X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakim sensie ktoś nas obgaduje?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze ze rozważałam dołączenie do grupy ale ja bardzo mało czasu spędzam przy komputerze i telefonie. Boje się zbyt dużego „spamu” milionem powiadomień. Ja nie ogarniam znajomych i nigdy nie odpisuje w czasie czy nawet tego samego dnia wiec fejs z grupa to dla mnie za dużo. Tutaj zaglądam ale nie zawsze mogę wbić się w rozmowę czy nawet czasem nadrobić dwóch dni :) Poza tym forum jakoś bardziej mi odpowiada.
    Szczerze mówiąc wisi mi czy na innym wątku ktoś mnie obgada. Cieszę się ze Zostało kilka dziewczyn tutaj . Zawsze dobra rada czy pomoc się przyda i oczywiście dział to w dwie strony jak tylko będę umiała :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:41

• Aster4n Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tylko tutaj, nie mam Messengera i nie czytam innych wątków, po prostu mam wrazenie, że telefon przejąłby nade mną i moim życiem kontrolę, ale bardzo się ciesze, że Was mam i jestem tutaj jedna z Was😃

Laurka, Kaska, Mila, Sylwiu lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to ze obgaduje, ale dziewczyny będące na naszym wątku i udzielające się tez na innym komentują, nie zawsze w miły sposób to o czym rozmawiamy na wrześniu. Ja tez nie śledzę ale czasami zajrzę na inne wątki i akurat trafiłam na takie komentarze. I spoko, rozumiem ze to forum publiczne ale po co robić takie akcje?

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez tu zostaje😊

O kurcze to jest nie fajne ze tutaj piszac z nami rowniez jestesmy na innym wątku w jakis sposób opisane przez te osoby 🤔
    No cóż zrobic tylko olac to trzeba

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon- nie wiem czy odszedł w całości, ale na mój chłopski rozum było to sporo. W szpitalu nic mi nie mówili, wiem tylko że skurcze się uspokoiły i narazie grzecznie leżymy w domku. Za tydzień w poniedziałek mam wizytę więc może się czegoś ciekawego dowiem, no i ciąża będzie donoszona więc będę mogła już się zacząć ruszać. Za tydzień we wtorek mam rzęsy, więc później może już coś ruszać :D chciałam jeszcze iść do fryzjera, ale chyba już nie dam rady bo u mojej babeczki się czeka miesiąc na wizytę 🤦‍♀️
    No ja też z tych, która się głównie przeniosła na fb- mi osobiście taka forma zdecydowanie bardziej odpowiada, ale tutaj czytam Was na bieżąco i też mam zamiar się czasem odezwać :)
    Agusia jak tam po wizycie?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ma stresa przed wizytą w środę. Różne myśli mi chodzą po głowie.

Chłop chce się w czwartek przeprowadzać a ja nie wiem jak ogarnę schody w tym domu. Głupi problem nie? No ale jakoś jestem źle ostatnio do wszystkiego nastawiona.

U nas też upały. Ma być tak do końca tygodnia. 28 stopni na koniec wakacji.

Ja czytam i tu i tu bo jakoś grupa się podzieliła. Ale na Facebooku to tyle produkują że nie do końca ogarniam hehe
    No w gruncie rzeczy nigdzie się stąd nie ruszam ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D*pa! Pediatra nie wie czy to opryszczka ale coś tam przepisała. Oszaleje! Ciekawe co mi jutro w szpitalu na ten temat powiedzą...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    A moja opinia jest taka, że zawsze w większym gronie bab zaczyna się coś psuć. Dlatego grupy na FB i whats upie są nie dla mnie. Mooooooze kiedys wątek umrze całkiem to rozważę przystąpienie, ale przwraza mnie ilość powiadomień i wiadomości, nie lubię czegoś takiego. A zdjęcia noworodków osób które znam tylko jako Nicki też mnie jakoś nie jaraja aż tak żeby śledzić życie tych osób ;)

Uwaga, mój mąż złożył łóżeczka!! Nadeszła wiekopomną chwila. Jutro odbiera foteliki. W 17 dni do cc dotarło do niego że warto to zrobić!

A ja dzisiaj cały dzień śpię. Wstałam rano do kosmetyczki, a później drzemka 13.30-17.30. dopiero wracam do żywych.

Gratuluję udanych wizyt :) liczę że moja środowa przedostatnia też będzie ok :)

Miłego popołudnia dziewczyny!

k878, agjot1979, AnnaB., Mila, Mańka lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co to znaczy, że obgaduja? :D Ja dzisiaj miałam pierwsze ktg, nawet malusi skurczyk się nie zapisał.
    Mi się ten czat z fejsa podoba, mimo spamu, szybkie info, więcej zdjęć i rzeczywiście każda z piszących występuje pod swoim forumowym nickiem i jakoś tak ksywki nabierają twarzy:)

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    A ja ma stresa przed wizytą w środę. Różne myśli mi chodzą po głowie.

Chłop chce się w czwartek przeprowadzać a ja nie wiem jak ogarnę schody w tym domu. Głupi problem nie? No ale jakoś jestem źle ostatnio do wszystkiego nastawiona.

U nas też upały. Ma być tak do końca tygodnia. 28 stopni na koniec wakacji.

Ja czytam i tu i tu bo jakoś grupa się podzieliła. Ale na Facebooku to tyle produkują że nie do końca ogarniam hehe
    No w gruncie rzeczy nigdzie się stąd nie ruszam ;)

Wcale się nie dziwię. Dla mnie podejść półpiętro z windy do domu to wyczyn przez bolące pachwiny. A Ty pewnie po swoich będziesz latać non stop.

Stayaway, byłam ciekawa czy to widać na USG czy czop jest czy zniknął. No nic, dowiem się w środę ;)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem głównie na Fb, ale tutaj też czytam i staram się pisać.

N fb jest mi zdecydowanie wygodniej. A powiadomienia na messenger, można na szczęście wyłączyć, bo produkcja idzie tam tasmowo. :) gratki udanych wizyt. :)

My dziś kiblujemy ze starszakiem w domu. Marudzi, że go nogi bolą, a że pogoda była wcześniej 29 stopni, a teraz się zachmursylo to dla mnie lepiej.

Z H&m dostałam info, że dziś ostatni dzień - 20% na dział dziecięcy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 18:24

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon, like dla męża, zarządzanie czasem level master, mój tez tak ma. Zawsze jak się coś sypnie i marudzę ze „a nie mówiłam żeby się wcześniej tym zajac” to się tłumaczy ze skad mogl wiedzieć ze coś pójdzie nie tak.

Ja się na fejsa nie wybieram bo go nie lubię, korzystam sporadycznie i już. W forum cenie sobie właśnie to ze jestem bez nazwiska i innych RODO personaliów. A ze ktoś nie ma co robić tylko podczytuje obce wątki i je komentuje... cóż, jego sprawa. Wątek ze starsza tez mi się rozsypał jakos na końcówce ciazy. Tam na koniec się ujawniła jakaś dziewczyna która od początku czytała i siedziała cicho, i pojechała kilku osobom. Tez dziwnie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Pompon, like dla męża, zarządzanie czasem level master, mój tez tak ma. Zawsze jak się coś sypnie i marudzę ze „a nie mówiłam żeby się wcześniej tym zajac” to się tłumaczy ze skad mogl wiedzieć ze coś pójdzie nie tak.

Ja się na fejsa nie wybieram bo go nie lubię, korzystam sporadycznie i już. W forum cenie sobie właśnie to ze jestem bez nazwiska i innych RODO personaliów. A ze ktoś nie ma co robić tylko podczytuje obce wątki i je komentuje... cóż, jego sprawa. Wątek ze starsza tez mi się rozsypał jakos na końcówce ciazy. Tam na koniec się ujawniła jakaś dziewczyna która od początku czytała i siedziała cicho, i pojechała kilku osobom. Tez dziwnie.

Uważam, że powinnyśmy dostać jakąś nagrodę za znoszenie tego i nie ubicie dziadów ;)

k878 lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pisze kochane co i jak. Wrocilam do domu to musialam zjesc bo glodna jak wilk :D
    Otoz maly z usg uwaga 4100 gr!! Tak mi synek urosl w 3 tyg :D wszystko pozamykane i ok. No ale czepil sie cisnienia. Mialam dolne za wysokie i mam mierzyc w domu 3-4 razy dziennie i jak wyjda 3 pomiary za wysokie to wtedy tel do niego i cc pt/sob a jak bedzie ok to w pon 2 wrzesnia rano na czczo do szpitala i moze 2 juz cc a jak nie to 3 rano.
    Co do fb ja sie nie przenosze nigdzie. Na kwietniu 2018 tez sie duzo przenioslo na fb. Szkoda. Ja lubie to forum. Co do innym watkow ja nie czytam.
    Ej o co chodzi komunikacja i tymi paczkami?? Mi to od poczatku troche wygladalo podejrzanie no alr sie nie wypowiadalam ale widze ze kilka z Was ma takie same oddczucia jak ja.

monkle, Pom-pon, Mila, lgia1, Jusi 28, k878, Sylwiu, Mańka lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec koncow wszystko sie sprowadza do osobistych preferencji ;)
    Ja fejsa calkiem skasowalam rok temu i nie wracam.

Kaska no lepiej przeprowadzke zaczac teraz niz czekac. To i tak bedzie proces przeciez. Moze dasz rade tymczasowo rozgoscic sie na dole zamiast biegac po tych schodach - czy nie ma takich mozliwosci?

Pom-pon gratulacje dla meza ;)

Klopsik a dlaczego Ty masz teraz to ktg? To chyba zadna strata, ze sie jeszcze skurcze nie zapisuja? ;)

K878 ze tez sie jednak musialo teraz cos przyplatac! A jaki jest czas wylegania sie opryszczki? Moze to jednak wina tesciowej tfu tfu! ;/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kawal bobasa!! A co do Twojego przybierania na wadze, opuchlizny i teraz cisnienia - naprawde monitoruj! Trzymam kciuki za Ciebie, zeby to nie bylo, to co mnie spotkalo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, k878 mój też tak ma. Po łóżeczko dopiero jedziemy w ten czwartek, jak już się uparlam. Mamy dokupić do niego materac, a to łóżeczko jest od kumpeli najprawdopodobniej neistandardowe.. I dopiero to, że muszę poszukać materaca, skłoniło go do szybszej jazdy.

Wózek mam po starszaku, ale już powiedziałam, że on go b te dzie rpac, skoro ma takie tempo z prsynoszneiem wszystkiego.. Wciąż ma na wszystko czas 😑

Agusia ale waga! Wow! Mam nadzieję, że z ciśnieniem to był tylko syndrom białego fartucha. Coraz bliżej cc i maleństwo w ramionach :)

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super mały ma już wagę! Ja na wizytach tez mam zawsze podwyższone ciśnienie i tez kontroluje w domu. Ewidentny syndrom białego fartucha bo w domu zawsze w normie. Co do komunikacji to szczerze niewiem czy to prawda czy nie to rozstanie z mężem, ja jej paczkę wysłałam i wierze ze faktycznie potrzebowała pomocy. Jeżeli nie, No to cóż, dałam się nabrać, wyjdzie ze po prostu jestem naiwna.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ