X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrocławskie ciężarówki
Odpowiedz

Wrocławskie ciężarówki

Oceń ten wątek:
  • saszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo nieeeee!!! Ecencia to teraz mnie załamałaś! No co za ironia losu :( Ja bym zrobiła z niego o wiele lepszy pożytek ;) A jak w porównaniu do "z przed ciążą"?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy jako już doświadczone macie do polecenia jakiegoś lekarza do prowadzenia ciąży?
    wstępnie zdecydowałam się na dr Grażynę Grocholską
    może któraś z Was prowadziła u niej ciążę? Lub u jakiegoś innego lekarza z Lux medu?
    będę Wam wdzieczna za wszelkie opinie:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuski,
    przyjmiecie mnie ponownie do siebie? :-)
    gratuluje pociech :-)
    Gosia86 ja tez chodze do Grocholskiej do LuxMedu, i dodatkowo prywatnie do dr Wiatrowskiego- z ZimMedu.
    pozdrawiam i milego dnia zycze :-)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Bella i jak jestes z niej zadowolona? Ja bylam u niej w sumie dwa razy, raz w poprzedniej ciąży gdy zaczęło się poronienie i postawila trafną diagnozę
    i teraz po skierowanie na betę i progesteron, kolejna wizytę mam w poniedzialek
    powiedz czy u niej jest problem z L4 czy da mi bez problemu?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie tak, wydaje mi sie, ze jest dobra osoba i zna sie na rzeczy. przede wszystkim nie ma u niej problemu wlasnie ze skierowaniami na badania, a ja mam za soba poronienie plus ciaze biochemiczna wiec na poczatku dla mnie to bylo wazne by kontrolowac bete i pregesteron i ona nigdy mi nie odmowila skierowania.
    ona mi L4 dala od razu, bez proszenia i wydaje mi sie, ze nie powinna Ci odmowic.
    ja ide do niej 17.09. dodatkowo tez chodze prywatnie by wszystko sprawdzic :-) plus lekarz do ktoego chodze jest lekarzem na Borowskiej a chyba chcialabym tam rodzic.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też jestem wlasnie po promieniu, bylam u niej 1.09 zaraz po pozytywnym tescie i wcale mnie nie pogonila ze za szybko przyszłam, dala skierowania bez problemu bo dlaczego mam placic za badania skoro mam w abonamencie?
    opodiwdzialam jej ze mam szkodliwe warunki w pracy wiec powiedziala że na razie nie może dać zaświadczenie ani zwolnienia bo nie ma na czym się oprzeć w diagnozie a sam test nie wystarczy
    na razie mam L4 od internisty
    ale skoro piszesz ze daje bez problemu to już się mniej będę martwić
    dziękuję Ci bardzo bardzo:*
    ja mam wizytę teraz 08.09 i kolejna chyba 15.09 bo już coś powinno byc widać na usg wtedy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zobaczylam ze sa mamy z wroclawia i chcialabym dolaczyc do grona :) moj maluch pojawi sie na swiecie w okolicy miesiąca :)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kredko Ty już prawie na finiszu :) większość dziewczyn już tu jest rozpakowana :) a ja dopiero na starcie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe wroclawskie ciężarówki:)
    Kredko pozdrawiam i życzę szybkiego porodu.
    Kogo oczekujesz?

bella82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Bella ja też jestem wlasnie po promieniu, bylam u niej 1.09 zaraz po pozytywnym tescie i wcale mnie nie pogonila ze za szybko przyszłam, dala skierowania bez problemu bo dlaczego mam placic za badania skoro mam w abonamencie?
    opodiwdzialam jej ze mam szkodliwe warunki w pracy wiec powiedziala że na razie nie może dać zaświadczenie ani zwolnienia bo nie ma na czym się oprzeć w diagnozie a sam test nie wystarczy
    na razie mam L4 od internisty
    ale skoro piszesz ze daje bez problemu to już się mniej będę martwić
    dziękuję Ci bardzo bardzo:*
    ja mam wizytę teraz 08.09 i kolejna chyba 15.09 bo już coś powinno byc widać na usg wtedy

mi chyba pierwsze L4 wystawila po wyniku Bety, poniewaz ja nie chcialam na poczatku USG robic. bardzo mi sie podobalo, ze to zrozumiala i nie naciskala. Ja uwazam, ze ona jest naprawde w porzadku, nigdy sie u niej nie czulam, ze zadaje glupie pytania, nigdy jej sie nie spieszy, zawsze wszystko wytlumaczy i zawsze chce pomoc. Kiedys zadalam jej pytanie i nie bardzo byla pewna to chwycila za telefon i dzwonila do meza by sie dopytac bo on jest internista (nie wiem czy wielu lekarzy by sie na to zdecydowalo!). owszem bardzo czesto sa u niej opoznienia ale ja uwazam, ze warto.
    ze zwolnieniem nie bylo problemu jak tylko jej powiedzialam, ze mam zle warunki pracy, ze sie zle czuje no i ze wzgledu na moja "historie".

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Hej dziewczyny zobaczylam ze sa mamy z wroclawia i chcialabym dolaczyc do grona :) moj maluch pojawi sie na swiecie w okolicy miesiąca :)

Witaj Kredko :-) Ty juz na koncowce :-) jak sie czujesz?

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie :) czuje sie dobrze czasami mnie skurcze lapia ale bardzo nie regularnie wiec nie ma co myslec jeszcze o porodzie. Czuje ze moj synek jeszcze u namusi w brzuszku posiedzi :)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella82 bardzo Ci dziękuję:*
    czuję że podjęłam dobrą decyzję odnośnie wyboru lekarza

bella82 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma problemu :-) moze sie kiedys u niej przed gabinetem spotkamy :-)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a zdradzisz jaką miałaś betę?
    bo ja w 11 dpo 59,82 a w 13 dpo 156,20
    ale myślę że to powinno jej wystarczyć
    fatalnie się dzisiaj czuję od rana ból głowy a teraz jeszcze ząb się odezwał

a wszystko możliwe że uda nam się spotkać:) chodzisz na dominikańskim czy na swobodną?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:52

asienka28 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że tam pracuje dr Zborowski?
    ile kosztuje wizyta?

Kredka wybrałaś już szpital?
    ja mam jeszcze duuuuzo czasu i na razie o tym nie myślę ale pytam z ciekawości:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Bella a zdradzisz jaką miałaś betę?
    bo ja w 11 dpo 59,82 a w 13 dpo 156,20
    ale myślę że to powinno jej wystarczyć
    fatalnie się dzisiaj czuję od rana ból głowy a teraz jeszcze ząb się odezwał

a wszystko możliwe że uda nam się spotkać:) chodzisz na dominikańskim czy na swobodną?

ja mialam 510 ale nie wiem jaki to byl dzien poniewaz nie wiem kiedy dokladnie mialam owu w tamtym cyklu poniewaz zupelnie odpuscilam :-)
    wiem, ze mozna brac apap jak Cie cos boli. ja bralam chyba 2 razy ale tylko po pol tabletki.
    a o zebie nic nawet nie mow, ja w dniu w ktorym dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy wyladowalam u dentystki na fotelu z mega bolem poniewaz wdalo mi sie zapalenie ropne zeba leczonego kanalowo! na szczescie szybko zareagowalam i ropa zebrala sie miejscowo i nie doszla do krwioobiegu.
    ja czasem chodze na swobodna ale glownie na pl Dominikaski poniewaz mam tam blizej, i jakos bardziej mi sie podoba :-)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na dominikańskim jest położna, na swobodnej już niby też ale na zapisy dwa razy w tygodniu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak? ja nigdy o poloznej na swobodnej nie slyszalam :-)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ