X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamuśki. Podziwiam. Ja ostatnio nie ogarniam. Nie nadążam za forum bo w szpitalu skończył mi się net i byłam off-line. U mnie niestety dochodzenie do siebie po cesarce nie idzie tak szybko. Na razie jest nadal bardzo ciężko A ja jestem nurcuerpliwa, bo bym chciała już więcej szybciej. Na dodatek mam fatalne wyniki krwi może to też nie pomaga. Wiem że powinnam dać sobie czas ale to nie takie proste.

Kciuki za wszystkie dziewczyny które dzieciątka mają jeszcze w brzuszku. Szczęśliwego rozwiązania.

Jusi 28, Mańka lubią tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Maly spi to chwile napisze co u nas. Otoz wczoraj dzien ladnie przystawialam do piersi ssal spal i tak do 3 w nocy. Obudzil sie glodny. A w cyckach dalej tylko male ilosci siary no i nerwa zlapal. Krzyczal na caly oddzial. Polozna przyszla i bez skutku probowala mi pomoc. Zabrala go na oddzial dala pic i spal. Obudzil sie kolo 5 probowalam dac cycka ale lapal i puszczal znowu to dalam smoczek i spi. Widac Nie jest glodny tylko chcial ssac a piers mu przestaje smakowac... Mam nadzieje ze dadza go na dokarmianie i jutro wyjdziemy do domu. Ja nie mam parcia na kp. Aby rosl i byl spokojny. A na butli tez tak mozna. dzis najwazniejsza doba.

manda21, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Lubieswieczki rozumiem bo mam bardzo podobne odczucia. Też często brzuch mi twardnieje a jak pytałam położnej czy skurcze będą bolesne lub w którym miejscu to też stwierdziła , że na pewno nie przegapie a bolesne to nie koniecznie muszę być. Najgorsze właśnie jest to, że nie wiadomo czego się spodziewać i na co czekać :/ Ja mam nadzieję, że do pon coś się u mnie zadzieje jeśli nie to mam się zgłosić do przyjęcia na IP i jestem przerażona , że będą chcieli wywoływać :/

Ja szczerze nie rozumiem tego”nie przegapie” brzuch mam co jakiś czas jak skala twardy, wizyta w poniedziałek a ja zastanawiam się czy tak w ogóle powinno się dziać ? Aż takie spięcia ?Sama już nie wiem czy młodemu tam jest teraz dobrze... u mnie nie ma nawet jeszcze żadnego planu działania... we wtorek na wizycie pisały się już skurcze i nic nie boli wiec ja już nie wiem na co czekać. Zaczyna mnie to irytować...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie swieczki a jak mocne te skurcze Ci sie pisaly? Zdaza sie bardzo rzadko, ze nie czuje kobieta skurczy, ale pod sam koniec i parte juz sa wyczuwalne.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png

Wysłany: 1 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4cc9de367d32.jpg

Manda tak to wyglądało.
    Moja mama generalnie tak miała ze urodziła nas w godzinkę, i tak dopiero wtedy czuła trochę skurczy z brzucha a później parte i byliśmy. Ale mówiła ze długo ja czyściło przed. I dlatego ja teraz się boje ze mogę mieć podobnie i nie ogarnę... a mam GBS + i chce zdążyć

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 1 września 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś w nocy obudził skurcz i to taki konkretny, myślę że to przepowiadający, ale tak silnego nie miałam wcześniej, aż mnie wybudził... na szczęście się nie rozkręciło. Pierwsze co zrobiłam rano, to spakowałam torbę 😜 Muszę odebrać wyniki hiv i coś tam jeszcze, te poufne, gbs -.
    Wizyta w środę. Jeszcze tydzień i może się rodzic, dziś mnie złapała myśl, że halo,halo, jeszcze nie, trzeba przedszkolaka ogarnąć w poniedzialek😅 Jakby tak można było sobie zaplanować 🤪 No więc zapobiegawczo przedszkolaka też już spakowałam i na wszelki wypadek siebie "zrobię", bo do szpitala mam jednak przynajmniej godzinę jazdy samochodem, więc wolę być już w gotowości.
    Miłej niedzieli!

klopsik, klopsik, Ula_Lbn, Mańka lubią tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 1 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 gratulacje!

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 moje gratulacje ❤️❤️❤️❤️ kolejne maleństwo do przytulania i kochania.

Aster mam nadzieję, że to tylko jednorazowa akcja i maleństwo w brzuchu poczeka cierpliwie na swoją kolej :) starszak debiutuje w przedszkolu?

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 1 września 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    91 moje gratulacje ❤️❤️❤️❤️ kolejne maleństwo do przytulania i kochania.

Aster mam nadzieję, że to tylko jednorazowa akcja i maleństwo w brzuchu poczeka cierpliwie na swoją kolej :) starszak debiutuje w przedszkolu?
    młoda już zaprawiona w boju, kolejny rok do przedszkola, więc bez stresu 😀

Karmazynova lubi tę wiadomość

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aster4n wrote:
    młoda już zaprawiona w boju, kolejny rok do przedszkola, więc bez stresu 😀

Aaa to luzik. U nas też już drugi rok starszak idzie do przedszkola. :) mówi, że będzie uspokjac młodsze dzieci :)

Aster4n lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym! Zdrówka i wytrwałości dla Was! Muszę Wam powiedzieć, że bardzo Wam zazdroszczę! :)

Dziś ostatni dzień upałów, bardzo źle je zniosłam, co wieczór opuchnięte nogi. W nocy drętwienie i straszny ból rąk, mała pod żebro się zawsze schowa, więc ciężko w ogóle jakąkolwiek pozycje znaleźć. Nie spodziewałam się, że na końcówce będzie aż tak ciężko - zarówno fizycznie jak i psychicznie. To nasze pierwsze dziecko i też już siedzimy trochę jak na szpilkach, żeby czasami nie przeoczyć tego momentu.

W środę wizyta, w moje urodziny :D

Miłej niedzieli wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 12:38

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • elvira Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jutro wizytuje ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć, witam się w 36 tygodniu. Jakoś strasznie wolno ten czas leci

Mój lekarz też twierdzi, że skurczy się nie da przeoczyć. Ja mimo tego, że rodziłam już raz to mam pewne obawy co do tego założenia. Poczułam dopiero takie powyżej 100 i niedługo potem były już parte. No ale patrzył na mnie jak na ufo, że nie bardzo wiem jak mam je rozpoznać.
    A teraz mam się już zgłosić jak będą 4 skurcze na godzinę że względu na tą szyjkę. Nie wiem sama jak mam to rozpoznać ::D

Podczytuje Was na bieżąco, ale pogoda jest tak wykańczająca, że nawet siły nie mam żeby coś naskrobac i nawet nie wiem co już komu. Podobno od jutra ma być trochę chłodniej. Oby!

No a my jutro pierwszy dzień szkoły :D nie wiem kiedy mi tak dziecko urosło.

A ktoś pisał, że ma zgłosić się już do szpitala. Pola? Poprzednio miałam termin na czwartek a na pon miałam już skierowanie do szpitala. Może niektórzy lekarze mają po prostu takie procedury? No nie wiem, ale na szczęście udało mi się urodzić w terminie ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira, ja jutro idę na ktg, przy okazji odbiorę wynik gbs. Planuję nieco pomarudzić i może ktoś mnie przy okazji zbada 🙈 Bo wizytę oficjalną mam dopiero 10 września a tu czop odszedł, brzuch leniwie pobolewa, Młodą czuję dość nisko...

Poza tym ostatnie dni mijają mi na spotkaniach ze znajomymi. Czuję się, jak na ostatnim pozegnaniu, jakbym dla nich towarzysko umierała 😂 Bardziej zasmuciło mnie jednak to, że już kilka osób stwierdziło, że znowu schudłam. Po wadze widzę, że ta stoi a brzuch nadal rośnie. Trochę mnie to trochę martwi, ale może to jednak upały tak dają mi popalić.

Chciałam was zapytać, co sądzicie o muszlach laktacyjnych? Zastanawiam się czy nie kupić tych z Avent.

91,serdecznie gratuluję ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• elvira Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka to mamy razem ja ktg o 12 A Ty ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8:30. To moje pierwsze ktg, więc zupełnie nie wiem, czego się spodziewać 😁 Będę trzymać kciuki o 12 ❤️

elvira lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• elvira Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Ciebie też:) odezwij się po wszystkim
    Moje też 1 ale w tej ciąży. Chce usłyszeć że coś się zaczyna 😂

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤

Wysłany: 1 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Czy ktoś jutro wizytuje ?
    Ja jutro mam wizytę na 16:45 :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nifasowa Debiutantka

Wysłany: 1 września 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek miałam wizytę.. córka 3.2 kg..jeszcze wszystko pozamykane. 10 września planowane cc ..Ale nie wiem jak dotrzymam..tak mi ciężko przez te upały.

Jusi 28, Karmazynova lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam dzis leniwy dzien z synem
    Rano pojawila sie krew na stutkach i mam zakaz przystawiania malego do piersi. Jestesmy na mm. Nie powiem troche mi to na reke bo przybierze na wadze i sa duzo szanse ze jutro wyjdziemy do domu. A cycki? Hym bede bitelkowa mama. Sporbuje potem laktatorem sciagnac ale poki co sa miekkie a brodakwi tak szczypia ze sam dotyk mnie boli a mowa jeszcze o odciaganiu i pobudzaniu.
    Rana ladnie sie goi. Ja w miare sprawnie sie ruszam. Najgorzej wstac z lozka. Potem juz idzie.

Karmazynova lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ