X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev ja bym wręcz po złości nie wręczyła mu ani złotówki. Sorry, ale to jego "zasrany" obowiązek jak najlepiej zaopiekować się pacjentką podczas pobytu w szpitalu, a tym bardziej cesarki. Nie będziesz jej przecież robić w prywatnym szpitalu?

Ja też chodzę do lekarza prywatnie (pewnie jak większość z nas), ale zawsze jest wsparciem, jak coś potrzebuję, czy jeszcze nawet w czasie starań o ciąże mogłam przyjść do niego do szpitala i w 5 minut zrobił monitoring cyklu, a nie wyłudzał co miesiąc wizyty. Takich lekarzy szanuję i doceniam. Osoby, które wykorzystują pacjentki nie powinny się zwać lekarzami, na pewno nie z powołania ;/

andziaxs lubi tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • marchev Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym wiedziala o tym wczesniej juz dawno bym uciekla od niego i to zglosila. A mi zostaly dwa tyg to moje 1 dziecko...

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poszukać innego? Tylko mało czasu... jestem w szoku, ja miałam poprzednio cc i teraz tez będzie i nigdy nie usłyszałam od lekarza nawet pół słowa o odwdzięczenia, chociaż mógłby coś zasugerować bo wskazania to głównie mój spokój psychiczny. Masakra!

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno znajdzie sie lekarz , ktory bez dawania w łape zrobi Ci CC.

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze jedno Marchev, ja też mam trombofilię, jestem po 2 poronieniach i mały ma dość dużą główkę. I to jest jedno z niewielu schorzeń w ciąży, które wręcz jest wskazaniem do porodu naturalnego. Przez to, że rozrzedzamy krew jest zwiększone ryzyko krwotoku podczas operacji i powinno się zrobić wszystko by urodzić siłami natury.

Dziwne, że lekarz tego nie podkreśla i nie próbuje pójść w tym kierunku. Poczytaj o tym troszkę, może on typowo próbuje wyłudzić kasę ;/ Mnie dlatego lekarz w poniedziałek kładzie do szpitala i będę indukowana jeśli samo nie ruszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 14:09

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie możesz iść do innego lekarza po skierowanie na cc? A do szpitala jak trafisz to przecież na złość Ci nic nie zrobi, tym bardziej, ze pewnie będzie spodziewał, ze kasę i tak dostanie.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev dla mnie to brzmi jak jakiś żart... Kiedy masz następna wizytę? Może się okazać, że nie mówił poważnie?

Kark moje gratulacje :)

Agusia jak dojdziesz do siebie to się odezwij 😘

tere-fere lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła do innego lekarza, co on myśli o cc.

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev to wg mnie
    -albo idź sie skonsultuj z innym poloznikiem
    -albo normalnie idź na cc do "Twojego" lekarza ale nie płać (jakby dopytywal powiedz ze zaplacisz po )
    -albo jeśli inny położnik lub dwóch nie stwierdzi wskazań do cc nastaw sie na sn

Karmazynova, andziaxs, Aster4n, Arashe lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mam. Mam przyjsc do szpitala w danym dniu. Nie znajde innego lekarza. Teraz jest kosmos we wroclawiu z porodowkami.

Wiecie jak to jest jak slyszysz cala ciaze ze jest sie zaopiekowanym i lepeij miec cc. Nastawiasz sie psychicznie bo ufasz lekarzowi, a tu na dwa tyg przed takie cos...

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Marchew no jakiś cyrk!! Pierwsze słyszę o czymś takim. Ja bym szukała innego szpitala w razie czego. Albo faktycznie powiedziała ze zapłacę po.

Nie wiem jakoś chyba bym się bała ze jak już by mi tak powiedział a ja bym nie dała mu kasy to „zaopiekował” by się mną złe...
    Poza tym na następnej wizycie jeśli do niego pójdziesz przy takiej rozmowie ja bym go nagrała. Tak żeby mieć potwierdzenie w razie W.

Albo szukaj innego lekarza.... kurczę, ale chora sytuacja...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev czyli nie masz skierowania na cc, tylko masz się zgłosić bez skierowania?

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies mi wypisal ale powoedzial ze to i tak w szpitalu trzeba inne, eh musze ochłonąć i myslec co dalej

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:31

❤💙❤💙
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Jakies mi wypisal ale powoedzial ze to i tak w szpitalu trzeba inne, eh musze ochłonąć i myslec co dalej
    To zadzwoń do szpitala i zapytaj czy lekarz juz Ci ustawil cc na dany dzien (np zapytaj o ktorej będzie i kiedy masz sie stawić)a jak nie czy potrzeba coś jeszcze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tu tylko na chwile.
    Widze po wynikach wyszukiwania ,ze na Waszym watku pojawiła sie niejaka Komunikacja,widzialam,ze uskutecznia tą swoją śpiewke o trudnej sytuacji itp. Jeżeli ktoś chciał jeszcze jej coś wyslac niech lepiej da spokój bo to naciągaczka, stara wyga lamentów i żali.

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dziewczyny jak tu tylko na chwile.
    Widze po wynikach wyszukiwania ,ze na Waszym watku pojawiła sie niejaka Komunikacja,widzialam,ze uskutecznia tą swoją śpiewke o trudnej sytuacji itp. Jeżeli ktoś chciał jeszcze jej coś wyslac niech lepiej da spokój bo to naciągaczka, stara wyga lamentów i żali.

Niby czemu tak uważasz , znasz ją ze tak oceniasz ?! ;/

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, całe szczęście, że jesteś z Wrocławia i masz wybór. Przede wszystkim ani złotówki dla takiego palanta! W szpitalu u mojej mamy na każdym zebraniu dyrekcja grzmi, że personel ma absolutny zakaz przyjęcia choćby grama czekolady od pacjenta. Jest to surowo egzekwowane. Nie do pomyślenia jest dla mnie zachowanie, które opisałaś.

I teraz tak, skup się na sobie, spokojnym porodzie, na zdrowiu Maluszka. Znajdź nowego lekarza, w tak dużym mieście jest to do ogarnięcia. I przede wszystkim inny szpital, na pewno są alternatywy. Po wszystkim, gdy emocje opadną zgłosiłabym sprawę do odpowiednich służb. Niewiarygodne... Aż mną "trzepło".

Kark, gratuluję nowego członka rodziny ❤️ Co tu zaglądam, to szykuję się na tak radosne newsy i bardzo cieszę się, że powolutku każda z nas tuli już swoje maleństwo. Zdrówka dla Was wszystkich 😘

tere-fere, Laurka lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Annie80 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, chora ta sytuacja. Współczuje Ci, bo poród to i tak wystarczający stres, a tu jeszcze prywatny lekarz i takie cyrki wyczynia. Nie wiem, co Ci doradzić. Ale kto to widział: płacenie za poród na NFZ??? Myślałam, ze już te czasy minęły. Jeszcze mu mało: 9 m-czy mu płaciłas i na koniec takie coś. Jesli Cie umówiona cc, to bym chyba poszła, bez płacenia, a z podziękowaniem po wszystkim męża bym wysłała.

Kark, serdeczne gratulacje, śliczne imię!

Laurka, dobrze, ze mała się uaktywnila. U mnie dzisiaj coś spokój, oby nie przed burza:) normalnie wierci się jak wiercipieta, a dziś coś tam tylko rano się przeciągał. Poczekam trochę, może chłopak ma tak samo dosyć upałów jak mamusia:)

tere-fere lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:45

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ