X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje !!
    Myślałam ze będę następna a ja nadal bujam się w dwupaku. Noce to dla mnie jakaś masakra, tłukę się z boku na bok i nie mogę spać. A do tego taaaaak gorąco.
    Agusia trzymam kciuki ! Już zostało mało czasu :)

Zazdroszczę Wam, już się tulicie :)

Laurka oby ciśnienie się unormowało!

Jeśli chodzi o stopy to mi nie puchną ale ostatnio zaczyna mi schodzi z nich skóra o takie się robią twarde:/ Byłam u dermatologa ale narazie mam emolientami smarować. A później może coś z mocznikiem lekko. Ale podobno w czasie laktacji nie można mocznika ? Któraś jest w temacie może ?:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka No wreszcie! Dobrze ze sytuacja pod kontrola, bo już miałam wizje ze wywołują ci poród w szpitalu! Trzymam kciuki za ciśnienie i wytrzymanie jeszcze trochę.
    Agusia, jeszcze chwila, jeszcze momencik i Kacperek będzie z wami, powodzenia!
    Lubieswieczki wiem ze masz już dość, ale teraz to już naprawdę może być w każdej chwili, tego ci życzę! Co do mocznika w ciąży to niestety nie pomogę.
    Kark, ty to jesteś express i torpeda w jednym, gratulacje i witamy Juliana!
    Moja nocka nawet ok, chociaż miałam trochę problemów z zaśnięciem, jeszcze 5 dni i koniec tych przyjemności! Miłego dnia dziewczyny!

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kciuki zaciśnięte i czekamy na info :) Kark gratuluję synka już na świecie :) Laurka najważniejsze, że skończyło się na strachu i wszystko jest dobrze :) Lubieswieczki w pełni rozumiem ja też nadal dwupak. Kaśka zaciskaj nogi kochana i trzymam kciuki !:) Axie92 ja również cały czas spuchnieta, to okropny stan. Rano nawet mam tak zdretwiale palce od rąk, że nie mogę nic złapać. Dopiero po chwili to mija A stopy non stop. Ja byłam w wczoraj na ktg, jadę jeszcze w sb i jak nic się nie zmieni to w pon mam się zgłosić do przyjęcia na oddział. Mała zdecydowanie postanowiła nie wychodzić. Martwię się trochę , ponieważ naczytałam się o wywoływaniu porodu i to chyba najgorsze. A też nie chciałabym leżeć tydzień lub dwa na oddziale. Dlatego dzisiaj w ruch mycie okien i sprzątanie A jak to nie pomoże to zmuszam męża jutro ostatecznie czy chce czy nie ;) może uda się coś rozruszać ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Dziewczyny gratulacje !!
    Myślałam ze będę następna a ja nadal bujam się w dwupaku. Noce to dla mnie jakaś masakra, tłukę się z boku na bok i nie mogę spać. A do tego taaaaak gorąco.
    Agusia trzymam kciuki ! Już zostało mało czasu :)

Zazdroszczę Wam, już się tulicie :)

Laurka oby ciśnienie się unormowało!

Jeśli chodzi o stopy to mi nie puchną ale ostatnio zaczyna mi schodzi z nich skóra o takie się robią twarde:/ Byłam u dermatologa ale narazie mam emolientami smarować. A później może coś z mocznikiem lekko. Ale podobno w czasie laktacji nie można mocznika ? Któraś jest w temacie może ?:)

Lubieswieczki, z całego serca polecam krem marki swederm hudsalva vitamin e. Nieziemski krem do piet, wysuszonych rak czy łokci. Po nim pięty jak pupcia niemowlaka, a koszt tez przyzwoity, bo ok 37 zł na ich stronie:)

• Aster4n Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ale emocje przez Ciebie były wczoraj, jak dobrze, że wszystko ok!

Gratulacje nowym rozpakowanym mamusiom.

Mama_Zuzia kiedyś polecałam na przyjaciela masc NeoFitoroid.

Agusia trzymam kciuki!

Zaczęły mi puchnąć stopy, witam się w teamie "bez kostek", a u nas dziś ani trochę chłodniej niż wczoraj :(

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, to ja jestem z tych leniwych i zastosuje Twój sposób ale odwrotnie :D Najpierw dopadnę starego a jak nie pomoże to wtedy okna :D

Annie, dziękuje za polecenie na pewno kupię i spróbuje :) bo zaczyna się robić niefajnie :)

Annie80, Mila, pola0909, manda21 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo gratulacje dla rozpakowanych :) kurde połowa to się w sierpniu rozpakowala, moja ani myśli wyjść, męża gwalce okna myje a tu nic...

pola0909, andziaxs lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kciuki zaciśnięte .

Kark gratulacje . Piękne imię .

Ja czekam z małym w poczekalni w szpitalu - jesteśmy w poradni neonatologicznej . Maluszkowi drżą nóżki i mamy zalecenie

Laurka całe szczęście wszystko się wyjaśniło . Ufffff.

tere-fere, andziaxs lubią tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta kciuki dla Was za konsultacje! Daj znać co powiedzieli.

Agusia- na pewno ju się tulicie z syneczkiem ❤️

AmyLee- zrób brwi i paznokcie, sprawdzony sposób hahah :)

Aster- dzięki wielkie za polecenie :* dzisiaj uderzam do apteki!

My dzisiaj kończymy tydzień! Jest tak cudownie, spokojnie ze czuje się jak na wakacjach. Mała wniosła taki spokój do naszego domu ze wszyscy się wychillowalismy :) karmimy się ładnie, ja jem wszystko, mała przesypia nocki i dnie, jak jest obudzona to patrzy i nie płacze, obserwuje sobie.
    Wczoraj mała została zarejestrowana, zameldowana i mamy już numer pesel :)
    Ja mam apetyt jak zbój, ale jem ile wlezie, bo po porodzie mam kilogram mniej niż przed, a czuje ze jeszcze pospada.
    Wczoraj była u nas położna i wszystko dobrze z malutka, tez powiedziała ze anioł :)

monkle, elvira, Laurka, Sylwiu, andziaxs, Mańka, łania, manda21 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mamusie! Musialam miec naprawde gorszy dzien w srode, ale nadal nie mam pojecia dlaczego mala nagle zrobila sie taka leniwa do tego stopnia, zeby mi takiego stracha napedzic.

Noc byla dla mnie okropna. Nie moglam kompletnie spac a jak zasnelam to na godzine i sie budzilam. I za kazdym razem jakis koszmarny sen. Tyle ich mialam w jedna noc, ze glowa mala. Mam nadzieje, ze po porodzie to sie skonczy, bo mnie to psychicznie wykancza.

U nas upalow nie ma juz. Od tygodnia tak 20-25 stopni.

Axie myslalam na dniach o Tobie, dobrze, ze sie odezwalas.

Pola Ty to jestes dlugodystansowiec nie ma co! Wiem, ze jestes zmeczona i gotowa przywitac dzidziusia, ale troche Ci zazdroszcze. Chyba jednak lepiej tak niz w druga strone.
    Lubieswieczki i AmyLee to samo 😊

Mama Zuzia zazdroszcze, bo jestem przekonana, ze pokoj i spokoj to beda ostatnie rzeczy, ktore bede mogla powiedziec o moim domostwie 😂 Spodziewam sie mega rozgardiaszu i chaosu.

axie92 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:28

tere-fere lubi tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - miałyśmy obie mieć cc we wtorek... Ale cieszę się że będziesz wcześniej tulić maleństwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:28

uann3e3kzktf09v2.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam! Cudownie, że jesteście już razem :)

Ja myślałam, że mój maluszek zdecyduje się sam wyjść w tym tygodniu, ale coś się nie zapowiada, chyba dobrze mu w brzuszku. Zaczyna mnie przerażać widmo patologii ciąży w poniedziałek i wywoływanie porodu. Ale zdrowie synka najważniejsze, nawet jak ja się będę musiała nacierpieć.

Ja chodzę po schodach, męczę męża, nawet z basenu właśnie wróciłam, ale jak dziecko niegotowe to i nic nie pomoże :(

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • marchev Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem wsciekla. Nie wiem co mam robic. Do terminu 3tyg

Wyszlam od lekarza do ktorego chodze cala ciaze prywatnie i od ktorego slyszalam, ze lepeij w moim przypadku zrobic cc, w teorii zapisal mi termin cc i ja durna zapytalam czy trzeba za takie postepowanie podziekowac, a on ze tak. Ze oczekuje formy podziekowania. "Ja sie zaopiekuje pania, a pani mi sie odwzajemni" na pytanie ile ceny nie podal, a jak powiedzialam z dupy 1k to parsknal...
    Jestem zalamana !!! Az mi sie ryczec chce ze dalam sie tak zrobc....

Ja nie sadzilam, ze bedzie chcial dodatkowa kase

Prosze nie cytujcie tego posta.

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coooo? Wiesz, mogłabyś to zgłosić, bo to jest wymuszenie łapówki...

Swoją drogą, chodzi tylko o termin na cc czy tez on miał robić cięcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:56

andziaxs lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev..no szok, a jakie masz wskazania do cc? Bo jeśli masz od innego specjalisty to jego łaska nie jest potrzebna...
    Ja swojego na wszelki wypadek nie pytałam :-)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev sorry, ale ja bym uciekala od niego gdzie pieprz rosnie :/ Na pewno bym nie chciala, zeby taka pazerna gnida sie mna "zaopiekowala". Zglosic to w odpowiednie miejsce i na pewno z pomoca znajdziesz kogos innego.

andziaxs, Mańka lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany marchev jestem w szoku! Toz to jawne oczekiwanie łapówki! Niewiem co ci poradzić, kuriozalna sytuacja.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev , a to burak , mysli ze kazdy spi na kasie pff

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mialby robic... Qwa mac, ale sie dalam zrobic. On mowi ze moje poronienia trombofilia i duza glowa dziecka, ale nie na tyle duza (jeszcze) zeby to hylo glowne wskazanie do cc.

Wiecie on mnie prowadzil i od poczatku dawal do zrozumienia ze cc, ale teraz jakbym chciala tego uniknac to nie pojawie sie w tym szpitalu, a innego nie znam. Jestem rozbita.

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ