Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiu wrote:Dziewczyny, które juz urodzily albo mialy o tym na szkole rodzenia lub z doświadczenia . Czy każą Wam wybudzac dziecko co 3h w pierwszym miesiącu na karmienie ? Chodzi mi tu głównie o noc ..
Ja karmie na życzenie osobiscie Sylwiu -
Sylwiu, u nas mała spadała z wagi, ssała krótko (np 3 min i po karmieniu) i kazali mi wybudzać, co robiłam. Potem ja ważyli po każdym karmieniu i wyszło ze ona po prostu tak szybko się najada i trochę odpuściliśmy z nocnym budzeniem.
I tak, w środę cięcie!White Innocent lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
O rety, rety! Dzieje sie! 😀
Arashe ja Tobie jeszcze nie pogratulowalam!
Magda tez? Super! Pochwal sie tutaj kochana i zdaj relacje jak tylko bedziesz mogla. Czekamy z niecierpliwoscia!
Mama_Zuzia Tobie raz jeszcze gratki i wszystkiego co najlepsze. Kiedy wyjdziecie do domu?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Manka Ty sie jeszcze nie spiesz, zostan z nami! 😉
Agucha i co? Doczekasz do jutrzejszej wizyty? Jestem bardzo ciekawa co Twoj lekarz powie!
Kaska i ja! i ja! 35! Tyle dziewczyn juz by spokojnie moglo teraz rodzic a ja sie modle, zeby jeszcze przez te minimum 2 tygodnie nic sie nie dzialo!
Aster a jak Ty sie czujesz na tym etapie?
K878 oj wiem o czym mowisz! Mam tak od dluzszego czasu. Ale co ciekawe wczoraj mala musiala troszke jakos zmienic pozycje, bo przez duza czesc dnia nagle o wiele latwiej mi sie chodzilo! Nawet bedac z corkami na podworku dalam rade zrobic ze 20 rundek na zjezdzalni (w sensie asystowania 2-latki przy wchodzeniu po drabince a potem z drugiej strony przy zjezdzaniu), czego nie bylam w stanie dokonac wiecej niz 2-3 razy pod rzad przez ostatnie prawie 2 miesiace!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:41
Mańka lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co do pytania o wybudzanie do karmienia, to u mnie bylo takie zalecenie.
I to byla glownie kwestia z moja starsza corka, bo mlodsza to kompletnie, w ogole nie spala, czy dzien czy noc, wiec nie bylo mowy o "wybudzaniu".
Bardzo jestem ciekawa czy zalecenia nadal takie same i jaki temperamencik bedzie miala najmlodsza 😏08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gratuluję świeżo upieczonym mamom! Dużo zdrowia dla Was i dzieci
U mnie dzisiaj dziwne zjawisko. Na papierze toaletowym mała grudka gęstego śluzu, wielkości połowy małego paznokcia. Brak koloru i zapachu. Czy to czop? Jego część? Jak duży jest cały?
Sorry za szczegóły fizjologiczne.
Moja dr napisała że spokojnie, w środę na ktg zerknie co tam słychać. Ale oczywiście się denerwuje bo mam ciągle bakterie w posiewach z pochwy i się boję że bez czopa to dzieci mi je zalapia
-
Pom-pon wrote:Gratuluję świeżo upieczonym mamom! Dużo zdrowia dla Was i dzieci
U mnie dzisiaj dziwne zjawisko. Na papierze toaletowym mała grudka gęstego śluzu, wielkości połowy małego paznokcia. Brak koloru i zapachu. Czy to czop? Jego część? Jak duży jest cały?
Sorry za szczegóły fizjologiczne.
Moja dr napisała że spokojnie, w środę na ktg zerknie co tam słychać. Ale oczywiście się denerwuje bo mam ciągle bakterie w posiewach z pochwy i się boję że bez czopa to dzieci mi je zalapia
-
Laurka ja nie należę to tych narzekających, bo mi to ulgi nie przynosi:) jak ktoś pyta to mówię, że czuje się jak w ciąży Odliczam dni do ściągnięcia szwu (16) od dziś odstawiam progesteron (aaaaaaa!!!) a jutro idę na pobranie wszystkiego co tam trzeba gbs, mocz, krew
gratulacje kolejnych tygodni Laurka i Kasia, już niedługo dołączymy do grona terminowo "bezpiecznych".Kaska lubi tę wiadomość