Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:Masakra.
A wiecie może jak to wygląda z pierwszą wizyta u pediatry? Mam tam dzwonić i umawiać? Dr przyjdzie ? Czy szpital powiadomi przychodnie i działa to automatycznie? Jeśli położna mówi że wszystko ok to kiedy pierwsza wizyta lekarska?
Sorry za grad pytań ale ta ilość formalności po mnie zabiła, w ogóle o tym wcześniej nie pomyślałam.
Szpital wysyła dokumenty do przychodni którą podałaś w szpitalu. I u mnie jest tak że w ciągu miesiąca muszę się tam pojawić. Jutro położna Ci wszystko wytłumaczy -
U mnie jest zupelnie inaczej, wiec nie mam co pisac, ze zadne polozne nikogo w domu nie nachodza, a przy wypisie ze szpitala mowia dokladnie, kiedy sie umawiac na pierwsza wizyte u pediatry (po 2-3 dniach).
Kark Julian jest sliczny!
Co do Twojego pytania, to teraz mysle, ze i tak bedzie lepiej niz z poprzednimi, bo bede mogla miec malenka przy sobie w pracy. Takze zadnych nian.tere-fere lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Cześć dziewczyny. U nas w środę będzie skończone 6 tygodni, a jutro jest mój termin porodu 😁 Marcelina rośnie. W piątek ważyła 3330g. Już mamy zaliczonego ortopedę, neurologa i okulistę. Został nam jeszcze audiolog i kardiolog. W przyszłym tygodniu mamy szczepienie.
Pom-pon, a wy przy wypisie dostaliście jakieś skierowania do specjalistów? Pytam bo zazwyczaj bliźniaki rodzą się wcześniej, a Twoje donoszone i jestem ciekawa. Dzisiaj jak byliśmy u okulisty, bo w poniedziałki są badane wczesniaki, to nasza była jedną z kilku pojedynczych, a reszta to niedonoszone bliźniaki.k878, Agusia_pia, andziaxs, Karmazynova, monkle lubią tę wiadomość
-
Ja chyba przestane sciagac pokarm. Maly zjadl moje o 19:15 120 mln a juz od pol godz ciaga smoka i sie zlosci i widze ze glodny
Ula super ze Marcelinka rosnie
Ja musze zadzwonic i umowic ortopede. -
Ja się melduję nadal w dwupaku dziś tylko badania- krew, mocz, ekg, ktg, usg i najgorsze w życiu badanie ginekologiczne!! I to przez ordynatora! Nie dość, że bolał mnie brzuch później przez godzinę bo tak tam paluchami gmerał (stwierdził rozwarcie na 2cm, które pewnie powstało w owym momencie grzebania). Po czym wstałam z fotela i chce grzecznie ubrać bieliznę, a ten do mnie, że mam już iść i się ubrać w pokoju bo jeszcze ma inne pacjentki i nie będzie czekał. Kumacie kur**? Ile trwa założenie majtek, 3 sekundy???
Malutka wymierzyli dziś na 3060g, ciekawa jestem bardzo jak to się będzie miało do rzeczywistości
Jutro o 7 przenoszą mnie z ginekologii na położnictwo, jestem druga w kolejce na cc, ok. 10 już powinno być po wszystkim. Jestem mega podjarana. Poznam największą miłość i szczęście w całym moim życiu.
Mój stary też mi zaczął stękać do telefonu jak mu mówiłam, że dopytalam pielęgniarek i jak mnie będą szyć to on będzie z Malutka podczas mierzenia, ważenia, a później będzie mógł ją kangurować dopóki nie skończą ze mną. Całość ponoć trwa ok 45 min. Słodkie to było jak mu się głos załamał i sam potwierdził, że się wzruszył...
O mamuniu!!! Juz chce być po.
Pomponiku super że dołączasz do nas na fb 😍
Kciuki za resztę dziewczyn z jutra, bo trochę nas jest!
W końcu będziemy mogły gadać z Wami o 💩💩💩 i narzekać, że się nie wysypiamyUla_Lbn, Leksi, Karmazynova, elvira, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Godzina 7 minut 30 kiedy do izby przyjęć zawitam. 😁😁😁 Ciekawe czy jutro będę mieć cc czy jednak w środę 😉
Kark, ale masz przystojniaka. Super, że poziom się zmniejsza, dobre wieści.
Ula 6 tyg.!😍 Ale to zleciało.
Stayaway mocne kciuki!
Laurka 6 tyg to mało.. Ale najważniejsze że później będziesz mogła ją mieć. Wprwcy 😊
Nie nadrobię wszystkich, przepraszam. 🌷🌷🌷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 22:13
Ula_Lbn, Jusi 28, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Pom-pon u mnie szpital wysyła jakąś informację do przychodni, ale kartę szczepień niesie się osobiście jak najszybciej. Dziś mąż zaniósł i położna ma się do mnie odezwać, przypuszczam, że jutro albo pojutrze do nas zawita. A na wizytę umawia się samemu ok. 4 tygodnia.
U nas dziś odpadł pępek (w 5 dobie), aż się przestraszyłam, ale wygląda na to, że wszystko ok. Mała się trochę poprawiła, potrafi już przespać 2-2,5 h (jeszcze wczoraj były pobudki co godzinę). Dalej co chwilę je - pociąga 2 minuty, przyśnie, potem znów trochę zje, odpocznie i tak w kółko.Karmazynova, Jusi 28 lubią tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Ja jutro o 6:30 wyruszam do szpitala, a w środę cc.
Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze rozwiązania.
Nie mogę uwierzyć, ze to już mega tez się ciesze, ostatnio zebra nie maja wytchnienia...
Kark, śliczny ten twój skarb.
Laurka, trzymam kciuki, aby się szybko akcja rozwinęła 😘
Karmazynova, Jusi 28, Leksi, tere-fere lubią tę wiadomość
-
I ja się melduję że szpitala jeszcze w dwupaku. Dzisiaj cięcie,właśnie słyszę że na oddziale robi się ruch,położna chodzi z dyrektorem tętna płodu i sprawdza czy wszystko ok. O 7.00 mam być w blokach startowych gotowa s super sexy wdzianku. Jestem 3 w kolejce. Noc lekko nieprzespana bo sąsiadka z łóżka obok chrapie jak nie wiem...
Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze rozwiązania:)Jusi 28, Annie80, Ula_Lbn, Leksi, Agusia_pia, Karmazynova, Aster4n, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze porody!
Laurka, nie zostaniesz sama - u mnie też nadal nic się nie dzieje. Zaczynam się niepokoić, niby jest jeszcze czas (ale jest go coraz mniej). Zobaczymy czego się dowiemy na tych wizytach 19.09. Jak się czujesz? Ja smigam jak szalona - to spacer, to sklep, to sprzątanie.
Marchev,jeśli bedzie taka opcja ja chyba się zdecyduję na wykonanie lewatywy w szpitalu.
Jusi, jak u Ciebie?Jusi 28 lubi tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Hej dziewczyny, mnie tez dzisiaj czeka poród sie w koncu doczekałam. Powoludku zbieramy się do szpitala ale bez stresu bo skurcze co 10 min sa i lekko krwawic zaczelam od 2 nie spie bo na tyle boli ze sie nie da. Lekarz mowil zeby zbyt dlugo nie czekac w domu bo różnie moze byc zwyczaj 2 porod szybko postępuje. Mam nadzieje ze pójdzie sprawnie.
Prosze o kciuki dziewczyny 😚
Leksi dziekuje ze pytasz😊
I ja trzymam za Was oczywiscie ✊✊ sporo CC nam sie szykuje to za chwilę nowe bobaski sie pojawią u nas. ExtraWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 06:17
Leksi, stayaway, Ula_Lbn, Sylwiu, Karmazynova, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Jusi, trzymam kciuki za szybką i sprawną akcję! Dobrze ze samo ruszyło - niedługo będziesz tulic córeczkę
Jusi 28 lubi tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
marchev wrote:Dziewczyny. Czy robicie lewatywę ?
W szpitalu na ktory sie zdefydowalam mowia ze polecaja i dwja wlasna.
Co myslicie?
Ja przed poprzednim cc nie mialam ...