lewym, czy na plecach. Spanie z poduchą też nic nie dajechwilami wydaje mi się, że ból się nasila, kiedy się w nią wtulę. straszny to boli... Czy któraś z Was też się z tym zmaga?
Jak już wstanę i się rozruszam to jest ok. Aż do nocy, a raczej nad ranem. Tak myślałam, że może to przez spanie w jednej pozycji w tej poduszce.
U nas dziś dzień lenia. Nie gotuję, nie sprzątam, idziemy na spacer i pizze
Miłego dnia dziewczyny!
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7b6389ea9be.jpg
Tak wygląda pokoik
W miejscu pojemników będzie stało łóżeczko a pod drugiej stronie komoda
Jak wam się podoba ? :*
brakuje mi właśnie łóżeczka i komoda do uzupełnienia pokoju
Ale na to musze jeszcze trochę czasu poczekaćjulita, Owca123, dorcia8919, małaMyszka, gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam i ja
Obiadek zjedzony, mąż w pracy a ja właśnie wyprałam 4 pralkę ciuszków więc zaraz zwijam te suche i wstawiam kolejne bo jeszcze 2 Mnie czekają
Chyba jutro wstawimy komode do pokoju więc zacznę prasowanko i układanko
Miłego dzionkamałaMyszka, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Kochane byłam u stomatologa - ząbki ogólnie zdrowe i mocne. Zrobiła profilaktycznie jednego, który mnie pobolewał, bo miałam plombę i myślałam, że może się wykruszyła czy coś.
Okazało się, że nie boli ten o którym myślałam, tylko następny, no i z małej kropki zrobiła się ogromny ubytek, ale naprawiony. Teraz tylko mnie boli po wierceniu i grzebaniu, mam nadzieję, że szybko mi minie.
Nie jest to jakiś mega ból, ale jednak go czuję...
Mężuś wraca już do domu, idę się ubierać i spadamy na spacerek z małą...
julita, Zajsonek, gosiunia, bosa lubią tę wiadomość
-
Moje popołudnie tak minęło
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e513635bbf.jpgZajsonek, Owca123, julita, Biedroneczka83, dorcia8919, gosiunia, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Myszka u ciebie to już na poważnie trwa gromadzenie wyposażenie pokoju Sebka
super bujak!
Myszka jak to jest ze znieczuleniem u dentysty w ciąży, pamiętam że gdzieś kiedyś czytałam że znieczulenie w ostateczności ale to chyba jakaś ściema
dałam dziś po robocieumyte podłogi, umyta łazienka, posprzątaną kuchnia i sypialnia, dwa prania, obiad ugotowany, pokój małej "wyczyszczony", spacer z Manią (pies) zaliczony, do tego wykonanych kilka zadań zawodowych
a teraz siedzę na tarasie popijam nesquik z mlekiem i cieszę się ładną pogodą, strasznie parno i ciepło ale w końcu zapowiadane są burze to co się dziwię
Owca123, małaMyszka, dorcia8919, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Ulala Julita! Dałaś dziś czadu
Relaks zasłużony!
A ja tylko byłam na szybkich spozywczych zakupach, zupka sie gotuje, pranie pierze i zjadłam właśnie knoppersa. U mnie jest zimno i pada cały dzień. Więc dziś siedzimy w domku przed tv
Ale za to wczoraj było ładnie, byliśmy w Ikei, tam coś przekąsilismy i napiliśmy się kawki. A potem był spacerek i jescze wpadliśmy do takiej jednej knajpki na pyszne pierogi ruskieCudownie spędziliśmy z mężem czas i pogadaliśmy sobie
julita, małaMyszka, dorcia8919, estrella, bosa lubią tę wiadomość
-
Owca my też wkrótce wybieramy się do Ikei po wyposażenie pokoju dziecka
tylko że najbliższą mam 180 km czyli w Wawie... niedość że zakupy same w sobie są męczące to jeszcze ta podróż
pierogi ruskie! uwielbiam!
małaMyszka, estrella, estrella, Owca123, bosa lubią tę wiadomość
-
julita mój mąż na ostatniej wizycie zapytał mojej gin jak to jest ze znieczuleniem u stomatologa, powiedziała, że jak nie zaproponuje znieczulenia to zmienić dentystę.
Wczoraj mnie zapytała, czy chcę ze znieczuleniem, czy bez, bo mają takie dla kobiet w ciąży - bez adrenaliny.
Stwierdziłam, że dawno nie byłam, to nie pamiętam czy bardzo boli, czy wcale, więc wybrałam znieczulenie i było wszystko ok. Wieczorem odczuwałam ból, a dzisiaj jak wstałam rano to normalnie, nic nie boli, normalnie jem...julita, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór
Wpadam na chwileczkę przywitać się i powiedzieć, że żyję
Dziś zjechaliśmy na wieczór do domu, a jutro do mojej mamyBędąc u niej chcemy też jechać do Ikei żeby rozejrzeć się za mebelkami do pokoju maluszka
A dziś są moje urodziny dlatego stawiam ciacho:
Szkoda tylko, że pogoda nie dopisuje bo dziś cały dzień leje ale to już standard... jak mój mąż bierze urlop to pogoda się psujeoby nad morzem nie padało...
Pozdrowienia i buziaki :*małaMyszka, Owca123, dorcia8919, bosa, gosiunia lubią tę wiadomość