Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim. Rzadko tu piszę ale chciałam was poinformować że dzisiaj o 8:40 przez CC przyszła na świat panna Łucja. 50 cm i 2770 g słodyczy.
Czujemy się dobrze.
Wszystkim dziewczynom w dwupaku życzę pięknych i spokojnych porodów.Agusia_pia, pola0909, Mila, Kaska, Karmazynova, Ula_Lbn, k878, Jusi 28, Laurka, marchev, Leksi, monkle, Annie80 lubią tę wiadomość
-
O widze kolejne rozpakowane super gratulacje dla kazdej dzielnej mamy.
Moje chlopaki spia a ja pije kawke zjadlam nawet kilka ciastek! Jeju slodko mi. Co do mojego powrotu do kp chyba nic z tego. Dalam wczoraj malemu cyca. Chwile zlalal possal i puscil i juz kolejne proby byly nie udane. I taki mnie dolek zlapal. Ze co ze mnie za matka. Ani nie rodzilam sn ani nie kp. Jakos mi bylo smutno... Chyba hormony jeszcze buzuja...
W nocy malemu brzuszek troche dokuczal. Masowalam zaczal prutac. W koncu dalam mu koperek i sie uspokoil i zrobil kupe i byko ok. Nie plakal ale tak napinal sie i stekal. Mamy problem z bekaniem. Prawie nie beka. Moze raz dwa razy na dobe na tyle karmien. Ulewac juz mniej ulewa. Prawie wcale. Ale musze mu zabierac butelke bo je lapczywie.
Laurka nie martw sie rodzina. Moj brat rodzony do tej pory nie wie ze urodzilam! Ba nawet nie mowilam mu o coazy. Mama mu powiedziala. Takze wszedzie kolorowo. -
Dziewczyny gratulacje! :* Pokażcie tutaj swoje dzieciaczki
Agusia to, że nie karmisz piersią i nie urodziłaś sn nie ma nic do rzeczy czy jesteś złą mamą. Wybij to sobie z głowy. Dziecko głodne nie chodzi i to jest najważniejsze. Głowa do góry! Ja i tak podziwiam, za to, że ogarniasz dwójkę dzieci z tak małą różnicą wieku.
Laurka idziesz na rekord ciążowy?
Co tam u reszty słychać?
Ja też siedzę z 2w domu i modlę się żeby ten mniejszy nic nie załapał od starszego. Pierwsze przeziębienie tego roku. No ale co się dziwić jak moje dziecko w taką pogodę boso po podwórku chodzi. Chyba w cejrowskiego się bawili...Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Izoleccc gratulacje! Wszystkiego Wam dobrego!
Kaska rekord juz pobity. W tej chwili to juz moja najdluzsza ciaza 😲 Jestem na nogach od 5:00: ogarnelam siebie, wyslalam Lune do przedszkola, ogarnelam Gaje i pojechalysmy na zakupy spozywcze na caly tydzien. Po zakupach odebralysmy Lune i do domu, zakupy rozladowane a dzidzia w brzuchu sie wierci i wypina i tyle.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny gratulacje ! Do niedzieli są u mnie moi rodzice i myśle ze w końcu odżyje i będę mogła pisać bo tak to nie mam kiedy
Agusia ja lecę już tylko na mm Młody pięknie przybiera chociaż mamy problem z kupka, zmieniliśmy już mleczko i położna kazała podawać mu wodę do picia bo inaczej go zakorkujemy. I faktycznie podaliśmy przy niej i od razu poszła kupka
Teraz robi taka jedna konkretna dziennie lub na dobę. Mam nadzieje ze to przejdzie
Jeszcze jakoś prócz masowania mogę mu pomoc ?
Jeśli chodzi o moj poród to jak wiecie 6.09 rano zaczął odchodzić mi czop. A zaczęłam już czuć skurcze w nocy z 6 na 7.09 około 5rano pojechałam na izbę ale rozwarcie na 1palec i nie wiadomo kiedy ruszy wiec pozwolili mi wrócić do domu jednak przez cały dzień czułam skurcze. Około 17 czułam ze są już one dosc mocne i były tak co 3-4minutki. A ze GBS dodatni no to jedziemy jeszcze raz. No i tak rozwarcie 5cm skurcze już konkretne. Wiec badanie i jakoś po 18 jechałam już z pielęgniarka na porodówkę Akcja była bardzo szybka bo już około 21 było 9cm i tak się zatrzymało.... tak chwaliły położne i lekarz ze szybko idzie ze dupa się stała... no ale próbowali założyli mi po godzinie cewnik, przebili pęcherz ale młody dalej wysoko i nadal 9cm. Słuchajcie darlam gębę jak oszalała 😂 no ale w końcu po 23 decyzja- oksytocyna. I po tym w kilka skurczy było już 10 cm Ahhh gdyby podali ja od razu to miałabym 2h zaoszczędzone i tak po chieili zaczęły się parte I o 00:24 urodził się moj piękny włochaty synek o wadze 4kg Wiec jak na mnie chudzine szał ze się udało Byłam nacięta ale wczoraj położna zapytała jak sprawdzała mi szwy czy w ogóle mnie nacinali tak ładnie zszyte i szwy rozpuszczone Wiec zadowolona jestem choć jeszcze w lusterko nie zajrzałam 😂 Bolało ale było warto Jestem zakochana i mimo ze jesteśmy na mn uważam ze dobrze nam idzie
Także będę zaglądać częściej od następnego tyg!
Trzymacie się i powodzinka nierozpakowanymWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:08
Lesnasarenka, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Lubieswieczki no mozesz dawac koperek do picia ale.to raz dwa razy na dobe albo i mniej bo moze rozleniwic jelita. No ja daje swoje. Wychodza dwie porcje na dobe. Mozesz robic cieple oklady na brzuszek.
-
Dziewczyny miałam wizytę dzisiaj , I nic słuchajcie nie ma poprawy główka wysoko, szyjka długa zamknięta, Nie ma rozwarcia. I mówi że na bank samo mi się nie zacznie i mam przyjechać 25 września dzień wcześniej do szpitala na indukcje.
Jestem zesrana na maxa... -
Agusia moja corka (nie pamietam ktora haha 😅) tez nie odbekiwala przez chyba pierwszy miesiac.
Dori jesli juz do tego dojdzie moze nie bedzie az tak strasznie? Wiem, ze pisalas, ze tragicznie wspominasz indukcje, ale ja tez mialam i nie bylo w tym nic strasznego. Moze teraz bedzie lepiej?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej kochane. Dzień dobry. U mnie chyba skakanie na piłce zaczyna przynosić efekty bo coraz bardziej szyjka kłuje i skurczy ciut więcej ale nadal słabe i nie regularne. Stwierdziłam że dzisiaj muszę urodzić dopuki waga nie przekroczyła 70kg... Dzisiejszy pomiar 69.4. Aż mi oczy z orbit wyszły. Pierwszą ciążę zakończyłam z wagą 64kg a zaczynałam z tego samego pułapu
Izoleccc gratulacje ogromne.
-
Dziewczyny ja dziś tylko napiszę, że odkąd wstałam to ryczę.
To dzisiaj powinna była urodzić się Weronika...
Jest mi po prostu źle.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian jeśli potrzebujesz to płacz. Myślę że pomimo że wszystkie staramy się ciebie wspierać i przytulać wirtualnie to tak naprawdę nie potrafimy cię pocieszyć. Mam ogromną nadzieję że kiedyś utulisz swoje dzieciątko i opowiesz mu że ma wspaniałą siostrzyczkę w niebie. Pamiętaj że złe chwile mijają. Jeszcze na pewno nie raz będziesz płakać ale z czasem tych lepszych chwil będzie więcej niż złych. Wypłacz się na spokojnie a potem odetchnij i zacznij nowy dzień z podniesioną głową. Przytulam kochana i żałuję że nie mogę nic więcej zrobić. Pamiętaj że zawsze możesz na nas liczyć.
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Vian az mnie zakulo serducho na mysl ze to dzis sciskam.mocno i mam nadzieje ze placz chocoaz ciut ukoi Twoj bol ktorego nie da sie opisac. Tule mocno
VianEthel2 lubi tę wiadomość