X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja- w skończonym 37 tygodniu czyli - ciąża donoszona :D jeszcze tydzień mogę pochodzić, ale ogólnie to jakby się coś zadziało to już bez stresu.
    Elvira- i ja jutro wizytuje. Obstawiam że moja "mała" dziewczynka waży już ok. 3200 - no ale jutro się dowiem dokładnie. Trzymajcie kciuki :)
    Agusia od czego ta krew? Mały Ci sutki pogryzł?

Kaska, Karmazynova, monkle, Laurka lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia- masz lanoline? Jak młoda mnie pogryzła pierwszej nocy to szybciutko dała radę :) kciuki za wyjście do domu!

Nifasowa- od jutra ochłodzenie wiec będzie lżej, a 10.09 już całkiem niedaleko :)

Lubieswieczki- ✊🏼 Za wizytę?

Elvira- i u Ciebie tez ✊🏼

Mańka- to jak grupowo to i za Was tez trzymam haha ✊🏼✊🏼

Leksi- dacie radę i będziecie najlepszymi rodzicami na świecie!:)

Aster- mój jutro zaczyna zerówkę :) tez zaprawiony w bojach ale jednak to już koniec wakacji haha :ad

elvira, nifasowa, Aster4n, Mańka, Lubieswieczki lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kochane bo ja swego czasu tez mialam problem z lekko obciekajacym krwia/cos pod jej kolor sutkiem. Czy to jest dla dziecka zle, jesli po porodzie bede kp?

pola0909 lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro melduję się na oddziale, a we wtorek prawdopodobnie cc, więc proszę o kciuki :)

stayaway, Annie80, Kaska, Ula_Lbn, Aster4n, Mila, elvira, agjot1979, Agusia_pia, Mańka, monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosa powodzenia. Rany ale burza u nas była! Ale za to jak teraz jest cudownie na zewnątrz, w końcu jest czym oddychać bo szczerze dzisiejszy dzień mnie zmasakrował. Ale jeszcze tylko jutro i wtorek i w środę wreszcie synio opuści mój brzuch😁

Gosa lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam masc i smaruje ale po calym dniu znikoma poprawa. Tzn krwi juz nie ma ale sa rany i jakbym zaczela przystawiac albo sciagac to sobie pogorsze wiec do rana na mm.
    Maly juz przybral 50 gr od rana wiec duze szanase ze wyjdziemy jutro.
    Ja w domu to dam sobie spokoj z kp.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayway tak. Caly dzien i pol nocy duzo wisial i ssal i poranil mnie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim,

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc była dla Was przyjemniejszą od ostatnich :) u mnie od rana pada deszcz i powiewa wiaterek - jest pięknie.

Pomimo tego, że temperatura sprzyja leniuchowaniu w łóżku, mój młody od 5 rano daje popis i uskutecznia akrobacje w brzuchu. W nocy brzuch niemalże non stop napięty jak skała, trochę boli mnie dół. Może to początek początku objawów porodu? A może to przez fakt, że zapomniałam na noc magnezu ? Jutro termin porodu- czuje się jakbym siedziała na tykającej bombie !

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące mamy, za dobre ktg, za wygodne łóżka podczas dzisiejszych przyjęć szpitalnych i za same zdrowe maluchy. Dajcie znać jak rozwija się u Was sytuacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 07:01

Annie80, Jusi 28, Mila, monkle, Karmazynova, Mańka lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.09 o 16.36 przyszła na świat Laura. 2760 g, 52 cm. Dostała 10 punktów ;) mega ssak, uczymy się siebie. Poród ciężki, ale dzięki mega położnej daliśmy radę. Superwoman wyszła z rękami koło głowy, naturalnie ;) I w sumie wzięło mnie nagle ;) więc też się nie spodziewaliśmy że tak szybko ją powitalny. Jest śliczną czarnulką ;)

pola0909, Kaska, Lubieswieczki, AmyLee44, Annie80, Gosa, elvira, lgia1, Jusi 28, Laurka, Leksi, monkle, Agusia_pia, stayaway, Karmazynova, Izoleccc, nifasowa, Ula_Lbn, Pom-pon, natty85, Mańka, manda21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    1.09 o 16.36 przyszła na świat Laura. 2760 g, 52 cm. Dostała 10 punktów ;) mega ssak, uczymy się siebie. Poród ciężki, ale dzięki mega położnej daliśmy radę. Superwoman wyszła z rękami koło głowy, naturalnie ;) I w sumie wzięło mnie nagle ;) więc też się nie spodziewaliśmy że tak szybko ją powitalny. Jest śliczną czarnulką ;)

Witamy na świecie Laurę! Gratulacje dla dzielnej mamy 😍 tulcie się jak najwięcej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 07:08

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex0806 moje gratulacje !:) Teraz odpoczywajcie, cieszcie się sobą i czekamy na zdjęcia :) Ja dzisiaj mam zgłosić się na IP jestem przerazona więc zobaczymy co będzie, chociaż w nocy miałam na dole taki ból brzucha jakby poród miał nadchodzić A tu do teraz nic. Będę dawała znać. Kciuki za dzisiejsze wizyty, dobre KTG i dobre wieści !!!

Pom-pon lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratulacje :) ! I oczywiście pisz co u Was

U nas też była burza, ale w nocy. Musieliśmy zamknąć okna bo to te dachowe. Porażka. Umeczylam się strasznie tym spaniem. Już chyba lepiej byłoby nie spać

Agusia nie chcesz już karmić?

Zwichrowana no to już niedługo. Ciekawe kiedy to będzie :)

Gosia kciuki! Napisz już po

Laurka a Ty co? Tylko nie mów, że Ci się te skurcze rozkręciły.

Jak tam nasze pociechy już na świecie? Jak sobie radzicie, co u Was?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia no teraz już za wizytę:) Co noc wydaje mi się ze to już no ale niestety jeszcze nie :) Także oby jakieś dobre wieści :)

Alex gratulacje !

Pola, dawaj znać co tam na izbie Ci powiedzą :)

Zwichrowana mam nadzieje ze będziemy następne ! :)

zwichrowana lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex0806 gratulacje:)
    Dzisiaj mam wizytę,chyba już ostatnia u swojego lekarza. Musi wystawić mi zwolnienie no i chyba ostatnie badanie na jego fotelu. Dokładnie za 2 tygodnie mam się stawić na oddział na cc (Chyba że akcja rozkręcić się 2czesniej)
    Nie śpię od 3:00 l,kręcę się z boku na bok. Mąż wypasiony do nowej pracy i chyba ja jestem bardziej zestresowana niż on...
    Trzymam.kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

8599skjo9dvue7er.png
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex0806 gratulacje!!!

uann3e3kzktf09v2.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, serdeczne gratulacje. Witaj Lauro na świecie!!!

U mnie tez nocka do d..., wczoraj rozpoczęty 37 tc, jeszcze troszkę, odliczam dni do 18.09.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i ktg:)

• elvira Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratulacje! :)

Co za noc. Pół nie spałam a później śniło mi się że Mała spadła z wagi :( . Zaczynam się denerwować. Niby człowiek o tym nie myśli ale podświadomość robi swoje. I tak jestem dumna że wytrzymałam te 2 tygodnie bez paniki.

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 3:00 w nocy, wiec napisze szybko:

91 moje gratulacje!

Alex witam na swiecie moja imienniczke! Brawo dla Was!

Pola dawaj znac!

Zwichrowana wierze Ci, ze to jak siedzenie na tykajacej bombie. Probowaliscie metody o ktorej pisalam na poprzedniej stronie? 😏

Lubieswieczki byloby smiesznie, gdybyscie obie ze Zwichrowana w koncu urodzily w tym samym czasie 😉

Agusia a jakas doradca laktacyjna w ogole u Was byla?? Szkoda by bylo, gdyby kolejnej mamie wmowiono, ze nie da rady karmic swojego dziecka. Ja 2 karmilam i nigdy mi sutki nie krwawily ani nie bolaly nawet- moze to kwestia odpowiedniego przystawienia? U niektorych sutki sie musza podobno po prostu zahartowac.

U nas jest dzis swieto=dlugi weekend, wiec spedzamy go rodzinnie. Chcialam na wycieczke jechac pewnie ostatnia przed narodzinami, ale maja byc burze i deszcz i dupa blada :/

Po tamtych bolesnych przepowiadaczach nic sie nie rozkrecilo. Wczoraj mi tesciowa zrobila wlosy, wiec juz tylko czekam na piatkowa wizyte i pobranie GBS, zeby wiedziec czy cos tam siedzi tym razem a pozniej niech sie dzieje wola nieba!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja też chcę juz rodzic! W czwartek mam tp a tu nic!!! Jestem zdesperowana moje drogie

3i49tv734kk70k5a.png
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 2 września 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią to przy pierwszej córce 2 tygodnie to był koszmar, też miałam poranione skutki, krew, mega ból całych piersi jak piła. Później się uspokoiło i karmilam łącznie 17 miesięcy. 😉 Młoda w ogóle nie tolerowala butelki ani mm, przez co byłam mega uwiązana. Teraz chcę
    karmić ale będę próbować też z mm, lepiej żeby też butelkę tolerowała. W ogóle to już mogłoby być po wszystkim, strasznie mi ciężko a to dopiero połowa 38tygodnia. :(

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ